2021-04-09 855 瀏覽
前排約左朋友係海港城食飯,大家都煩緊食咩菜既時候就見到呢間餐廳,跟住上網睇下啲評語都好似唔錯咁,就決定去食啦~入到去都幾大,環境都唔錯,同埋安排左大枱,所以都坐得好舒服,同時食物質素都唔錯架~都幾推介大家食下~唯一就係略貴左少少我地就叫左幾樣菜式,但就特別推介以下菜式:🍡豚肉美人涮涮鍋肉質好新鮮好好味🍡梳乎厘玉子燒個蛋好淋身好有蛋味🍡炸粟米塔第一次食炸粟米,估唔到有驚喜喎!脆脆的外皮加上粟米本身的口感,真係推介!另外都仲叫左其他菜式:
跟住上網睇下啲評語都好似唔錯咁,就決定去食啦~

同時食物質素都唔錯架~都幾推介大家食下~
唯一就係略貴左少少

我地就叫左幾樣菜式,但就特別推介以下菜式:
🍡豚肉美人涮涮鍋

肉質好新鮮好好味

🍡梳乎厘玉子燒

個蛋好淋身好有蛋味

🍡炸粟米塔

另外都仲叫左其他菜式:
2020-11-04
2021-03-31 767 瀏覽
食物分量超細,非常失望。。。一份炭燒雞要298,數埋得十幾粒仔,笑得太乾太熟。。。鰻魚手捲一份得四粒,成過100蚊,一粒係細到無法想像,味道好普通。。。火鍋味道可以,可是肉分量非常細,易收得非常貴。成480蚊出街打邊爐可以食好多嘢。。。。。拉麵係最好食,亦係唯一分量正常。環境係超級靚,menu亦做得非常好。食材可能亦係由不同地方運來,但係菜式食唔出個味道。。用商場優惠食,都仲係覺得好貴。。。。。。
食物分量超細,非常失望。。。
一份炭燒雞要298,數埋得十幾粒仔,笑得太乾太熟。。。
拉麵係最好食,亦係唯一分量正常。
用商場優惠食,都仲係覺得好貴。。。。。。
2021-03-26 991 瀏覽
肉下面仲有好多生菜碎🥬唔使覺得好似只得肉好唔健康咁😜可以揀配飯、配烏冬或者拉麵烏冬彈牙,加啲菜、肉再加啲湯咁食🤤佢有兩種醬汁點,一隻係帶有薑味嘅係for肉類另一隻係味噌味咁🤔就係for🥬類個人比較鍾意後者,覺得前者會掩蓋咗肉嘅鮮味😣〰️炭燒走地雞 生薑燒 $238呢個無記錯都係日本嘅農場走地雞肉質的而且確係好彈同好結實,同平時食開嘅雞肉質地係好唔同😆不過價錢就幾貴下,份量亦都好少😖仲要勁燶😪真係唔慌唔炭燒〰️美人水果卷 加$38食落幾得意,出面層皮似係平時食越南野嗰種😂入面有白玉、漬紅豆、士多啤梨、奇異果🥝同埋紫薯蓉口感好豐富〰️白熊牛奶布丁芭菲🍨 $58布丁滑,牛奶味道香濃😆仲有士多啤梨、奇異果、芒果🥭嘅水果粒〰️菠蘿汁 酸酸甜甜😂同外面嘅差唔多〰️Japanese iced tea最初我以為係啲茶,好似烏龍茶啊嗰啲但原來係柚子😜夠清新又會太甜😍

肉下面仲有好多生菜碎🥬
唔使覺得好似只得肉好唔健康咁😜
可以揀配飯、配烏冬或者拉麵
烏冬彈牙,加啲菜、肉再加啲湯咁食🤤
佢有兩種醬汁點,一隻係帶有薑味嘅係for肉類
另一隻係味噌味咁🤔就係for🥬類
個人比較鍾意後者,覺得前者會掩蓋咗肉嘅鮮味😣

〰️炭燒走地雞 生薑燒 $238
呢個無記錯都係日本嘅農場走地雞
肉質的而且確係好彈同好結實,
同平時食開嘅雞肉質地係好唔同😆
不過價錢就幾貴下,份量亦都好少😖
仲要勁燶😪真係唔慌唔炭燒

〰️美人水果卷 加$38
食落幾得意,
出面層皮似係平時食越南野嗰種😂
入面有白玉、漬紅豆、士多啤梨、奇異果🥝同埋紫薯蓉
口感好豐富

〰️白熊牛奶布丁芭菲🍨 $58
布丁滑,牛奶味道香濃😆
仲有士多啤梨、奇異果、芒果🥭嘅水果粒

〰️菠蘿汁
酸酸甜甜😂同外面嘅差唔多

〰️Japanese iced tea
最初我以為係啲茶,好似烏龍茶啊嗰啲
但原來係柚子😜
夠清新又會太甜😍

2021-03-11 1404 瀏覽
又黎海港城!呢個疫情去得最多都係呢個商場,冇辦法,推出嘅coupon 優惠真係非常之吸引,等同半價!所以會逐間周圍試食,講真如果唔係有coupon優惠我真係未必會嚟呢度!呢度賣點戶外全海景,坐喺度一邊sabu sabu 一邊飲啤酒🍻,真係好爽快食物方面:由於第一次黎唔知叫乜,所以叫店員推介,我哋三人叫咗個set ! 由於本人唔食牛,問下可唔可以一半牛一半,注意本身個set 係日本和牛sabu sabu,店員本身話唔改得,之後同廚房傾左一輪又話改得,所以個set 係一半牛一半豬,但係埋單之後睇返餐牌諗返咁樣轉係非常之唔抵呀😩早知唔叫套餐淨係一個豬嘅美人鍋!不過我只會嚟一次就夠!食物唔算特別吸引,完全唔值咁嘅價錢!

食物唔算特別吸引,完全唔值咁嘅價錢!
2021-02-26 1900 瀏覽
邀請好友食生日飯,想搵間環境食物好少少嘅餐廳啦!嘩 絕對以後唔會 唔會 再去 任何一間分店!Book咗7pm 4位,去到reception時見到有兩位walk-in, staff同佢講限時90分鐘,我心諗 冇同我講嘅?係咪有冇訂位嘅分別🤔原來是伏位開始入座後,朋友們都不太自在,大家都覺得話曬中上level餐廳,點解咁嘈,酒樓咁,勁trap聲,咁我哋要求轉枱坐outdoor, 個景就真係無敵嘅,終於清靜,爽晒!我地叫咗個美人鍋(和牛豬)、野菜x2、三個卷物、tempura、燒豬首先唔會覺得有其他食評講得咁好食lor... very fair...然後 我個鍋等咗1個半鐘先到囉!🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥本身坐outdoor由唔凍到要開gas爐取暖⋯⋯後面果枱(即限時90分鐘兩位)已經差唔多食完😥我個鍋都未到完全唔夠飽!10個飽我有兩個嘅~同埋Service呢 本地staff全部唔開心樣嘅盛惠$1800 食風!
邀請好友食生日飯,想搵間環境食物好少少嘅餐廳啦!
嘩 絕對以後唔會 唔會 再去 任何一間分店!

後面果枱(即限時90分鐘兩位)已經差唔多食完😥我個鍋都未到
完全唔夠飽!10個飽我有兩個嘅~

同埋Service呢 本地staff全部唔開心樣嘅
盛惠$1800 食風!
2021-02-25
2021-02-23 1439 瀏覽
美食卷每消費$100即可用一張$50優惠卷扣減,部分店舖限以未加一前既帳單扣減,每店最多用10張呢間出名食美人涮鍋,但睇menu個樣都唔太吸引,我地就揀咗$218美人框飯御膳小食有例牌剌身沙律🥗、冷豆腐同味增湯,睇落好豐富咁每個set 5款框飯揀可2款,有三文魚框飯、鰻魚飯、牛肉時雨框飯、照燒雞框飯同蟹肉三文魚籽框飯,除咗最尾個款無叫外,頭4款都叫左框飯係日式糯米飯🍚每砵仔飯好多,但上面既餸得少少🤏味道正常,天婦羅🍤幾好食唔厚粉主食揀左南蠻炸雞同天婦羅🍤呢2樣就對板好多,幾好食#金魚姬食在尖沙咀

小食有例牌剌身沙律🥗、冷豆腐同味增湯,睇落好豐富咁

主食揀左南蠻炸雞同天婦羅🍤呢2樣就對板好多,幾好食

#金魚姬食在尖沙咀
2021-02-15 1272 瀏覽
今次第二次食了 坐得舒服 有自然光底下 影d相都靚d 佢既美人窩 都係一貫水準 好好食 膠質好重 感覺好養生駐顏咁 而且有落地大玻璃 坐係度對住個景 好舒服美人涮鍋御膳 和牛+豬腩肉一試檯 要嘩一聲 因為個賣相真係100分 好靚 簡單係增加食慾 佢份量唔算好多 下面好多都係菜 都幾好 有d菜食下 美人鍋御膳 我地食個美人窩之前 有飲到個湯先 真係好飲到停唔到口😆 叫多個菜類既 其實佢湯底咁正 d菜烚完索哂佢d汁 真係好正架 唔好意思我地真係好大食 再黎一大堆壽司卷 賣相睇落真係好吸引 又紅又橙又綠咁 而且佢堆砌得好靚三文魚牛油果美人卷海老牛油果美人卷鰻魚忌廉芝士三文魚子壽司卷三文魚蟹肉沙律壽司卷帆立貝玉子壽司卷

美人涮鍋御膳 和牛+豬腩肉

三文魚牛油果美人卷
海老牛油果美人卷

鰻魚忌廉芝士三文魚子壽司
三文魚蟹肉沙律壽司
帆立貝玉子壽司
  • 美人鍋
2021-02-12 1574 瀏覽
海港城優惠券狂熱第二浪時朋友嚟過,重點推介和牛美人鍋。今日中午決定來一次看看是否非試不可。1點左右來到,沒有人等位,侍應立即帶我們入座。沿着大廳經過見到很多人點了午餐定食及美人鍋。早餐吃太飽,所以我哋只叫了一個牛肉豚肉美人鍋,配一個拉麵。侍應話佢哋嘅sukiyaki 最出名,所以我哋點左呢個湯底,點左烏冬。等咗一陣,個鍋攞上嚟,肉片好薄,排得好整齊,很美的擺盤,肉片下邊嘅生菜鋪滿好像花環一樣。白色豚肉片配sukiyaki不知怎的有鹹肉的味道,像是奶奶曬的鹹肉的千年氣味,也有點像風乾火腿的味道,忽然之間有種意大利農村感覺。牛肉不是順疊所以未能逐一夾起,要兩雙筷子才可以逐片分開。牛肉是順紋切的,不過因為切得薄,只須拖一拖熱湯便可,所以也沒有咬不開的感覺。擺得像花環的生菜真的讓人大開眼界,那些菜全是黃黃啡啡的,好像已等候欣賞他的人多天的時間似的,但那人沒出現,變成經歷單戀到失戀的生菜絲。先不說生菜價值多少,啡黃的生菜絲配上牆上的陳舊裝飾和座位上厚厚的塵埃,果然別具風味,刮目相看。小朋友點的拉麵未到,跟餐的豚肉飯送上,女兒説鹹得像鹹魚肉餅飯。我哋點的是雞丸子柚子拉麵,麵條方切粗麵,是較田園風味
海港城優惠券狂熱第二浪時朋友嚟過,重點推介和牛美人鍋。

今日中午決定來一次看看是否非試不可。

早餐吃太飽,所以我哋只叫了一個牛肉豚肉美人鍋,配一個拉麵。

我哋點的是雞丸子柚子拉麵,麵條方切粗麵,是較田園風味的,入口粗糙,比我們自己在家做的烏冬和拉麵萬同。小朋友不吃,最後送入爸爸肚裏去。最終小朋友什麼也沒吃飽,回家時買一些甜點。
  • 雞白湯醬油拉麵
2021-01-24 728 瀏覽
好耐冇去尖沙咀,約左朋友去海港城,咁岩朋友又有海港城coupon,就去食下尼間menu都幾吸引既餐廳限時一個半小時,一入去已經急不及待落單先,叫左個二人份既shabu shabu 個火鍋一上到尼,已經忍唔住影相先,個擺盤太特別啦影完即時放幾舊和牛落去,肉質都幾好,牛肉味都唔錯!之後再食埋豚肉,相比之下,我都係鍾意牛多d!食完d肉,下面仲有生菜同金菇,食d菜就可以解下肉既油膩感另外,個湯底其實都幾好飲!套餐仲包兩杯飲品,唔錯唔錯

火鍋一上到尼,已經忍唔住影相先,個擺盤太特別啦
食完d肉,下面仲有生菜同金菇,食d菜就可以解下肉既油膩感
另外,個湯底其實都幾好飲!
套餐仲包兩杯飲品,唔錯唔錯

• 美人鍋
2021-01-23 680 瀏覽
-塚田農場🍽-每次經過都勁香雞湯味🤣今次小編又拎住coupon去試食喇😌當日天氣唔算熱涼涼緊坐露天位係海旁隔離食火鍋真係好浪漫嫁😍-美人涮鍋御膳(澳洲牛肉&豬腩肉) $480其實呢個鍋係有5款肉餐俾大家揀既當然呢個澳牛同豬係最抵之選🤣所以亦都係最多人揀😂雖然係最平個個餐但其實牛同豚既質素都唔差肥瘦均勻😌份量就見人見智喇兩個人食其實都岩岩好既😉話明湯底係呢度既主打當然要試真D真係飲到停唔到口勁濃😋搞到要不停加湯🤣-腐皮葱卷豆腐 $40呢個配雞湯一流索哂D湯勁好味😋推介!-追加雑炊$35食完D肉覺得未算好滿足可以加麵個D咁我地當然扮反個日本人食雑炊唔好嘥左個咁正既湯😂世界級正呢個必食佢集合哂成煲既精華😋
塚田農場🍽

美人涮鍋御膳(澳洲牛肉&豬腩肉) $480

腐皮葱卷豆腐 $40
呢個配雞湯一流索哂D湯勁好味😋推介!

追加雑炊$35
2020-11-15
30 分鐘 (堂食)
  • MARUMI豚肉美人涮涮鍋
2021-01-17 719 瀏覽
好耐冇出去海港城,既然出去就食好嘢啦⋯⋯諗住諗住食B L T Burger,但因為太多人所以就去咗食呢間。睇個樣係幾吸引,食落完全係兩回事,定係我用錯咗標準呢?我哋一行三人點咗三個餐,食落真係冇咩特別,而且比水平差一啲啲🤏。天婦羅🍤|我沒有期望佢好似日本咁,薄薄的炸衣,但也不要給一件厚羽絨,嗰層炸粉厚到、硬到就好似買回來急凍的炸天婦羅,最奇怪嘅係你竟然會食到炸青瓜,炸三色椒🫑,連一個炸茄子都冇,超失望。麵豉湯|我以為我自己個口有問題,飲落成浸「醫院味」,我的同行者唔信我,結果飲落知道我講所謂嘅醫院味係咩味,有浸消毒味,超級反感。其他都唔想再講喇,事後有人話俾我聽,呢間餐廳除咗燒雞肉,同炒麵。當然,我見好多人都會點美人煱,但講真啦如果連基本嘅都煮唔好我真係唔係好想試埋其他嘢。其實唔係因為有coupon,食個餐都要二百幾蚊一個人,定係因為要派出coupon所以將嗰啲食物質素變差呢?真係好想快啲去日本食到又平又靚又好味嘅日本美食。

2021-01-16
30 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券
2021-01-16 509 瀏覽
因為有海港城嘅coupon,所以試吓,入面用餐環境唔錯,大部份座位都望到個海景,都幾舒服,由於而家限聚令六點前要離座,咁我哋去食lunch,有lunch set,我哋叫咗一個豚肉美人鍋原味(另外可以選擇壽喜燒),如果細食兩個人都夠食,套餐有得揀烏冬,拉麵同白飯,佢本身係兩人份量,由於我哋好肚餓另外再嗌多咗一個壽司set,另外再加左兩個甜品,$38一個,個甜品完全唔掂,首先同張相爭好遠,抹茶味雪糕嗰個OK,但係個皮好厚,另外嗰個有紅豆小丸子嘅完全唔好食,再叫咗兩杯啤酒,我覺得嘢食就一般,埋單1000,用完10張coupon $500,如果冇coupon唔會再食啦
2075 瀏覽
2021-01-05 752 瀏覽
因有海港城餐飲coupon,難得呢間可以lunch Menu都用得。原價一般都只少要$200以上,唔算平,但去得海港城嘅都係食景。叫左個框飯set, 飯係類似糯米咁,個人唔係太喜歡糯米飯,雖然份量唔多但因為係糯米飯,食完都會好飽。天婦羅及前菜尚算不錯,個湯幾好飲,有coupon 黎講都算抵。

1948 瀏覽
2078 瀏覽
2021-01-05
2021-01-04 526 瀏覽
为了用coupon,最近每周都在海港城的用餐,疫情原因只能选择午市时间。塚田每次逛lcx总会经过,但始终没有进来过,这次新年假期刚好有机会来试试点了两个lunch set,服务生很贴心但帮我们安排了窗边的位置。环境很好,很适合那天的好天气。新的一年,平安喜乐, 好好吃饭。

lunch set

环境很好,很适合那天的好天气。

新的一年,平安喜乐, 好好吃饭。
2021-01-03
用餐優惠
優惠券
🐻難得同家姐撐枱腳 👭 當然要嘆住食好西啦 😏 今次揀左尼間主打美人鍋既日系火鍋店 🍲 原來午餐時段除左鍋物之外,仲有一set set定食選擇 🍱 今次同姐order左「美人框飯御膳」🍱 裡面可選兩款框飯、一款主食、一款小菜 😋 另外仲order埋「炭燒走地雞御膳」🐓,兩set都附送飲品 😌推介/意見‼️(5隻🐻最高分✨)✨ 「美人框飯御膳」 🐻🐻🐻揀左「三文魚框飯」「牛肉時雨煮框飯」,飯質地比較黏糯,未必人人接受到 🥲 三文魚個款比較好味。另外,主食「鹽麴大蒜燒鹿兒島豚里肌肉」要加多$20,肉質幾好味道不錯而且有點炭燒味😏 小菜個日有「三文魚刺身沙律」反而係🐻覺得最好食...... 🤪✨ 「炭燒走地雞御膳」 🐻🐻🐻上枱時有塊石燒板燒住來自鹿兒島黑薩摩雞件,熱辣辣咬口好似食緊生既雞肉一樣(可能因為走地雞?) 😂 而且超級重炭燒味,不過好似over左少少 😵 但伴埋白飯食都ok ge,跟餐既天婦羅都幾好食 😝✨整體黎講,🐻會覺得性價比唔算好高,而且未試過佢哋既美人鍋,可能主打既菜式會唔同⁉️ 不過好正既係望到超靚維港景,剛好有梳化位坐就仲梳乎😌價錢‼️$218「美

推介/意見‼️(5隻🐻最高分✨)

✨ 「美人框飯御膳」 🐻🐻🐻

✨ 「炭燒走地雞御膳」 🐻🐻🐻

價錢‼️
$218「美人框飯御膳」
$238「炭燒走地雞御膳」