2021-11-24
旺角中心超多野食,今次食咗呢間又有餃子又有芋圓,食完真係食唔落其他🤣。仙草紫米露三色宇圓+ 芋泥($3️⃣0️⃣+$8️⃣)我覺得一定要加芋泥😆,個芋泥球唔會好甜,好實,有少少芋頭粒粒,食落好滿足。佢成盒野都唔會好甜,芋圓都唔會好甜,都食到少少芋頭同埋番薯味,芋圓都算煙韌同幾有咬口🤣,不過芋圓份量唔算好多。下面係紫米露同埋仙草,呢兩樣嘢嘅份量比較多,所以一個人食咗一碗其實幾飽🤣。不過如果我再食嘅話,我可能會揀返牛奶或者椰奶,感覺上會芋圓同呢兩樣嘢比較夾。粟米斑塊、菠菜忌廉雞、咖喱雞肉($4️⃣0️⃣/8️⃣隻)店主請我哋食咗咖喱雞肉味😍,呢隻係三隻味之中最好食嘅,辣辣地,好有咖喱香味,超級惹味。菠菜忌廉雞超爆汁🤣,食落去餡冇咁多,但第一次食餃子食到呢隻味,感覺好新鮮,都幾好食,值得一試!相較之下,粟米斑塊就比較普通,佢啲肉比較實淨,唔係好食得出係魚肉😅,我會推薦另外嗰兩款,都係雞肉比較夾。整體來講,餃子比起芋圓更有驚喜🤣,可能因為啲味道好特別,第一次食到,而且佢仲有其他口味,麻婆豆腐味我都好想試吓😌,同埋一定要再食咖喱雞肉味🥰,呢款真係好值得食!
仙草紫米露三色宇圓+ 芋泥($3️⃣0️⃣+$8️⃣)
粟米斑塊、菠菜忌廉雞、咖喱雞肉($4️⃣0️⃣/8️⃣隻)