2022-07-11 1175 瀏覽
二訪喵界。去過很多很多貓貓餐廳/ cafe,但總令人想念喵界這地方。因為這裡的貓貓是最親人友善,價錢收費合理。7 歲以下$49 一小時包一杯飲品而學生$68 一小時包一杯飲品成人$139 兩小時已包一杯飲品及一個貓小食。飲品選擇好多,我們選擇了凍朱古力,及熱情果梳打,清涼又足料,每一啖都有熱情果肉,好想再點多一杯。大人細路都玩得好開心,貓貓摸又得抱又得,仲有店長比比 做親善大使,仲有大量逗貓棒可以揀,兩小時歡樂時光過得特別快。
二訪喵界。

7 歲以下$49 一小時包一杯飲品
而學生$68 一小時包一杯飲品
成人$139 兩小時已包一杯飲品及一個貓小食。

• 凍乎朱古力
  • 熱情果梳打
2022-04-24 744 瀏覽
男朋友好鐘意小動物平時返工佢成日活捉隔離舖d貓攪到佢地陰公豬惨惨叫今日就同佢去貓cafe等佢一次過玩到夠入場包一杯飲品可以一邊同貓貓玩,玩到口渴又可以飲下野飲品放喺枱面下,就唔怕貓貓跳黎跳去倒瀉喇呢度有十幾隻唔同種類嘅貓貓,竟然有我好鐘意嘅布偶貓呀仲有一隻加拿大無毛貓,好似哈利波等裡面嘅多比,超得意呀每隻貓都有簡短介紹佢嘅種類同特點,好似小型貓貓展覽咁全部都好黏人唔怕羞,摸下佢地,抱下佢地個心一秒就溶了有潔癖嘅男朋友都話呢度雖然有十幾隻貓,但無成地貓毛同無異味,而且每隻貓咪d 毛都好順無打結,店主一定係花左好多心機去照顧佢地😌
男朋友好鐘意小動物
平時返工佢成日活捉隔離舖d貓
攪到佢地陰公豬惨惨叫
今日就同佢去貓cafe等佢一次過玩到夠

入場包一杯飲品
可以一邊同貓貓玩,玩到口渴又可以飲下野

飲品放喺枱面下,就唔怕貓貓跳黎跳去倒瀉喇
呢度有十幾隻唔同種類嘅貓貓,竟然有我好鐘意嘅布偶貓呀

仲有一隻加拿大無毛貓,好似哈利波等裡面嘅多比,超得意呀

每隻貓都有簡短介紹佢嘅種類同特點,好似小型貓貓展覽咁

全部都好黏人唔怕羞,摸下佢地,抱下佢地
個心一秒就溶了

2022-04-18 503 瀏覽
靚靚貓Cafe 喵界 (旺角)旺角亞皆老街50號新輝大廈1樓今日去旺角朗豪坊買精華,想飲杯嘢就去亞皆老街嘅樓上鋪,又可以同貓貓玩,又可以relax,把握暑假嘅尾巴,聽日就要返工啦,復課前望下貓貓,人都開心啲🥳🥳🥳環境乾淨企理,入場之前呢要做好手掌同埋成個人嘅消毒,確保人貓安全。環境顔色好和諧,好多貓貓玩具🪀🪀🪀入邊有8隻貓陪你玩🥳🥳現場環境好靚嘅打卡嘅好地方,貓貓都好跟人,唔陌怕生,好適合親子來玩樂。成人$88 1個鐘學生$68 1個鐘包一杯Free Drink 蜂蜜百香果甜甜超好味,充滿百香果嘅味道,百香果籽襯晒夏日嘅味道蜂蜜蘆薈茶 有唔少嘅蘆薈條,飲落有口感,青色好清新

靚靚貓Cafe
喵界 (旺角)
旺角亞皆老街50號新輝大廈1樓

成人$88 1個鐘
學生$68 1個鐘
包一杯Free Drink

蜂蜜百香果
甜甜超好味,充滿百香果嘅味道,百香果籽襯晒夏日嘅味道

蜂蜜蘆薈茶
有唔少嘅蘆薈條,飲落有口感,青色好清新
2022-02-04 409 瀏覽
👦🏻自從11月初去過喵界之後對幾隻🐱都念念不忘又天天追看👀店家的IG趁著放假👦🏻👩🏻再去一次啦店主很用心替每隻🐱都添了新年保暖衣又加添了很多新春佈置🧧替淨白清新的大廳加了好些暖意❤️‍🔥足見其心思飲品的種類也多了比幾個月前進步了不少連杯子也好看了全店更加個性化新年期間也無休店主說反正一定要回店裡餵🐱和鏟💩就不如索性開店讓愛動物的大朋友、小朋友👨‍👩‍👧‍👦有個好去處了
👦🏻自從11月初去過喵界之後

全店更加個性化

新年期間也無休
店主說反正一定要回店裡餵🐱和鏟💩
就不如索性開店
讓愛動物的大朋友、小朋友👨‍👩‍👧‍👦有個好去處了

🐱🐈貓真係有種很神奇嘅治癒能力。無論是否愛貓之人,但凡進入了呢個結界——喵界,呢度慵懶或是活潑嘅14隻小貓咪,就可以讓您暫時忘卻煩憂,心甘情願咁進入呢個浪漫嘅結界。 收費都係相當實惠,成人$139/位兩小時包飲品。新客人Like 社交平台仲送多包吸貓小食呢!再買都只係$10一包😉消毒雙手、噴噴衫就換拖鞋,見可以我地嘅貓貓喇,連拖鞋都係貓貓黎㗎☺️店內主打特色飲品:有咖啡、薑茶、柚子茶同好多特色冷熱飲品,仲有芝士蛋糕等甜品,簡簡單單就能耗上一個滿足的下午。呷一杯熱薑茶,觀賞著貓貓悠然自得的姿態,此刻真係好想將時間凝住⋯店內環境非常舒適寬敞、店主對潔淨程度好友要求架,有貓砂/小垃圾喺地下都會即時處理,如果唔係貓咪食左落肚就唔好喇👍🏻呢隻就係嗲嗲豬Tofu豆腐喇!見到人就會扭頭,繼而訓低示意你要快啲摸摸佢,仲成個頭鑽入你手心,呢啲就係「要你捧在手心」嘅愛啊!❤️呢個就係英國短毛貓央央YeungYeung,個性對事物充滿好奇,小肉球任玩唔嬲,睇下佢幾鍾意支「貴州貓台酒」!呢度一切都以貓咪為主題,從杯子、時鐘、拖鞋、洗手間、毛巾到牆上裝飾,滿滿的都是貓咪⋯店主真係好有心思👍🏻睇住爛玩豬加拿大無毛貓

睇住爛玩豬加拿大無毛貓綿綿MinMin同店長比比(另一個嗲嗲豬)相擁而睡,真係好sweet啊☺️
此乃姜淘Total,店主話客人見到佢咁靚仔,就取名為姜淘了哈哈!佢性格比較Cool但都可以任摸。
而呢位小朋友就仲未有名,圓碌碌又嘅咖啡色,大家話佢叫「曲奇餅」好無啊?☺️

店主自身都係愛貓之人,傾傾吓發現,大家對小生命嘅執著都好接近。鍾意小動物嘅人,都係充滿恩德😉

呢度嘅貓貓都非常親人,總有一隻會同你特別有緣分。如果想搵個地方避世,同另一半有個難忘體驗,或想帶小朋友黎親親小動物,喵界絕對係可以令你樂而忘返。💓
早前已經知道旺角新開左間貓貓Cafe.入邊有好多英短.布偶貓.仲有好特別嘅無毛貓同埋緬因.所以就約咗男朋友聖誕節過去玩貓🥰食物方面:成人首一小時$88一位 包一杯飲品⚪️熱柚子蜜(不用加錢包埋)正常發揮👌⚪️芝士奶蓋士多啤梨(加左錢轉)芝士同士多啤梨味都唔濃.正正常常!整體方面:因為聖誕節.店主好細心幫所有貓貓換上聖誕服裝.入到去要消毒同洗手衛生都做得幾好.貓貓全部都好可愛.可以瘋狂影相打卡📸️貓貓有好多唔同嘅類型仲要係勁靚.而始終過嚟貓貓Cafe都係想同貓貓玩所以對飲品食物冇咩要求.都係諗住玩下影下相.所以一個中就走了🤭但係整體都好滿意.感覺好好.必去!
早前已經知道旺角新開左間貓貓Cafe.
入邊有好多英短.布偶貓.
仲有好特別嘅無毛貓同埋緬因.
所以就約咗男朋友聖誕節過去玩貓🥰

食物方面:
成人首一小時$88一位 包一杯飲品

⚪️熱柚子蜜(不用加錢包埋)
正常發揮👌
⚪️芝士奶蓋士多啤梨(加左錢轉)
芝士同士多啤梨味都唔濃.正正常常!
整體方面:
因為聖誕節.店主好細心幫所有貓貓換上聖誕服裝.
入到去要消毒同洗手衛生都做得幾好.
貓貓全部都好可愛.可以瘋狂影相打卡📸️
貓貓有好多唔同嘅類型仲要係勁靚.
而始終過嚟貓貓Cafe都係想同貓貓玩
所以對飲品食物冇咩要求.
都係諗住玩下影下相.所以一個中就走了🤭
但係整體都好滿意.感覺好好.必去!
2021-12-26 298 瀏覽
換晒做聖誕節的主題啦~喵喵都穿上得意的聖誕裝來等各位喵奴.場內有不少靚貓,大都是貓BB, 無毛貓、緬因貓、布偶貓、豹貓都有呀, 總共有14隻, 不過就有2隻去左打抗生素針.當中多左兩隻貓BB, 仲未有名字的,其中一隻勁得意LOO, 好可愛啊~另外仲有2隻布偶貓也相當吸引我呢懵盛盛貓如其名 - 懵懵的, 樣子蠢蠢的,抱起來像柔軟的布偶玩具,好好抱~另一隻叫高高, 大大的藍眼, 好靚仔又COOL啊~又識擺POSE, 擺帥帥的~引死女啊~至於KING size的King King就進入發情期,經常壓住其他男仔貓B, 不過就不敢行近無毛貓女Min Min啦~哈哈店長比比,非常識黏人,好動,活潑可愛!又會主動撩貓奴才按摩~~和新開張時不同, 現在有店主自家手作的特別飲品和蛋糕供應呢.終於像CAFE啦~珍珠芝士奶蓋朱古力 - 芝士奶蓋咸咸的,加上朱古力不甜, 易入口, 可惜珍珠本身甜度不足.牛奶士多啤梨奶昔 - 牛奶不太濃, 士多啤梨味道也不怎凸出.不過飲料不甜膩, 也很好喝.芝麻蛋糕 - 濃厚的芝麻, 只吃一口就已經是非常濃郁的芝麻.薄荷朱古力蛋糕-淡淡的薄荷襯托出朱古力.(收費:第一小時成人8
換晒做聖誕節的主題啦~喵喵都穿上得意的聖誕裝來等各位喵奴.

另外仲有2隻布偶貓也相當吸引我呢

薄荷朱古力蛋糕-淡淡的薄荷襯托出朱古力.

(收費:
第一小時成人88蚊,每小時有一杯飲料,
套餐2小時139,
3小時$179)
午餐
2021-12-16 102 瀏覽
呢間貓貓Cafe好大,好闊落!從未見過一間餐廳有咁多貓貓嘅玩具、屋仔比佢哋嘆!聖誕就快來臨,好多打卡位都已經佈置晒聖誕嘅裝飾,我今日玩左2小時,已經影咗好多相,非常滿足。店主非常友善,知道我好愛影相,會幫手氹啲貓貓望鏡頭!玩到攰,就嗌左兩杯飲品~楊枝甘露非常足料,有芒果粒、西柚、西米,芒果汁都好濃郁,芒果控一定要點!蜜桃茶甜度適中,非常解渴。仲有果肉粒係底,貓貓都忍唔住跑過嚟舔兩啖。貓貓方面, 唔同品種都有而且數量都唔少基本上所有貓貓都會當值!唔似其他店會收埋啲貓貓!貓貓亦都非常之親人又俾抱, 性格溫馴,又可愛, 而且活潑好動唔會淨係瞓覺

玩到攰,就嗌左兩杯飲品~

2021-11-28 92 瀏覽
很喜歡與主子相處,以前就最愛💕跟那隻把舊公司當成自己🏡居所,但實為隔離店鋪治養的貓咪🐱玩耍、餵食,現在也會不時回去👀探望一下老(貓)朋友想跟主子玩耍現在只能去貓cafe🥲,之前已經去過一兩次;最近得知在旺角又有✨新店,就相約同樣愛貓的同事下班💼後一同到這店體驗一下奴才生活成人兩小時 $139/位(包每小時飲品兩杯 及 吸貓零食一包)店家是按客人的照逗留時間⏳作收費啊~ 每小時也會提供一杯自選🥤飲品(如此類推),在需要的時候跟店長說一聲就好👌🏻這次點選了一杯柚子樂(冷飲)跟蜜柚紅茶飲(熱飲),看似簡單不過非常有誠意😍,飲品都是滿滿的餡料,味道濃郁,帶🤩驚喜的是我點的那杯柚子樂還加入咸柑桔,鹹甜兼備又帶點特別😎!附送的一包小小貓零食,店家會建議撕成小塊食食,一般來說也足夠場內所有貓貓吃一遍的😋這店位於接近旺角東站的一座舊式大廈內,非常整潔乾淨🧹,打開店門就看到有圍欄跟洗手間🚻及鞋櫃分隔開,而進店第一☝🏻件事就要消毒好全身跟隨身用品,再換上店家為客人準備好已消毒的🩴拖鞋進內,故此建議與貓咪耍樂前先去洗手間會比較好💁🏻‍♀️貓咪十多隻,大部份都比較黏人😻,對人類暫時來說也不算太感冒,幾乎每隻都會

貓咪十多隻,大部份都比較黏人😻,對人類暫時來說也不算太感冒,幾乎每隻都會跟你打交道,而且很多都是baby🍼所以都比較好動,也會主動撩人類現耍,超可愛🥰!
店內有部份是收養也有部份屬於名種貓,要是發現貓咪😽非常合眼緣也可問問店長能否帶回家(部份是放售)😌當然啦,所有對貓貓有害的動作也一律🙅🏻‍♀️禁止,一般情況下他們不會攻擊人類,請善待貓咪啊~
2021-11-12
今年十月一日才新開張的貓貓CAFE,位處於旺角亞皆老街50號新輝大廈1樓, 非常易找到,入門口時先換上貓咪樣式的拖鞋,店主會為客人消毒全身和雙手,Cafe空間都幾大, 以純白高雅的西式設計為主,店長好好人~和貓貓影相時會幫手引貓貓望鏡頭呢~場內有不少靚貓,無毛貓、挪威森林貓、布偶貓、豹貓都有呀當中兩隻布偶貓都深得我歡心!一隻叫懵盛盛就又嗲又sweet,貓如其名 - 懵懵的, 另一隻姜淘就較高冷, 兩隻都係性子溫順,抱起來就好像柔軟的布偶豹貓-祝祝彷彿有用不完的電力, 超級好動,活潑可愛!過度活躍症,經常跑來跑去,緬因貓King King 雖然是貓bb 但身型已經是King-size! 抱上手好有份量,真係練臂力練舉重啊~無毛貓MINMIN,無毛,直接摸上手好有溫度,細細粒,又輕身,而且好乖~也識望鏡頭貓界店長就是男神比比,非常識主動撩客,由上大脾,跟出跟入,加上英俊外表,絕對迷倒萬千貓奴,開心果時更會咬人腳指呢~CAFE只提供飲品沒食物, 除了常見的奶茶,咖啡,檸茶,檸水,阿華田外,還會有店主自家手作的特別飲品朱喵冰自家製成的沙冰,冰都打得好細滑,攪拌後的沙冰好冰涼, 冰感十足,朱古力

場內有不少靚貓,無毛貓、挪威森林貓、布偶貓、豹貓都有呀

當中兩隻布偶貓都深得我歡心!

朱喵冰
自家製成的沙冰,冰都打得好細滑,攪拌後的沙冰好冰涼, 冰感十足,朱古力味香濃厚且味道唔會太甜

喵茶-檸柚紅茶飲
黑色的杯身LOGO是貓貓手的造型, 加上萌到爆炸的可愛貓咪匙羹~檸檬柚子味道頗濃,清香又潤喉~

(收費:
第一小時成人88蚊,每小時有一杯飲料,
套餐2小時139,
3小時$179)
午餐
2021-11-14 70 瀏覽
Healing Meow Moment🐱🎈喵界/They might be a part of our lives, but to them we are their whole life./對於動物嚟講 我哋就係佢地嘅全部所以係養寵物之前真係要諗清楚呀🥺第一次嚟貓貓cafe同貓咪玩遊戲貓咪種類有好多 性格亦都好唔同😜有啲好文靜 有啲勁活潑 有啲好好客有啲就慢熱 有啲傻更更 有啲懶洋洋同佢哋玩 會暫時忘卻日常生活中嘅煩惱同忙碌聽店主講 其中一隻貓 央央之前因為有病🥲曾經被主人打算人道毁滅 好彩比店主佢哋收養見到佢健健康康 精精神神仲不斷喺你側邊徘徊 想同你玩真係心都軟埋🥰一個鐘頭($88) 其後每鐘頭(+$68)每個鐘仲包一杯嘢飲不過顧住同貓咪玩 就應該會唔記得咗飲嘢😂幾享受喺呢度同佢地簡簡單單互動相處嘅時間
Healing Meow Moment🐱

曾經被主人打算人道毁滅 好彩比店主佢哋收養
見到佢健健康康 精精神神
仲不斷喺你側邊徘徊 想同你玩
真係心都軟埋🥰

一個鐘頭($88) 其後每鐘頭(+$68)
每個鐘仲包一杯嘢飲
不過顧住同貓咪玩 就應該會唔記得咗飲嘢😂
幾享受喺呢度同佢地簡簡單單互動相處嘅時間

• 與貓咪的相處時間
2021-11-14 366 瀏覽
一路都好想同唔同類型既貓咪黎次近距離既接觸,估唔到旺角新開既呢間樓上cafe就滿足哂我既慾望~~cafe係一樓,要搵路上黎都好容易,因為地下痴哂提示~上到去店員就提我地要先消毒,因為都驚會帶到d細菌入去,同埋都要除鞋~一入到去就見到有多過十隻喵喵係度!真係好興奮,有布偶、緬因、英短、孟加拉豹同埋無毛喵等等!估唔到有機會見到無毛喵,呢個品種好少可見到,仲可以摸到真係好開心!因為去既當日係萬聖節,cafe都做哂萬聖節既裝飾,喵喵都換哂衫應節!想讚一讚,所有喵喵對眼同耳仔都好乾淨,睇得出cafe既店員都好有心機咁去湊D喵喵~~~咁多隻喵入面有隻叫kingking既緬因喵最吸引到我既注意,因為佢真係like a king咁,但摸佢又唔會嬲,真係好可愛!幾隻布偶喵就懶洋洋咁訓足全程,店長同埋孟加拉豹喵就成程都跑黎跑去勁活躍!好可愛!掛住講喵,差D唔記得左講呢度淨係得飲品冇野食,但上到黎掛住玩喵都唔係好記得要飲野hahaha,小心kingking會係咁咬你地枝飲管!已經好掛住D喵喵想再去探佢地~

2021-11-13 58 瀏覽
家人有嚴重的鼻敏感,不能養貓,但又好想玩貓的話,這是一個好地方。店員悉心打理,環境非常乾淨,進門之前要消毒,換上拖鞋,換拖鞋位置是洗手間,分隔非常清楚。坐下來就可以點飲品,大人$88一小時包一杯飲品。小童$49 一小時包一杯飲品真係好抵玩。飲品選擇都好多,有沙冰類,梳打類及紅茶類。我們點了一個凍熱情果梳打,另外點了熱熱情果紅茶。連杯,匙羹都用上貓杯真係滿足我地呢啲貓奴。一邊玩貓一邊嘆飲品,真是很享受。

坐下來就可以點飲品,大人$88一小時包一杯飲品。
小童$49 一小時包一杯飲品
真係好抵玩。

飲品選擇都好多,有沙冰類,梳打類及紅茶類。

一邊玩貓一邊嘆飲品,真是很享受。
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🐱 L̆̈ŏ̈v̆̈ĕ̈l̆̈y̆̈ ᗰᗴOᗯ ᗰᗴOᗯ C̆̈ă̈f̆̈ĕ̈ @ 🌟 喵界《👽食神大媽做貓奴》.👽 大媽雖然係狗奴才,但呢個世界邊有人會唔鍾意貓㗎 ?😍 自己冇養,點樣先可以抒發心裏面好想做貓奴嘅慾望呢?咁就當然係去喵CAFE啦!😆 市面上雖然有好多喵CAFE,不過都經常聽到一係環境唔係太乾淨、一係就對啲貓唔好,所以揀一間乾淨企理又愛護主子嘅CAFE,係好緊要㗎!💪.👀 今次呢一間新開嘅喵CAFE就都幾多人推薦,一於嚟拜訪一下啦!果然一入到黎就覺得個空間好大,採光十足,乾淨企理!.貓貓們都好乾淨,同埋好親人,又好開心咁不停互相玩,睇得出店主對貓貓們好好,呢一點好重要 ❤️ 有好多種唔同嘅貓貓,肥、瘦、長毛、短毛、無毛、男仔、女仔、好動、文靜,總之一定有一隻同你特別有緣分 🥰.🍹 玩貓之餘,呢度都有好多款飲品選擇,真係花多眼亂呢!今次就選擇左呢款叫「麥喵精」嘅麥精沙冰。同經典清爽嘅「凍檸賓」。大大杯之餘,估唔到仲幾好味 ☺️.🤗 愛護貓貓嘅店主值得支持,絕對係大家貓奴嘅打躉好去處 ❤️.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

📍 旺角亞皆老街50號新輝大廈1樓
☎️ +(852)4611-3585
麥喵精 X 凍檸賓
  • 麥喵精
🐱旺角新開貓貓Cafe — 貓界Cat Sky▫️今次嚟到新開嘅旺角貓貓Cafe,店內有好多唔同品種嘅貓貓🐱全部都好得意~全部都好乖,唔怕陌生人,又唔會咬人~有啲重瞓咗係我到唔郁😂點摸都得~真係好治癒呀😚▫️🥤Cafe整體空間都好大,最低消費係每人一杯嘢飲。💰收費:小童$49/1 hr(包飲品一杯)成人收費$88/1 hr (包飲品一杯)$139/2hr(包2杯飲品+餵貓零食一包)$179/3hr(包3杯飲品+餵貓零食兩包)重有學生折扣,啱晒一家大細一齊去玩~▫️地址:喵界 (旺角)旺角亞皆老街50號新輝大廈1樓▫️
🐱旺角新開貓貓Cafe — 貓界Cat Sky
▫️
🥤Cafe整體空間都好大,最低消費係每人一杯嘢飲。
💰收費:
小童$49/1 hr(包飲品一杯)
成人收費$88/1 hr (包飲品一杯)
$139/2hr(包2杯飲品+餵貓零食一包)
$179/3hr(包3杯飲品+餵貓零食兩包)
重有學生折扣,啱晒一家大細一齊去玩~
▫️

地址:喵界 (旺角)
旺角亞皆老街50號新輝大廈1樓