餐廳: 啖啖燕窩 (駿運工業大廈)
資訊:

2022-12-24 5 瀏覽
🍮🍮🍮多口味養生甜品▫️主要產品有燉燕窩/雪燕/桃膠☑️北海道3.6牛乳燉蛋白 - $18☑️北海道3.6牛乳燉蛋 - $18晚上7點到去到想食個燉品,但已經截左單,於是就甘叫左2杯雪櫃有嘅野試下。有2張枱可以坐喺度食,座位旁有霓虹燈寫住「顏值越大,責任越大」,都幾打卡able 。凍嘅燉蛋同燉蛋白都用個小樽仔裝住,貼上貼紙包裝好。個人覺得燉蛋比較好食,蛋味香濃,但2款好都滑,口感都好好,亦吾會好甜,值得一試,下次要試熱野。🔸啖啖燕窩🔸地址:觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室#甜品#觀塘美食#工廈美食#燕窩#雪燕#桃膠#養生甜品#糖水#燉品
🍮🍮🍮
多口味養生甜品

▫️主要產品有燉燕窩/雪燕/桃膠

☑️北海道3.6牛乳燉蛋白 - $18
☑️北海道3.6牛乳燉蛋 - $18

🔸啖啖燕窩🔸
地址:觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室

2022-12-23 13 瀏覽
🉐每日鮮製🉐超多口味🉐價錢相宜〈3.6牛乳木瓜奶凍雪燕〉🥭🥛🍮職員話呢款係鋪頭既新產品, 而家咁寒冷既天氣, 食返牛乳木瓜做成呢d咁滋潤既甜品就最適合不過喇!最底仲有奶凍, 有雙重口感!〈鮮燉花膠奶凍〉🥠🍮呢款亦都係新產品, 有花膠既奶凍都係第一次食, 估唔到花膠既份量都幾多喎, 花膠切成一粒粒, 方便食, 花膠同牛奶一定係最夾既配搭!〈蒜香花膠〉🧄🥠一打開就有好濃烈既蒜香味, 份量夠哂夜晚屋企加餸食, 個個食到lam lam痢呀! 〈特濃4.3牛乳燉蛋〉🍼🥚呢碗燉蛋係媽媽既味道呀!好重既牛奶同蛋味, 好滑溜! 〈特濃3.6鮮奶凍〉🍼🍮呢款係encore之選, 之前已經食過覺得好好味, 今次食都保持到水準, 牛奶味真係好香甜!〈雪燕飲〉🧂雪燕可以一樽樽咁飲真係好方便, 咁多款口味入面, 我就揀左〈濃濃紫薯牛奶〉🍠同〈粒粒椰青飲〉🥥,兩款都推介!
🉐每日鮮製
🉐超多口味
🉐價錢相宜

〈3.6牛乳木瓜奶凍雪燕〉🥭🥛🍮

〈鮮燉花膠奶凍〉🥠🍮

〈蒜香花膠〉🧄🥠

〈特濃4.3牛乳燉蛋〉🍼🥚
呢碗燉蛋係媽媽既味道呀!好重既牛奶同蛋味, 好滑溜!

〈特濃3.6鮮奶凍〉🍼🍮

〈雪燕飲〉🧂
啖啖燕窩 @damdambirdnest📍觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室日日鮮製|滋補養生又美味之前叫過外賣🥡食過好好味😋落單後最快1-4小時便會送到~今日來開觀塘🤭心思思上門市掃下貨♥️🥛3.6牛乳木瓜奶凍雪燕 $58無限Encore🤤飽肚又營養3.6牛奶奶凍配上木瓜奶+雪燕~ 充滿奶香🥛口感有層次♥️🍯蜂蜜3.6 牛乳木瓜燉桃膠 $178 / 700ml大大碗~= 家庭飯碗🥣3碗半份量買返去同屋企人開心Share 👍🏻好足料~微波爐加熱食~暖笠笠又養身♥️🧄 蒜香花膠 加熱即食~方便快遞花膠炆得好腍軟~超香蒜味♥️ 鮮燉花膠奶涷膠質好重🤭岩哂我補下骨膠原食落質地彈滑~啖啖燕窩門市裝修以少女粉為主色🤣由於我嚟嘅時候太多人👍🏻買緊唔方便買唔方便影~訂單會附送玻璃樽及保溫袋👍🏻落單後一般最快1-4小時便會送到所以即日落單就可~若用網上落單更方便有興趣🔗 @damdambirdnest IG睇睇(以上產品放普通雪櫃,兩天內食用)
啖啖燕窩 @damdambirdnest
📍觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室
日日鮮製|滋補養生又美味

之前叫過外賣🥡食過好好味😋
落單後最快1-4小時便會送到~
今日來開觀塘🤭心思思上門市掃下貨

膠質好重🤭岩哂我補下骨膠原
食落質地彈滑~

啖啖燕窩門市裝修以少女粉為主色
🤣由於我嚟嘅時候太多人👍🏻買緊
唔方便買唔方便影~

訂單會附送玻璃樽及保溫袋👍🏻
落單後一般最快1-4小時便會送到
所以即日落單就可~若用網上落單更方便
有興趣🔗 @damdambirdnest IG睇睇

(以上產品放普通雪櫃,兩天內食用)
2022-12-22 9 瀏覽
啖啖燕窩一直都係我嘅養顏首選,由佢開業至今我都有幫襯,所有甜品都係每日新鮮製😳蒜香花膠同1罐麻辣鮑魚每次必點,花膠吾需要拆袋整包放落滾水煲熱佢就可以食,麻辣鮑魚可以凍食,依家天氣凍我會加熱炒菜一流3.6牛乳木瓜奶凍雪燕一杯兩種囗味三重享受,飽肚又有營養,養顏抗老仲可以預防皮膚損傷😳鮮燉花膠奶凍小小一杯,勁多鮮甜花膠┄ ♡ 評分區 ♡ ┄💰價錢:8/10😚 返兜:10/10地址:觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室

┄ ♡ 評分區 ♡ ┄
💰價錢:8/10
😚 返兜:10/10

地址:觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室

2022-12-21 8 瀏覽
愛自己又愛屋企人嘅我,搵到觀塘呢間星級燉品專門店,專賣燕窩、花膠、桃膠、雪燕等燉品,全部都係每日新鮮製造,送禮自用都啱使👍🏻🌟鮮燉花膠奶凍愛美嘅女士,當然要食花膠補充骨膠原啦,奶香味濃,花膠爽口彈牙!🌟 3.6牛奶木瓜 /椰香奶凍雪燕木瓜大粒香甜,而椰汁味都香氣十足,雪燕好足料,啖啖口感豐富,最底層有奶凍,奶香滑溜👍🏻🌟蜂蜜菊花杞子雪燕飲冬天咁乾燥就最適合啦,清熱潤喉陣陣菊花味,好過飲肥仔水😂🌟蒜香花膠花膠仲可以揀選香味同麻辣味,除咗做甜品,仲可以做鹹點,蒜香惹味,大大件花膠肉軟林入味!門市裝修風格粉紅色做主題,打卡影相好靚,仲可以上網自助落單送上門都得,超級方便❤️隨時隨地都可以美顏養生!

🌟鮮燉花膠奶凍

🌟 3.6牛奶木瓜 /椰香奶凍雪燕

🌟蜂蜜菊花杞子雪燕飲
冬天咁乾燥就最適合啦,清熱潤喉陣陣菊花味,好過飲肥仔水😂

🌟蒜香花膠

• 特濃4.3牛乳燉蛋
  • 麻辣花膠
  • 特濃3.6鮮奶凍
最近朋友介紹咗一間專門賣燕窩花膠甜品嘅舖頭,佢話好岩買俾屋企人媽咪小朋友🤭 今日放工即刻過去買返屋企 準備做冬當晚同屋企人食❤️ 佢喺觀塘中海日升隔離大廈,都好近地鐵站。一上到去 見到店員同埋好多外賣員好繁忙打包緊外賣 超好生意🤭🤭 雖然佢主打做外賣,不過都有啲堂食嘅位置。我要左幾款甜品,同埋一包蒜蓉花膠 $108 加餸 👉🏻 味道幾好 超多🧄 撈飯一流🤗招牌椰汁燉燕窩 $128 👉🏻 燕窩份量都算幾多,椰汁味濃 但又唔會太甜 好啱比媽咪食🫶🏻🐄🥛3.6牛乳燉蛋白/ 3.6牛乳燉蛋🥚/ 3.6特濃鮮奶凍 $18每款 👉🏻 我自己覺得燉蛋白同燉蛋都好好食🤭 特別滑溜!3.6牛乳木瓜奶凍雪燕 $68 👉🏻 呢個份量好多,上層係木瓜鮮奶雪燕,下層係奶凍😋 感覺好似一次過食到2款甜品一樣咁。木瓜鮮奶味道好好,配埋奶凍食💯鮮燉花膠奶凍 👉🏻 超實淨嘅花膠奶凍🤣 平時鹹味嘅花膠就食得多,甜嘅真係第一次,估唔到又幾好食👍🏻餐廳都好貼心有保溫袋、同埋有好大舊冰袋,拎外賣返屋企都保持新鮮!屋企人都覺得好好食,話下次要再試埋其他種類🤭🤭

2022-12-20
$100 (其他)
啖啖燕窩|觀塘天氣凍,想食返啲滋潤嘅甜品,即刻諗到觀塘嘅每日鮮製甜品燕窩店,已經幫襯過好多年,質素好好,既然去到觀塘順便買多幾樣食🤤清甜冰糖燉燕窩🌟當然要幫襯買燕窩食,自己整燕窩比較麻煩,每次想食燕窩都會來買,特別冬天!因為冬天真係比較乾燥,好想食一些比較滋潤嘅甜品🥣3.6牛乳木瓜奶凍雪燕🥛分開咗兩層顏色,上層係木瓜加雪燕,下層係牛乳奶凍,口感好滑,奶香味好重再加上淡淡的木瓜雪耳,又不會太甜,很好吃鮮燉花膠奶凍🍮將花膠造成奶凍,好重骨膠原識落嘅時候好黏口,冬天食啱晒🥰蒜香花膠🐟好方便,已經調好晒未整返熱就可以即刻食,啖啖花膠好大片,呢個價錢來講真係好抵食,又唔使自己浸同埋煮方便好多🤭觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室
啖啖燕窩|觀塘

清甜冰糖燉燕窩🌟

3.6牛乳木瓜奶凍雪燕🥛

鮮燉花膠奶凍🍮
將花膠造成奶凍,好重骨膠原識落嘅時候好黏口,冬天食啱晒🥰

蒜香花膠🐟

觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室
2022-12-19 17 瀏覽
又鍾意食又想靚💗去食養生燉品就最啱啦~去咗即食燉品專門店「啖啖燕窩 」,嘆一下燉品丶甜品丶小食。甜品是每日鮮製㗎!現場有幾張粉紅色靚靚用餐枱💗可以堂食即刻嘆🥳又可以order外賣返屋企。亦可以WhatsApp /IG落單,送貨送到屋企。🔶3.6牛乳木瓜奶凍雪燕分2層嘅甜品~上面係木瓜雪燕糖水,用料好足!下層係牛乳奶凍~超濃奶香👍🏼入口幼滑。🔶招牌椰汁燉燕窩 店家超人氣燉品,好足料🥳 裏面有好多燕窩😋入口滿有椰汁香👍🏼甜度恰好~養顏滋補又好味。🔶鮮燉花膠奶凍超多花膠!奶凍不會甜,滿有奶香~質地很彈滑💗膠質好豐富~🔶蒜香花膠返去整返熱就食得😋花膠好軟腍入味,蒜香十足。🔶荔枝蜜桃膠 份量比想像中多👍🏼桃膠拌以荔枝蜜,入口滿是清甜蜂蜜香。

🔶3.6牛乳木瓜奶凍雪燕

🔶招牌椰汁燉燕窩

🔶鮮燉花膠奶凍
超多花膠!奶凍不會甜,滿有奶香~質地很彈滑💗膠質好豐富~

🔶蒜香花膠
返去整返熱就食得😋花膠好軟腍入味,蒜香十足。

🔶荔枝蜜桃膠
份量比想像中多👍🏼桃膠拌以荔枝蜜,入口滿是清甜蜂蜜香。

2022-12-18 33 瀏覽
🤍啖啖燕窩🖤觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室📍前排同事派散水甜品揀咗呢間,覺得唔係好甜又幾足料,今日決定再試下~見到餐廳強調佢哋嘅甜品每日新鮮製造,買咗最多只可以擺兩日!🥣3.6牛乳木瓜奶凍雪燕 $58面頭係木瓜雪燕牛乳🥛底下就係一層奶凍,識落超濃郁牛奶味!奶凍唔係好甜,咁大杯一個人都忍唔住食晒💕🥣蜂蜜菊花杞子燉雪燕 $58最鍾意嘅甜品!菊花味帶有回甘🌻加埋雪燕,成個甜品都清甜得來但係又滋補,比較fresh嘅選擇~🥣荔枝蜜糖撈桃膠 $48第一次就咁食桃膠望落去杰撻撻有啲怪,好彩餐廳都落咗好多蜜糖🍯個感覺都OK😂不過都係鍾意食有糖水嗰隻多啲🤭🥣鮮燉花膠奶凍 $48估唔到花膠加埋落奶凍做甜品都幾夾,會比較杰身~🥣蒜香花膠 $108花膠好重蒜蓉味,如果齋食嘅話會重口咗啲,建議撈埋啲菜一齊食🥦🥣粒粒椰青雪燕飲 $58飲品選擇太多,自己好鍾意椰青就揀咗呢隻,味道清甜加上一絲絲嘅雪燕好正,如果夏天飲就更加好🥺🥣北海道3.6牛奶燉蛋白 $18只係$18就食到3.6牛奶燉蛋白🥛食落超creamy好滑,性價比極高🤩
🤍啖啖燕窩
🖤觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室

🥣3.6牛乳木瓜奶凍雪燕 $58

🥣蜂蜜菊花杞子燉雪燕 $58

🥣荔枝蜜糖撈桃膠 $48

🥣鮮燉花膠奶凍 $48
估唔到花膠加埋落奶凍做甜品都幾夾,會比較杰身~

🥣蒜香花膠 $108

🥣粒粒椰青雪燕飲 $58
飲品選擇太多,自己好鍾意椰青就揀咗呢隻,
味道清甜加上一絲絲嘅雪燕好正,如果夏天飲就更加好🥺

🥣北海道3.6牛奶燉蛋白 $18
2022-12-17 10 瀏覽
最近天氣乾燥,要食啲滋補嘅糖水潤一潤。😍😋今日去觀塘做嘢,記得附近有啖啖燕窩門市,買啲外賣返屋企慢慢食。除咗可以外賣,店內布置舒適,有座位可以喺店舖內享用食品。甜品每日鮮製,養生美味,食得安心。❤️💕3.6牛乳木瓜奶凍雪燕奶凍上層係木瓜同雪燕,甜度剛剛好👍💕鮮燉花膠奶凍花膠滑捋捋,同奶凍好夾,超滑溜。💕蒜香花膠蒜味香口,花膠夠養顏。🐔慢煮雞胸肉有兩款口味,原味同黑椒味。放喺雪櫃隨時翻熱即開即食,蛋白質豐富,可以增肌減脂。😍囡囡超鍾意食桃膠,今次我特登點咗三款口味,大滿足😁👍❤️招牌椰汁燉桃膠 椰汁好濃郁,桃膠份量都好多。❤️蜂蜜3.6牛奶木瓜燉桃膠牛奶香滑,蜂蜜味都好特出。❤️荔枝蜜糖撈桃膠蜜糖清甜潤喉,成盒都係滿滿既桃膠, 今次阿女滿足曬。
最近天氣乾燥,要食啲滋補嘅糖水潤一潤。😍😋

除咗可以外賣,店內布置舒適,有座位可以喺店舖內享用食品。

甜品每日鮮製,養生美味,食得安心。❤️

💕3.6牛乳木瓜奶凍雪燕

奶凍上層係木瓜同雪燕,甜度剛剛好👍

💕鮮燉花膠奶凍

花膠滑捋捋,同奶凍好夾,超滑溜。

💕蒜香花膠

蒜味香口,花膠夠養顏。

😍囡囡超鍾意食桃膠,今次我特登點咗三款口味,大滿足😁👍

❤️招牌椰汁燉桃膠

椰汁好濃郁,桃膠份量都好多。

❤️蜂蜜3.6牛奶木瓜燉桃膠

牛奶香滑,蜂蜜味都好特出。

❤️荔枝蜜糖撈桃膠

蜜糖清甜潤喉,成盒都係滿滿既桃膠, 今次阿女滿足曬。

2022-12-17
外賣自取
📸啖啖燕窩最近做野忙又壓力大 皮膚差咗做facial都唔太見效閨密知道之後 即刻帶我食燉品▫️專售燕窩|雪燕|桃膠|花膠▫️設樽裝及碗裝▫️咸甜口味都有 甜品類屬小甜▫️產品全部每日新鮮製造👉🏻今次就試咗幾款皇牌產品🍴 3.6牛乳木瓜奶凍雪燕奶凍上面放上木瓜蓉同雪燕食落木瓜味香濃又唔會太甜膩雪燕都好足料 啖啖都食到🍴鮮燉花膠奶凍本身以為花膠甜食會好怪點知好有驚喜 花膠同奶凍都係滑嘟嘟食完希望皮膚都係咁滑溜🍴蒜香花膠急凍包裝 方便拎翻屋企食為食妹就留翻做冬同屋企人一齊分享☺️🍴蜂蜜菊花可選桃膠/雪燕/燕窩為食妹就梗係揀燕窩啦蜂蜜菊花唔會太甜 偏清甜仲有回甘燕窩真係比想像中多🍴荔枝蜜糖撈桃膠其實係不含荔枝架桃膠本身不帶味道撈咗蜜糖之後甜甜地 食得好過癮🌸 一定會回頭價錢唔算太貴 但食到燉品▫️除咗外賣 仲設有少量堂食位置架
📸啖啖燕窩

🌸 一定會回頭
價錢唔算太貴 但食到燉品
▫️除咗外賣 仲設有少量堂食位置架

2022-12-14
10 分鐘 (外賣自取)
2022-12-16 6 瀏覽
天氣乾燥點可以唔潤一潤每次都會主動揀啖啖燕窩貪佢有甜又有小食糖水夠滋補,小食又好味3.6牛乳木瓜奶凍雪燕嘩‼️一次過滿足晒3個願望呀木瓜打成蓉混和雪燕好有口感仲有底既奶凍好夠奶味又滑嫩真係好有驚喜既一款甜品鮮燉花膠奶凍估唔到花膠都可以做甜品平時花膠雞湯飲得多今次試下花膠奶凍呢個功用主要用來保養皮膚蒜香花膠另外要左蒜香花膠咸食佢煮既花膠真係勁出色好爽滑,吃到明顯膠質感好重既蒜超惹味用黎煮面食真係一流特濃4.3牛奶燉雪燕果然係大人氣👍🏻濃郁既牛奶香配上一絲絲既雪燕蜂蜜3.6木瓜燉桃膠每次黎呢間都一定要叫既item木瓜味道同桃膠好夾桃膠水晶琥珀色咁剔透食落口感爽滑特濃3.6鮮奶凍細細杯,飯後甜品一定係佢💓北海道3.6牛奶燉蛋白香甜滋味,滋潤養顏

天氣乾燥點可以唔潤一潤
每次都會主動揀啖啖燕窩
貪佢有甜又有小食
糖水夠滋補,小食又好味

3.6牛乳木瓜奶凍雪燕

呢個功用主要用來保養皮膚
蒜香花膠
另外要左蒜香花膠咸食
佢煮既花膠真係勁出色
好爽滑,吃到明顯膠質感
好重既蒜超惹味
木瓜味道同桃膠好夾
桃膠水晶琥珀色咁剔透
食落口感爽滑
特濃3.6鮮奶凍
細細杯,飯後甜品一定係佢💓

北海道3.6牛奶燉蛋白
  • 蜂蜜3.6木瓜燉桃膠
  • 鮮燉花膠奶凍
  • 3.6牛乳木瓜奶凍雪燕
2022-12-16 4 瀏覽
同事推介呢間#啖啖燕窩 ,是每天新鮮制造,唔會有防腐劑很健康。今日特登到訪,買回家慢慢嘆下。專門店行上一層樓梯就會見到,原來仲可以堂食, 餐牌選擇都幾多, 除了啖啖燕窩外,尚有其他款式的燉蛋、奶凍系列,燉蛋同埋不同丸類、麻辣花膠、鮑魚同埋魷魚🦑等等的食物。而且開蓋或蒸熱就食得,啱晒我呢啲懶人。🫕燉蛋白雞湯,補身滋陰養顏,滿滿的骨膠原,回家蒸約3至4分鐘,即可飲用👍。 麻辣花膠🌶️,鐘意食麻辣我極之喜歡, 個汁香麻而不辣令人回味,我配上麵食,惹味又滋潤。蒜香花膠, 呢個又係極之正, 蒜香味濃調味剛好,花膠柔軟又淋滑,爽口有嚼勁滿口滋味。3.6牛乳木瓜奶凍雪燕🐧,奶內有粒粒木瓜,配上滑溜雪燕,好好👍飲😋,最底層的鮮奶凍,滑而不膩😗。鮮燉花膠奶凍🫙,花膠燉鮮奶功效可以美顏,令到皮膚白滑,口感很好👍滋潤度十足!

2022-12-15
-發覺好多朋友仔對我嘅食物分享都好有興趣今次分享啲男女老幼都鍾意嘅食物🍴就係花膠、燕窩、雪燕、桃膠等等嘅養顏甜品同菜式🥰/▫️3.6牛乳木瓜奶凍雪燕▫️超多雪燕,啖啖豐富口感採用3.6牛乳,奶味更香濃加埋木瓜更加滋潤/▫️鮮燉花膠奶涷▫️花膠夠大件,超足料加入奶凍,凝固嘅口感係滿滿骨膠原嘅滿足感覺/▫️3.6牛奶香芋雪燕飲▫️淡淡香芋同牛奶味道好配合樽裝拎出街飲超方便可以隨時隨地都飲到雪燕/▫️鮮燉花膠奶凍▫️係一款甜食嘅花膠連奶凍都佔有好重嘅花膠味就算細細樽入邊都有好多花膠夠晒足料/▫️冰糖紅棗杞子雪燕▫️冰糖嘅清甜,配合紅棗同杞子係絕配再加上一絲絲嘅雪燕紅棗味香濃之餘又夠晒滋潤/▪️蒜香花膠▪️除咗甜點之外,店舖仲有好多鹹點、湯水產品其中一個熱賣產品 「蒜香花膠」花膠件件都咁大件,夠晒足料充滿蒜香味,一試難忘/㊙️店內所有甜品100%每日新鮮製造✖️防腐劑✖️人造色素✖️香料甜度係比一般糖水少甜大人細路都可以絕對放心食用😘
發覺好多朋友仔對我嘅食物分享都好有興趣
今次分享啲男女老幼都鍾意嘅食物🍴
就係花膠、燕窩、雪燕、桃膠等等嘅養顏甜品同菜式🥰
▫️3.6牛乳木瓜奶凍雪燕▫️
超多雪燕,啖啖豐富口感
採用3.6牛乳,奶味更香濃
加埋木瓜更加滋潤
▫️鮮燉花膠奶涷▫️
花膠夠大件,超足料
加入奶凍,凝固嘅口感
係滿滿骨膠原嘅滿足感覺
係一款甜食嘅花膠
連奶凍都佔有好重嘅花膠味
就算細細樽入邊都有好多花膠夠晒足料
▫️冰糖紅棗杞子雪燕▫️
冰糖嘅清甜,配合紅棗同杞子係絕配
再加上一絲絲嘅雪燕
紅棗味香濃之餘又夠晒滋潤
▪️蒜香花膠▪️
除咗甜點之外,店舖仲有好多鹹點、湯水產品
其中一個熱賣產品 「蒜香花膠」
花膠件件都咁大件,夠晒足料
充滿蒜香味,一試難忘
㊙️店內所有甜品100%每日新鮮製造
✖️防腐劑✖️人造色素✖️香料
甜度係比一般糖水少甜
大人細路都可以絕對放心食用😘
2022-12-14 36 瀏覽
天氣凍冰冰,最啱就係食滋補嘅甜品補下身,呢間糖水舖主打滋補養身燉品,每日新鮮製作,有燕窩、桃膠、雪燕、花膠等等… 3.6牛乳木瓜奶凍雪燕啖啖都係雪燕,晶瑩剔透,口感爽滑,配埋木瓜同牛奶香甜香滑,女士滋補恩物~🍓冬の戀人-淡雪士多啤梨牛奶雪燕分量幾多,配上新鮮淡雪士多啤梨好香甜,加上牛奶好香滑~鮮燉花膠奶凍估唔到花膠可以做甜品,豐富嘅膠質口感豐富,奶凍口感香滑creamy有香濃奶香味~🧄蒜香花膠花膠肥美,充滿豐富膠原蛋白,配上香蒜,醬汁香濃好惹味,估唔到花膠造成小食味道咁特別~無花果雪梨蜜棗飲 好足料豐富,無花果雪梨加蜜棗味道清甜得來清熱潤燥,最啱秋天呢個季節飲~冰糖雪耳南杏飲雪耳爽脆,配埋冰糖同南杏滋補潤肺,味道清甜~

3.6牛乳木瓜奶凍雪燕

🍓冬の戀人-淡雪士多啤梨牛奶
雪燕分量幾多,配上新鮮淡雪士多啤梨好香甜,加上牛奶好香滑~

鮮燉花膠奶凍

🧄蒜香花膠

無花果雪梨蜜棗飲

冰糖雪耳南杏飲
雪耳爽脆,配埋冰糖同南杏滋補潤肺,味道清甜~