唐記包點

唐記包點 (已搬遷)

新店位置
Tong Kee Bao Dim
唐記包點 (已搬遷)
Roni0918
鍾意食蒸的中式包
Roni0918
2013-05-18
2K 瀏覽
關注
好鐘意食唐記嘅香芋包雖然紫色有D假好似加人造色素咁但係香芋餡料很香外面嘅包圓熟 整出來熱辣辣 好食紅豆包到好好食架紅豆餡料唔係甜到膩雖然冇日本紅豆甘好食但係都OK啦蓮蓉包餡料一D都唔滑 肯定唔會再買查看更多
不錯的馬啦糕(^3^)/
2013-02-03
關注
掛住馬啦糕甜味Tim下一個動作就緊係去買啦唐記ge馬啦糕外表淡黃色."圓菇look"幾吸引平時無見過有人食唐記馬啦糕今次就等我試下味道唔~~好鬆軟入口即溶!?原本馬啦糕係咁!?不過好有蛋同奶味.甜甜的:)口感:鬆軟味道:甜甜$4.5又貴左:(總結下次再食過!!查看更多
Gourmet KC
經濟,好吃
Gourmet KC
2013-01-06
關注
十二月下旬‧晴在附近活動,至下午三時也未吃東西。真的很餓,來這裡買個包吃。看樣子包是在店內製的,雖然不是即蒸但因為流量快,也新鮮。要了個菜甫肉碎包,肉餡雖然不算很鬆化,但夠味。皮厚但鬆軟,帶微甜,吃得滿意。只是4元半,熱辣辣,真的抵食。查看更多
抵食!
小明周
輸晒
小明周
2012-12-02
關注
大埔墟真係有三多~ 盅頭飯多~ 麵包店多~ 魚旦粉多~講到盅頭飯二話不說多選新明發,但今天落雨濕濕,新明發人龍太長,所以去了街頭唐記買!唐記的中式包真的不錯,特別是菜肉包,早餐一個辣騰騰的包,很正今次買的是排骨飯加潮州粉果,同是與新明發一樣的東西,味道就差得遠了。:(排骨飯加菜真是多此一舉,搞到D飯林晒,粉果真的差得很,淡茂茂,完全唔掂:(下次買返糯米雞好D!查看更多
不能同意更多,真心難食
2013-11-28
回覆
purple*
大大隻菜肉煎餃
purple*
2012-11-25
關注
我同男朋友都好鐘意食煎餃子,雖然油份超高,但經常忍唔到口 =p經過唐記包點,聽講幾出面,附近學校嘅朋友仔都讚好商討一番,決定晚飯食少啲都要試下 hoho~~~3蚊一隻,買夠半打就有盒小店屬外賣式,連企位都無,有盒拎住食就方便啲盒內放住2包汁一包當然係傳統餃子醋,油汪汪既餃子配微酸嘅醋係perfect match餃子有小朋友拳頭咁大,一隻要分3啖先食得哂 xdd入面菜同肉分佈平均,唔會因為肉太多而實的的加上內附既蒜泥辣醬就更加香口雖然唐記同大角咀小店仲係差得遠但以方便就腳嘅連鎖店來講得幾唔錯,可以一解餃子忍如果餃子可以再熱得就更好咯查看更多
一大盆餃子
*享瘦生活( ^3^)o
愈做愈差!!!!!!!!
2012-11-20
關注
朝早5點鐘無早餐食肚餓餓就落街去唐記買個白饅頭食先希望唔好再失望啦之前食左2次都好失望個白饅頭好實一啲都唔鬆:(係寒冷天氣下有個暖笠笠嘅包好溫暖但食左啖:(就唔想再食啦成個包都好結實算啦以後都唔會係唐記簡白饅頭轉食格離個間車厘子查看更多
*享瘦生活( ^3^)o
失望:(番薯包)
2012-09-21
關注
今日屋企冇早餐食,返學個時須便買個包食下先路經唐記,試下先反正都好耐冇食過唐記D包lur重記很之前唐記個白饅頭幾好味((miss我本人超喜歡食番薯ge今次就試下番薯包啦早晨唐記都幾受歡迎,都要等下升左價4個半貴番薯包係紫色個包味道唔錯但個餡勁甜都冇d番薯味就連香味都冇似食連容多啲lor下次都係食返白饅頭查看更多
菜肉煎餃,肥都要食
2011-10-12
關注
一聽煎餃,即刻諗到油份超高,肥肥肥!!!由細到大都唔鐘意!點知今日...踩單車經過唐記,男朋友要食菜肉煎餃,咪買左2隻囉!佢例牌咁問我食唔食,我梗係話NO啦!傻架咩,食一件,又唔知要做返幾多運動去抵消!佢一路食一路話好食,又話肉質好好,肉汁鮮甜...我心諗我係唔會比你引誘到!食完後佢竟然話"hehe我想再食呀,你要唔要?"平時一向奄尖嘅佢竟然食過返尋味?"預我食一啖啦,試下你有冇呃我!"嘩!真係好好味喎~:)雖然看似油淋淋但食落去又唔會太油。:)餃皮厚度啱啱好。肉汁鮮甜,我一向都鐘意食甜野,好啱我胃口呀~哈哈,我最後食左一隻呀!其實仲想食,不過要留返quota食其他好野。我對煎餃改觀了,下次一定再來~查看更多
菜肉煎餃
ss2099
好滑的包~
ss2099
2011-01-31
關注
食完甜品行前d見到呢間包點鋪~好新潮 又人多 所以吸引左我地~不過最吸引都係見到佢有臘腸卷!成日飲茶想搵都搵唔到!一見呢度有,即刻去買! 只係$4 好扺!個包好光滑 成個米芝蓮咁 haha查看更多
臘腸卷
品味妹子
下次都係要試香芋包
品味妹子
2010-12-12
關注
下午差唔多5點, 有少少肚餓又未夠鐘食飯, 天氣涼涼地, 見到好多人係唐記前面排隊買包, 妹子又去湊下熱鬧, 一心想食個個都讚好的香芋包, 可惜已經賣晒, 咁就揀左個番薯包番薯包同香芋包好似樣都係紫色, 不過就唔係圓形, 妹子覺得一黎包唔夠熱, 二黎冇乜番薯味, 睇佢個樣係紫色應該係用紫心番薯整, 紫心番薯已經比黃心番薯香同味濃, 但係呢個包只係食到輕微的番薯咪, 好彩包身尚算軟熟。下次都係要試香芋包!!!查看更多
艾米可
期待已久既香芋包
艾米可
2010-11-04
關注
幾次經過唐記都見到香芋包一欄總是賣哂...係咪真係咁搶手呀?!今日好早出來逛..終於見到仲有~當然第一時間買番個來試試~~熱哄哄的^^~都只係$3.5咋~~好香...芋頭餡多多但又唔會太甜..正!!查看更多
好香喔!!
紅棗兒
叉燒包
紅棗兒
2010-09-05
關注
之前試過佢地既叉燒包, 芋頭包同冬菇雞包, 而家逐一評下先:-叉燒包印象最深刻, 買時熱辣辣, 香噴噴, 忍唔住要即食啦, 好好味呀!!!! 外包都唔好實, ok啦, 包內叉燒汁多且唔太甜, 調味恰到好處, 叉燒粒細細粒有0趙頭, 仲要係無咩肥肉架, 正!只是皮包厚左dd, 如果可以薄返d就更好啦. HKD4/件, 但都好食過一好多地方架啦, HKD4/個, 都值得一試!芋頭包見食評幾個人都話唔錯, 又買黎試下, 個麵包外層係紫色既, 面內裡包住紫色既芋頭蓉, 而芋頭蓉內又有一粒粒細小既芋頭粒, 層次分明, 味道唔太甜, 又係略嫌外皮厚左d. HKD4/件, 又係值得一試. 冬菇雞包呢個反而麻麻地, 好少料, 個包外皮比以上兩個仲要厚, 味道亦一般, 唔太推介.見到仲有麻蓉包同蕃薯包, 同埋好多人買糯米卷, 下次試下先!查看更多
叉燒包
小v
芋頭包好鬼好食呀!!
小v
2010-08-20
關注
難得入黎大埔...就睇下有冇d咩野食..好多人都講魚蛋粉0個d..咁當然要食啦...仲有lee 間都係新興起既..都好多人讚...所以我地又買左2個...可能好肚餓掛..覺得個芋頭包超級好味!!又唔甜wor..d 餡又香..個包又大個...仲要熱辣辣...正正正!!!個奶黃包就不過不失啦!但我都係鐘意個芋頭包多d..有機會一定要再食呀!!查看更多
波牛仔
紫色> <
波牛仔
2010-06-04
關注
去到唐記...而已...冇人排隊嘅???水準下降???叫左個芋頭包紫色> <!!!最鐘意紫色!!!個餡算滑, 又悟甜wo...成日食包D餡都甜到喊...芋頭味夠...很好!!!包皮超讚!!!鬆軟有彈性!!!包皮要有D厚先叫包加馬!!!查看更多
紫色芋頭包!!!
包皮包餡皆正
芋頭包
wateryung
新款馬拉糕?
wateryung
2010-03-23
關注
之前興起的中式包點店,我偶爾也會來買數款包點食的但終於還是不太好,最終也是吃了幾次就放棄了這天下班約了媽媽外出吃飯,飯前就先來回味一下吧!要了最愛的馬拉糕,付款時都沒發覺,要吃時才看到馬拉糕竟變圓了,而且還有錫紙盤墊著是我太久沒吃了嗎?都不知道現在的馬拉糕是這個樣子的了不像酒樓淡棕色的樣子,而是淡黃色的一個,鬆軟度有點不足,甜味及蛋味都算能吃得出在帶涼的晚上吃口熱辣的馬拉糕真是份外醒神呢!查看更多