2023-07-27 125 瀏覽
✨喺附近返完工搵嘢食,周圍大部份都係啲快餐連鎖店,見到有間設計好靚嘅大雞雞圖案,好耐冇食韓國嘢就去咗試吓!✨地舖落地大玻璃,光線好光猛,一入到去餐廳就聽到ikon嘅韓文歌,好有喺韓國嘅感覺呀!🍽大醬豆腐蜆湯 配白飯 💰108一上菜嘅時候已經見到個湯咕嚕咕嚕出晒煙,好夠熱。香濃大醬湯入面有好多蜆肉,蜆肉十分清甜,仲有大蔥調鮮,蜆肉啲鮮味出晒嚟!嗰湯微辣啱晒拎黎餸飯,配埋軟熟珍珠米,好想餸多碗~🍽椰香沙嗲炸雞*半份 💰128炸雞雞皮好薄,咬落去好香脆,上面加咗層沙嗲汁,椰香味好出,仲有啲花生碎,有啲口感得嚟味道好夾,而且嗰雞炸晒啲油出去,咬落一啲都唔覺得油膩。炸雞半份兩個人啱啱好!平時出面通常食韓食炸雞都要嗌全隻,依度可以嗌半份,有晒雞髀同雞翼,兩個人食又唔會好濟。✨依排依啲咁熱嘅天氣,餐廳冷氣充足好緊要,食住熱湯都唔覺熱,好正,會再返黎食!———————————————評分: (5⭐️最高)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打卡:⭐️⭐️⭐️⭐️再訪:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#chillyummi_大角咀 #foodiehk #Eeeeeats #FoodPhotography #Delish #foodiegr

🍽大醬豆腐蜆湯 配白飯 💰108

🍽椰香沙嗲炸雞*半份 💰128

———————————————
評分: (5⭐️最高)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡:⭐️⭐️⭐️⭐️
再訪:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

#chillyummi_大角咀 #foodiehk #Eeeeeats #FoodPhotography #Delish #foodiegram #foodielife #igfoodie #hkfoodies #大角咀美食 #韓式炸雞 #韓國美食
路過大角咀呢間試業中嘅餐廳,環境望落ok,肚餓就沖左入去. 個menu 都幾豐富,炸雞鍋物燒肉飯麪主食小食甜品都一應俱全,不過朋友約左人趕時間去睇戲咁就快快趣叫兩個簡單嘢塞飽個肚啦,食落又ok 喎. #木桶手抓飯香噴噴熱辣辣白飯上鋪滿蟹籽/明太籽/ 紫菜. 店員俾左兩對手套同埋一個碟我地. 可以同另一半玩住食幾sweet!呢個飯雖然清淡,但係好有口感食落霎霎聲味道幾鮮可謂清而不淡. #炸軟殼蟹泡菜炒飯個炒飯好惹味辣得刺激,飯粒粒分明而且炒到金黃色,咬一口軟殼蟹香脆肥美,成個飯食到停唔到口.飲品叫左青檸梳打同埋梨汁,都係相當消暑解渴之選啱曬盛夏飲.

#木桶手抓飯

#炸軟殼蟹泡菜炒飯

飲品叫左青檸梳打同埋梨汁,都係相當消暑解渴之選啱曬盛夏飲.
2023-07-20
2023-07-20 90 瀏覽
Satay sauce Korean Fried Chicken 椰香沙嗲炸雞 🥥🍗 $128即叫即炸嘅椰香沙嗲炸雞係餐廳新推出產品,半份大概有七至八件🔥,份量已經夠兩個人share一齊食,炸雞充滿椰子香味🌴,味道唔會太辣但夠惹味,食落去外皮香脆,裏面嘅雞肉好滑嫩,的確幾正呀😋Korean braised beef rib 🥩韓式炆牛肋骨 $168 + $10將牛肋骨用韓式風味嚟炆🐮,食落去都幾夾,一窩大概有七、八件牛肋骨,非常足料,而且煮到好入味同夠淋,配埋紅蘿蔔🥕、白蘿蔔、洋蔥🧅等配菜,另外加個白飯一齊食,好飽肚又唔錯呀👍🏻
椰香沙嗲炸雞 🥥🍗 $128

Korean braised beef rib 🥩
韓式炆牛肋骨 $168 + $10
2023-07-19 69 瀏覽
今晚嚟呢間新開張、主打韓式炸雞嘅餐廳柚子檸檬炸雞(半份)($128) - 皮脆肉嫩,柚子醬好夠,檸檬味亦好香,面頭加埋芝麻更香口,甜甜酸酸咁食落好開胃卡邦尼年糕($78) - 年糕煙韌,口感好好,汁濃而不膩,溫泉蛋流心,加埋煙肉碎、洋蔥同芝麻,味道同口感更豐富餐廳裝修幾靚幾有特色,樓底高,空間感十足,座位又闊又乾淨,冷氣又夠涼,坐得好舒服,播住韓國快歌,氣氛好chill餐廳提供嘅選擇好多,唔同口味嘅韓式炸雞、鍋類、肉類、海鮮、麵、湯、小食、甜品、各式特飲等等應有盡有,餐牌嘅食物圖片望落好吸引,好多嘢都想試
今晚嚟呢間新開張、主打韓式炸雞嘅餐廳