2024-10-07 2743 瀏覽
Went to the restaurant after seeing the reviews online and also the photos. However the actual food and quality is totally different from what’s shown on the menu. I ordered a few sushi set (I.e., 12 sushi set, 6 mini dong etc). All of which are not fresh. Cannot even taste the sushi itself literally no taste at all. Even the rice itself not proper sushi rice but more like home cook steamed rice. The only acceptable dish is unfortunately the miso soup and the mochi. For the mini dong, the tuna avocado everything comes in smaller size than what’s offered in the menu. Of course similar happen to the 12 sushi set where on the menu all looks bright and fresh but reality is they all looks very dull with no taste. Will definitely not go again.
午餐
未去日本已經掛住壽喜燒😋,見到呢間半放題有壽喜燒,加埋刺身、壽司、炸物半放題,所以約埋朋友黎試Openrice book枱有88折😝,揀左90min和.食べ半放題 ($388/位),可以任食日本A4和牛、北海道米豚、廣島蠔壽喜燒、即做手握壽司、野菜盤、溫泉蛋稻庭烏冬黎到無卡位坐,枱唔算好大,叫完小食其實都唔係好夠位擺🤣。不過好彩3個人所以未至於好逼~店員有提醒我地30min前截last order,計埋食前菜小食時間其實唔係食得好多轉肉,所以都拿拿臨食完order定壽喜燒🔅和風沙律🔅日本直送刺身塔3個人食就無咁浮誇既刺身塔,不過都ok🔅日本串燒/料理/天婦羅每人自選5款🔸鹽燒和牛粒🔸明太子雞腿串🔸焦糖菠蘿🔸鹽燒三文魚頭🔸芝士年糕🔸炸大山雞塊🔸日式雞軟骨🔸千崴米豚腩片🔸吉列廣島蠔🔸鹽燒雞腎🔸芝麻雞翼🔸甲羅燒無平時出去食嗰啲甲羅燒咁靚既,不過唔使加錢食到都好滿意🤭🔅壽喜燒以為係平時食壽喜燒勁大片既和牛加壽喜燒汁,但原來唔係🤣,同朋友覺得係壽喜燒湯既邊爐。和牛肉質就正常,唔算太油膩~豚肉反而幾嫩唔鞋,不過幾薄切下,蠔就正正常常,不過每次要問staff拎紙再落單幾麻煩🔅脆烤日本甜薯配雪糕抹茶雪
未去日本已經掛住壽喜燒😋,見到呢間半放題有壽喜燒,加埋刺身壽司、炸物半放題,所以約埋朋友黎試

🔅和風沙律

🔸鹽燒雞腎
🔸芝麻雞翼
甲羅燒
🔸甲羅燒
無平時出去食嗰啲甲羅燒咁靚既,不過唔使加錢食到都好滿意🤭

溫泉蛋稻庭烏冬

北海道米豚
北海道米豚
廣島蠔
🔅壽喜燒
雪糕
🔅脆烤日本甜薯配雪糕
抹茶雪糕偏奶,今日無甜薯🥲

💬最主打既壽喜燒就正常,唔會好驚喜,不過依家食唔到太多和牛,所以呢間半放題有咁多野食都ok~不過下下問店員拎紙再order肉有啲麻煩,同埋限左人頭份,變左一次叫得唔多~
2024-10-03 1003 瀏覽
同朋友去咗尖沙咀呢間居酒屋🏮食午餐,一入去就見到「無面男」呢個打卡位,忍唔住要同佢影相📸️,裝修佈置好有心思 ,亦有唔少日式榻榻米坐位。我哋食 90分鐘半放題 (午市$268/位),一個價錢可以食到壽喜燒、刺身、壽司、串燒、料理等,包括:🌸日本A4和牛、北海道米豚、廣島牡蠣🦪壽喜燒(午市每款可追加一次)🌸每位一客 和風沙律、雪糕球、日本直送刺身塔,另外+ $88 可以升級「香蔥拖羅火山」🌸每位自選5 款 即做串燒/料理/ 天婦羅🌸任食11 款即做手握壽司🍣🌸任食野菜盤、溫泉蛋稻庭烏冬、溫泉蛋紫菜飯🌸+$68 可以任飲啤酒、無酒精飲品食物豐富,質素亦很好,有幾款特別推介:🔶壽喜燒(可選壽喜燒/日式豆乳豚骨湯底)湯底調味適中,和牛油脂平均入口即化,北海道米豚肉質柔軟美味,廣島牡蠣🦪肥美鮮嫩。🔶甲羅燒:蟹膏醬偏甜味配多士幾好味🔶燒牡蠣🦪:肥美鮮甜🔶明太子雞翼:雞翼好香脆啖啖肉,釀入明太子沙律醬增添鹹鮮味。🔶焦糖菠蘿:呢個燒菠蘿好香甜美味🔶溫泉蛋稻庭烏冬:冷吃的烏冬,溫泉蛋汁令烏冬質地更加滑。

我哋食 90分鐘半放題 (午市$268/位),一個價錢可以食到壽喜燒、刺身壽司、串燒、料理等,包括:
🌸每位自選5 款 即做串燒/料理/ 天婦羅
🌸任食11 款即做手握壽司🍣
🌸任食野菜盤、溫泉蛋稻庭烏冬、溫泉蛋紫菜飯
🌸+$68 可以任飲啤酒、無酒精飲品

食物豐富,質素亦很好,有幾款特別推介:
🔶壽喜燒(可選壽喜燒/日式豆乳豚骨湯底)
🔶甲羅燒:蟹膏醬偏甜味配多士幾好味
🔶燒牡蠣🦪:肥美鮮甜
🔶焦糖菠蘿:呢個燒菠蘿好香甜美味
🔶溫泉蛋稻庭烏冬:冷吃的烏冬,溫泉蛋汁令烏冬質地更加滑。

• 日本A4和牛
  • 明太子雞翼
2024-10-03 948 瀏覽
早幾日一家三口去產檢,完咗之後去尖沙咀度食lunch,俾我哋發現到呢間餐廳!門口有好靚既打卡位,經過樓梯上到去餐廳,牆上貼上唔同和式海報,環境唔錯!午市餐牌好齊全,有海鮮定同熟食定食,唔食魚生嘅朋友仔都啱。特盛海膽三文魚子爆丼(大)睇到都流晒口水啦!海膽好新鮮唔會望落去一pat pat咁,而且份量好足,加埋爆漿嘅三文魚子一齊食真係好正啊!呢個價錢真係唔貴!銀鱈魚西京燒定食銀鱈魚好香,真係啖啖都食到魚香味!調味唔會好濃,銀鱈魚皮煎得都幾脆,加埋沙律醬一齊食好正!自家製吉列千歲米豚稻庭烏冬聽講呢度既炸豬扒都唔錯,所以就叫咗嚟試吓。佢哋嘅烏冬比一般嘅烏冬幼身,所以烏冬好入味,炸豬扒份量都幾多,唔油膩之餘仲幾脆,嘅欣賞佢唔會做到炸漿同豬扒分離,而且火候控制得足幾好,豬扒唔會好乾🫶🏼白燒鰻魚串本身都覺得佢有啲貴,但係食落就覺得值得,因為佢真係好厚身,肉質好彈牙而且多汁,連平時唔食鰻魚嘅食到唔停得口

午市餐牌好齊全,有海鮮定同熟食定食,唔食魚生嘅朋友仔都啱。
1959 瀏覽

特盛海膽三文魚子爆丼(大)

銀鱈魚西京燒定食

自家製吉列千歲米豚稻庭烏冬

白燒鰻魚串
為咗慶祝朋友升職加人工😎 梗係要食餐勁🥳 佢話想食好味嘅日式放題,search 到呢間和道屋做緊晚市放題優惠,有海膽蟹肉甜筒、日本帝王蟹腳、黑松露燒牡蠣等😍😍 仲有任食手握壽司,宮崎和牛,北海道米豚,廣島牡蠣壽喜燒🤩🤩🤩 最正係可以食足120分鐘,真正做到慢慢嘆😎 一入門口已經有一個好好嘅體驗🤩 裝修好靚好特別,滿滿日本風😀 同平時食開嗰啲放題日式餐廳格局真係有好大分別,好似去咗日本居酒屋咁🥰 我哋夜晚6:30到餐廳,已經陸續有好多人客入座,好彩有book定位😎 🌟帝王蟹x宮崎和牛半放題套餐 71折優惠 $498首先介紹吓佢啲非任食食物先😎 💁🏻‍♀️海膽拖羅蓉蟹肉甜筒個海膽係滿瀉㗎🤩 下面就係滿滿嘅拖羅蓉,再下面就係蟹肉壽司飯😍 全部都係我最鍾意食嘅嘢😃 甜筒仲要夠脆,好屈機嘅組合😌 💁🏻‍♀️日式浜燒海鮮拼盤呢個浜燒海鮮拼盤size好巨😎 每位有一件燒大蝦、燒扇貝、黑松露燒生蠔、鹽燒生蠔😍 每一款都係新鮮高質,調味出色👍 💁🏻‍♀️日本帝王蟹腳好耐未食過啲咁鮮甜多肉嘅蟹腳啦🤩 碌碌都又粗又多肉🤣 充滿鹹鮮海水味😍 勁滿足😍跟住就講吓佢嘅任食部份😎💁🏻‍♀️任食手握壽司呢個簡直係高級壽司店質

🌟帝王蟹x宮崎和牛半放題套餐 71折優惠 $498

首先介紹吓佢啲非任食食物先😎

💁🏻‍♀️海膽拖羅蓉蟹肉甜筒

💁🏻‍♀️日式浜燒海鮮拼盤

💁🏻‍♀️日本帝王蟹腳

跟住就講吓佢嘅任食部份😎

💁🏻‍♀️任食手握壽司
呢個簡直係高級壽司店質素嘅壽司😳 師傅即時手握,用嘅都係新鮮靚料😍 我哋都忍唔住encore咗幾次😎 仲要係赤醋飯😀 每一款都好好食🥳 任食有呢個質素我真係第一次見😳 老闆實在太佛心啦🥰

💁🏻‍♀️任食宮崎和牛日式火鍋
我哋揀咗壽喜燒湯底,感覺唔錯呢☺️ 宮崎和牛雪花分布細密,肉味勁重,油香豐腴不膩,入口勁軟嫩😍😍 係我食過最高質最好味嘅任食和牛火鍋🫶🏻 仲要係任食!之前睇過一篇食評,話佢哋啲嘢上得慢,今次要真係幫佢哋平反一下,明明佢哋就上得勁快😳 只係壽司因為即時手握會慢少少,但其他嘢真係一落單就送到👍

💁🏻‍♀️任食日本北海道米豚
因為太好味,忍唔住同老闆娘傾咗幾句😆 佢同我講呢隻豬豬係食米大嘅😀 通過餵食含米飼料,肉質蓬鬆柔軟🫶🏻

💁🏻‍♀️任食廣島蠔
廣島蠔大大粒好新鮮,完全冇腥味🤩

💁🏻‍♀️任食野菜盛盒、溫泉蛋稻庭烏冬、溫泉蛋紫菜飯
由於其他嘢實在太高質,encore咗好多次,所以最後食唔落飯同烏冬🤣🤣

💁🏻‍♀️雪糕
雪糕就唔係任食嘅😆 黑芝麻雪糕好香濃,為呢餐做一個完美嘅總結🥰

🌟$68 無限追加啤酒、飲品
呢個真心抵,建議大家一定要加😎 咁就可以飲住啤酒慢慢嘆靚嘢食😌

今次真係完全顛覆咗我對日式半自助餐嘅印象😆 平時食日式自助餐一定係趕頭趕命🤣🤣 啲嘢食好似為咗填飽肚咁,唔會特別出色特別好味😂😂 今次真係用一個半自助嘅概念去慢慢嘆居酒屋高質食物,唔使就住就住叫🫶🏻 都係嗰句啦,邊個話香港冇好嘢食㗎?其實都仲有好多好用心嘅餐廳,值得比更多人見到🥰 呢間和道屋就係一個好例子,真心推薦俾大家🫶🏻
2024-09-23
  • 日本A4和牛
  • 北海道米豚
  • 手握壽司
  • 拖羅海膽刺身杯
  • 日本A4和牛壽喜燒
2024-09-25 16056 瀏覽
識我嘅朋友都知我鍾意食居酒屋平時食下飯、酒聚一番🍻 埋單都重皮最近見到好多人推介呢間尖沙咀嘅居酒屋✨ 和·食べ半放題 ✨( 120Mins晚市HKD388 / 90Mins午市HKD268)一個價錢有齊壽喜燒、壽司、熱食食物質素正常,不過真係好飽肚要重要係加HKD68任飲指定啤酒,啱曬酒鬼🌟任食🌟𓂅日本A4和牛、北海道米豚、廣島牡蠣壽喜燒任食壽喜燒配料有三款可選,我自己就喜歡蠔啦不過每輪份量唔多,想大刷特刷嘅朋友最好叫得密啲𓂅 𝟷𝟷款手握壽司估唔到有咁多壽司任食,魚生新鮮但唔算鮮美,多款式飽到上心口𓂅 溫泉蛋紫菜飯、溫泉蛋稻庭烏冬稻庭烏冬是冷食,配上溫泉蛋已經很好吃😚𓂅 壽喜燒蔬菜盤🥢 𝟸𝟼款串燒/ 料理/ 天婦羅 (自選五款) 🥢𓂅 明太子雞翼 - 雞翼燒至外脆,明太子份量好多𓂅 炸芝士年糕 - 是居酒屋必食🤤 呢到炸到半流心𓂅日式雞軟骨 - 單人份量已好,食落會有少少硬身𓂅 鹽燒和牛粒 - 喜歡呢個牛味突出,稍微鹹了點𓂅 明太子雞腿串 - 雞腿肉都多汁,明太子可以再出點𓂅 甲羅燒 - 無蟹殼版本的甲羅燒,味道會稍甜🥢 每位一客 🥢𓂅日本直送刺身塔𓂅 香蔥拖羅火山配秘製柚子醬 +
識我嘅朋友都知我鍾意食居酒屋
平時食下飯、酒聚一番🍻 埋單都重皮
最近見到好多人推介呢間尖沙咀嘅居酒屋

✨ 和·食べ半放題
一個價錢有齊壽喜燒、壽司、熱食
食物質素正常,不過真係好飽肚
要重要係加HKD68任飲指定啤酒,啱曬酒鬼

🌟任食🌟
𓂅日本A4和牛、北海道米豚、廣島牡蠣壽喜燒
任食壽喜燒配料有三款可選,我自己就喜歡蠔啦
不過每輪份量唔多,想大刷特刷嘅朋友最好叫得密啲

𓂅 𝟷𝟷款手握壽司
估唔到有咁多壽司任食,魚生新鮮但唔算鮮美,多款式飽到上心口

𓂅 溫泉蛋紫菜飯、溫泉蛋稻庭烏冬
稻庭烏冬是冷食,配上溫泉蛋已經很好吃😚

𓂅 壽喜燒蔬菜盤

🥢 𝟸𝟼款串燒/ 料理/ 天婦羅 (自選五款) 🥢
𓂅 明太子雞翼 - 雞翼燒至外脆,明太子份量好多
𓂅 炸芝士年糕 - 是居酒屋必食🤤 呢到炸到半流心
𓂅日式雞軟骨 - 單人份量已好,食落會有少少硬身
𓂅 鹽燒和牛粒 - 喜歡呢個牛味突出,稍微鹹了點
𓂅 明太子雞腿串 - 雞腿肉都多汁,明太子可以再出點

𓂅 甲羅燒 - 無蟹殼版本的甲羅燒,味道會稍甜

🥢 每位一客 🥢
𓂅日本直送刺身
𓂅 香蔥拖羅火山配秘製柚子醬 + HKD88

𓂅 是日雪糕
2024-09-23 1216 瀏覽
🚩和道屋 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️係香港食居酒屋真係少貴每次同朋友出去食ಥ_ಥ就住就住叫|人均四$𝟰𝟬𝟬-𝟱𝟬𝟬先搞得掂完全唔盡興啊||Φ|(|´|Д|`|)|Φ||位於尖沙咀嘅和道屋🏮主要針對依一類客人推出左和食半放題客人可以每人自選❺款日式料理之後就可以任食壽司|𝗔𝟰和牛壽喜燒壽司魚生厚切|質素好 完全唔係放題水準A4和牛入口即融|油香感好重😎竟然可以任食。:.゚ヽ(*´∀`)ノ゚.:。依家仲做緊優惠|最平$𝟚𝟞𝟠就可以嘆到一個價錢可以食齊小食|刺身|串燒|壽司|鍋物抵抵抵到爛啊ლ( • ̀ω•́ )っ除左半放題亦都有單點日式料理🍣消費滿$𝟭𝟬𝟬𝟬|仲可以參加遊戲最勁可以全單❺折(๑•̀ㅂ•́)و✧餐廳一入去就見到吉卜力組典場景👻同千與千尋無臉男打卡沿路仲有好多日式燈籠 櫻花樹|裝修非常有心思小店生意|店員老闆服務好好感覺好友善Friendly(っ´ω`c)強烈推薦啊‼️
🚩和道屋

客人可以每人自選❺款日式料理

之後就可以任食壽司|𝗔𝟰和牛壽喜燒
壽司魚生厚切|質素好 完全唔係放題水準

A4和牛入口即融|油香感好重😎

竟然可以任食。:.゚ヽ(*´∀`)ノ゚.:。
依家仲做緊優惠|最平$𝟚𝟞𝟠就可以嘆到

餐廳一入去就見到吉卜力組典場景👻
同千與千尋無臉男打卡
沿路仲有好多日式燈籠 櫻花樹|裝修非常有心思
小店生意|店員老闆服務好好
感覺好友善Friendly(っ´ω`c)
強烈推薦啊‼️
2024-09-21 1269 瀏覽
和道屋 📍尖沙咀加連威老道46-48號恆隆銀行大廈地舖及閣樓一推門入去已經見到千與千尋嘅無面男坐咗喺度可以影相打卡🤣 跟住行樓梯上去見到超多燈籠同埋畫,啲裝修真係比滿分🥹✨餐廳分兩種座位,一種係普通檯,另一種係榻榻米。一場嚟到梗係要坐有日式感覺嘅榻榻米!側邊有好多無面男同埋有關日本清酒嘅擺設,一瞬間真係覺得自己去咗日本🤣⭐️特盛海膽三文魚子爆丼 $188我會稱呢個為痛風套餐🤣 呢個套餐有埋沙律+茶碗蒸+麵豉湯+三文魚+牛肉同埋小甜品,超級豐富!重點係啲海膽同魚子都超澎湃,睇返相都覺得好正✨海膽整齊咁排滿咗一半,再加完全唔手軟咁擺落去嘅魚子,完全係是視覺+味覺盛宴!🤤 鍾意食海膽嘅人,絕對唔可以錯過,佢成set咁多嘢都唔使兩舊水,完全係性價比之選!⭐️海鮮山秘製魚湯漬 $138呢一個set有Steps俾你跟住食幾過癮🤣1)食配上秘製柚子醋嘅拖羅,好fresh2)趁熱喝一口秘製魚湯(6種鮮魚打肴而成)3)海鮮山加入芥辣醬油,食左原始鮮味先海鮮山有日本拖羅蓉、赤身、帆立貝、甘蝦、油甘魚、海膽同三文魚子,全部食材都好新鮮!啖啖都好滿足!✨4)丼飯食到1/3嘅時候加入魚湯,以魚湯泡飯為結尾
和道屋
📍尖沙咀加連威老道46-48號恆隆銀行大廈地舖及閣樓

⭐️特盛海膽三文魚子爆丼 $188

⭐️海鮮山秘製魚湯漬 $138
呢一個set有Steps俾你跟住食幾過癮🤣
1)食配上秘製柚子醋嘅拖羅,好fresh
2)趁熱喝一口秘製魚湯(6種鮮魚打肴而成)
3)海鮮山加入芥辣醬油,食左原始鮮味先
4)丼飯食到1/3嘅時候加入魚湯,以魚湯泡飯為結尾

2024-09-21 955 瀏覽
🍴和道屋@尖沙咀🍴最近喺social media見到好多人介紹一間喺尖沙咀嘅半放題日式餐廳,見到都好吸引,所以就同朋友中午去試吓先。套餐價錢$268, 部份食物係任食,有d 就限加一份。🟠刺身我地叫左個魚生塔,另外加$88 要一份香蔥拖羅火山。魚生好新鮮,海螺好彈牙。而拖羅都好肥美,加咗柚子汁感覺好fresh 。🟣壽喜燒火鍋湯底可以揀壽喜燒或者日式豆乳豚骨。我哋就揀咗壽喜燒汁。個汁幾甜,唔會話好似溝左水,所以d 菜吸哂味好甜好好食。而肉類方面包括有日本A4和牛、北海道米豚同埋廣島牡蠣。晚市可以任食以上三款,午市就每款追加一次。A4和牛牛味濃,而豚肉亦爽口唔會腥,廣島豪大大粒好飽滿。🔵自選每位5款即做串燒/料理/天婦羅有好多款式可以揀,包括以下:🇯🇵日產串燒:鹽燒和牛粒/鹽燒雞翼/明太子雞腿串/鹽燒雞腎/千歲米豚腩片/燒鮮冬菇/焦糖菠蘿/燒日本南瓜/牛油燒甜栗米🇯🇵日產料理:甲羅燒/日式雞軟骨/多春魚/鹽燒三文魚頭/明太子雞腿串/燒牡蠣/土佐豆腐/炸大山雞塊/炸番薯片/炸芝士年糕/菜肉餃子/芝麻雞翼/味噌田樂茄子燒/吉列廣島蠔🇯🇵日產天婦羅:海白虎蝦天婦羅/海膽大葉天婦羅個人推介甲羅燒,
🍴和道屋@尖沙咀🍴

🟠刺身

🟣壽喜燒火鍋

🔵自選每位5款即做串燒/料理/天婦羅
有好多款式可以揀,包括以下:

🇯🇵日產串燒:
鹽燒和牛粒/鹽燒雞翼/明太子雞腿串/鹽燒雞腎/
千歲米豚腩片/燒鮮冬菇/焦糖菠蘿/燒日本南瓜/牛油燒甜栗米

🇯🇵日產料理:

🇯🇵日產天婦羅:
海白虎蝦天婦羅/海膽大葉天婦羅

個人推介甲羅燒,滿滿蟹膏,而且好甜😍海白虎蝦天婦羅大大隻好彈牙。燒南瓜亦都好好食,因為日本既南瓜出名好甜。而明太子雞腿串都幾好食,雞腿上面加上明太子,口感豐富。

🟢任食即做手握壽司
壽司款式包括以下:

加州卷、三文魚、油甘魚、火炙三文魚、火炙左口魚邊、香蔥吞拿魚蓉、八爪魚、飛魚籽、海膽魷魚、青芥辣八爪魚、明太子沙律

三文魚同油甘魚係必食之選,夠哂新鮮,而火炙左口魚亦都係我最愛,又香又多魚油。

🟡前菜 飯 烏冬
另外仲有會沙律、任食野菜盤、溫泉蛋紫菜飯、溫泉蛋稻庭烏冬。稻庭烏冬比較扁身,但好彈牙。

🔵甜品
食到最後就會有甜品,我哋今日既甜品係芝麻雪糕,雪糕入邊好重芝麻香味但係又唔會好苦澀。
2024-09-21 987 瀏覽
今日同媽媽食午餐!帶咗佢同無臉男影相😂佢問呢隻係咩鬼嚟?😂從大街門口一入,已經一大隻無臉男坐咗喺長凳度👻 仲有櫻花同埋日式燈籠嘅佈置。成層地下都係打卡嘅靚位😍😍😍入到去繼續好多無臉男既小裝飾,好可愛😳午市定食同埋海鮮丼做緊88折,有好多選擇。媽媽唔食生冷嘢,所以我哋嗌咗🍽️ 安格斯肉眼壽喜燒:好掛住好掛住日本嘅壽喜燒,牛肉大大片,湯底甜度都好適中👍🏻 媽媽都話好食🍽️浦燒鰻魚飯定食定食盒勁和風,鰻魚size正常,個汁味道可以重多少少,可能會冇咁乾身。一個餐有前菜、小卷/刺身、沙律、茶碗蒸、湯、甜品🍮 嘢飲嗌咗蘋果汁,好味唔甜推薦!座位有得揀榻榻米,雖然要除鞋,但係坐入去隻腳都係可以垂低,唔一定要盤腳坐,啱晒我呢啲容易腳痹嘅人😂😂😂😂📍 和道屋 (尖沙咀) @wado_izakaya 尖沙咀加連威老道46-48號恆隆銀行大廈地舖及閣樓

今日同媽媽食午餐!
帶咗佢同無臉男影相😂佢問呢隻係咩鬼嚟?😂

從大街門口一入,已經一大隻無臉男坐咗喺長凳度👻
仲有櫻花同埋日式燈籠嘅佈置。
成層地下都係打卡嘅靚位😍😍😍

入到去繼續好多無臉男既小裝飾,好可愛😳

🍽️ 安格斯肉眼壽喜燒:
好掛住好掛住日本嘅壽喜燒,牛肉大大片,
湯底甜度都好適中👍🏻 媽媽都話好食

🍽️浦燒鰻魚飯定食

📍 和道屋 (尖沙咀) @wado_izakaya
尖沙咀加連威老道46-48號恆隆銀行大廈地舖及閣樓
2024-09-20 957 瀏覽
!和食90mins半放題突擊!勁多嘢食,勁抵食🌼🌼而且質素都非常之好😻環境舒服,聚會一流!食物款式種類多,食到超飽超滿足!⭐️午市$268、晚市$388每位⭐️—————————🩷餐單Menu🩷🌸每位贈送一客🌸和風沙律|是日口味雪糕|日本直送刺身塔🌤️任食A4和牛🌤️日本A4和牛|北海道米豚|廣島牡蠣😗午市-每款可以追加一次😙晚市-無限追加【湯底】壽喜燒|豆乳豚骨湯【任食手握壽司】油甘魚|八爪魚|火炙三文魚火炙左口魚邊|香蔥吞拿魚蓉海膽魷魚|青芥辣八爪魚|明太子沙律飛魚籽|加州卷【任食】野菜盤|溫泉蛋紫菜飯|溫泉蛋稻庭烏冬【自選5款(每人)】即做串燒/料理/天婦羅🍤⭐️每位加$68任飲啤酒、無酒精飲品⭐️⏰入座時間⏰午市12:00-13:30晚市18:00-21:00
!和食90mins半放題突擊!

勁多嘢食,勁抵食🌼🌼
而且質素都非常之好😻
環境舒服,聚會一流!
食物款式種類多,食到超飽超滿足!

⭐️午市$268、晚市$388每位⭐️

⏰入座時間⏰
午市12:00-13:30
晚市18:00-21:00

2024-09-18 9787 瀏覽
假期約咗朋友去尖沙咀度食飯,趁着返學嘅空檔時間,🍱🍣我哋揀咗食lunch。平時我地都鍾意食日本嘢,而呢間餐廳門口仲有打卡位添,望落好有🌸和式嘅風味。經過樓梯上到去餐廳,入邊營造到昭和嘅風格,牆上貼上不同和式的海報同菜式。我們被安排到轉角位的座位上,有榻榻米及普通餐桌揀,😃榻榻米比較適合一大班人坐低食飯。午市餐牌有兩個,一個係主廚推介,另外一個係海鮮定食,而另外一邊就係熟食定食,都係以👍優惠價錢推出。🍵海鮮山秘製魚湯漬「一丼兩食」$138店員推介先吃前菜刺身,然後喝一碗湯,加上三文魚子配飯吃,最後才變茶漬飯。我照着程序去吃,🐟刺身加咗醋,有點酸酸的口味,氣味幾清新,而湯不是平常喝的出汁,而是用魚骨熬製的🍲魚骨湯,味道濃郁豐富,海鮮山的刺身是吞拿魚腩蓉,內有些貝類及甜蝦,非常鮮甜,配有4片脆紫菜,可以俾你包住吃,🤤最尾倒上魚湯全部吃完。🍣特選雜錦壽司12件 $138有帶子、三文魚、🐚貝類、海鰻、赤身、芥末🐙八爪魚軍艦、吞拿魚蓉軍艦等壽司,配上茶碗蒸、沙律、前菜及甜品,非常豐富。當日的前菜是牛腱凍,口感👍非常好。而茶碗蒸用料十足。壽司🍣的用料也很鮮甜,當中甜蝦及貝類我好喜歡,而飯是紅醋飯。食

🍵海鮮山秘製魚湯漬「一丼兩食」$138

🍣特選雜錦壽司12件 $138
當日的前菜是牛腱凍,口感👍非常好。而茶碗蒸用料十足。

食評總結:我們用餐的時候看見非常多附近上班的人都嚟用餐,以用料及款式嚟講,真的性價比高,😃而且我跟朋友都覺得味道十分唔錯,座位也舒服,緩緩的燈光好寫意,值得一試。
2024-09-13 1582 瀏覽
店名: 和道屋 地址: 尖沙咀加連威老道46-48號恆隆銀行大廈地舖及閣樓尖沙咀站B2出口,行5分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4/5之前同朋友黎過,覺得食物質素十分高,佢地推出90分鐘半放題,作為日本料理愛好者當然要試下🇯🇵90分鐘半放題$268和風沙律/日本直送刺身塔/雪糕❤️❤️❤️❤️❤️沙律清新開胃🥗刺身塔外表吸引,入口鮮甜味美,雪糕抹茶味🍵濃郁,奶香味十足😗自選每位5款生燒即做串燒/料理/天婦羅土佐豆腐❤️❤️❤️❤️豆腐外脆內軟,豆味香濃😍味噌田樂茄子燒❤️❤️❤️❤️茄子入口軟腍入味🍆明太子雞腿串❤️❤️❤️❤️雞腿肉肉味濃,加上明太子醬就更惹味☺️鹽燒和牛粒/焦糖菠蘿❤️❤️❤️❤️和牛粒必叫‼️牛味濃郁,入口juicy充滿油香🤩菠蘿🍍面頭加上焦糖,外脆內多汁,入口香甜可口😍海白虎蝦天婦羅/海膽大葉天婦羅❤️❤️❤️❤️炸至外脆內軟,沾上醬汁就啱啱好😛甲羅燒❤️❤️❤️❤️估唔到都甲羅燒,蟹膏嘅咸鮮味,配上多士,入口滋味😌壽司放題❤️❤️❤️❤️❤️食完串燒已經飽左一半,試左三文魚、油甘魚、火炙一三文魚、火炙左口魚邊同香蔥吞拿魚蓉‼️壽司飯🍣已經調過味,十分驚豔😋火炙三文魚同火炙左口魚邊油香超豐富,火炙後魚油香喺口中爆發🔥三文魚
店名: 和道屋

90分鐘半放題

和風沙律/日本直送刺身塔/雪糕❤️❤️❤️❤️❤️

自選每位5款生燒即做串燒/料理/天婦羅

土佐豆腐❤️❤️❤️❤️
豆腐外脆內軟,豆味香濃😍

味噌田樂茄子燒❤️❤️❤️❤️
茄子入口軟腍入味🍆

明太子雞腿串❤️❤️❤️❤️
雞腿肉肉味濃,加上明太子醬就更惹味☺️

鹽燒和牛粒/焦糖菠蘿❤️❤️❤️❤️

海白虎蝦天婦羅/海膽大葉天婦羅❤️❤️❤️❤️
炸至外脆內軟,沾上醬汁就啱啱好😛

甲羅燒❤️❤️❤️❤️
估唔到都甲羅燒,蟹膏嘅咸鮮味,配上多士,入口滋味😌

壽司放題❤️❤️❤️❤️❤️
食完串燒已經飽左一半,試左三文魚、油甘魚、火炙一三文魚、火炙左口魚邊同香蔥吞拿魚蓉‼️壽司飯🍣已經調過味,十分驚豔😋火炙三文魚同火炙左口魚邊油香超豐富,火炙後魚油香喺口中爆發🔥三文魚同油甘魚肉厚鮮甜,忍唔住要encore🙈

日本A4和牛、北海道米豚、廣島牡蠣壽喜燒❤️❤️❤️❤️❤️
每款可以追一次,最推介日本A4和牛,油花分布超均勻,配上壽喜燒湯底輕輕一者,入口香甜,油香同牛味完美配合😍
2024-09-06 1623 瀏覽
尖沙咀有間日本餐廳,門口係千與千尋既打卡位😂認真少見。一入到去已經好有feel,環境都係日式簡約風,感覺唔錯。餐牌選擇豐富,咩類型都有,gathering好啱🍣壽司1️⃣ 火炙三文魚腩壽司 - 三文魚腩油脂豐富,入口即化。推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟2️⃣ 火炙左口魚邊壽司 - 魚邊肉油脂極濃,火炙後帶出魚肉嘅香氣,配合醋飯真係一流。推薦指數:🌟🌟🌟🌟3️⃣ 帆立貝壽司 - 大個飽滿嘅帆立貝,新鮮到不得了。推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟4️⃣ 吞拿魚三色飯 - 每一款都有不同嘅口感同味道,好豐富!吞拿魚超級新鮮,勁甜!推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟🔥燒物1️⃣ 鹽燒雞腎 - 雞腎燒得外脆內嫩,鹽燒嘅做法令雞腎更加惹味。推薦指數:🌟🌟🌟 🌟2️⃣ 鹽燒雞翼 - 雞翼皮脆肉滑。推薦指數:🌟🌟🌟3️⃣ 白燒鰻魚串 -鰻魚燒得恰到好處,醬汁唔會太濃,保留鰻魚嘅鮮味,好正!推薦指數:🌟🌟🌟🌟4️⃣ 網燒安格斯肉眼 - 肉眼燒得外焦內嫩,肉質細膩多汁。推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟5️⃣ 錫紙白蜆 - 用錫紙包住嘅白蜆,湯汁保留得好足,蜆肉鮮甜又多汁。可惜我麻麻地青椒。推薦指數:🌟🌟🌟🍹 白桃燒酌梳打 - 白桃嘅香味同梳打水完美結合,酒味唔濃郁,係ladies drin

🍣壽司

🔥燒物

2️⃣ 鹽燒雞翼 - 雞翼皮脆肉滑。推薦指數:🌟🌟🌟

🍹 白桃燒酌梳打 - 白桃嘅香味同梳打水完美結合,酒味唔濃郁,係ladies drink!推薦指數:🌟🌟🌟🌟

喺IG見到呢間餐廳嘅宣傳,生日book咗食個飯一開始見到啲裝修都覺得幾靚,好適合打卡!最後食完覺得好失望,主要係以下問題🥲❌ 壽司第二輪出餐極慢!❌長等出餐後依然漏單!!❌由於壽司出餐超慢,只可以在限時內享用火鍋料,但可以選擇嘅食材非常有限,感覺好似食緊吉X家邊爐😅 CP值極低!❌任何火鍋醬料需要額外加$10,第一次食嘢醬料需要另外加錢先提供😅佢有提供限量點嘅串燒,同埋無限點嘅火鍋料同壽司🍣點第一張單,所有嘢都上得好快,味道發揮正常,但係壽司魚生色澤暗沉,好似唔太新鮮而且好薄!個豆乳火鍋湯底幾好味,但係冇任何醬料俾你點,追加醬料需要額外加$10,感覺好吝嗇🥲最難接受嘅係第二次落嘅壽司單,竟然等咗半個鐘以上先上,店員冇幫忙催單之餘仲話如果重新order嘅話又要重新再等過…🤯我食呢個放題得90分鐘,但係第二次點嘅壽司單(喺落完第一張單後就馬上落嘅第二張單😓)喺店員提我差唔多夠鐘先上菜😅 但係明明全場都未坐滿人,有幾張大枱都冇客,點解出嘢可以咁慢??😅388一位,我哋四個人入嚟,呢個價錢我可以喺出邊食到好多唔同食材嘅火鍋,真係好唔值呢個價❌❌❌ 朋友們都覺得唔好意思請咗壽星食餐咁嘅生日飯😅

喺IG見到呢間餐廳嘅宣傳,生日book咗食個飯
一開始見到啲裝修都覺得幾靚,好適合打卡!
最後食完覺得好失望,主要係以下問題🥲

壽司第二輪出餐極慢!
❌長等出餐後依然漏單!!

佢有提供限量點嘅串燒,同埋無限點嘅火鍋料同壽司🍣

朋友們都覺得唔好意思請咗壽星食餐咁嘅生日飯😅
壽司放題