2025-07-10 855 瀏覽
近排嚟咗呢間裝修得好靚嘅居酒屋食咗個午餐定食,一入嚟就感覺好似自己去咗日本咁。見佢午餐定食都好吸引,就過嚟試一試😌今日試咗銀鱈魚西京燒午餐定食($168) 。午餐已經包括煮食、前菜、刺身、沙律、麵豉湯同埋甜品,真係超級豐富💯銀鱈魚都燒到好好,配上白飯食真係大滿足。見到佢其他嘅午餐定食都其實非常之吸引,無論係魚生定食或者係熟食,選擇非常之多,一定有嘢啱食👍🏻另外佢而家仲做緊一個優惠,每逢點午餐定食嘅話就有杯免費嘅凍飲,啱晒而家咁熱熱嘅天氣🙌🏻

1956 瀏覽
2025-07-10 871 瀏覽
🙋🏻‍♂️餓底探員去咗尖沙咀調查呢間居酒屋,餐廳木系裝修充滿和式風情,一入門口仲有動畫角色無臉男,記得同佢打卡呀,餐廳午市半放題套餐有巨型爆膏大頭蝦,和牛鍋物,串燒,手握壽司等,非常豐富,店員仲會主動介紹食物,態度親切友善🥩居酒屋宮崎和牛食べ放題 $388/位🙋🏻‍♂️表示半放題套餐嘅食物分為每人一客同任食,每人一客可選「巨型爆膏大頭蝦串燒拼盤」或「帝王蟹腳大漁浜燒拼盤」🦐巨型爆膏大頭蝦串燒拼盤1️⃣每人一客🦐巨型爆膏大頭蝦🙋🏻‍♂️表示大頭蝦有成10吋長,巨大化造型超吸睛,蝦頭爆膏,蝦肉爽彈鮮甜,配上香脆米通點埋甘香味鮮嘅海膽黃金蟹膏醬,一齊食口感層次更豐富🍖特選生燒串燒🙋🏻‍♂️表示串燒5款,分別有香軟嘅鹽燒和牛粒,鬆軟嘅千歲米豚腩,嫩滑嘅明太子雞腿肉,清甜嘅燒鮮冬菇同鮮甜嘅焦糖菠蘿,每款都焦香惹味🥑牛油果醬凍豆腐沙律🙋🏻‍♂️表示嫩滑豆腐配上香軟牛油果醬同蟹籽,鮮甜開胃🐟日本真鯛薄切🙋🏻‍♂️表示真鯛薄切通透,肉質細膩,味道鮮美,配上柚子醋鮮味更突出🆓任食🍣即做手握壽司🙋🏻‍♂️表示手握壽司有12款,脂香肥美嘅香蔥吞拿魚聲,甘香Q彈嘅海膽魷魚,細膩嘅油甘魚,爽彈鮮甜嘅八爪魚等,壽司用赤醋飯製成,醋
居酒屋宮崎和牛食べ放題

特選生燒串燒

🍖特選生燒串燒
牛油果醬凍豆腐沙律

🥑牛油果醬凍豆腐沙律
🙋🏻‍♂️表示嫩滑豆腐配上香軟牛油果醬同蟹籽,鮮甜開胃
日本真鯛薄切
🐟日本真鯛薄切
即做手握壽司

🆓任食
🍣即做手握壽司
🙋🏻‍♂️表示手握壽司有12款,脂香肥美嘅香蔥吞拿魚聲,甘香Q彈嘅海膽魷魚,細膩嘅油甘魚,爽彈鮮甜嘅八爪魚等,壽司用赤醋飯製成,醋酸令壽司更提鮮
壽喜燒鍋物
宮崎A4和牛|北海道米豚|廣島牡蠣

🍲鍋物 (可選壽喜燒/日式豆乳豚骨湯)
🥩宮崎A4和牛|🐖 北海道米豚|🦪廣島牡蠣
*午市時段配料每款2碟
🙋🏻‍♂️表示有2款口味鍋物選擇,㨂咗壽喜燒湯,湯頭鮮甜香濃,配上宮崎A4和牛,油花豐富,入口即化,北海道米豚肉質鬆軟,味道鮮香,仲有香軟嫩滑嘅廣島牡蠣,配料吸引咗壽喜燒湯,增添一份香甜氣息

‼️仲有溫泉蛋紫菜飯,溫泉蛋稻庭烏冬,野菜盤都係任食
抹茶雪糕
🍵抹茶雪糕
🙋🏻‍♂️表示最後仲有抹茶雪糕送,口感香滑,充滿抹茶甘香

📈吃貨指數
壽喜燒鍋物
宮崎A4和牛|北海道米豚|廣島牡蠣
抹茶雪糕
2025-07-08 989 瀏覽
高質午市半放題好耐冇食放題🥹唔想食夜晚咁Heavy食完就瞓肥死!閨蜜話見到和道屋有午市半放題做緊推廣好吸引,就約埋閨蜜嚟食好嘢!有兩款分別係帝王蟹腳大漁浜燒拼盤和巨型爆膏大頭蝦串燒拼盤。我哋每人點一款share食,多款即做手握壽司係任食嘅。仲有鍋物,我哋揀咗壽喜燒鍋,有宮崎A四和牛、北海道米豚、廣島蠔。呢度啲食物質素高,每樣都好食,同一般嘅放題唔同,真係唔使以量取勝!食晒咁多樣都已經好飽又好食呀!店員都好詳細解釋、推介,座位闊落坐得舒適!主角10吋巨型爆膏大頭蝦,非常大隻,一見到都俾佢嚇親,長過一隻筷子😂好鮮味肉質厚實彈牙,真係爆曬膏👍🏻配埋海膽黃金蟹膏醬鮮上加鮮呢!帝王蟹腳有三大嚿,都係非常飽滿鮮味啖啖肉,蟹腳經過燒烤散發出誘人的香烤氣,仲帶海水鮮味!
高質午市半放題

【超值日式半放題!! 】浜燒日本帝王蟹腳x宮崎A4和牛壽喜燒半放題• 10吋巨型爆膏大頭蝦🦐(每人一隻)• 海膽黃金蟹膏醬🦀• 日本真鯛薄切🐟‖ 浜燒海鮮🦞 ‖• 黑松露燒牡蠣• 鹽燒牡蠣• 金蒜芝麻燒帆立貝• 鹽燒大蝦海鮮即叫即燒,保留原汁原味•浜燒日本帝王蟹腳超大隻,啖啖肉🤤‖ 任食項目 ‖🍣 手握壽司(11款選擇):香蔥吞拿魚蓉|三文魚海膽魷魚|油甘魚|青芥辣八爪魚 |火炙三文魚 |火炙左口魚邊 |八爪魚 | 飛魚籽|明太子沙律|加州卷壽司選擇都幾多,特別推介火炙左口魚邊、香蔥吞拿魚蓉!🍲 鍋物任食(晚市限定):宮崎A4和牛油花均勻,入口即化廣島牡蠣肥美飽滿北海道米豚肉質鮮嫩可選壽喜燒或日式豆乳湯底🍢 特選串燒(5款):包括:焦糖菠蘿、燒鮮冬菇、明太子雞腿串、鹽燒和牛粒及千歲米豚腩。個人最鍾意燒腩肉,食落油脂味豐富!🍶 +$98即可free flow:日本清酒、啤酒及無酒精飲品啲店員都幾Nice,好詳細咁講解每款食物~

• 10吋巨型爆膏大頭蝦🦐(每人一隻)
• 海膽黃金蟹膏醬🦀
• 日本真鯛薄切🐟

‖ 浜燒海鮮🦞 ‖
• 黑松露燒牡蠣
• 鹽燒牡蠣
• 金蒜芝麻燒帆立貝
• 鹽燒大蝦
海鮮即叫即燒,保留原汁原味
•浜燒日本帝王蟹腳
超大隻,啖啖肉🤤

‖ 任食項目 ‖
🍣 手握壽司(11款選擇):
壽司選擇都幾多,特別推介火炙左口魚邊、香蔥吞拿魚蓉!

🍲 鍋物任食(晚市限定):
宮崎A4和牛油花均勻,入口即化
廣島牡蠣肥美飽滿
北海道米豚肉質鮮嫩
可選壽喜燒或日式豆乳湯底

🍢 特選串燒(5款):
個人最鍾意燒腩肉,食落油脂味豐富!

🍶 +$98即可free flow:
日本清酒、啤酒及無酒精飲品

啲店員都幾Nice,好詳細咁講解每款食物~
2025-07-06 772 瀏覽
今日同同事做完野, lunch time 搵到間好特別好有日本風嘅居酒屋, 今日叫左午市商務定食套餐, 午市商務定食套餐有主菜、白飯、味噌湯和小菜,感覺好豐富又有家的味道, 賣相都好精緻, 佢坐位都好閣落, 可以坐榻榻米嘅卡位, 劃好哂一枱枱, 私隱度高! 我地叫左個6種類小鉢丼就是有6款不同魚生刺生配飯,魚生刺生食材新鮮,其中仲有魚子呀, 味道層次豐富。另外叫左串燒拼盤6點定食就有6串不同串燒,有雞髀肉雞腎豬腩肉等串燒, 燒烤香氣十足,啖啖肉香,配埋飯一流!😋

二訪尖沙咀呢間和牛半放題今次佢又改咗餐牌 多咗更多選擇🫶放題每位都可以揀大頭蝦拼盤或者蟹腳拼盤幾個朋友一齊食 建議兩樣都揀咁就可以一次過試晒兩個拼盤啦❤️成個套餐嘅食物都好豐富一次性嘅頭盤 陣容非常豪華大頭蝦拼盤入面既海膽黃金蟹膏醬 配上米通真係超出色!!!好邪惡❤️鍋物推介壽喜燒湯底 配和牛同豚肉都非常夾和牛質素亦唔錯 入口即溶🥰基本上兩次嚟都冇食到佢嘅主食只係食頭盤、壽司同壽喜燒就已經飽曬🫶店員嘅服務態度亦都非常好所有食物同嘢飲都冇漏單 上菜速度仲好快添❤️🙌宮崎和牛半放題(午市90分鐘/晚市120分鐘)✨ 巨型爆膏大頭蝦串燒拼盤🌟牛油果醬凍豆腐沙律🌟日本真鯛薄切6切🌟 10寸巨型爆膏大頭蝦配海膽黃金蟹膏醬🌟特選生燒串燒5串(焦糖菠蘿,千歲米豚腩,明太子雞腿串,鹽燒和牛粒,燒鮮冬菇)✨ 帝王蟹腳大漁浜燒拼盤🌟 和風沙律🌟日本A級海膽蟹肉甜筒🌟5款大漁浜燒:北海帝王蟹腳、鹽燒牡蠣、黑松露燒牡蠣、金蒜芝麻燒帆立貝、鹽燒大蝦【任食】✨即做手握壽司(油甘魚、三文魚、火炙三文魚、火炙左口魚邊、香蔥吞拿魚蓉、八爪魚、飛魚籽、海膽魷魚、青芥辣八爪魚、明太子沙律、加州卷)✨ 鍋物(可選壽喜燒/日式豆乳豚
二訪尖沙咀呢間和牛半放題

一次性嘅頭盤 陣容非常豪華
鍋物推介壽喜燒湯底 配和牛同豚肉都非常夾
和牛質素亦唔錯 入口即溶🥰
基本上兩次嚟都冇食到佢嘅主食
只係食頭盤、壽司同壽喜燒就已經飽曬🫶

店員嘅服務態度亦都非常好
所有食物同嘢飲都冇漏單
上菜速度仲好快添❤️🙌

宮崎和牛半放題(午市90分鐘/晚市120分鐘)
✨ 巨型爆膏大頭蝦串燒拼盤
🌟牛油果醬凍豆腐沙律
🌟日本真鯛薄切6切
🌟 10寸巨型爆膏大頭蝦配海膽黃金蟹膏醬

✨ 帝王蟹腳大漁浜燒拼盤
🌟 和風沙律
🌟日本A級海膽蟹肉甜筒

【任食】
✨ 鍋物(可選壽喜燒/日式豆乳豚骨湯)
晚市套餐任食宮崎A4和牛、北海道米豚、廣島牡蠣🥰午市套餐每人每樣兩碟🙌
✨ 溫泉蛋紫菜飯,溫泉蛋稻庭烏冬,野菜盤

推廣價:
午:$388/位
晚:$498/位
2025-06-27 641 瀏覽
最近見好多YouTuber都介紹一間尖沙咀居酒屋,搞到我都好想食!佢晏晝除咗有午市定食之外原來仲有半放題🍣 我覺得值得推薦給鍾情日本料理、追求性價比或者大胃王😆我覺得依個午市套餐最吸引之處在於佢係半放題形式~可以揀A/B餐精緻一次性主菜 + 任食壽司鍋物+ 任飲清酒、啤酒或無酒精我地一行兩人,特意點了各一個餐,諗住試晒佢🤣✨【A餐】帝王蟹腳大漁浜燒拼盤 重頭戲係日本A級海膽蟹肉甜筒,海膽好鮮甜而蟹肉啖啖肉而我冇諗過呢個價錢可以食到北海帝王蟹腳🥹肉質飽滿鮮甜,簡單鹽燒已帶出海洋風味。而黑松露燒牡蠣則香氣逼人,中西合璧很討喜。✨【B餐】巨型爆膏大頭蝦串燒拼盤 環節我好鍾意食真鯛刺身,佢哋魚薄鮮美,沾上酸汁更顯清新。 而B餐嘅主角一定係依個10寸巨型爆膏大頭蝦🦐果然名不虛傳!我去泰國都冇見過咁大隻大頭蝦🥹仲大過隻手!蝦膏澎湃甘香,蝦肉厚實爽彈。好彩有人陪我食如果唔係試唔到全部🤣✨任食環節-即做手握壽司🍣有10多款可以任食!尤其火炙左口魚邊入口即化,魚油香滿溢-鍋物(可選壽喜燒/日式豆乳豚骨湯)🍲壽喜燒加上宮崎A4和牛冇得頂!但係冇諗過加上廣島牡蠣會咁夾!-溫泉蛋紫菜飯,溫泉蛋稻庭烏冬,野菜盤

我地一行兩人,特意點了各一個餐,諗住試晒佢🤣

✨【A餐】帝王蟹腳大漁浜燒拼盤
重頭戲係日本A級海膽蟹肉甜筒,海膽好鮮甜而蟹肉啖啖肉

✨【B餐】巨型爆膏大頭蝦串燒拼盤
環節我好鍾意食真鯛刺身,佢哋魚薄鮮美,沾上酸汁更顯清新。

✨任食環節
-即做手握壽司🍣
有10多款可以任食!尤其火炙左口魚邊入口即化,魚油香滿溢

-鍋物(可選壽喜燒/日式豆乳豚骨湯)🍲

-溫泉蛋紫菜飯,溫泉蛋稻庭烏冬,野菜盤
-任飲清酒啤酒
飲品選擇充足,仲飲咗幾杯清酒,好滿足!
經過樓梯的無臉男,加上櫻花🌸及紙燈籠,是日式居酒屋格局。最舒適當然是榻榻米卡位,充滿和風氣息,🎉同朋友相聚的好去處。🌈半午市放題,有90分鐘、120分鐘選擇主食有兩個套餐: <<帝王蟹腳大漁浜燒拼盤>>及<<巨型爆膏大頭蝦🦐串燒拼盤>>,主食、前菜和拼盤各有不同,但是手握壽司、鍋物、烏冬、紫菜飯一樣可以任食!我們點了各一份套餐,互相share多款美食。<<🦀帝王蟹腳大漁浜燒拼盤>>前菜:和風沙律、日本A級海膽蟹肉甜筒甜筒疊上金黃海膽,再鋪上蟹肉及拖羅蓉,入口鮮香濃郁,鮮味加倍升華。🔥5款大漁浜燒:※北海帝王蟹腳※鹽燒牡蠣※黑松露燒牡蠣※金蒜芝麻燒帆立貝※鹽燒大蝦蟹腳已預先剪開,挖出厚身、粉嫰的蟹肉,入口啖啖鮮甜。燒牡蠣口感柔軟,以黑松露提鮮,鮮香的肉汁散發,胃口大開。燒帆立貝帶濃郁金蒜香,口感滑溜,滋味豐富。 ·<🦐巨型爆膏大頭蝦串燒拼盤>>前菜:牛油果醬凍豆腐沙律、日本真鯛薄切真鯛晶瑩剔透,入口細嫩綿滑,鮮甜濃郁。10寸巨型爆膏大頭蝦配海膽黃金蟹膏醬燒大頭蝦份量巨型

🌈半午市放題,有90分鐘、120分鐘選擇
<<🦀帝王蟹腳大漁浜燒拼盤>>
前菜:和風沙律、日本A級海膽蟹肉甜筒

🔥5款大漁浜燒:
※北海帝王蟹腳
※鹽燒牡蠣
※黑松露燒牡蠣
※金蒜芝麻燒帆立貝
※鹽燒大蝦
<🦐巨型爆膏大頭蝦串燒拼盤>>
前菜:牛油果醬凍豆腐沙律、日本真鯛薄切
真鯛晶瑩剔透,入口細嫩綿滑,鮮甜濃郁。

10寸巨型爆膏大頭蝦配海膽黃金蟹膏醬
燒大頭蝦份量巨型,肉質爽彈,能一次過品嚐蝦肉及濃稠蝦膏,👅惹味吸引,令人食指大動。色澤金黃的海膽蟹膏醬,配上香脆的炸米餅,入口啖啖甘甜,怎可抵擋誘惑呢?

🍢特選串燒5串:
(千歲米豚腩,明太子雞腿串,鹽燒和牛粒,焦糖菠蘿,燒鮮冬菇)
和牛油脂豐盛,肉汁鮮嫰,令人意猶未盡。米豚腩口感綿彈,慢慢咀嚼,散發油潤肉汁。燒菠蘿焦脆,香甜的果汁消滯解膩。
🍣任食手握壽司
(火炙三文魚、火炙左口魚邊、香蔥吞拿魚蓉、油甘魚、三文魚、八爪魚、飛魚籽、海膽魷魚、青芥辣八爪魚、明太子沙律及加州卷)
多款選擇,最喜歡火炙三文魚被火炙下,魚油被迫出,細膩油潤。左口魚油脂豐富,火炙後油鮨香氣提升。紫菜包裹著吞拿魚蓉,入口濃厚鮮甜,和紫菜的薄脆口感,令人愛上。
🥘任食鍋物(可選壽喜燒/日式豆乳豚骨湯)
宮崎A4和牛、北海道米豚、廣島牡蠣(午市以上每款2碟,晚市任食)
宮崎A4和牛質感柔軟,吸收香滑的豆乳豚骨湯,味道甘甜,散發純厚的牛香,十分邪惡。廣島蠔creamy肥美,熱燙的肉汁,鮮甜可口。野菜盤有豆腐、娃娃菜、京蔥、冬菇及蒟蒻粉絲,清新解膩,吃完䁔笠笠。
還可任食溫泉蛋紫菜飯、溫泉蛋稻庭烏冬及野菜盤。
今日同同事lunch誤打誤撞闖入「和道屋」🇯🇵,舖頭勁有日本居酒屋feel!木系裝潢+榻榻米區+漫天紙燈籠🏮,仲有專屬打卡牆位📸!重點係午市定食全單88折呀🤑。 ✨ 自家製A4吉列和牛稻庭烏冬 ($168)和牛控必試!即叫即炸嘅吉列和牛🐮🔥,外層脆到"咔嚓"聲✨,切開係粉嫩A4和牛。套餐有齊主食、前菜、刺身、沙律🥗、茶碗蒸、湯🥣同甜品🍮,夠哂豐富。✨ 安格斯肉眼寿喜燒 ($168)熱辣辣關西風壽喜燒🍲!牛肉吸哂甜醬油湯底~底層仲有豆腐、野菜🥬、粉絲🍠,撈埋珍珠飯夠晒滿足。如果係配烏冬嘅話肯定仲正😋。

✨ 自家製A4吉列和牛稻庭烏冬 ($168)

✨ 安格斯肉眼寿喜燒 ($168)
2025-06-22 925 瀏覽
北海帝王蟹腳蟹腳肥大多肉✨但鮮味略嫌 不過呢個價錢整體不過不失可以一嚐👍🏻甜筒配搭融洽✨有脆脆甜筒包裹鮮甜吞拿魚蓉同海膽不錯👍🏻但建議要盡快食如果唔係甜筒好快淋咗鹽燒+黑松露牡蠣  鹽燒大蝦整體偏鹹🙃調味有點蓋過蠔的鮮味但蝦肉不錯彈牙✨金蒜芝麻燒帆立貝喜歡金蒜味道✨整體很香甜配搭肥美帆立貝不錯👍🏻壽喜燒鍋正常壽喜燒湯底味道✨不會過甜配菜也十分豐富新鮮日本宮廷和牛和牛雪花分佈平均✨很淋身入口即溶👍🏻不錯北海道米豚較為普通🫦沒特別拍照溫泉蛋稻庭烏冬冰冰凍凍配搭溫泉蛋香加紫菜很喜歡🫶🏻✨烏冬十分滑溜壽司整體不錯✨個人喜歡吞拿魚蓉壽司🍣滿滿十分足料火炙類壽司較為出色⭐️海膽魷魚也很喜歡🫶🏻鮮甜三文魚油甘魚則較為普通🫦
北海帝王蟹腳

火炙類壽司較為出色⭐️
海膽魷魚也很喜歡🫶🏻鮮甜
三文魚油甘魚則較為普通🫦
2025-06-01 3883 瀏覽
男朋友本身諗住輕鬆食一餐好,懷住期待嘅心去食,點知中晒伏揀左$498蟹腳餐,睇落去好吸引食落去一啲鮮味都冇,但好彩肉質唔梅個甜筒有創意但冇驚喜個餐仲包左燒帆立貝,燒蠔,燒蝦等等係得個燒蝦正常水準其他我哋唔明點解會冇味甚至有樣係黑松露燒蠔都可以冇味我同男朋友愈食愈頹,之後啲食物都冇心機影仼叫壽司啲飯雖然有色水,但冇飯味又冇醋味,紫菜仲要淋晒,咁多款得左口魚入得下口成餐飯不斷懷疑係咪我哋自己味覺有問題緊住個壽喜燒,講明壽喜燒點解冇蛋⋯雜菜就比得好足,但啲豬鞋到好似湯渣咁,和牛第一轉幾好,但之後黎個啲好難食,好有牛臊味,咬左幾下要lur返岀黎諗住叫個烏冬食飽啲,點知原來最難食係佢,個汁怪怪地,係扁身烏冬,要加壽喜燒個湯先入得口 食到尾聲我同男朋友靜晒,諗住食埋個雪糕球拿拿臨走,點知成餐飯最好食係個雪糕,有返少少笑容,冷笑左下。埋單$10xx,先唔評論侍應態度,咁嘅價錢我可以食更高質素嘅日本菜,呢個價錢仲要唔包飲品。打下卡都ok,真係想食好野就不了。
男朋友本身諗住輕鬆食一餐好,懷住期待嘅心去食,點知中晒伏
揀左$498蟹腳餐,睇落去好吸引
食落去一啲鮮味都冇,但好彩肉質唔梅
個甜筒有創意但冇驚喜
個餐仲包左燒帆立貝,燒蠔,燒蝦等等
係得個燒蝦正常水準
其他我哋唔明點解會冇味
甚至有樣係黑松露燒蠔都可以冇味
我同男朋友愈食愈頹,之後啲食物都冇心機影
成餐飯不斷懷疑係咪我哋自己味覺有問題

2025-05-31
2025-05-29 3831 瀏覽
見到好多人介紹就跟風去食一次,但是唔會回頭。 現場裝修都幾特別,有一點日本風格,但初頭第一個帶位的好無禮貌,問極唔應。 一坐底, 唔比問問題, 只係話黎呢度食只要決定3野樣,蝦定蟹,乜湯底同飲的乜。 之後就知中計。 如來平一點個餐,係無蝦蟹選擇,但店員從來沒有提起。叫左個蟹餐,蟹腳都算新鮮,但是偏咸。 食完呢份蟹腳後,都差唔多50分鐘,但限時2小時,所以唔係好多時間食牛。火鍋都還好,牛是任點,質素還可以,上菜算快,但實食時間唔多。 的銷售手法真係唔認同。
呢個半放午市每位$388,晚市都淨係$498炸😛有好多選擇~而且每樣食物都做到好高水準!.🥗牛油果凍豆腐沙律牛油果清新~特製沙律醬非常惹味☺️.🐟日本真鯛 めでたい肉質細緻有彈性,件件都非常薄切😛.🍢和道屋特選串燒五串焦糖燒菠蘿🍍爽口清甜,千歲米豚肉肥瘦相間,鎖住肉質,明太子雞腿串啖啖肉!鹽燒和牛粒肉質滑嫩😆.🦐10寸巨型大頭蝦配海膽黃金蟹膏醬大頭蝦超巨型😳一上碟都嚇親,有手掌咁大🖐🏻蝦肉結實鮮嫩,味道鮮美,帶有淡淡的海水鹹香🤩.🍣任食即做手握壽司件件都好新鮮 超過十款任食!壽司飯的口感微溫,粒粒分明,搭配上新鮮既魚片,滑嫩可口😳最鍾意食火炙左口魚邊,輕微火炙後,表面微微焦香,內裡則保持了豐富的油脂,同朋友一共食左十幾件🤣.🍲任食鍋物晚市可以任點宮崎A4和牛、北海道米豚、廣島牡蠣,牡蠣肉質緊實彈性,口感整個肥美滑順!和牛和牛肉香濃郁,入口即溶😛
🥗牛油果凍豆腐沙律
牛油果清新~特製沙律醬非常惹味☺️
🐟日本真鯛 めでたい
肉質細緻有彈性,件件都非常薄切😛
🍢和道屋特選串燒五串
🦐10寸巨型大頭蝦配海膽黃金蟹膏醬
🍣任食即做手握壽司
🍲任食鍋物
用餐優惠
試食活動
咁今日就黎左尖沙咀「和道屋」食佢地嘅午市半自助套餐($388/位),性價比真係超高,最啱想食好啲又唔想太破費嘅朋友。 真係重點推介~A4和牛真係超正▸ 追加三選一:日本A4和牛油脂甘香、北海道米豚肉質爽彈、廣島蠔鮮甜飽滿,每款限追一次但質素對板 ▸ 任食區:野菜盤新鮮爽脆,仲有溫泉蛋紫菜飯/烏冬任裝,夠晒飽肚 ▸ 刺身壽司:真鯛同火炙系列夠新鮮,特別係火炙左口魚邊入口即化 必食推薦10吋爆膏大頭蝦 - 蝦膏多到瀉出嚟!蝦肉爽彈鮮甜 日本A4和牛- 油花均勻,入口即溶 廣島蠔- 鮮甜肥美,每人限追一碟 火炙左口魚邊- 油脂香氣爆棚升級任飲+$68 無酒精飲品 或 +$98 清酒/啤酒任飲 建議預早訂位,午市時段較爆 ,環境舒適,上菜速度快,服務周到 ,總之$388加一食到10吋爆膏蝦+A4和牛放題,仲有刺身、壽司任點,絕對係尖沙咀抵食之選!適合想食好啲又唔想太貴嘅朋友~

真係重點推介~A4和牛真係超正
刺身壽司:真鯛同火炙系列夠新鮮,特別係火炙左口魚邊入口即化

必食推薦
10吋爆膏大頭蝦 - 蝦膏多到瀉出嚟!蝦肉爽彈鮮甜
日本A4和牛- 油花均勻,入口即溶
廣島蠔- 鮮甜肥美,每人限追一碟
火炙左口魚邊- 油脂香氣爆棚

升級任飲+$68 無酒精飲品 或 +$98 清酒/啤酒任飲

建議預早訂位,午市時段較爆 ,環境舒適,上菜速度快,服務周到 ,總之$388加一食到10吋爆膏蝦+A4和牛放題,仲有刺身壽司任點,絕對係尖沙咀抵食之選!適合想食好啲又唔想太貴嘅朋友~
2025-05-08
5 分鐘 (堂食)
  • 日本A4和牛
2025-05-18 2251 瀏覽
本身滿心歡喜去食A4和牛,真係完全估唔到會咁1. 完全唔明白點解每次只係得一張order紙去咁多間放題,人哋每一間都係有一堆order紙,或者用手機落單,係呢間嘢特別唔方便,每次落完單,就要重新攞過一張,係極度麻煩,而且侍應態度完全不友善,完全冇食緊放題嘅感覺2. 張枱已經本身好細,完全唔適合食放題,竟然同我講仲要搭枱,真係成件事得個笑字,比成$600一個人,都坐得完全唔舒服,呢件事真係香港先可以發生3. 侍應態度好差,喺隔離行過諗住叫佢,我成個身轉埋加上拎起隻杯,已經好大動作,佢都可以扮見唔到,仲好戲過梁朝偉同劉德華4. 和牛除咗第一round之外,之後嗰啲都唔太靚,亦都唔肯定係唔係A45. CP值超級低,比成$600 都冇乜嘢食,仲要另外加錢先有嘢飲最近已經好少喺香港食嘢,心諗唔會咁容易撞板掛,點知都係中伏俾咗呢個價錢,好深信可以有更加好嘅食物以及服務質素總結一句,每出一次街食嘢,就可以更加深入感受到點解香港飲食業每況愈下。只希望飲食業能夠自我反省,止於至善。
本身滿心歡喜去食A4和牛,真係完全估唔到會咁

1. 完全唔明白點解每次只係得一張order紙

最近已經好少喺香港食嘢,心諗唔會咁容易撞板掛,點知都係中伏
俾咗呢個價錢,好深信可以有更加好嘅食物以及服務質素