2021-06-30
餐廳新開個陣已經book mark左要來試下,今次終於約到朋友仔一齊開餐😊.呢到分左單點同埋燒肉放題兩種模式,我地想試多啲唔同既菜式所以決定散叫。我地揀左呢款可以一次過滿足哂我地願望既海鮮「舟·盛合」。當中包括和牛既唔同部位,例如牛肋肉、牛里脊肉同埋牛肋條肉等,當然唔少得其他肉類、海鮮同埋蔬菜啦,真喺超級豐富!一開始我地當然急不及待要燒和牛黎食先啦!牛里脊肉果然好有牛肉味,肉質唔會話太硬,易咬開。除了牛肉外,雞肉同五花腩質素都唔錯。扇貝大大粒,新鮮唔腥。✨是日寶箱今晚齊人所以諗住食豪啲啲,叫多個小田牛西冷試一試。西冷送過黎既時候係用個寶箱裝住,打開仲有白煙飄出,好岩用來打卡!😍😍之後店員仲好細心咁教我地點燒先燒得好味同埋唔易過火。呢款和牛食落充滿脂香,入口即溶,令人會想再encore 💕我地未試過食生既和牛,估唔到生牛肉壽司同埋牛大腹肉壽司既肉味都幾濃郁,而且都算新鮮,喺幾特別的嘗試!✨博多豚骨拉麵估唔到呢到既拉麵味道都ok,湯底唔會話好油好多味精。餐廳另一個賣點就係加錢就有得任食沙律、飲品同雪條。沙律菜新鮮爽脆,唔會有苦澀味。而最吸引我地既就當然係多款日本同韓國雪條啦,又好味又高質,
✨是日寶箱
✨博多豚骨拉麵
估唔到呢到既拉麵味道都ok,湯底唔會話好油好多味精。
另外,餐廳都有提供枝裝果汁同Detox Water 。蘋果蘆薈汁清新解渴,可以中和食燒肉的油膩感!
餐廳整體食物質素都唔錯,食物refill得快,環境都乾淨企理,雖然價錢真喺有啲貴但間中食下都不過份啊,有機會都會帶埋屋企人再來幫襯!