2011-10-13 43 瀏覽
這個團購應該在7月買的, 買既時候冇細心留意條款, 原來好多限制, 為免要再加額外金錢食這餐, 結果一揀再揀, 拖到10月先來食。環境不俗, 2個人坐4人枱, 好舒服。一開始就先送來限定的安格斯牛肉、青口、大蝦、鮑魚同魚。<--這個好超值安格斯牛肉、大蝦同魚都好好味。食完這碟, 我們就可以開動, 不斷叫牛呀羊呀, 天婦羅呀, 冷麵呀等等樣樣食物都唔錯, 如果你是食肉獸的話, 應該好高興, 但這度就冇乜菜可以選擇, 連冇咁流的多春魚都冇, 結果我是叫沙律同冷麵來降一降溫, 只食肉實在太滯喇, 結果我們好快就冇了戰鬥力, 提早走人。以大約$200食到咁既質素, 真的不錯! 不過如果唔係團購walk-in來, 就冇了那塊安格斯牛 (超重要呢), 又好似唔係好抵, 始終食物選擇唔夠多元。
環境不俗, 2個人坐4人枱, 好舒服。

安格斯牛肉、大蝦同魚都好好味。

2011-10-01
  • 安格斯牛、魚
2011-09-27 30 瀏覽
滿心歡喜去食雪花牛肉, 相隔一年, 原來己經變了一般的korea 燒烤 (但價錢不變)由原先兩張的食物單變成五張, 食物是多了選擇, 可惜己經再無一款好食. 每款食物都混著一埋調味料, 用意是想蓋過質素下降的牛肉味道嗎? 原來雪花真的可能要在冬天才會出現? 今次再食的感收真的差到吾想再詳細寫**現場大部份都是買團購的食客, 所以食物質素就下降到這個程度, 我們用正價食的感覺受騙似的

2011-09-26
2011-07-28 22 瀏覽
在團購看到日式燒烤任食價錢OK 就同FD試下本來打算訂星期五食後來睇真D 先發現星期五要加錢就改了在星期二吃星期二6點鐘能到達黃埔吃晚飯在香港 真的很少人能達到這條件所以 去到是完全不用等位比了三張團體券給侍應後送的海鮮拼盤和牛肉(忘了問什麼名 不過是只上一次 點菜紙上沒得選的部位)即時上桌海鮮盤有蝦.鮑魚.青口.靖魚(應該是這種吧) 份量是1人一隻全部都好好吃特別是蝦如果可能 真的想番CALL送的牛肉也不錯有應有的水準一邊燒海鮮時 一邊點菜菜單分成1)特上牛 然後就分成不同俺製方法 2)赤辣 3)汁燒 還有的忘了 (記憶中)所以 其實是同一種肉 只不過分了幾張單辣的俺法 我不太喜歡 感覺辣和肉的味道分開了 (PS: 雖然說是辣的 但其實只是七味粉味)其他鹽燒 汁燒的都好吃超喜歡的是牛舌 還有雞翼牛舌很香很JUICY雞翼 他是雞中翼切半所以燒時不會很難熟燒出來也很香很好吃另外 非常欣賞他的生菜生菜包肉吃 在全肉的燒烤中 可以解一下膩如果還有蒜頭配就更好了> <雖然沒有問 但好像沒有白飯供應(或者有也不知?)朋友是無飯不歡的人很遺憾沒有飯配肉一起吃最後 服務也很好收碟 倒
在團購看到日式燒烤任食

燒出來也很香很好吃

另外 非常欣賞他的生菜
生菜包肉吃 在全肉的燒烤中 可以解一下膩
如果還有蒜頭配就更好了> <

雖然沒有問 但好像沒有白飯供應(或者有也不知?)
朋友是無飯不歡的人

我想 我會再和朋友來的
2011-07-26
  • 牛舌 雞翼
2011-07-26 22 瀏覽
今次係用每位$155的團購coupon任食日式網燒放題2小時,之前已BOOK定枱,而且6:00正上班族未放工所以唔使等~店員服務很好,冇因為係用coupon而令整體質素差~首先黎既係佢加送既海鮮拼盤,大蝦好大隻,又多膏~一邊燒,d膏一邊漏出黎~正!我覺得2位加送既極上雪花安格斯牛扒超級正~好好味!最欣賞佢有生菜畀客人包住D肉黎食,感覺冇咁滯,不過最好係包牛扒或大塊既肉,如果唔係好易跌左舊肉出黎~整體黎講,6張ORDER紙裡面最值得叫既係「特上牛肉類」,不過初時我就因為太肚餓,一黎到就點晒6張ORDER紙想點既野,搞到一枱都係肉差D食唔晒,勸各位都係逐小咁ORDER會好好多,以免浪費食物又難為自己~好似我咁,食完牛舌覺得好好食想再ORDER,但係枱上實在太多野所以最後無法ENCORE(因為已經好飽)~「和食類」一般,但酸蘿蔔漬物唔錯~羊架就羶到食唔落口,鵝肝鴨胸卷幾有心思,不過我覺得好滯~總括來說,雖然食到嘔咁滯(因為一開始就ORDER得太多),但確實係回味無窮~最後埋單係用原價計加一,而且我地又叫左汽水,所以每人約$200~張COUPON話重印仲可以當$40用,十分抵!我一定會再黎架!
之前已BOOK定枱,而且6:00正上班族未放工所以唔使等~
店員服務很好,冇因為係用coupon而令整體質素差~

首先黎既係佢加送既海鮮拼盤大蝦好大隻,又多膏~一邊燒,d膏一邊漏出黎~正!
我覺得2位加送既極上雪花安格斯牛扒超級正~好好味!
最欣賞佢有生菜畀客人包住D肉黎食,感覺冇咁滯,
不過最好係包牛扒或大塊既肉,如果唔係好易跌左舊肉出黎~

整體黎講,6張ORDER紙裡面最值得叫既係「特上牛肉類」,

「和食類」一般,但酸蘿蔔漬物唔錯~
羊架就羶到食唔落口,鵝肝鴨胸卷幾有心思,不過我覺得好滯~

張COUPON話重印仲可以當$40用,十分抵!我一定會再黎架!!!
2011-07-25
  • 牛舌
  • 一口牛
  • 薄燒安格斯斗扒
  • 牛筋骨
  • 芝士腩燒
2011-07-26 65 瀏覽
上星期四同朋友嚟左呢度食任食燒肉放題,朋友佢地見到做團購優惠,只係155元就可任食兩小時燒肉放題,好抵食,所以一班人一齊放工後趕過嚟,因為時段只有6-8pm,所以好趕呀!!十一個人坐係入面位置,有幾個人已先到叫左嘢食,食物有好多牛既選擇,海鮮拼盤應係送的,豬啦,雞亦啦,菜啦,天婦羅等等.不停叫牛,牛真的好好味,入口即溶,煎一陣就熟,又香口,可以用生菜包住嚟食冇咁熱氣,包住嚟食都好好味架,還有七味粉豬肉,味道都幾特,辣辣地不過好重味,牛舌好爽口,其實食左太多唔同既牛,都已唔記得邊種,但係我覺得切到薄薄一片好易熟及好易入口,感覺好好.海鮮有蝦,蝦都幾大隻,有膏架,爽口好味,青口都好鮮甜呀,帶子都好大隻,味道都好ok,還有魚,唔知咩魚,咸咸地都幾好味呀.最特別係有鴨胸釀鵝肝,呢個係將鵝肝釀係鴨胸中間,鵝肝好易會燒到漏晒出嚟,要好小心,味道都幾特別呀,唔算係好好味,不過係新鮮之選.羊架都大件,酥酥地ok,雞亦細細條,仲要係得一條骨.我都冇食唔知味道係點.熟食有豆腐蕃茄沙律,麻醬青瓜粒,餃子等等,青瓜粒都幾爽口加埋d麻醬都幾好味呀.仲有酸蘿蔔條,呢個都好開胃及蟹滯,食得太多肉要食番嚟中和一下.飲

飲品係唔包的,我地仲叫左一枝大清酒一齊飲,好大枝架,飲左好多round先令得晒,幾易入口,唔會好苦,好味!!

食左好多嘢食到好飽啦.....跟住仕應話要last order,我地再叫左個豆腐蕃茄沙律...埋左單我地還唔係捨得走係度傾計,跟住要仕應話要入下一輪,我地先走炸.

仕應的服務都好好,幫我地換左一兩次網,上菜速度都好快,雖然有時我地叫左都冇嚟,但整體感覺良好,環境都幾舒服.我地走既時候見門口已幾都有幾堆人在等位入座了.

2011-07-21
2011-05-11 9 瀏覽
呢間野, 真係呢世唔駛旨意我再幫襯首先, 我地1行11人預先book位食飯, 佢要我地先比deposit! 咁要比deposit, 絕對合理! 但問題係, 要落舖頭度比囉!! 大佬! 你估個個住黃埔ga!? 搞到最後要黃大仙區ge朋友(已經係最近嗰位)要落舖頭比deposit, 1d都唔flexible!!跟住, 入座安排左我地坐1張4人枱, 1張8人枱, 感覺上, 我地好似分開左坐, 分開食囉!! 記得上次又係一行12人去<燒魂一>, 可以分到張12人枱, 真係差好遠!! 而4人枱有個位仲要衰到冇人有!! 個位窄到呢, 比個3歲小朋友坐做就差不多! 原先我地12人黎, 好彩最後有個人黎唔到啫, 如果唔係, 佢都唔知點坐!! 而8人枱, 有2個位有冷氣機滴水問題, 仲有叻到剛剛可以滴正落個碗同碟鼓油度囉...可想言之...呢間野...幾掂?!上openrice度睇到有鐵板燒外, 仲有剌身的! 點知原來早幾日轉左menu, 轉左冇剌身, 吓? 你地係咪有責任打返去同d客人講話轉左menu呢? 記得有次去<the mira>食buffet, 人地突然
呢間野, 真係呢世唔駛旨意我再幫襯

上openrice度睇到有鐵板燒外, 仲有剌身的! 點知原來早幾日轉左menu, 轉左冇剌身, 吓? 你地係咪有責任打返去同d客人講話轉左menu呢? 記得有次去<the mira>食buffet, 人地突然返貨返唔到生蠔, 都會即時打黎同我地d booking ge人講la!!! 而家好似被人呃左入去食咁!! 因為我地有個朋友係唔食牛同羊的!! 即係佢只係可以燒雞肉同埋豬肉.....

幾乎只有鐵板燒選擇. 只有少量天婦羅/冷烏冬/酸蘿白/拍青瓜, 1d菜類如粟米/菇類都冇. 第一次食一間冇菜類的鐵板燒!! 仲有海鮮類都只有帶子. 如果你只係打算黎食肉的, 絕對啱你!! 實話實說, 味道係唔錯的!! 但記住, 佢實入漏單同入錯單的!!

到戲肉喇!! 由於只係限食2hrs的關係(6pm-8pm), 7:20pm佢話叫last order!! 冇問題, 我地咪即刻劃紙囉!! 有個中年男經理催我地快d入紙wor!! 仲要喺度(妙)咀(妙)舌, 又話入唔切你地會燒唔切呀, 燒唔切又每碟要罰$40!! 係, 你地"溫馨提示"絕對冇問題, 但係, 由你地last order度話每碟要罰$40 呢個過程都只有2mins! 你估我地聖人, 1劃就劃到我想要食咩ga la咩?! 總之全程個樣勁唔妥!! 撘正8pm走人! 發現出面係冇人等位的!! 都唔明點解呢間野, 咁催住人地走lor!!

如果你地係想貼紙買難受的話, 絕對可以一試! 我地1行11人未試過去一間服務態度如此惡劣的地方度dnr lor!!
2011-05-10
$250.8 (晚餐)
2011-05-11 9 瀏覽
第一次有寫食評的衝動, 想將這次的經驗分享比人知. 今次是本人生日, 所以選擇了這間日式鐵板燒. 因為有朋友在facebook 讚好, 又見openrice 的其他食評都讚多過批評, 所以就算地點不大方便其他朋友, 也想試一試. 1. 先要講一講訂位, 以前嘗試訂位是兩星期訂位都是爆兩, 但可能因為日本有幅射問題, 今次一打電話去都有位. 因為超過6人, 所以要先付訂金. 一般餐廳付訂金是只要銀行過數, 傳真收據便可以, 但是這間餐廳說沒有"銀行" 可以過數, 所以必定要我親自去店舖比錢.. "無銀行"實在系一個笑話. 無論如何, 已約好了所有朋友, 又唔想再麻麻煩煩再通知咁多人, 惟有自已辛苦去一次比錢. (我的朋友們食飯時知道這事, 便說請願改地址也不要這麼奇怪的餐廳) 2. 大家要留意, 付訂金後, 收據上列明一定要帶收據出席, 否則他們不會承認我們已付訂金, 會當作沒有收訂金的計算.. (這點幾那個) 訂金最少要付500-1000. 3. 如果大家是根據以上的地址揾呢間食店, 系有點難度, 因為個店舖出入口是面向紅磡道並不是德康街. 系德安街有個商場地圖, 但個地圖是扭轉了方
每人每樣一件,除炸物或元貝, 就無任何海鮮或魚類
第一次有寫食評的衝動, 想將這次的經驗分享比人知.

3. 如果大家是根據以上的地址揾呢間食店, 系有點難度, 因為個店舖出入口是面向紅磡道並不是德康街. 系德安街有個商場地圖, 但個地圖是扭轉了方向, 所以睇openrice 的地圖指示是正確.

3. 這間店是六點前不會讓人入內坐的. 要到六點後才招乎客人. 但今日不算人多. 店員知道已有人在5:45等候, 但到6點都唔出來招呼, 要我們入內再問再催, 過了5-10分鐘才有人出來叫我們入堂內坐. 眾朋友們入內之後, 我們因為人多, 侍應安排了兩張最相近的枱, 但是其中一張是帖近死角位有一條柱, 根本坐不到一個大人, 小童也會好辛苦, 但我們詢門店員時, 他不回應, 沒有說等等之類, 自個兒走去找經理. 個經理木無表情帶點負氣話: 我地已經安排最近既枱比你地, 你地如果唔鐘意, 就分開兩張相隔既枱..... 吓?? 我不是要求高的人, 對食店要求也好"求奇". 但我都有點忍唔住....

4. 在食物方面客觀來說:
食物種類: 系openrice 見到有魚生, 壽司都無. 我問經理, 他說: 在三日前改左menu, 所以可以任點的只有肉, 海鮮部份只有以下圖片的每人每樣一件. 想食刺身, 壽司或海鮮就無得點. 種類方面可算是失望, 因為最好食都是牛肉, 有朋友是不食牛, 就成晚坐系度食緊有的元貝, 鷄肉...

味道方面: 算是不錯. 牛肉是最好味. 種類最多, 但因為一次過點幾種牛肉, 到枱時都分不出是那一種牛肉. 羊肉有點靱, 燒鮑魚是咬唔開的. 浪費晒.

食才新鮮度: 算是ok , 沒有特別好, 特別差.

5. 正如果其他食評所語, 食2個小時, 早段是1800-2000, 晚段是: 2000 - 2200. 但我們食到19:22分, 經理就通知我們, 要比last call, 再remind 我們一次, 如果剩餘的食物每碟是要計$40的. 個經理唔夠2分鐘又再催我們交last order, 企系我地背後唔走就講, 仲唔落call , 半個鐘就燒唔完... (呢個服務態度是出自一個經理..too bad, 好唔專業)

說實話, 我們由開始食到走, 都只有唔夠5枱人(真系無諗過咁少人, 仲以為會逼爆場), 有必要好似我地會頼食唔走咁催我地.. 如果人好多, 我明白. 但你間店人氣都無啲, 有人反而是幫到你, 咁都要趕客走.. 真是!

是次費用約: HKD250-300

食店難度唔明白建立口碑要好耐時間, 要催毀可以好快.. 食客熱朝過之後, 就要靠實力與服務素質.

我覺得有點對不起我的一班朋友. 因為地點是我選擇的. 但換來不甚好的經歷.

2011-05-10
  • 一口牛
(非會員)
2011-05-08 3 瀏覽
同朋友去慶祝生日... 之前一定要比 depost.. 冇唔會留枱...總之食之前一日一定要交錢...食物唔係差.. serivce 一般, 食 2015-2215... 但係 2130就已經 last order.. 未夠2200 就已經熄冷氣機..擺明趕客... 我地買左個蛋糕去.. 好明顯連雪都冇雪, 攪到個 cake 一d 都唔凍.. 暖食.... 再去既機會不大
2011-05-07
2011-04-21 6 瀏覽
與朋友聚舊真開心!走嚟無雷公咁遠嘅黃埔食日式燒肉放題!以前,韓式燒烤食得多,日式燒肉係第一次試,好有新鮮感!燒汁一口牛 - 我本身少食牛,覺得都 OK!燒汁豬腩肉 - 肥瘦比例均勻!保持肉汁又不失香滑!大蝦 ( 贈送 ) - 新鮮大隻!鮮甜爽身!鵝肝鴨胸卷 - 有心思之作!鴨胸嘅咸味,配合鵝肝嘅甘香,食落味道不錯!燒太子貝 - 算鮮甜!燒鹽味雞中翼 - 比預期細隻!但味道不錯!燒甜洋蔥 - 原來燒洋蔥圈係咁正架!日式野菜沙律 - 一般啦!無咩特別!和牛炒飯 - 炒得幾香,尚算乾身!價錢合理!食物不錯! 不過,對我嚟講比較遠!
與朋友聚舊真開心!走嚟無雷公咁遠嘅黃埔食日式燒肉放題
日式燒肉放題
以前,韓式燒烤食得多,日式燒肉係第一次試,好有新鮮感!
Round 1
Round 2
燒汁一口牛 - 我本身少食牛,覺得都 OK!
和牛
燒汁一口牛
燒汁豬腩肉 - 肥瘦比例均勻!保持肉汁又不失香滑!
燒汁豬腩肉 - 肥瘦比例均勻!
大蝦 ( 贈送 ) - 新鮮大隻!鮮甜爽身!
鵝肝鴨胸卷 - 有心思之作!
燒太子貝 - 算鮮甜!
大雜匯
燒鹽味雞中翼 - 比預期細隻!但味道不錯!
燒甜洋蔥 - 原來燒洋蔥圈係咁正架!
Last Round
日式野菜沙律 - 一般啦!無咩特別!
和牛炒飯 - 炒得幾香,尚算乾身!
日式野菜沙律 & 和牛炒飯
價錢合理!食物不錯!
不過,對我嚟講比較遠!
2011-03-29
和牛
大雜匯
Round 1
燒汁一口牛
鵝肝鴨胸卷 - 有心思之作!
日式燒肉放題
Round 2
燒汁豬腩肉 - 肥瘦比例均勻!
Last Round
日式野菜沙律 & 和牛炒飯
  • 燒汁豬腩肉
  • 鵝肝鴨胸卷
  • 和牛炒飯
2011-04-05 10 瀏覽
一句講晒, 價錢便宜, 質素不錯. 抵食之選.如果唔一定要食a3-5和牛, 黎依度食厚燒牛舌及牛胸腹. 已值點票價.當然還有其他東西也是不錯, 如雞翼, 羊排 (不建議, 食完一件已飽晒!)厚切牛舌, 一口牛, 牛助骨, 牛胸腹, 加和光沙律兩round, 專心食依d已ok啦. 唔好浪費個肚塞其他東西.最唔掂之選係廣島蠔, 其他都係可食之選.食2粒鐘. 乜都飽. waiter waitress服務好好, 換乜都快. 效率奇高有禮貌. 連加一$235蚊位. 仲想點? 平價放題燒肉之選.
一句講晒, 價錢便宜, 質素不錯. 抵食之選.

專心食依d已ok啦. 唔好浪費個肚塞其他東西.
最唔掂之選係廣島蠔, 其他都係可食之選.

食2粒鐘. 乜都飽.

2011-04-04
2011-03-07 4 瀏覽
去年已約好兩位好友在2011年1月1日晚上出來慶祝一位姊妹的生日. 我們三個每次出來選擇餐廳,最主要原因就是沒有時間限制的. 但由於燒肉放題是有時間限制的,所以我們揀選了普通日式料理.我們入到來,看到這Menu真的想馬上離開. 大家可以看看,很多都是暫停供應的.後來我們想想,今天是1月1日,現在離開都不知可以去那裡. 看見這兒,環境不錯,坐得舒舒服服,加上沒有時間限制,就決定留在這兒吧.問心,因為太多暫停供應了,order美食有點頭痛,唯有只能揀壽司拼盤,烏冬喬麥麵及燒物等等食物的上菜速度總算快,很快第一碟我最愛的魚生壽司拼盤便來了. 其實我的前面便是這餐廳的魚生部,我記得當我們落了order後,壽司師傅便馬上親手造給我們. 魚生很新鮮呀,當中包括我最愛的帶子壽司,真的又大又肥美又甜鮮,我又一次深深愛上了帶子壽司.之後烏冬喬麥麵便馬上接著送上烏冬紫菜麵烏冬紫菜麵總算是一碗簡單又清淡的,不過簡單的都可以烹調得這麼有水準不錯. 湯很清甜,烏冬彈牙,紫菜也是份量不少的. 不錯,不錯.喬麥天婦羅喬麥麵的麵真很有口感,加上天婦羅炸出來是金黃色的送上,十分香脆. 使我不敢添上湯來一起進食,都是分

壽司拼盤
之後烏冬喬麥麵便馬上接著送上

烏冬紫菜麵

烏冬紫菜麵
喬麥天婦羅

喬麥麵的麵真很有口感,加上天婦羅炸出來是金黃色的送上,十分香脆. 使我不敢添上湯來一起進食,都是分開食好一點.
炸天婦羅喬麥麵
炸天婦羅
其餘的,便是這餐廳出名的燒物. 心想,不出名的食物也這麼好食,十分相信燒物也同樣好吃,不會失水準的. 最喜歡當然是炸軟殼蟹. 總之這餐廳的燒物炸物,我也全部滿意,值得推介.
炸軟殼蟹
牛舌串
雞中翼鹽燒
雞軟骨
我們今晚由7:00入座,座到這餐廳11:00打烊. 走的時候只有我們這一張枱,職員及廚師也等我們才離去. 不過,見他們聚在一起等我們收工也傾得那樣開心,我們又安心地繼續坐下來傾到11:00打烊.

記得我們在飯局的中間時段,也要求職員給我們燒肉放題的menu,真的十分吸引. 再加上看回食客post出來的相片,更加吸引我想來試試. 期待下一次再來的時候,是品嚐這餐廳出名的-燒肉放題.

2011-01-01
炸天婦羅喬麥麵
雞中翼鹽燒
雞軟骨
2011-02-28 7 瀏覽
農曆新年過咗,所以相約三個好朋友飯聚,其中一位朋友選擇呢度,我覺得無所謂。 呢度分兩輪時間,第一輪由晚上六時十五分至八時十五分,第二輪由八時十五分至十時十五分(每段都係兩個鐘)。首先來一碟和牛(每兩個人就一塊),好好食,一個字‘正’!跟住再來老虎蝦(每人一隻),又係一個字‘正’!跟住就點咗好多‘牛’,統統都‘正’!一口牛 牛胸腹 牛舌 牛筋骨 魷魚鬚 (朋友教咗一個方法,就係將魷魚鬚放係爐邊慢慢烘乾,因為無咁易燶)同樣,菇類、粟米都係放係爐邊。 記得要點生菜,因為呢個放題無炒菜,所以朋友教將生菜夾住啲肉食,無咁油,好食!熟食有冷豆腐青瓜 冷烏冬至於最唔好食就係‘香草雞’,唔好食,無味!呢度仲有個唔好處就係趕人走,我哋揀咗第二段先食,一來各人要返工,放工去度都差唔多八點,二來諗住第二段時間可以坐夜啲,點知十點已經有人走嚟要求埋單,十點半就要我哋走人,想夜啲都唔得,不過唔緊要啦,啲嘢食好味就得喇,呢餐好滿足,如果要比分數,呢間食肆有九分。提大家一句,呢度一定要訂位!!!

首先來一碟和牛(每兩個人就一塊),好好食,一個字‘正’!
餐廳送的和牛(兩人一塊)

跟住再來老虎蝦(每人一隻),又係一個字‘正’!
餐廳送的老虎蝦(每人一隻)

跟住就點咗好多‘牛’,統統都‘正’!
一口牛

牛胸腹

牛筋骨

魷魚鬚

熟食有冷豆腐
冷豆腐

青瓜

冷烏冬
至於最唔好食就係‘香草雞’,唔好食,無味!

提大家一句,呢度一定要訂位!!!
2011-02-25
餐廳送的和牛(兩人一塊)
餐廳送的老虎蝦(每人一隻)
冷豆腐
  • 牛胸腹,一口牛,牛舌,魷魚鬚,冷烏冬,青瓜
2011-02-10 5 瀏覽
食品非常新鮮, 價錢公道!送的虎蝦大隻彈牙, 安格斯牛肉也非常新鮮最欣賞的是牛舌, 帶子(非常非常鮮甜), 鴨胸卷(第2度食唔到), 牛胸腹可惜的是很多order了的食物不會上齊... 而且追左好幾次先話o個日冇貨...
食品非常新鮮, 價錢公道!

送的虎蝦大隻彈牙, 安格斯牛肉也非常新鮮

2011-01-30
2011-01-09 12 瀏覽
這日是男友的生日, 我之前聽朋友食過, 對此評價幾高,鐵板燒放題不是間間都有, 難得是這間的價錢不算貴, 雖然它已經加了幾次價, haaaaaa男友生日希望給他個surprised!!去到這間餐廳, 裡面比較暗, 我們兩個人一個爐, 他們立即送上虎蝦和安格斯牛肉, d虎蝦真是幾大隻, 男友好開心, 他沒有想過我會帶他來這裡, yeah~~我們在餐紙上畫了燒汁和鹽燒的牛胸腹, 牛舌(我的最愛), 一口牛, 黑豚肉, 帶子, 尤魚須,牛肋骨,墨魚咀(我第二愛),羊架,鴨舌,青瓜,生菜,燒青魚,南瓜,蝦.....男友還不停re-order牛胸腹, 牛舌, 我就re-order青瓜和南瓜, 因為實在好多肉, 食到最後我已經食不下, 只好食蔬菜類, 我想嗜肉的人一定會好適合來這裡, 食物質素不錯, 不像其他的日本燒店咁貴, 不過有時間限制, 只有兩個鐘, 有d趕, 時時要看時間, 感覺不是太好lor~ 但想真d, 這個價錢有詰些食物質素都算above average ga la.
男友生日希望給他個surprised!!

2010-11-06
  • 牛胸腹
  • 牛舌
2011-01-02 3 瀏覽
今次係第一次試和光開頭睇左openrice近期既食評唔太好都有d擔心 但係最後出泥既食物都唔錯特別對牛舌情有獨鐘! 嗌左好多碟哈哈 不過有樣奇怪既係 泥既牛舌一碟比一碟少 最後果碟好似得兩舊可能last order啩...不過有樣野不得不提既就係佢既員工問題!!當問佢可唔可以嗌熱檸茶既時候(因為當晚係每人送杯free drink)佢既員工係完全無反應咁行返開 最後先泥返杯野飲所以我覺得和光既員工質素真係有待改善呀
今次係第一次試和光

特別對牛舌情有獨鐘! 嗌左好多碟

可能last order啩...
不過有樣野不得不提既就係佢既員工問題!!
佢既員工係完全無反應咁行返開 最後先泥返杯野飲

所以我覺得和光既員工質素真係有待改善呀
燒烤爐
當晚贈送既大蝦同牛肉
2010-12-25
聖誕節
當晚贈送既大蝦同牛肉
  • 一口牛,牛舌,鴨胸鵝肝卷