2022-06-21 566 瀏覽
社交平台 citysuper網頁見到新開張,好奇下同阿爸阿媽去試試,當補祝父親節。去到附近,位置比較難搵,係皇室堡側門隔離,去到附近見到大門被木板圍住,以為無得食要白行一趟,原來大門裝修未完成,好彩!去到大堂,好似去左間6星級酒店,好靚好grand,架lift仲要有張櫈可以坐…去到門口,帶位姐姐都幾好禮貌,好快就帶我地入座,坐左係一個窗口卡位,不過個位有啲縮,我阿爸比較肥,所以坐入去都幾困難同辛苦,不過座位都算好坐同舒服…睇menu, 價錢係中上價錢,不過就比起一般日本餐既menu有心思,例如:味藏健康定食、味藏便當(特上)、一夜干定食都好吸引,好少日本餐會有健康定食,不過最後係店長推介下,我地叫左味藏便當(特上)、一夜干定食同吉列豬扒定食(店長推介)......等左唔算好耐,食物上枱,賣相吸引,不過我唔係相機食先既人,所以開始食先記得要影相,味道比想像同相像中好,一夜干簡直喜出望外,因為我好怕有骨,但佢個一夜干真係出色,味道唔會太咸,而且個肉質好新鮮,$198抵食!味藏定食份量比相像中大份,個牛同天婦蘿都好好味,我老豆食曬個天婦蘿😅,特別要讚既係個味憎湯,好濃好好味,同出面既好唔同,

味藏定食份量比相像中大份,個牛同天婦蘿都好好味,我老豆食曬個天婦蘿😅,特別要讚既係個味憎湯,好濃好好味,同出面既好唔同,讚!

吉列豬扒好味,juicy唔乾身,比起menu張相真係吸引好多,睇張相感覺好乾身,但實物真係好出色!$158比起其他吉列豬扒餐廳都出色,讚!

食物出色之外,店內員工都好有禮貌同收野,Fill茶都做得好專業…

額外要讚既係個茶,好濃好好味,好少日本餐廳既免費茶可以有咁好味…

最後埋單係未折係$600幾,新張期間有9折…

呢個價錢唔可以叫平,不過性價比高,而且環境真係超舒服同真係傾計一流,因為環境好舒適同寧靜…

2022-06-20
2 分鐘 (堂食)
  • 一夜干
  • 吉列豬扒
2022-06-20 539 瀏覽
父親節日, 緊係好好慶祝下啦發現係銅鑼灣糖街有間新開日本餐廳"味藏"上到去服務員招呼得好, 坐位空間夠廣闊, 光線充足,值得一讚👍🏻👍🏻睇menu先知原來係City Super集團開既價錢中上吉列豬扒定食豬扒炸得夠脆, 切得細細件容易入口,肉質厚實,味噌湯有偏鹹(純粹個人口味)雞湯烏冬烏冬似手打,口感煙韌特別讚雞肉嫩口,雞湯味濃而不油膩海鮮鍋定食湯底揀咗木魚湯(有三種湯底俾你揀)夠香,配料豐富😋最後叫咗甜品,只得呢兩款總括來說,食物質素高,服務員態招呼得好適合聚會既地方❤️👍🏻
父親節日, 緊係好好慶祝下啦
發現係銅鑼灣糖街有間新開日本餐廳"味藏"

睇menu先知原來係City Super集團開既

價錢中上

吉列豬扒定食

雞湯烏冬
烏冬似手打,口感煙韌
特別讚雞肉嫩口,雞湯味濃而不油膩

海鮮鍋定食
湯底揀咗木魚湯(有三種湯底俾你揀)夠香,配料豐富😋

最後叫咗甜品,只得呢兩款

總括來說,食物質素高,服務員態招呼得好
適合聚會既地方❤️👍🏻
2022-06-19
2022-06-20 431 瀏覽
銅鑼灣一向假日都多人,難得這間日本野食新開張,又近皇室堡,唔太多人,一家人可以立刻坐低食。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~嗌左吉列豬扒定食和大蜆烏冬, 比d 細路食曬,小朋友好鐘意食烏冬,吉列豬扒就炸得好鬆化。大人就食d 鍋物,天婦羅和燒魚,唔錯。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~今日父親節,還送甜品添,芝麻布甸,好好食。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~買單時,原來新開張,citysuper 會員再九折。下次會再來食~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
大人就食d 鍋物,天婦羅和燒魚,唔錯。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
今日父親節,還送甜品添,芝麻布甸,好好食。
2022-06-19
午餐
2022-06-18 513 瀏覽
琴日突然發現同事生日 啦啦聲搵位食飯 壽星話要食日本野,但又唔想食燒肉咁熱氣。好彩同事搵到有個新餐廳,好似好靚喎,就去試下啦。可能仲新,都好易搵到位!環境好舒服幾好坐。唔錯。我食左個色彩魚生飯+烏冬賣相一流6細碗不同款式口味魚生飯 開頭好擔心唔夠飽 食完6細碗 已經好飽。烏冬係彈牙、湯底好濃。原來係日本茅乃舍湯底,其實係好出名😅同事叫左個嘩一聲既特上定食又靚又好食 有魚 有牛肉 有刺身 有豆腐。。。飽到肥仔同事話食吾哂d飯。仲有一個喜之次佢係一夜干 即係鹽漬過再風干燒既時候完完全全冇落鹽肉質鮮美 唔會一夾就散

可能仲新,都好易搵到位!環境好舒服幾好坐。唔錯。

我食左個色彩魚生飯+烏冬
賣相一流

同事叫左個嘩一聲既特上定食
又靚又好食 有魚 有牛肉 有刺身 有豆腐。。。
飽到肥仔同事話食吾哂d飯。

仲有一個喜之次
佢係一夜干 即係鹽漬過再風干