2011-01-14
2011-01-13今日搞mini lecture搞到成7:00pm先散@@" 好肚餓呀,,,巧遇另一位朋友,,於是就三人行去食野啦,,我地呢個組合有dd怪,,哈黎到MK,,我就想喺家樂坊食野,,見呢度新開,,就黎試下啦,,仲可以換美食嘛=]一坐低,,經理就介紹我地,,呢度出名既係豬骨/極上醬油湯底,,原来唔止系經理,,每一位waitress都會,,在安排客人坐低後都會向客人介紹,,我喜歡呢點=]呢度既間隔&裝修都唔錯,,卡位好闊落,,上面既吊燈很別致=] 牆身系用舊式既大舊磚,,可能只系扮,,但出黎既感覺很好,,很多木制裝飾(畫,etc),,有日本既感覺=]食物方面,,貫徹Pokka集團一向既: 賣相靚,,對,,食物既賣相&器皿都靚靚,,好有感覺=]我只係記得我嗰個系"美國牛肉極上醬油牛肉拉麺",,$72,,我另一位朋友都系呢款=],,只見距嗰碗既牛肉不是全熟,,似乎更吸引=] 湯底真系唔錯,,清中又帶d好特別既醬油味,,說不出,,似甘苦但又讓你心癢癢想喝下一口,,再喝下一口,,哈,,拉麺既麺底做得唔錯,,個人認為比"味X"好,,唔唸,,爽口,,鋪在麺上既牛肉片,,雖是全熟了,,有
黎到MK,,我就想喺家樂坊食野,,
見呢度新開,,就黎試下啦,,仲可以換美食嘛=]
我只係記得我嗰個系"美國牛肉極上醬油牛肉拉麺",,$72,,我另一位朋友都系呢款=],,只見距嗰碗既牛肉不是全熟,,似乎更吸引=] 湯底真系唔錯,,清中又帶d好特別既醬油味,,說不出,,似甘苦但又讓你心癢癢想喝下一口,,再喝下一口,,哈,,拉麺既麺底做得唔錯,,個人認為比"味X"好,,唔唸,,爽口,,鋪在麺上既牛肉片,,雖是全熟了,,有小小"鞋"..但仍讚好,,牛肉味重,,真系靚牛肉,,另外不得不讚既係嗰粒蛋,,半生熟即蛋,,如口極滑,,蛋黃几乎 凝固曬..但唔系熟喔,,仍好滑好香蛋味,,對,,就是糖心既感覺,,相信是以低於100度水煮成的吧,,呢個蛋,,真系讚呀,,再食多幾個都得
我地8:00pm左右入座,,已full曬,,一直坐到10:35pm先走,,成晚都好多人,,幾旺場,,waitress勤加茶,,而且有笑容,,如果d茶可以再熱小小就好啦,,始終天氣凍,,茶放耐dd就好易凉咗,,
滿意,,可有下次=]