2022-11-19 348 瀏覽
🤤晚市放題火鍋🍲秋風起自然要打邊爐想食得盡興又滿足就當然係揀放題啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)就算唔想食放題 lunch都有半自助套餐揀𠻹😆呢度最出色係佢哋嘅湯底選擇當晚我哋揀咗喇沙湯底淥海鮮啦肥牛啦都一樣咁好味除此之外仲有熟食任你揀台式早餐蛋捲都有𠻹🙉地點方便就腳 坐得舒適服務周到 食物選擇都多✨📍台北東南深水埗長沙灣道233-239號惠康大廈地舖#hotpot #hkfoodie #hongkong #火鍋 #打邊爐 #深水埗美食 #台灣

🤤晚市放題火鍋🍲

秋風起自然要打邊爐
想食得盡興又滿足就當然係揀放題啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
就算唔想食放題

服務周到 食物選擇都多✨

📍台北東南
深水埗長沙灣道233-239號惠康大廈地舖

2022-11-19 336 瀏覽
星期四去食,7點去到要排7點半嗰個時段坐低用QR code點菜落單,蛤蜊/蚵仔粥已沒有了點單後好快就上湯鍋同食材由放細枱只有小爐,兩人可叫兩個湯不用加錢叫咗藥饍排骨湯同冬蔭功海鮮湯排骨湯好重當歸中藥味,排骨有兩三件冬蔭功都有4隻蝦,不過唔夠酸辣火鍋配件選擇唔算多,比創興嗰兩三間自助火鍋還少,海鮮類全部要加錢同逐份計上菜算快,但人手明顯不足,收碟比較慢醬料區的葱粒芫荽等清空後叫侍應補充成20分鐘都沒加,侍應話廚房忙唔得閒整😓😓牛肉油花幾靚有牛味,肉質有啲係滑有啲就嚡其他火鍋配件只係普普通通熟食就係台式炸物,關東煮等等...飲品都支裝可樂,冷泡茶,罐裝汽水,盒裝茶..試過一次就夠🤫🤫
星期四去食,7點去到要排7點半嗰個時段
坐低用QR code點菜落單,蛤蜊/蚵仔粥已沒有了
點單後好快就上湯鍋同食材
由放細枱只有小爐,兩人可叫兩個湯不用加錢
叫咗藥饍排骨湯同冬蔭功海鮮湯
排骨湯好重當歸中藥味,排骨有兩三件
冬蔭功都有4隻蝦,不過唔夠酸辣
上菜算快,但人手明顯不足,收碟比較慢
醬料區的葱粒芫荽等清空後叫侍應補充
成20分鐘都沒加,侍應話廚房忙唔得閒整😓😓
牛肉油花幾靚有牛味,肉質有啲係滑有啲就嚡
其他火鍋配件只係普普通通
熟食就係台式炸物,關東煮等等...
飲品都支裝可樂,冷泡茶,罐裝汽水,盒裝茶..
試過一次就夠🤫🤫

藥膳排骨湯

冬陰功海鮮湯

牛板腱,羊肉

魚片,章魚仔

牛骨髓,醉雞件,豬大腸,牛栢葉,牛肚,水魷,萵筍

皇帝菜/通菜

炸蚵仔

自助台式熟食
2022-11-17
2022-11-19 185 瀏覽
覓食group最近熱推,位於深水埗cp值很高嘅新張火鍋店'台北東南台式火鍋' 位置相當方便,深水埗地鐵站c1出口轉右,行倆步路就到。正常晚飯時間7點已經開始排隊等位,但都唔太耐15分鐘左右。等位其間發現原來lunch都有做半自助套餐,6款麵食揀1款,仲有熟食,飲品任食任飲都係$88,如果今晚呢餐滿意就下次再黎食埋個lunch。睇反今晚就係食火鍋放題120分鐘,$168/位,而且有9種湯底可以揀,每款都好特別充滿台灣風味。由牛,雞,豬,羊,海鮮,鱼頭湯底,到素食嘅野菌竹笙鍋都有。而且每款湯底師傅都有推介個醬比你做配搭,真係好有心思。今晚我地就點左秘製沙茶魚頭鍋,鍋底除魚頭,百頁豆腐,蒜,菜做配料外,仲有啲炸蛋花,吸晒湯嘅精華,好。上湯後同事會送上1個點餐二維碼,都算簡單易用。上菜速度十分快,落單後唔駛3分鐘,食物已經送到。網上點餐大約不30+,無限任點食材同小食,但當然食得晒先好叫,咪做大晒鬼食材中呢個小墨魚好新鮮,口感彈牙,味道鮮甜。同埋呢個牛肉片都好食,有牛味,雖然未去到雪花肥牛嘅境界,但$168都有咁多嘢,cp值真係無得輸。外面仲有倆部大雪櫃,攞滿唔同種類菜,菇,丸,醃製小食。另一

都係$88,如果今晚呢餐滿意就下次再黎食埋個lunch。

而且每款湯底師傅都有推介個醬比你做配搭,真係好有心思

。上湯後同事會送上1個點餐二維碼,都算簡單易用。

食材中呢個小墨魚好新鮮,口感彈牙,味道鮮甜。

外面仲有倆部大雪櫃,攞滿唔同種類菜,菇,丸,醃製小食。另一面又有倆部大雪櫃放滿汽水,紙包飲品,茶飲,不能盡錄

新張期只要like左餐廳嘅社交平台, 就可得到台式特飲1杯,而外面仲有其他小食,熟食 ,同甜品,記得唔好錯過

椒鹽魷魚

自家撈甜品。今晚滿意體驗,下次要試lunch。
2022-11-19 160 瀏覽
聽到百多元的火鍋放題,通常都會聯想到不是環境差就是食物差。但今次想推介這家開業不久的火鍋],環境寬敞舒服,食物有誠意,晚市每位連加一$185食足兩小時,星期六日都係呢個價!飲品區各式罐裝汽水,紙包飲品,樽裝汽水,冷泡茶,選擇不少!各式蔬菜菌類,丸類,牛柏葉,水魷,涼拌小食等等,一應具全。各式台式炸物看著就好有食慾!推介香芋薯球,新鮮炸起外脆內軟糯,小小一顆,多吃幾球也不膩關東煮,茶葉蛋,肉燥飯,麻辣小吃另一邊還有各式甜品,糖水,人太多就沒有拍到照片醬料區很值得留意,衛生整潔程度值得一讚。醬料款式超級多,而且每款口味都很濃郁,相信店家是有用心去挑選過的。桔醬,甜不辣醬都比較少見,特別推介麻醬,麻辣醬,沙茶醬!讚好專頁免費送蜂蜜綠茶和水蜜桃綠茶我們選了秘製沙茶魚頭鍋,原湯及沙底都可以追加,特別濃郁食物上台很快,點完不久就送來了,滿滿一桌這個價錢給你肥瘦均勻的牛板腱,而不是平價肥牛,很有誠意了羊肉也好吃,嫩滑的,也有羊鮮味蛤蜊,墨魚仔鮮甜最推介牛骨髓,墨魚仔,牛板腱,羊肉這個午市半自助餐每位一百有找,我覺得也可以一試!

聽到百多元的火鍋放題,通常都會聯想到不是環境差就是食物差。但今次想推介這家開業不久的[台北東南台式火鍋],環境寬敞舒服,食物有誠意,晚市每位連加一$185食足兩小時,星期六日都係呢個價!

飲品區
各式罐裝汽水,紙包飲品,樽裝汽水,冷泡茶,選擇不少!

各式蔬菜菌類,丸類,牛柏葉,水魷,涼拌小食等等,一應具全。

各式台式炸物
看著就好有食慾!
推介香芋薯球,新鮮炸起外脆內軟糯,小小一顆,多吃幾球也不膩

關東煮,茶葉蛋,肉燥飯,麻辣小吃
另一邊還有各式甜品糖水,人太多就沒有拍到照片

讚好專頁免費送蜂蜜綠茶和水蜜桃綠茶

我們選了秘製沙茶魚頭鍋,原湯及沙底都可以追加,特別濃郁

食物上台很快,點完不久就送來了,滿滿一桌

這個價錢給你肥瘦均勻的牛板腱,而不是平價肥牛,很有誠意了

羊肉也好吃,嫩滑的,也有羊鮮味

蛤蜊,墨魚仔鮮甜

最推介牛骨髓,墨魚仔,牛板腱,羊肉

這個午市半自助餐每位一百有找,我覺得也可以一試!

2022-11-18 274 瀏覽
好耐都冇見過晚市台式火鍋任食都只係$168😱 呢度仲要裝修得幾舒服 每一張卡位都大大張 非常整潔🥰 呢個價錢簡直超值🤩台式火鍋湯底一共有9款 而且絕對沒有將貨就價 每一款都可以同出邊其他餐廳幾百蚊一鍋媲美😎 選擇困難症底下我哋決定試鴛鴦鍋 揀左蕃茄紅燒牛腩鍋同埋野菌竹笙素食鍋👅 蕃茄紅燒牛腩鍋湯底香濃牛味 仲有炆到腍哂嘅牛筋同牛腩👍🏻 野菌竹笙素食鍋係清甜嘅健康素菌湯 有多款野菌都好岩我口味😍宜家follow 佢地社交平台仲會送一杯台式飲品 每兩位仲會送一份美國牛小排😍 我哋台式飲品揀咗水蜜桃紅茶同埋蜂蜜綠茶 啱晒打邊爐😚 Scan QR code有自選火鍋配料 雖然唔係超級多選擇 但係肉類 海鮮等都有供應 仲有一啲台灣小食 例如炸魷魚鬚就非常香脆 仲有即叫即製嘅台式蛋餅 絕對抵食👍🏻另外出邊仲有自助火鍋配料 熟食同埋炸物提供👅 自助火鍋配料都有幾多選擇 包括蔬菜 多款菌同埋台灣直送嘅丸類 分好晒一份一份 方便整潔😊 熟食有滷水小食 滷肉飯等等😎 而炸物有炸地瓜條 花枝丸 脆皮雞扒 甜不辣同芋香薯球等等 真係好似去咗台灣夜市咁😆飲品方面都好多選擇 就算冷泡茶都有非常多款式 好吸引❤️ 店

野菌竹笙素食鍋係清甜嘅健康素菌湯 有多款野菌都好岩我口味😍

我哋台式飲品揀咗水蜜桃紅茶同埋蜂蜜綠茶 啱晒打邊爐😚

飲品方面都好多選擇 就算冷泡茶都有非常多款式 好吸引❤️
店員全部都好友善好主動 臨走前見到原來午餐$88就可以食到半自助套餐 有一款主食 然後自助熟食區同埋飲品都係任食 CP值非常高 大家快啲試吓🌟
估唔到深水埗都有高質嘅餐廳😋今日去到深水埗試吓呢一間新開張嘅台式火鍋店 佢係以放題嘅形式我$168就可以食到不錯嘅牛肉同埋多款台灣小食唔好以為咁平質素就會低,佢哋嘅環境都幾大座位好舒服 比起出面旺角嘅坐得舒服好多比較特別嘅就係芋頭蛋餅,呢個真係平時比較小會有得食,仲要係任食添,好香脆入面嘅芋溶好容易入口連埋啲肉鬆一齊食好好味自助區入面仲有台灣炸雞扒炸花枝丸同埋番薯小食方面仲有鳳爪青瓜木耳等等佢哋嘅牛肉質素都唔錯,唔會太過肥膩而家只要讚好佢哋嘅網站仲會有蜜桃茶送😍
估唔到深水埗都有高質嘅餐廳😋
自助區入面仲有台灣炸雞扒炸花枝丸同埋番薯
小食方面仲有鳳爪青瓜木耳等等
佢哋嘅牛肉質素都唔錯,唔會太過肥膩
而家只要讚好佢哋嘅網站仲會有蜜桃茶送😍
2022-11-17 238 瀏覽
台灣最出名就係火鍋同埋夜市地道小食!估唔到呢間一次過可以嘆晒,感覺好似去咗台灣旅行咁👍加上價錢相宜,人均$160左右,就可以食到晚餐120分鐘火鍋放題,而且仲有多款台式小食免費供應,唔怪之得晚晚都吸引到好多街坊成日嚟幫襯啦!佢地晚餐同埋lunch除左放題之外,lunch時段仲有半自助套餐,六款麵食選擇之外一款,仲會包括自助區熱食及飲品無限任飲任食都只係$88!其實真係好抵!我就鍾意知道我湯底好有特色,有養生湯底、冬陰功湯底、甚至乎喇沙湯底任君選擇,各款肉類譬如豬、牛、雞、魚、青口、蜆,都可算係應有盡有!想食靚肉,就可以額外加錢叫,不過我覺得套餐嗰啲都OK啦,而且有好多台式小食,每款試少少都已經好飽下!台式小食包括有自助區嘅炸雞扒、炸花枝丸、炸番薯波、仲有花雕醉雞翼等等。另外仲可以試埋炸魷魚鬚、鹽酥雞、柯仔酥、炸蝦條,仲有好多特色滷水,例如有牛肚、雞胗、豬耳、豬大腸,尤其是豬大腸真係勁好味,軟綿綿之中Q彈q彈嘅口感,我哋竟然encore左N次😂

2022-11-16 166 瀏覽
係fb群組見到有人介紹就走咗去試試,好彩提前一日book左枱,當晚去到都幾多人排緊隊。餐廳安排我卡位,相當闊落坐得舒服。新開業仲有9折(=唔使加1)。食物方面:雖然牛肉同豚肉只有一款,但質素非常對得住價錢,我覺得拍得住出面200+嘅質素,其他台式小食都唔錯,珍珠奶茶也ok. 上菜也非常快服務:由book枱打電話,到侍應態度都非常好!吉嘅碗碟唔會停留係檯面超過1分鐘就即刻收走最後如果有啲甜品就perfect啦!
係fb群組見到有人介紹就走咗去試試
服務:由book枱打電話,到侍應態度都非常好!
吉嘅碗碟唔會停留係檯面超過1分鐘就即刻收走

最後如果有啲甜品就perfect啦!
2022-11-16 140 瀏覽
在小红书看到有人推荐这家餐厅的芋泥肉松蛋饼,光是看着图片就饿了,芋头爱好者怎么会错过,于是第二天下班就直接来了,中环过来真的就半小时,除了地铁右手边就是,根本不用走路!吃到蛋饼的时候,男朋友说:我们以后专门来吃蛋饼吧哈哈哈,有两款,但是我们都觉得芋泥肉松的比鲔鱼的更好吃。锅底也好多种啊,冬阴功,麻辣,沙茶鱼头,养生松茸,最后,终于选了椰汁喇撒,很浓很香!牛肉吃了十盘,感觉质素非常高了哈哈 虽然只有一种牛,但是挺满意的,还有牛肚好吃!猪耳!还有蚬子很新鲜,还在吐泡泡。送的白桃红茶真的很赞!奶茶也很好喝,当天没有珍珠了,我们去自助区拿了凉粉加了进去服务真的好!!!所有的服务人员都非常热情❤️
服务真的好!!!
所有的服务人员都非常热情❤️
  • 牛小排
  • 凉拌猪耳
2022-11-14 208 瀏覽
深水埗最近開左間台式火鍋,200蚊都唔洗一位,勁抵食,怪唔知得平日7點幾已經就黎滿座咁我地要左個鴛鴦鍋,第一款係濃醇香麻辣鍋 中麻小辣,麻度都有得揀,完全滿足鐘意麻辣火鍋既人士。另一款要左番茄紅燒牛腩鍋,極推,個湯食落真係同平時食牛肉麵個湯一模一樣。兩款湯都勁入味,普通淥牛肉已經好吸味,淥埋蔬菜就更不得了Ig tag 返間鋪可以免費送台式特飲同牛小排,可以揀台式奶茶、蜂蜜綠茶、蜜桃紅茶,每款都拍得住出面台式飲品店既質素。牛小排更加唔洗講,剩係睇相都知有幾靚,肥瘦均程,入口嫩滑店員會比個qr code你落單,非常方便,除左肉類同火鍋配料例如餃子外,仲可以落單炸物同即叫即製既蛋餅同牛肉麵。推薦芝士肉鬆芋泥蛋餅,我地四個人食左成兩條,蛋餅原條上,啲芋泥勁香甜仲爆哂餡,我諗冇一間台式火鍋店可以咁有誠意出面自助區仲有好多熟食,有炸物、滷肉飯等等,全部質素都好好👍咁大件炸雞扒邊到搵,真係好有台灣夜市既味道順帶一提 ,lunch 除左有邊爐放題外,仲推出左半自助套餐,88蚊有台式台麵外,自助區既食物同飲品麵係任飲任食!超級抵食

2022-11-12 321 瀏覽
朋友介紹先知道原來深水埗開咗間新嘅火鍋🍲鋪台北東南台式火鍋🍲任食放題 星期一至日晚市120分鐘成人只係$168深水埗地鐵站C1出口 唔洗一分鐘就行到鋪頭好大間 可能因為新開 環境好乾淨好舒服 順帶一提廁所都算幾乾淨👍🏻坐低咗之後 職員有黎介紹下餐單 原來呢排做緊推廣 只要影張相係IG tag間鋪頭 比店員望一望就可以送特飲有台式奶茶🥤蜂蜜綠茶🍵蜜桃紅茶☕️三款揀 雖然雪櫃都有好多唔同嘢飲 例如洛神花茶同Anson Lo代言嘅ooha 😻邊爐我哋4個人揀咗鴛鴦湯底 濃醇香麻辣鍋 同 蕃茄紅燒牛腩湯麻辣鍋可以揀麻度同辣度 我哋就揀咗中麻小辣 過過口癮 佢個湯仲有啲配料 例如豬大腸而蕃茄紅燒牛腩湯入面仲有紅蘿蔔同牛筋等等~店員話呢排做推廣送一碟牛小排其他肉類就scan QR code落單有牛板腱、美國豬梅肉、紐西蘭羊肉卷、花雕醉雞件其他火鍋配料仲有丸、餃子等等值得一讚係平時去啲邊爐鋪頭 多數都係放曬出黎比你夾但呢間啲蔬菜🥬金菇等部分火鍋配料已經分好曬一小份咁 就咁拎好方便👍🏻 話曬係主打台式 當然唔少得特色嘅台式食品 最推薦當然係蛋餅🥞有芝士肉鬆芋泥蛋餅🥞同芝士粟米鮪魚蛋餅其實鮪魚即係吞拿魚
朋友介紹先知道原來深水埗開咗間新嘅火鍋🍲鋪
有台式奶茶🥤蜂蜜綠茶🍵蜜桃紅茶☕️三款揀

邊爐我哋4個人揀咗鴛鴦湯底

濃醇香麻辣鍋 同 蕃茄紅燒牛腩湯麻辣鍋可以揀麻度同辣度
我哋就揀咗中麻小辣 過過口癮 佢個湯仲有啲配料 例如豬大腸
而蕃茄紅燒牛腩湯入面仲有紅蘿蔔同牛筋等等~

店員話呢排做推廣送一碟牛小排

其他肉類就scan QR code落單

有牛板腱、美國豬梅肉、紐西蘭羊肉卷、花雕醉雞件

其他火鍋配料仲有丸、餃子等等
值得一讚係平時去啲邊爐鋪頭 多數都係放曬出黎比你夾
有芝士肉鬆芋泥蛋餅🥞同芝士粟米鮪魚蛋餅
其實鮪魚即係吞拿魚 如果大家個胃冇乜空間 試唔曬兩款嘅話
我就非常推薦芝士肉鬆芋泥蛋餅👍🏻比較特別👍🏻
果然冇令我失望 餡料豐富 芝士肉鬆芋泥 三樣都非常夾👍🏻

另外仲有其他熟食
例如茶葉蛋、鹽酥雞、滷肉飯等等嘅特色食物都可以一試🫶🏻
2022-11-12 226 瀏覽
今日終於有時間食😃😃由佢開業到而家行過好多次都唔得閒試, 好老實呢個價錢同佢嘅食物係成對比嘅,同出面其他台灣火鍋當然食物固然冇咁多種類,但係值得一試嘅 佢個湯底係好有誠意嘅, 店員會主動提你先試試個湯先至再食, 另外我最欣賞佢哋嘅服務態度 但係佢哋啲小食係真係要試試特別個芋泥蛋餅,炸魷魚, 奶茶( 今日冇珍珠) 總括係可以一試, 同埋最好係六日午市可以食3小時,而家新張期內仲有九折添 其實我覺得食物種類唔多仲好可以試曬佢餐牌上去所有嘅食物, 同埋我幾著重啲服務態度呢一樣嘢係我真係最欣賞嘅
其實我覺得食物種類唔多仲好
可以試曬佢餐牌上去所有嘅食物, 同埋我幾著重啲服務態度
呢一樣嘢係我真係最欣賞嘅
2022-11-12
  • 芋泥蛋餅,炸物
2022-11-10 255 瀏覽
這店跟台灣火鍋店相似度差不多99%,主打台灣地道特色湯底及風味食材,唔知係米台灣直送火鍋食材,如果係就真係好正喔😊 佢地lunch除左放題之外,仲有半自助套餐,好吸引呀😜最特別係佢有多個好有台灣特色既湯底,最後我選左野菌竹笙素食鍋☺️肉類的質素都幾高, 除左牛外, 豬同羊都好食呀😝居然還有鹽酥雞、小香腸、蛋餅、還有感覺台灣才有的水蓮飲品及調味料讓你吃得更地道,令你仿如置身台灣包自助吧任取食物和飲品,必飲自家製冷泡茶呢度上菜既速度超快,無漏單。 而收碟既速度都超快☺️

呢度上菜既速度超快,無漏單。 而收碟既速度都超快☺️
2022-11-09 227 瀏覽
百物騰貴,出去打邊爐至少都要200至$300,呢一間深水埗嘅台式火鍋店「台北東南」,去到樓下就聞到香噴噴嘅藥膳味,有台灣風味如果唔追加特定要補錢嘅食物,晚市每人只係$168,價錢就夠晒親民,估唔到質素都對得住價錢,就嚟糧尾,想平平哋返餐好嘅,呢間餐廳我就一定會推介俾大家!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍃鴛鴦湯底🍃叫咗麻辣口味同埋一個唔辣既藥膳口味麻辣湯底可以自選麻度辣度 個人更喜歡藥膳口味~藥膳加埋排骨 甜甜地幾有特色咁!加湯唔加水! 正🍃任點肉類、食物🍃牛肉、豬肉、羊肉、雞肉、魚肉、津白水餃豬大腸等等,幾齊全! 另外叫左豬耳、雞腎出面任食bar 果度有花枝丸炸雞排等等有種飛到台灣的感覺!這個價錢來說都算超值!🍃飲品🍃like fb 就送黑糖珍珠奶茶!呢個黑糖珍珠奶茶絕對不比手搖店的遜色~唔會太甜之餘,黑糖味同奶味都幾出~另有有無糖茶四款選擇 、可樂、soft drink 等等選擇都算多。🍃時令海鮮拼盤 追加$128🍃超級豐富!有數隻蝦🦐、鮑魚、帶子等等估唔到質素都唔錯wor!尤其蝦肉彈牙不沾殼,帶子鮮甜,鮑魚有咬口!🍃封門柳 追加$68🍃封門柳很是罕有!是牛的橫隔膜肌肉,牛肉味較重,油花較

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🍃鴛鴦湯底🍃
叫咗麻辣口味
同埋一個唔辣既藥膳口味
麻辣湯底可以自選麻度辣度
個人更喜歡藥膳口味~
藥膳加埋排骨 甜甜地幾有特色咁!
加湯唔加水! 正

🍃任點肉類、食物🍃
牛肉、豬肉、羊肉、雞肉、
魚肉、津白水餃
豬大腸等等,幾齊全!

另外叫左豬耳、雞腎
出面任食bar 果度
有花枝丸炸雞排等等
有種飛到台灣的感覺!

這個價錢來說都算超值!

🍃飲品🍃
like fb 就送黑糖珍珠奶茶!
呢個黑糖珍珠奶茶
絕對不比手搖店的遜色~
唔會太甜之餘,
黑糖味同奶味都幾出~

另有有無糖茶四款選擇 、
可樂、soft drink 等等選擇都算多。

🍃時令海鮮拼盤 追加$128🍃
超級豐富!有數隻蝦🦐、鮑魚、帶子等等
估唔到質素都唔錯wor!
尤其蝦肉彈牙不沾殼,
帶子鮮甜,鮑魚有咬口!

🍃封門柳 追加$68🍃
封門柳很是罕有!是牛的橫隔膜肌肉,
牛肉味較重,油花較少!
可謂係牛肉既精華

🍃蝦滑追加$38 🍃
哇~!呢個真的是必點呢!
比起墨魚滑,蝦滑味道更為鮮濃,
爽脆Q彈,味道鮮香!好正呀!

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
2022-11-08 166 瀏覽
嘩!呢間應該係我食過咁多吃到飽嘅任食火鍋黎講、目前係最高質、性價比最高嘅一間!之前我嘅最愛係牛XX陪男朋友黎買 sim card,黎到先搵食咩,咁一出地鐵站就見到,原來新開嘅!見平平地、又可以食個半鐘,試下囉,點知有驚喜!其實夜晚食兩個鐘、先 $168,好鬼抵!揀左麻辣湯底,跟住我哋就出去攞嘢食!熟食有炸花枝丸,炸甜不辣,炸地瓜球,炸雞扒,炸番薯條。有肉燥飯、鮮蚵粥。前菜有木耳、雞翼、蒜泥白肉、雞腎、泰式鳳爪⋯係勁多選擇!打邊爐配料嘅丸、菜,幾乾淨企理,菜都好新鮮。樽裝茶、罐裝嘢飲、最開心係有玻璃樽裝可樂!手機QR code落單、點牛肉果啲。佢性價比高,因為啲牛肉好好食,雖然選擇唔多;魚片新鮮。有個炸蚵仔,即點即炸!
嘩!
之前我嘅最愛係牛XX

其實夜晚食兩個鐘、先 $168,好鬼抵!

揀左麻辣湯底,跟住我哋就出去攞嘢食!

熟食有炸花枝丸,炸甜不辣,炸地瓜球,炸雞扒,炸番薯條。
有肉燥飯、鮮蚵粥。
前菜有木耳、雞翼、蒜泥白肉、雞腎、泰式
鳳爪⋯
係勁多選擇!

打邊爐配料嘅丸、菜,幾乾淨企理,菜都好新鮮。

樽裝茶、罐裝嘢飲、最開心係有玻璃樽裝可樂!

手機QR code落單、點牛肉果啲。
佢性價比高,因為啲牛肉好好食,雖然選擇唔多;魚片新鮮。

有個炸蚵仔,即點即炸!

• 麻辣火鍋