2024-04-19 10 瀏覽
景峰站一落車就見到真係好方便蝦刺身清甜爽脆的蝦肉在口中融化,帶來海洋的鮮味。三文魚腩刺身三文魚腹部的油脂豐富,入口即化的口感伴隨著淡淡的海味。芝士玉子燒玉子燒的蛋香與芝士的濃郁完美結合,帶來濃郁奶香和蛋香的美味。牛油果三文魚沙律牛油果的滑順口感與三文魚的鮮美相得益彰,配搭埋沙律醬更加開胃三文魚壽司三文魚的鮮美和壽司飯的口感完美結合,帶來滿滿的滿足感。北寄貝壽司北寄貝的鮮甜和嚼勁,讓人回味無窮。蟹柳壽司蟹柳配搭沙律醬,小朋友都岩食!豬軟骨飯豬軟骨十分軟熟和入味,仲有流心的溏心蛋,搭配著香噴噴的白飯,令人食指大動。帶子裙邊帶子裙邊係帶咸香味和辣味,帶來豐富的海洋風味,讓人欲罷不能。
景峰站一落車就見到真係好方便

刺身
清甜爽脆的蝦肉在口中融化,帶來海洋的鮮味。

三文魚腩刺身
三文魚腹部的油脂豐富,入口即化的口感伴隨著淡淡的海味。

芝士玉子燒

牛油果三文魚沙律

三文魚壽司
三文魚的鮮美和壽司飯的口感完美結合,帶來滿滿的滿足感。

北寄貝壽司
北寄貝的鮮甜和嚼勁,讓人回味無窮。

蟹柳壽司
蟹柳配搭沙律醬,小朋友都岩食!

豬軟骨飯

帶子裙邊
外賣自取
帶狗狗散步,天氣有點炎熱,途經景峰站旁的「叄壽司凍肉專門店」,買點壽司刺身爽一爽、涼一涼,食物即叫即製,想不到甚有驚喜!我首先挑選的是三文魚腩壽司($80)。壽司使用優質的三文魚腩作為主料,肉質豐潤,帶有濃郁魚油香氣,口感鮮嫩,蓋在壽司飯上,能夠完美融合,形成一道既美觀又美味的壽司菜品。牛油果三文魚卷($42)是另一道令人垂涎的菜品。壽司使用新鮮的三文魚片和濃郁的牛油果作為主料,牛油果的濃郁奶油口感和三文魚的鮮美相互融合,帶來豐富的口感體驗。花之戀($72)以亮麗的花朵形式呈現,可見其精心製作而成,不僅味道鮮美,還具有視覺上的吸引力。另外一份給家人吃的是雜錦魚生飯($88)。由壽司飯作為基底,並放上各種新鮮的生魚片,包括三文魚、吞拿魚等刺身片,提供不同的口感和風味,帶來美味享受。加州飯卷($40)將蟹肉棒、青瓜等材料,用海苔紙緊緊捲起,加州反卷的口感豐富,每一口都能品嚐到不同的風味。最後一道買的是雞軟骨粒($28)。雞軟骨炸得十分酥脆,外脆內嫩,風味獨特,是一道令人喜愛的小吃選擇。這家日式外賣小店除了提供多種精心製作的日式美食選擇,價廉物美,另外發售高質凍肉、各地特式零食、醬油等等,別

這家日式外賣小店除了提供多種精心製作的日式美食選擇,價廉物美,另外發售高質凍肉、各地特式零食、醬油等等,別具特色,可以同時選購!

壽司凍肉專門店
地址:屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖
2024-04-12 7 瀏覽
無論係咪屯門友,都知虹橋有好多野食😋其實上多條樓梯去景峰都仲有😏今次我就買左外賣壽司🍣返屋企食熱食當然係即叫即整啦🔥壽司🍣 都係落單先做,唔會一早整好晒放雪櫃,唔會雪到硬晒🫶🏻店內仲有唔同國家🇯🇵🇹🇭🇹🇼🇰🇷既零食 / 凍貨零售,如果住附近既朋友仔,仲可以順手入埋貨🛒~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪️壽司 ($6起/件)散嗌既壽司以件計,可以一次過食到更多款式🤭如果唔想諗,可以揀拼盤($76起)▫️三文魚壽司 ($8/件)▫️海膽壽司 ($28/件)▫️珍寶帶子壽司 ($28/件)▫️自家制玉子壽司 ($12/件)壽司🍣米飯醋味適中,最鍾意食珍寶帶子,鮮甜又夠厚身🤍.▪️卷物▫️加州反卷 ($40/8件)▫️三文魚加州巻 ($42/6件)捲得夠實,唔會一夾起就散開🥢.▪️小食▫️蟹子玉子燒 ($55/全份)好濃蛋香🥚,勁多蟹籽,綿綿蛋層熟度岩岩好🍳.▪️刺身▫️三文魚腩 ($72/4片) 超厚身,下次要買多幾片先得😂.🔺除左以上野食之外,店家亦有握飯糰🍙 • 魚生飯 • 熟食 • 飯類🍱 • 拉麵/烏冬🍜.... ~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
無論係咪屯門友,都知虹橋有好多野食😋
其實上多條樓梯去景峰都仲有😏
今次我就買左外賣壽司🍣返屋企食
熱食當然係即叫即整啦🔥

▪️壽司 ($6起/件)
▫️三文魚壽司 ($8/件)
▫️海膽壽司 ($28/件)
▫️珍寶帶子壽司 ($28/件)
▫️自家制玉子壽司 ($12/件)
壽司🍣米飯醋味適中,最鍾意食珍寶帶子,鮮甜又夠厚身🤍

▪️卷物
▫️加州反卷 ($40/8件)
▫️三文魚加州巻 ($42/6件)
捲得夠實,唔會一夾起就散開🥢

▪️小食
▫️蟹子玉子燒 ($55/全份)
好濃蛋香🥚,勁多蟹籽,綿綿蛋層熟度岩岩好🍳

▪️刺身
▫️三文魚腩 ($72/4片)
超厚身,下次要買多幾片先得😂

2024-04-08 7 瀏覽
屋企附近竟然有間和風外賣店一直都留意唔到喺景峰附近 輕鐵站對面就係入到去仲有好多各地嘅零食代購叫咗啲刺身壽司定食買定外賣今晚煲劇過一個快樂假期仲要有,我最鍾意嘅名古屋蝦片而且可以唔使一定買雜錦味刺身壽司質素都唔錯今次食嘅帶子同埋甜蝦都好唔錯三文魚都超級肥美而且舖頭仲收好晏開1:00收凌晨12點😚下次收工都可以一食🤭🤭🤭店家都非常之細心我叫咗個咖喱炸雞飯幫我將咖喱汁另上 返到屋企炸雞仲係脆🤩🤩🤩😗埋單三百幾都算唔錯下次想試吓火炙壽司
屋企附近竟然有間和風外賣店
一直都留意唔到
喺景峰附近 輕鐵站對面就係

入到去仲有好多各地嘅零食代購
叫咗啲刺身壽司定食
買定外賣今晚煲劇過一個快樂假期

仲要有,我最鍾意嘅名古屋蝦片
而且可以唔使一定買雜錦味

返到屋企炸雞仲係脆🤩🤩🤩😗

埋單三百幾都算唔錯
下次想試吓火炙壽司
2024-04-05 5 瀏覽
🐟油甘魚刺身豐富油脂嘅油甘魚,食落有種特別嘅油脂香,有少少入口即溶嘅感覺🐠三文魚刺身/三文魚壽司三文魚好新鮮,食落口感好豐富,仲好嫩滑添🧀芝士蟹子壽司呀女最喜歡食芝士蟹子壽司,佢話好好味呀😍🍣北寄貝壽司鲜甜嘅北寄貝,食落仲好脆嫩添🍣左口魚壽司爽甜嘅左口魚口感好豐富🥗帶子裙邊加咗調味嘅帶子裙邊,味道酸酸甜甜,配埋清酒就更正🧀芝士玉子燒(半份)芝士燒到金黃色,咬落去已經有淡淡的芝士香味,加埋玉子燒,口感好特別🦀蟹子玉子燒(半份)脆卜卜嘅蟹籽加埋蛋味濃郁嘅玉子燒,口感好多層次🦑炸魷魚鬚炸到酥脆魷魚鬚咬落去仲係脆卜卜㗎,好快就食晒🥚溏心蛋照燒汁肥牛飯糖心蛋係媽媽我好鍾意㗎,配埋口味甜中带咸嘅照燒汁,加埋嫩滑嘅肥牛,不知不覺就食哂lu😬

🐟油甘魚刺身

🐠三文魚刺身/三文魚壽司
三文魚好新鮮,食落口感好豐富,仲好嫩滑添

🧀芝士蟹子壽司
呀女最喜歡食芝士蟹子壽司,佢話好好味呀
😍

🍣北寄貝壽司
鲜甜嘅北寄貝,食落仲好脆嫩添

🍣左口魚壽司
爽甜嘅左口魚口感好豐富

🥗帶子裙邊
加咗調味嘅帶子裙邊,味道酸酸甜甜,配埋清酒就更正

🧀芝士玉子燒(半份)

🦀蟹子玉子燒(半份)
脆卜卜嘅蟹籽加埋蛋味濃郁嘅玉子燒,口感好多層次

🦑炸魷魚鬚
炸到酥脆魷魚鬚咬落去仲係脆卜卜㗎,好快就食晒

🥚溏心蛋照燒汁肥牛飯
2024-04-01 12 瀏覽
叄壽司凍肉專門店有壽司、刺身、日式咖喱飯、拉麵、烏冬等食物選擇多元化,連盆菜、羊腩煲都有添呀‼️✨花之戀除咗正常花之戀,仲有黃金魷魚、三文魚籽同海膽七彩繽紛🤩睇見就心花怒放每件都份量十足黃金魷魚口感豐富👍🏼爽口彈牙三文魚籽鹹香味十足☺️海膽入口軟滑😋鮮味十足✨三文魚腩刺身(半磅)厚實魚腩柔滑肥美😚油脂含量豐富😍新鮮美味油香味濃👏🏼好味道呀✨咖喱炸蝦飯日式咖喱汁香醇美味🤤甜中帶微辣好惹味炸蝦炸得酥脆可口🍤肉質爽嫩✨和風牛肉飯牛肉咬落多汁軟嫩和風牛肉汁香濃💕撈飯食一流呀🤭停唔到口

壽司凍肉專門店
壽司刺身、日式咖喱飯、拉麵、烏冬等
食物選擇多元化,連盆菜、羊腩煲都有添呀‼️

✨花之戀
除咗正常花之戀,仲有黃金魷魚、三文魚籽同海膽
七彩繽紛🤩睇見就心花怒放
每件都份量十足
黃金魷魚口感豐富👍🏼爽口彈牙
三文魚籽鹹香味十足☺️
海膽入口軟滑😋鮮味十足

✨三文魚腩刺身(半磅)
厚實魚腩柔滑肥美😚

牛肉咬落多汁軟嫩
和風牛肉汁香濃💕
撈飯食一流呀🤭停唔到口

2024-03-30 5 瀏覽
-豬骨湯豬軟骨拉麵 豬骨湯湯底味道濃郁, 豬軟骨索晒d湯濃味, 肉質好腍, 豬軟骨有嚼勁, 口感豐富。-蕃茄湯烏冬加糖心蛋蕃茄湯清爽酸甜,烏冬口感好彈, 而糖心蛋軟嫩質地,超好味~ 越食越開胃~ -蟹籽玉子燒外表金黃色澤, 煮得岩岩好! 質地滑嫩, 仲有濃郁既蛋香味道-蟹籽沙律份量好多, 清新既沙律菜, 配蟹子, 口感豐富, 成個口腔好fresh! -三文魚卷 & 吞拿魚沙律小卷新鮮既三文魚片, 同吞拿魚, 由紫菜包著.. 細細啖咁食, 食到停唔到口~-三文魚, 劍魚腩色澤好靚, 肉質肥美, 味道鮮甜~-壽司: 肉鬆、北寄貝、櫻花魷魚、香蔥吞拿魚腩、花之戀、黃金魷魚花之戀肉質味道好鮮甜, 我最鐘意食黃金魷魚花之戀, 份量超多~成口都係肉~口感好豐富, 加上蟹籽既脆口! 不得了~
-豬骨湯豬軟骨拉麵

-蕃茄湯烏冬加糖心蛋

-蟹籽玉子燒

-蟹籽沙律

-三文魚卷 & 吞拿魚沙律小卷

-三文魚, 劍魚腩
色澤好靚, 肉質肥美, 味道鮮甜~

2024-03-28 5 瀏覽
食厭左屋企附近啲餐廳,聽朋友講景峰果邊都多野食架,所以特登搭車去景峰搵食🤡係輕鐵站附近就發現左依間刺身壽司外賣店,門口有好大隻紅色達摩,好易認🤭佢地除左做刺身同壽司之外,仲有代購其他國家同熱食(包括拉麵、烏冬及飯)😝今次就買左沙律、壽司同埋炸物返屋企食。🍣火灸醋青魚壽司(2件) $20酸酸甜甜味道,幾開胃,唔會有魚腥味☺️🍣火灸芝士蟹柳壽司(2件) $16蟹柳好大條,加埋芝士食落去大滿足😆🍣火灸三文魚壽司(2件) $24三文魚肉質細嫩,油脂豐富,入口即化,鮮味十足🤤🍤芝士炸蝦反卷(4件) $45內有炸蝦、芝士同壽司飯製成,炸蝦香脆可口,而芝士有好重既奶香同埋鹹味,而且壽司飯酸甜既味道令到炸蝦同芝士既味再出啲🤤🍣黃金魷魚壽司(4件) ($48)魷魚肉質彈牙,好爽口,成個口感超級豐富😚🍤🍣龍蝦沙律壽司(4件) $48龍蝦肉鮮甜,沙律醬係鹹味,味道可以再濃郁啲😆🥗蟹子沙律配沙律醬 $38沙律醬係另外裝起比你自行調味,好細心👍🏻而且好多青瓜絲同栗米粒,青瓜絲好清爽可口✌🏻仲有好多蟹籽同埋蟹柳絲,加埋沙律醬好入味,食完感覺好似健康左✌🏻雞軟骨粒 $28好脆同埋好有咀嚼感🫶🏻辣拉麵2碗 $40係冷麵
佢地除左做刺身壽司之外,仲有代購其他國家同熱食(包括拉麵、烏冬及飯)😝

今次就買左沙律、壽司同埋炸物返屋企食。

🍣火灸醋青魚壽司(2件) $20
酸酸甜甜味道,幾開胃,唔會有魚腥味☺️

🍣火灸芝士蟹柳壽司(2件) $16
蟹柳好大條,加埋芝士食落去大滿足😆

🍣火灸三文魚壽司(2件) $24
三文魚肉質細嫩,油脂豐富,入口即化,鮮味十足🤤

🍤芝士炸蝦反卷(4件) $45

🍣黃金魷魚壽司(4件) ($48)
魷魚肉質彈牙,好爽口,成個口感超級豐富😚

🍤🍣龍蝦沙律壽司(4件) $48
龍蝦肉鮮甜,沙律醬係鹹味,味道可以再濃郁啲😆

🥗蟹子沙律配沙律醬 $38
沙律醬係另外裝起比你自行調味,好細心👍🏻

雞軟骨粒 $28
好脆同埋好有咀嚼感🫶🏻

辣拉麵2碗 $40
係冷麵mix左辣味,面頭有好多蟹籽同蟹柳絲,味道係甜甜地加辣辣地,口感好得意同好惹味😌

炸蠔(4件) $32
外層完全唔覺係食緊炸粉,入面個蠔都係大件同多肉,我唔食蠔既食落去都唔錯呀🤓

🍣珍寶帶子壽司(2件) $56
帶子真係大大粒同好見美,仲好新鮮添,咬落去仲好有口感,好滿足呀😚

食完好飽好滿足,下次要再試下其他野食先❤️

壽司凍肉專門店 (屯門)
📍屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖
HAPPY FRIDAY 就緊係係屋企邊睇netflix 邊食日本野🥰👍🏻 唔洗出去排隊又要同人迫~ 今次聽朋友介紹有間性價比極高既日式壽司外帶 即刻去試試佢🫡 叄壽司凍肉專門店💕 除左壽司 ~ 其實佢仲有好多其他選擇 例如魚生飯,拉麵,同其他國家流行既特產,零食or小食☺️等外賣既時候可以慢慢簡😚 兩個人叫左咁多野😝加埋每人岩岩$200 !抵! 😍😍 牛油果三文魚沙律 🥗牛油果同三文魚份量極多! 都只係$58!沙律夾雜左青瓜絲同洋蔥 好爽脆 加麻醬愈食愈開胃😋😋 吞拿魚 + 三文魚腩 刺身 😝 三文魚腩好肥美同新鮮! 😋 吞拿魚油脂豐富👍🏻 壽司🍱 蟹子沙律壽司~ 作為壽司既starter 醒胃三文魚壽司~ 一樣肥美新鮮 🤭必點! 劍魚腩~色澤靚! 夠新鮮同厚身🥰 腐皮粟米沙律~甜甜既腐皮 配 沙律醬 甜酸甜酸咁 幾特別❤️ 腐皮螺肉船~ 辣辣地幾螺肉配腐皮又幾過癮👍🏻 腐皮帶子裙邊~口感豐富同裙邊爽口👍🏻 蟹子玉子燒🥰大愛~ 即整熱辣辣☺️ 蟹子鋪滿哂😋粒粒卜卜脆視覺同味覺享受齊哂🩷沙律同蛋永遠唔會錯☺️兩個人食勁飽🤭 呢間性價比極高 好推介比唔想出街食既朋友仔😋 而又想食到壽司刺生既你🥰
今次聽朋友介紹有間性價比極高既日式壽司外帶 即刻去試試佢🫡

壽司凍肉專門店💕

等外賣既時候可以慢慢簡😚
兩個人叫左咁多野😝加埋每人岩岩$200 !抵! 😍😍

牛油果三文魚沙律 🥗
牛油果同三文魚份量極多! 都只係$58!
沙律夾雜左青瓜絲同洋蔥 好爽脆
加麻醬愈食愈開胃😋😋

吞拿魚 + 三文魚腩 刺身 😝
三文魚腩好肥美同新鮮! 😋
吞拿魚油脂豐富👍🏻

壽司🍱
蟹子沙律壽司~ 作為壽司既starter 醒胃
三文魚壽司~ 一樣肥美新鮮 🤭必點!
劍魚腩~色澤靚! 夠新鮮同厚身🥰
腐皮螺肉船~ 辣辣地幾螺肉配腐皮又幾過癮👍🏻
腐皮帶子裙邊~口感豐富同裙邊爽口👍🏻

蟹子玉子燒🥰大愛~
即整熱辣辣☺️ 蟹子鋪滿哂😋粒粒卜卜脆
視覺同味覺享受齊哂🩷

沙律同蛋永遠唔會錯☺️
兩個人食勁飽🤭
呢間性價比極高
好推介比唔想出街食既朋友仔😋 而又想食到壽司刺生既你🥰🫡

2024-03-22
有時候上班一整天,下班又不想動!晚餐最好就是「外賣」 😝 原來附近有間隱藏小店主打外賣,除了售賣不同進口零食,還有壽司刺身和熱食,完全是八面玲瓏的店舖!💕小店出品的刺身肉厚滑嫩,每件壽司都份量十足!街坊生意,絕對誠意十足 ❤️ 而且價錢親民,最重要係屋企附近,十分方便!✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨🍴叄壽司凍肉專門店屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖

🍴叄壽司凍肉專門店
屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖
外賣自取
爸爸病左😷要係屋企休息,我趁呢個時候出街幫檸茶入貨🛒。安排好一切後,就要諗🤔下佢哋晚餐食咩好,聽朋友介紹係㬌峰站附近有間“叄壽司凍肉專門店”,有壽司🍙、刺身、烏冬🍜、丼飯🍱等日式料理。餐廳門口好容易認,有隻紅色達摩喺門口🚪,等緊外賣既時候仲可以睇下野,因為佢哋有做代購🛒,都好多野賣。🌈腐皮牛油果三文魚壽司平平無奇既腐皮壽司,加上牛油果倍感清新,最估吾到配上新鮮既三文魚出奇地夾😋。🌈腐皮粟米沙律壽司腐皮包住足料爆餡既粟米🌽沙律,正。🌈火炙蟹棒壽司/火炙芝士蟹棒壽司蟹棒非常大件,分別揀左有芝士🧀同無芝士,食落口感覺非常滿足,但我都係鐘意有芝士多啲😋。🌈溏心蛋🥚切開蛋黃半熟未完全凝固的狀態,媽媽至愛😍。🌈照燒汁肥牛飯肥牛🐄肉質嫩滑,灑上滿滿嘅芝麻粒,配菜有溏心蛋🥚及西蘭花。🌈芝士玉子燒(半份)玉子燒顏色金黃,芝士🧀舖面再有少少微燶,口感偏札實。🌈蟹子沙律 配 麻醬青瓜🥒絲口感非常清爽,舖上滿滿蟹子,再配埋麻醬,非常滿足。炸蝦(4件) 配沙律醬檸茶口味真係好似我,比佢見到炸蝦🍤係咁話要食,結果一個人清曬四條。📍叄壽司凍肉專門店📌屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖#叄壽司凍肉專門店 #日式餐廳
爸爸病左😷要係屋企休息,我趁呢個時候出街幫檸茶入貨🛒。

🌈腐皮牛油果三文魚壽司

🌈腐皮粟米沙律壽司
腐皮包住足料爆餡既粟米🌽沙律,正。

🌈火炙蟹棒壽司/火炙芝士蟹棒壽司

腐皮牛油果三文魚壽司

🌈溏心蛋🥚
切開蛋黃半熟未完全凝固的狀態,媽媽至愛😍。

溏心蛋

🌈照燒汁肥牛飯
肥牛🐄肉質嫩滑,灑上滿滿嘅芝麻粒,配菜有溏心蛋🥚及西蘭花。

照燒汁肥牛飯

🌈芝士玉子燒(半份)
玉子燒顏色金黃,芝士🧀舖面再有少少微燶,口感偏札實。

芝士玉子燒(半份)

🌈蟹子沙律 配 麻醬
青瓜🥒絲口感非常清爽,舖上滿滿蟹子,再配埋麻醬,非常滿足。

蟹子沙律 配 麻醬

炸蝦(4件) 配沙律醬

炸蝦棒

📍叄壽司凍肉專門店
📌屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖

#叄壽司凍肉專門店 #日式餐廳 #日式料理 #壽司 #烏冬 #屯門壽司店 #ilovefood #hkfoods #hkfoodblogger #yummy #foodie #香港美食 #美食推介 #美食日記 #屯門美食 #屯門好去處

#hkkol #blogger #hkfoodie #親子 #全職媽媽 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶日記 #成長記錄 #凍檸茶
2024-03-19
腐皮牛油果三文魚壽司
溏心蛋
照燒汁肥牛飯
芝士玉子燒(半份)
蟹子沙律 配 麻醬
炸蝦棒
2024-03-22 4 瀏覽
呢間壽司店得外賣🫶🏻可以自取又得,叫外賣apps送上門都得😋勁方便🤣🤣🤣我哋叫左幾款壽司一齊三個人食😋🍣三文魚壽司🍣北寄貝壽司🍣腐皮吞拿魚沙律🍣腐皮螺肉船🍣蟹子沙律🍣原條鰻魚飯🍣火炙芝士三文魚🍣火炙芝士蟹柳🍣火炙芝士熟蝦佢哋既壽司真係好新鮮😎😎小朋友最中意火炙系列😋有濃濃既芝士,食到停吾到口,而且竟然一個人食晒🤩🤩平時阿媽煮啲飯又吾見佢食哂🥲🥲我就最愛腐皮系列,甜甜地,食到好開胃,特別係螺肉船,有少少辣,勁好食🤤蟹子沙律份量超級多,我哋3個人食先食得哂😂😂爸爸最愛鰻魚飯👍🏻勁大條鰻魚,十分足料🤩🤩🤩而且啖啖肉,加上佢哋既醬汁一齊食,好似去左日本咁😍😍佢哋有超過幾十款壽司刺身可以揀,仲有凍肉同其他雜貨買架😍😍有興趣可以去買黎試下🫶🏻🫶🏻叄壽司凍肉專門店 (屯門)屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖
我哋叫左幾款壽司一齊三個人食😋

🍣原條鰻魚飯
🍣火炙芝士三文魚
🍣火炙芝士蟹柳
🍣火炙芝士熟蝦

壽司凍肉專門店 (屯門)
屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖
最近返工好忙,完全無時間煮飯,又想食日本嘢又唔想排隊等堂食,聽朋友講佢屋企附近有間日式料理🇯🇵專做外賣兼性價比高,專登揸車去拎外賣返屋企試下😋蔥吞拿魚生飯 $65份量都幾多~食完都飽一半,蔥+吞拿魚配搭好fresh,每啖都食到吞拿魚,咁嘅價錢簡直回本辣味三文魚卷 $68/8件唔算太辣,係蔥味搶d先有少少辣辣地味道,怕辣人士都食到㗎,一口食得哂~即時多款食材衝擊味覺👅三文魚壽司 $8/件只要三文魚新鮮點豉油同wasabi己經好好食,$8件食到新鮮三文魚好抵食丫~腐皮肉鬆 $12/件平時好少食腐皮壽司,見賣相好靚又有我鍾意嘅肉鬆就試下,依個配搭原來幾夾喎,改變我對腐皮印象牛油果三文魚沙律(配麻醬) $58大推!健康飽肚又好食!份量超多!滿滿牛油果同三文魚加大量青瓜絲,加埋麻醬真係聽到都無得輸,真係日日食都肯!玻璃蝦 $36/6隻 + 希靈魚 $36/6片叫咗刺身試下,玻璃蝦鮮甜、希靈魚好爽口,食得出食材鮮味加上價錢勝於一切叄壽司凍肉專門店INQ Restaurant📍地址:屯門青翠徑9號多寶大廈地下34號鋪(上層)TEL:3797 7655營業時間:1pm-12am

蔥吞拿魚生飯 $65

辣味三文魚卷 $68/8件

三文魚壽司 $8/件

腐皮肉鬆 $12/件

牛油果三文魚沙律(配麻醬) $58

玻璃蝦 $36/6隻 + 希靈魚 $36/6片

壽司凍肉專門店INQ Restaurant
📍地址:屯門青翠徑9號多寶大廈地下34號鋪(上層)
TEL:3797 7655
營業時間:1pm-12am

2024-03-10
5 分鐘 (外賣自取)
  • 牛油果三文魚沙律
  • 辣味三文魚卷
  • 三文魚壽司
2024-03-20 3 瀏覽
打牌期間肚餓就去咗三壽司買壽司醫肚,叫咗一個赤海蝦刺身,總數有四隻,肉質非常鮮甜,價錢恰當,壽司方面極度推介海膽壽司,因為平時出去出邊食嗰啲好大機會有好似啲廁所味,而三壽司嘅海膽就完全冇呢個問題非常新鮮,好值得一戰。然後點咗四款腐皮系列嘅壽司,有腐皮吞拿魚沙律,腐皮辣味三文魚,腐皮螺肉船,以及腐皮芝士蟹子,每一款都各有特色,唔係度度有,都比較推薦試一下。而最後主食點咗一個原條鰻魚飯,勁大條囉想講,係燒汁煮,非常大條,性價比極高,一定適合鍾意鰻魚嘅愛好者。總結,如果下次再過嚟附近打牌一定會過嚟再試,地點非常方便,就係巴士站同輕鐵站隔離。

打牌期間肚餓就去咗三壽司壽司醫肚,叫咗一個赤海蝦刺身,總數有四隻,肉質非常鮮甜,價錢恰當,

2024-03-16 6 瀏覽
👍🏻 照燒汁肥牛飯,價錢嚟講都算幾親民,$55,同區嚟講其實真係唔算太貴,而且佢嘅份量都算多,如果單點嘅話,我諗正常食量應該絕對冇問題,portion唔細,外賣店應該用返自己本身批發嘅牛肉,所以牛肉嘅質素嚟講都算唔錯,絕對唔會有好韌嘅口感,而且加埋照燒汁嘅味道,兩者配搭上做得唔錯,送飯就一流,而且唔會有好多肥膏,味道上嚟講,我同朋友都幾鍾意食,呢一個價錢嚟講,我覺得係合格以上!👍🏻雜錦魚生飯,佢一個雜錦魚生飯就賣$80,喺出邊好多大型日式連鎖店都最少買$100以上,價錢嚟講亦都有優勝嘅地方,最令我哋有驚喜係佢嘅味道都唔錯,每一件刺身魚生都非常新鮮,你就上嘅配搭極都做得唔錯,個面仲有加埋我最鍾意嘅蟹子,用嚟撈飯,非常好!👍🏻三文魚壽司,三文魚壽司嘅油脂每件都做得非常好,而且三文魚絕對唔係市面上好薄嗰啲,令到我同朋友有驚喜嘅係佢嘅厚度都非常足,而且食落去絕對唔係雪藏味好重嘅三文魚,呢個價錢簡直係合格有餘,北寄貝壽司都做得唔錯,唔會話好腥,而且北寄貝每一件都非常有咬口,整體上配埋壽司飯嘅味道都合格有餘,而且壽司飯嘅味道都正常,絕對唔會過酸,比起出邊連鎖壽司店嘅水準更加高!如果大家喺屯門附近,

如果大家喺屯門附近,不妨都試吓呢一間外賣店!