2006-04-12 26 瀏覽
在巴士上成日賣廣告,所以一試!裝修及環境都唔錯,食物方面有d似混合了日本fusion 茶。茶是用麥茶沖成幾好飲,前菜有泡茶及茶瓜。當主菜來了,點了三文魚炸蝦壽司,炒粉絲,炆牛骨,石頭飯。壽司的份量好精巧,粉絲就油加量小,石頭飯都ok不過可能賣得多廣告,所以食物的份量很迷你,價錢就中上。試過一次, 下次都唔會再來了,搵笨
在巴士上成日賣廣告,所以一試!
不過可能賣得多廣告,所以食物的份量很迷你,價錢就中上。
試過一次, 下次都唔會再來了,搵笨
2006-04-12 10 瀏覽
第一次食。我叫了個泡辣豚肉石頭鍋飯,香味濃郁,我覺得好好味。個鍋又夠熱,到食完就啱啱好,都覺好飽!我會ko 埋d 飯焦!hehe ~ 豚肉都幾好吖!冇so 味又入味!朋友叫咗個正宗高麗石頭鍋飯,佢話好味,不過比起我個飯,佢話佢嗰個味道清d!兩個餐前小食( 泡菜+ 酸瓜)泡茶酸d 就好,o個酸瓜就okay :-Pset lunch 包餐飲、餐湯同甜品( 雪糕糯米糍—黑芝麻),幾抵食喎!無論接待或侍應,服務都很好。環境很寬敞!我鍾意^^
第一次食。

兩個餐前小食( 泡菜+ 酸瓜)

泡茶酸d 就好,o個酸瓜就okay :-P

無論接待或侍應,服務都很好。

環境很寬敞!我鍾意^^
2006-04-10 8 瀏覽
在半年前幫襯過,覺得幾好!今次再來食一次,感覺大不如前。以前要等好耐位,今次等了一陣就入得。order了前菜,炒粉絲,牛骨,石頭飯及蛋銀雪魚。嘩看menu上的圖片以為很大碟,誰不知小得可憐。那碟炒粉絲用茶杯碟的size來裝小得可憐,唔知以為是前菜。
2006-04-04 5 瀏覽
星期日去食LUNCH ,都幾有10幾種野選擇!!D野好快就黎,叫左個豬肉定食~~豬肉幾入味,唔錯!!不過個紙菜湯就NO NO-->麻麻地坐得幾舒服~唔會好迫之後仲有甜品加飲品
星期日去食LUNCH ,都幾有10幾種野選擇!!
D野好快就黎,叫左個豬肉定食~~
豬肉幾入味,唔錯!!不過個紙菜湯就NO NO-->麻麻地
坐得幾舒服~唔會好迫
之後仲有甜品加飲品
2006-03-23 12 瀏覽
星期六晚上六時半到, 但場內有很多食客.兩人點了.1. 韓式煎餅2. 溫泉蛋雞肉石頭飯3. 餃子好新鮮, 份量夠多.煎餅及餃子各四件石頭飯- 等得耐, 因即製.飯好香, 好好味, 正宗像在韓國吃的一樣侍應有禮
星期六晚上六時半到, 但場內有很多食客.

兩人點了.

1. 韓式煎餅
2. 溫泉蛋雞肉石頭飯
3. 餃子

好新鮮, 份量夠多.煎餅及餃子各四件
石頭飯- 等得耐, 因即製.
飯好香, 好好味, 正宗像在韓國吃的一樣
侍應有禮
自己生日~~~孤注一擲試下~~~叫左個幾個小食,2個石頭鍋飯,炒粉絲呀,燒牛呀咁上下~~~叫親d waiter黎都好有禮貌,亦都會叫我地小心邊d野好熱~不過有一樣野食唔係咁得,就係個野菌炒年糕~~~有個咩皇x牛肋骨牛,超正~必食~又有韓feel~環境都算係咁喇,坐得幾鬆,同隔離亦都有段距離~~~不過廁所就遠d,因為要用商場果個~~~食到飽一飽,都係$53x~4個人~計埋加一~~~~
自己生日~~~孤注一擲試下~~~

叫左個幾個小食,2個石頭鍋飯,炒粉絲呀,燒牛呀咁上下~~~

不過有一樣野食唔係咁得,就係個野菌炒年糕~~~
有個咩皇x牛肋骨牛,超正~必食~又有韓feel~

環境都算係咁喇,坐得幾鬆,同隔離亦都有段距離~~~
不過廁所就遠d,因為要用商場果個~~~

食到飽一飽,都係$53x~4個人~計埋加一~~~~
2006-03-04 6 瀏覽
d service極差門口個姐姐仔叫左我個no.都唔夠2秒,咁我行到埋櫃台,佢竟然叫下一個no.,我比張紙仔佢,佢竟然話『過左law wor』,完全冇唔好意思好似我錯咁食到中間想再叫其他野,揮手叫waiter,個waiter竟然二話不說就講,『好,賣單多謝哂』熱荼唔叫唔會自動加野唔好食又細碟、又貴仲有明明入面有好多吉台,佢地都唔叫人入黎
d service極差

熱荼唔叫唔會自動加

野唔好食又細碟、又貴

仲有明明入面有好多吉台,佢地都唔叫人入黎
2006-02-20 18 瀏覽
第一次嚟食,D前菜ok,但其他嘢就麻麻地,叫咗個炒米之類o既o嘢,唔係好掂,又細碟、又油膩!而且價錢都唔平!
2006-01-19 14 瀏覽
我上個月來食,食物的味道一般,外觀也一般.今次經過門口,發覺Menu不同了,於是看看.多了不少食物, 外觀也很給引!於是進去order了:1.海鮮焗年糕<--侍應介紹2.韓式牛肉刷刷鍋3.雞肉溫泉蛋石頭飯<--侍應介紹4.正宗石頭飯1.海鮮焗年糕-很有口感,我老公很鍾意2.牛肉刷刷鍋-跟上次食不同,牛肉令外上(生牛肉),那就不用太老(真細心),不過火爐的火很細,應該換個更大火的爐.3.雞肉溫泉蛋石頭飯-好好味!!汁的份量適中,也很好味4.正宗石頭飯-跟之前有點不同,熟牛肉轉了做生牛肉,看起來很美觀,而且肉的份量也很多,不怕生的客人可以一試!服務態度很好,還跟客人閒話幾句拿意見,所介紹的新食物不錯...尤其是Freddy...價錢OK, 環境清潔OK...希望下次keep住水準...
我上個月來食,食物的味道一般,外觀也一般.
今次經過門口,發覺Menu不同了,於是看看.
多了不少食物, 外觀也很給引!

於是進去order了:
1.海鮮焗年糕<--侍應介紹
2.韓式牛肉刷刷鍋
3.雞肉溫泉蛋石頭飯<--侍應介紹
4.正宗石頭飯

1.海鮮焗年糕-很有口感,我老公很鍾意
3.雞肉溫泉蛋石頭飯-好好味!!汁的份量適中,也很好味

價錢OK, 環境清潔OK...
希望下次keep住水準...
2005-12-30 11 瀏覽
同北極熊先生開張頭1,2幾日食過1次(鵝肝石頭飯, 泡菜湯同牛利) 好正!!! Potion好足, 鵝肝石頭飯d鵝肝好香好大件, 入口即融, 泡菜湯同牛利都好好, 好滿意.約1個月前再去(鵝肝石頭飯, 用幾個壽司courses), 壽司1般,元氣會好味好多, 鵝肝石頭: 味道依然, 但d飯少咗約1/3, 件鵝肝細咗2/5…. 1個人, 大食d都唔夠, but 都可以接受. 最差應該hai環境, 1坐低(我已經坐風口)就feel到熱, 第1次要求開大d冷氣…到食到中段, 第2次要求開大d冷氣…最後, 我塊面紅到好似發燒gum, 第3次要求開大d冷氣, 先有叮叮風…熱死人la! 以後唔會再去!

2005-12-12 0 瀏覽
最近香港韓風吹得仍然勁,聽人講話呢度係好耐之前已經見到呢間舖頭,終於有機會試下喇!由於入座時候已經9點左右所以唔使等位!服務態度唔錯都幾有禮貌星日菜單: 48蚊10隻好鮮味,細細隻估唔到咁好味!正!即係kimchi pancake,唔太特別order時候佢地話餃子係辣,但小妹認為唔多夠辣,但都好好味!由於小妹好喜歡食蛋...一個字"正"都係唔辣,但幾惹味!總括黎講....一定會再黎!
最近香港韓風吹得仍然勁,聽人講話呢度係[韓版和民]好耐之前已經見到呢間舖頭,終於有機會試下喇!

由於入座時候已經9點左右所以唔使等位!
服務態度唔錯都幾有禮貌

星日菜單:
[珍珠"虫毫"] 48蚊10隻
好鮮味,細細隻估唔到咁好味!正!
[吉木其煎餅]
即係kimchi pancake,唔太特別
[年糕餃子鍋]
[蛋卷]
由於小妹好喜歡食蛋...一個字"正"
[辣豚肉石頭鍋飯]
都係唔辣,但幾惹味!

總括黎講....一定會再黎!
2005-12-11 25 瀏覽
朋友話依間韓國野幾好食,果然冇介紹錯!韓式炸醬撈麵--->d汁好濃郁,有好多材料切晒粒,薯仔牛肉洋蔥蘿蔔...等乜都有!但因為d汁太深色,撈埋之後睇唔到d材料係咩!食落又幾好食喎~不過太多汁哪...仲多過d麵!少番d會好d~辣豚肉石頭鍋飯--->辣辣地真係幾好味~d豚肉又夠腍,又入味,蘿蔔絲煮得好腍,d飯又夠味,好正!鐵板燒牛舌--->好好味~又唔韌~點d汁仲更美味tim~醬燒雞翼--->d醬汁甜甜酸酸辣辣咁,有d似泰式辣醬!食係幾好食,不過辣左d~自家製糯米紅豆糕--->糯米糕係綠茶味,煙煙韌韌,d紅豆好甜,味道配合得剛剛好~可能我偏好濃味野,所以我覺得依度d食物幾好味~侍應d服務都好好,經常主動加茶~今餐食得幾開心~希望佢繼續保持水準啦~
朋友話依間韓國野幾好食,果然冇介紹錯!

鐵板燒牛舌--->好好味~又唔韌~點d汁仲更美味tim~

可能我偏好濃味野,所以我覺得依度d食物幾好味~
侍應d服務都好好,經常主動加茶~
今餐食得幾開心~
希望佢繼續保持水準啦~
2005-11-13 2 瀏覽
各位, 其實可以預先訂位的, 唔駛等到傻呀如前所講, 分量真係好細, 兩個人食左個牛肉鍋, 炒粉絲, 紅豆糕, 食完都唔飽, 但埋單就已經要$150
各位, 其實可以預先訂位的, 唔駛等到傻呀

我們六點半就等位,等了成45分鐘有多。如果坐吸煙區就可以即刻有位,但不吸煙的我,當然等非吸煙的位啦!有幾位情侶和我們一樣,等了很耐,後過我們的號碼的人,都可以紛紛進入。當我終於可以入座後,我就明白為什麼要等咁耐。  我和朋友仔兩人坐四人的餐桌,相反三位客人就坐兩張二人餐桌,我覺得他們不懂得安排坐位,其實兩張二人餐桌可以拆分為兩張,俾兩對二人食客,而那三位客人就坐四人桌,既可以讓客人盡快入坐,不用等那麼久,亦都可以做多一份生意。我們都有問佢,佢話不可以拆開張二人餐桌。我都不明白他們有咁樣的安排。不過,佢見我們等了咁耐,入去時,佢都和我們講不好意思,算係有禮貌的!  四色刺生,$88,有三文魚,甜蝦,吞拿魚,和另一種魚,每份3件,份量真在太少了,但算在很新鮮。  海鮮薄餅,底脆,上面的芝士和醬汁很惹味,但海鮮料就較少。  年糕雲吞涮涮鍋,整鍋上,只有3粒雲吞,勝在餡料多,湯是清清的。  三文魚押壽司,就普通了!  泡菜醃菜最好味,不太辣,但入味!!正!  點了四樣東西,份量都少了一些,其實算貴囉!

海鮮薄餅,底脆,上面的芝士和醬汁很惹味,但海鮮料就較少。

三文魚押壽司,就普通了!

泡菜醃菜最好味,不太辣,但入味!!正!

點了四樣東西,份量都少了一些,其實算貴囉!
2005-10-09 0 瀏覽
尋日去左沙田o個間,之前開業見咁多人排隊,裝飾又唔差....尋日晏晝咪同朋友去試下囉!!DO野食價錢平圴$50-60一碟,但份量超~~細碟!!好似一碟炆排骨,$68得4舊仔...仲要骨多過肉...其他都係又貴又細碟..., 味道仲係麻麻..!我同朋友求其食左幾碟...就走去第2間再食過喇!以後應該唔會再去呢間O架喇!!
尋日去左沙田o個間,之前開業見咁多人排隊,
裝飾又唔差....尋日晏晝咪同朋友去試下囉!!

DO野食價錢平圴$50-60一碟,但份量超~~細碟!!
好似一碟炆排骨,$68得4舊仔...仲要骨多過肉...
其他都係又貴又細碟..., 味道仲係麻麻..!

我同朋友求其食左幾碟...就走去第2間再食過喇!
以後應該唔會再去呢間O架喇!!