2023-03-20 101 瀏覽
加藤屋的麻辣丼飯系列,一向是人氣丼飯,鼠妹🐿決定一試🤩。麻辣丼飯有四款口味,有牛肉及豚肉選擇,價格經濟親民。跟餐送指定餐飲,也可用優惠價轉配飲品和小食🙈。-▪︎ 麻辣牛肉飯 HKD$49作為人氣丼飯,必有其獨特之處。味道香濃惹味,可自選不同辣度😚。牛肉肉質嫰滑腍身,選擇小辣可吃到跟牛汁配合,先辣後麻感覺惹味,是港式辣度口味大眾化☺️。-▪︎麻辣豚肉飯 HKD$46不能吃牛的還有豚肉選擇,也可感受麻辣滋味🥰。豚肉肉質腍身,帶油脂的香味。醬汁味道濃郁,麻辣配豚肉,香口惹味挺喜歡吃😋。-▪︎脆炸旋瘋薯棒|薯絲蝦 HKD$14小食有多款選擇,這次點了較邪惡的炸物。炸薯棒以旋轉形狀炸成,調味粉均勻灑上,味道微辣惹味😎。薯絲蝦口感特別,蝦肉鮮味爽口,做到外脆內軟的口感🤤。-

▪︎ 麻辣牛肉飯 HKD$49

▪︎麻辣豚肉飯 HKD$46
不能吃牛的還有豚肉選擇,也可感受麻辣滋味🥰。

▪︎脆炸旋瘋薯棒|薯絲蝦 HKD$14
小食有多款選擇,這次點了較邪惡的炸物。

2023-03-17
15 分鐘 (堂食)
2023-01-31 378 瀏覽
29/1(日)午餐去堂食都係食滿既,等位大約15mins食物一如以往係幾好既!咖喱雞扒飯好夠味、雞扒好滑👍🏻特盛牛肉飯分量OK、牛肉一向都Ok 👍🏻唯獨見到一件小事,職員處理手法不可接受:隔離兩檯叫既飯對調左- 一個係普通牛肉飯、一個係麻辣牛肉飯唔食辣既客食左一啖,發現好辣,問一個淺髮中午女職員係咪上錯左職員:咁你兩個對調返囉客:但係我食咗啖喇喎職員:咁咪繼續食囉,兩個都係牛肉飯咋嘛客:但係我食唔到辣喎職員:你哋自己搞掂佢啦然後走左去⋯⋯,問題係:兩檯客互相係唔識對方😑佢上錯餐,要個客自己搞掂佢⋯⋯幸好另一個女職員聽到都覺得有問題過來有禮貌地問個客係咪介意,幫佢換咗佢,先圓滿解決⋯成件事我係隔離檯聽到O晒嘴我諗個位職員真係要培訓下。
29/1(日)午餐去堂食
都係食滿既,等位大約15mins

食物一如以往係幾好既!
咖喱雞扒飯
好夠味、雞扒好滑👍🏻

特盛牛肉飯
分量OK、牛肉一向都Ok 👍🏻

唯獨見到一件小事,職員處理手法不可接受:
隔離兩檯叫既飯對調左
- 一個係普通牛肉飯、一個係麻辣牛肉飯

職員:咁你兩個對調返囉
客:但係我食咗啖喇喎
職員:咁咪繼續食囉,兩個都係牛肉飯咋嘛
客:但係我食唔到辣喎
職員:你哋自己搞掂佢啦

幸好另一個女職員聽到都覺得有問題
過來有禮貌地問個客係咪介意,幫佢換咗佢,先圓滿解決⋯

成件事我係隔離檯聽到O晒嘴
我諗個位職員真係要培訓下。

2022-12-25 207 瀏覽
冇乜胃口、想食簡單d,就唔想等,就係佢啦🥰🐮和風牛肉飯🈵🈵🈵🈵🈵🈵成碗都係牛肉😋😋😋好鮮好好咬口👍🏻👍🏻🐥野菜雞肉飯醬汁夠甜好惹味😋😋惹到d野菜都好鮮甜👍🏻👍🏻簡簡單單,但足夠令人滿足的丼飯界代表😊
冇乜胃口、想食簡單d,就唔想等,就係佢啦🥰

🐮和風牛肉飯

🈵🈵🈵🈵🈵🈵成碗都係牛肉😋😋😋
好鮮好好咬口👍🏻👍🏻

🐥野菜雞肉飯

醬汁夠甜好惹味😋😋惹到d野菜都好鮮甜👍🏻👍🏻

簡簡單單,但足夠令人滿足的丼飯界代表😊
2022-11-26 433 瀏覽
啱啱加藤屋喺卓爾居開嘅時候,午飯時間根本就唔會有位可以入去,但開張一排過後,冇咗堂食減$5優惠之後,我哋一人六位去食,竟然有位!我叫咗牛肉壽喜燒定食 $50 跟餐嘅有一個牛肉壽喜燒、飯、泡菜、飲品。我叫咗無糖可樂,無糖可樂係一杯上,唔係一罐上。牛肉壽喜燒鍋,大概有7、8片肥牛,蟹柳,金針菇,椰菜,壽喜燒湯唔算濃,牛肉片亦都唔太多,食物普通。跟餐嘅泡菜其實都係白烚椰菜,完全冇泡菜味。感覺如果有優惠去食就比較抵, $50食一個定食又唔係特別好食。

我叫咗牛肉壽喜燒定食 $50

跟餐嘅泡菜其實都係白烚椰菜,完全冇泡菜味。

牛肉壽喜燒定食
2022-11-25
想投訴屯門卓爾居分店,店員不專業沒有彈性處理問題能力,事原今日去點了4個餐堂食另追加4個小食但結數時發現其中一個小食收咗正價$18 所以立刻同收銀說明並要求更正但佢不禮貌地正直接拒絕並說已收款不能更正及退款,差額為$8 本應實熟為小事,但本人深感無言對店員這惡劣態度之回覆,所以予以投訴希望貴店能秉承日本店之服務態度及質素服務香港人。
2022-10-21 302 瀏覽
晚晚都要等位,但唔洗等好耐。鋪位細,得幾張枱,要有搭枱嘅心理準備。座位偏窄,可能新開張行政有啲混亂。特盛麻辣牛肉飯$61大大碗,調味不過不失,不過個飯同牛肉上菜時已涼涼地,大打折扣。鐵板黑椒牛肉$56性價比高好多。大大份,熱辣辣,同另一個飯有強烈溫差。搞拌後,醬同粟米粒和牛肉配搭都幾豐富。加左$3芝士,有少少拉絲,令味道層次更多。跟主菜包汽水,也可以+$3 轉凍檸茶凍奶茶。唔算好大杯,味道同一般茶記可媲美。(現在新開張堂食-$5@)

(現在新開張堂食-$5@)