📍 初凝芝茶🎗📍 旺角 • 旺角中心1樓F86A號舖初 • 凝 - 堅持初心 • 凝聚力量💛好久好久沒來過年輕人聚集地 - 旺中 了!一樓的立食區這邊開了一家主打芝士奶蓋茶的茶飲店《初凝芝茶》💛 。我們拿到的牌子是「7號」☺️,你懂的。有垃圾的話可以放到這女人桶子裡。激邪惡芝士黑糖珍珠鮮奶 ($36)第一次光顧,當然要試一下他們的芝士奶蓋🧀 點了他們最邪惡最濃厚的芝士奶蓋鮮奶。黑糖效果做得很好看耶!😍奶蓋的芝士味道超!級!濃!厚!🧀口感綿密,鹹香很足夠,不喜歡很誇張的芝士味道的朋友可以先試普通的奶蓋,科科🤪黑糖珍珠黑糖味道濃厚,嚼勁十足;頂層還灑了oreo碎,這個超級撐肚子😂😂蜂蜜柚子茶 ($20)除了「肥仔水」外,他們還提供鮮果茶、養生茶飲等等。我們點的這杯就是有排毒美顏功效的蜂蜜柚子茶!好好喝,在冷冷的天氣下喝這個特別暖肚子🥰-Menu:
📍 初凝芝茶🎗
📍 旺角 • 旺角中心1樓F86A號舖

初 • 凝 - 堅持初心 • 凝聚力量💛

好久好久沒來過年輕人聚集地 - 旺中 了!

我們拿到的牌子是「7號」☺️,你懂的。
有垃圾的話可以放到這女人桶子裡。

激邪惡芝士黑糖珍珠鮮奶
激邪惡芝士黑糖珍珠鮮奶 ($36)
第一次光顧,當然要試一下他們的芝士奶蓋🧀
點了他們最邪惡最濃厚的芝士奶蓋鮮奶。
黑糖效果做得很好看耶!😍
奶蓋的芝士味道超!級!濃!厚!🧀
黑糖珍珠黑糖味道濃厚,嚼勁十足;
頂層還灑了oreo碎,
這個超級撐肚子😂😂

蜂蜜柚子茶
蜂蜜柚子茶
蜂蜜柚子茶 ($20)
除了「肥仔水」外,他們還提供鮮果茶、養生茶飲等等。
我們點的這杯就是有排毒美顏功效的蜂蜜柚子茶!
好好喝,在冷冷的天氣下喝這個特別暖肚子🥰

Menu:
2020-11-30 132 瀏覽
以前想去掃街第一時間會諗起葵廣,自從旺中轉型後終於多左個掃街點。而家旺中冇以前咁多人行,所以商場將部份鋪位劃做小食區,裡面有唔同嘅小食同台式野飲賣,就好似一個小葵廣咁。其中初凝.芝茶係一間幾多人幫趁嘅台式茶飲店,所以我地就揀左哩間試下。從佢地牆上嘅文宣好清楚知道佢地係一間黃店。除左航空界有得免費飲次外,而家仲有第二杯半價,超抵呀!!野飲方面,原茶果茶沙冰拿鐵益力多都有,選擇都幾多,不過佢地最出名一定係超厚芝士奶蓋,見好多人都會加芝士奶蓋。落完單,店員會俾個號碼牌,等叫籌號就就可以拎野飲。初凝芝.柯華田脆脆($32) - 柯華田上面有超厚嘅芝士奶蓋,有差唔多成杯1/5高度,奶蓋好香奶味,奶泡綿密,芝士係我鍾意嘅咸味芝士,上面仲加左朱古力脆脆,柯華田味雖然唔算特別濃,但味道都可以。鮮檸益力多($22/500ml) - 益力多乳酸味好突出,加埋檸檬酸味,食到飽想幫助消化飲就最啱。多芒冰綠($25/500ml) - 入面有兩舊芒果肉,不過味道偏甜,最好揀少甜。雪中送士多啤梨($30) - 沙冰打得夠滑,唔會飲倒冰碎,味道酸酸甜甜幾好飲,仲飲倒少少士多啤梨肉。總結,野飲唔錯,特別鍾意佢個芝士奶蓋

從佢地牆上嘅文宣好清楚知道佢地係一間黃店。
除左航空界有得免費飲次外,而家仲有第二杯半價,超抵呀!!

鮮檸益力多
多芒冰綠

雪中送士多啤梨

總結,野飲唔錯,特別鍾意佢個芝士奶蓋,如果有得加奶蓋一定要加。
鮮檸益力多
雪中送士多啤梨
2020-11-29 17 瀏覽
旺中新開一間以芝士奶蓋為主打嘅手搖飲品店!幾位店主其實只係大學生,佢哋希望透過茶飲凝聚大家嘅力量,會民主自由出一分綿力,將抗爭融入生活,佢哋由未開業到而家都有參與唔同嘅本土活動咖啦💛💛初凝芝 阿華田脆脆 ($32)我叫咗無糖嘅芝士奶蓋阿華田脆脆,因為係阿華田所以都有少少甜,甜度啱啱好,面頭有好多粒粒脆米,口感豐富🥰 而且佢哋嘅芝士奶蓋係幾位店主親自用心調配,比起其他店嘅更有鹹香,撈勻飲更香更突出💛 (就咁飲唔撈勻嘅話最尾就會偏鹹)而且口感好滑好綿密,非常推薦大家黎試呢個奶蓋🥰💛初凝芝 特調oreo奶茶 ($32)朋友叫嘅係芝士奶蓋oreo奶茶,奶蓋同我嗰杯一樣咁正🥰 佢嗰面嘅面頭都有好多oreo碎🤩 奶茶嘅茶味好香,係我鍾意嘅奶茶💛 呢兩杯都好推薦大家,呢間絕對會回頭,下次想試埋水果茶🤤😛

初凝芝 阿華田脆脆 ($32)

初凝芝 特調oreo奶茶 ($32)
2020-11-27 23 瀏覽
旺中小食食得多,原來哩一間奶蓋都好唔錯!店鋪主打奶蓋產品,作為奶茶控真係好興奮,香濃嘅芝士奶蓋太吸引!消暑嘅芒果沙冰打得幾滑,配埋濃郁的芝士奶蓋絕對讓你舐舐脷。芝士味都幾香而且個濃度啱啱好好企身,飲落去啖啖奶香。另一杯柳橙冰綠就有啲似維他命果汁嘅風味,補充維c增加抵抗力,飲落去都覺得健康啲。

2020-11-27 27 瀏覽
鋸完扒咁飽就去行下街,超級耐🈚️行過旺中,就上去睇吓。上到去一樓發現有個corner位原來係有幾間飲品同食店喺嗰度,組成左一個立食位。其中見到 《初凝.芝茶》好多人等,就行埋去睇吓。依間茶飲店係主打芝士奶蓋,啱晒我啦😍😍Order咗4⃣️杯飲品拎返去同屋企人share☺️🥤激邪惡芝士黑糖珍珠鮮奶,又真係幾邪惡‼️係一杯黑糖珍珠鮮奶上面加上濃厚嘅芝士奶蓋最後再灑上Oreo碎😍 珍珠就煙靭‼️鮮奶夠香濃‼️芝士奶蓋好creamy亦都非常重芝士味🤩🥤初凝芝雪中送士多啤梨係士多啤梨沙冰加芝士奶蓋,每一啖都有好香濃嘅士多啤梨味,仲食到士多啤梨肉添‼️🥤初凝芝阿華田脆脆係一杯特濃來阿華田配芝士奶蓋,最後灑上朱古力脆片‼️大人同小朋友都鍾意飲❤️初凝鮮果茶大杯裝真係超級大杯,有成1⃣️公升咁多😱而且又足料,一杯有齊蘋果、橙、檸檬、西瓜同西柚肉,而且茶底係加咗果汁,唔會淡而無味😋

激邪惡芝士黑糖珍珠鮮奶

初凝鮮果茶  (L)

2020-11-26
宵夜
激邪惡芝士黑糖珍珠鮮奶
初凝鮮果茶  (L)
2020-11-26 16 瀏覽
我認我是吃貨,一出街已想搵食,經過見到不少人買芝士奶蓋,我都要買番杯初凝芝. 黑糖珍珠鮮奶黑糖掛杯,記得要盡快飲,我追完車已經無晒,珍珠有濃香黑糖味,口質煙韌,頂層芝士奶蓋口感幼滑,芝士味突出,鮮奶幼滑,我唔會搞勻飲,咁就飲到3個味道,香甜順喉。初凝鮮果茶大杯 1000ml 一定夠飲,好有份量,橙色感覺清新,茶果有清甜果香,伴有香橙、蘋果、西瓜、檸檬、西柚,甜中帶微酸,清新醒胃。價錢平,抵飲,學習仲有減$2 優惠。

初凝芝. 黑糖珍珠鮮奶
黑糖掛杯,記得要盡快飲,我追完車已經無晒,

初凝鮮果茶

價錢平,抵飲,學習仲有減$2 優惠。

2020-11-26
5 分鐘 (堂食)
2020-11-22 35 瀏覽
好耐無行過旺中啦 🙈 中學時期啲回憶返哂黎呀 haha 😅 感覺真係好唔同,呢到啲人都後生啲 😳 見到呢間飲品店實在太有勇氣啦 (淨係睇杯上面個logo 就知啦)一定要幫襯吓初凝芝·金鳳茶王 📍$28飲芝士奶蓋梗係唔用飲筒啦,直接打開個蓋就可以一次過飲到奶蓋同茶,茶底好清香 ☺️ 而奶蓋都好香滑,唔會太膩 😄 平時一開始已經飲哂大部分嘅奶蓋,不過最呢到飲到最尾都仲可以一次過飲到奶蓋同綠茶,好正~多芒益力多 📍$25益力多味好出,同芒果汁好夾,入面仲有芒果肉架 🥭

初凝芝·金鳳茶王 📍$28

多芒益力多 📍$25
益力多味好出,同芒果汁好夾,入面仲有芒果肉架 🥭
2020-11-22 17 瀏覽
A group of us were thirsty, thus one of us suggested to have fruit tea at one of the stalls at Argyle Centre. Ascohesion Cheese Tea was located inside Argyle Centre, just outside Mongkok MTR.Even though it was a small take-away store, they offered a wide range of drink such as tea, cheese tea, yakult drink, fruit tea, smoothie and cheese latte etc. Black sugar cheese milk drink - This was one of their signature drink, mix with milk and black sugar, topped with cheese and oreo bits on top of it.

Black sugar cheese milk drink - This was one of their signature drink, mix with milk and black sugar, topped with cheese and oreo bits on top of it. Cheese was salty in taste, and was milky and creamy. Bubble pearls was smooth and chewy.

Matcha tea with cheese - Cheese helped to make the drink creamy and smooth, with strong matcha taste.

Blueberry smoothie - It was sweet and icy cold, with strong blueberry taste. There were ice bits in it tasted as well.

Mango yakult - It was sweet and refreshing, with yakult mixed with mango syrup. There were mango cubes in it, soft and smooth.
2020-11-20 15 瀏覽
旺中係我以前成日流連嘅地方,放學後同朋友仔shopping 逛街街超多嘢睇。🥰今次舊地重遊, 依舊有各式各樣嘅小店,售賣飾物小品或各樣飲品小吃,其中有一間幾多人排隊嘅叫【初凝·芝茶】就決定去試下。😍叫咗# 多芒益力多 和 #極邪惡芝士黑糖珍珠鮮奶 💖極邪惡芝士黑糖珍珠鮮奶 Oreo碎做topping + ,芝士奶蓋 + 黑糖珍珠 + 鮮奶全部都係我喜愛的,夾埋真係超級好味!😋💖多芒益力多如果想啲冇咁肥就可以飲多芒益力多,內有芒果粒,酸酸甜甜,非常醒胃解渴!

叫咗# 多芒益力多 和 #極邪惡芝士黑糖珍珠鮮奶

💖極邪惡芝士黑糖珍珠鮮奶
全部都係我喜愛的,夾埋真係超級好味!😋

💖多芒益力多
2020-11-19 11 瀏覽
-🔸黑白分明 $30🔸初凝芝 · 宇治抹茶 $32-今日行旺角嘅潮流集中地——旺角中心,原來咁耐冇行,旺中已經變咗好多啦!😱 多咗好多小食店,行到攰攰哋都可以即刻醫吓肚~今次就揀咗呢間手搖飲品店,同朋友每人試咗款飲品。我飲嘅黑白分明係鮮奶底,加上芝士奶蓋同埋Oreo碎;而朋友嘅宇治抹茶都有芝士奶蓋。呢間良心小店出品嘅手搖飲都好好味,特別係個芝士奶蓋,適當嘅芝士咸香味而且質感好幼滑creamy,非常之推介啊!
🔸黑白分明 $30
🔸初凝芝 · 宇治抹茶 $32

2020-11-19 13 瀏覽
行旺中行到攰,又口渴,見到呢間做緊好多優惠▪️出事航空工作證,免費獲贈一杯▪️學生優惠減2元▪️每日仼務減2元▪️Follow IG減1元等等。。。我見咁抵,就叫左2杯~🟩初凝芝·宇治抺茶採用3.5德國牛奶🥛好滑!抹茶不會太苦澀~牛奶🥛和抺茶的比例好balance ~奶蓋係幾吋厚!十分邪惡🤤🤤🤤⬛️ 初凝芝·黑糖珍珠鮮奶呢杯糖同冰都固定咗,所以有黑糖相對地比較甜😉但加左芝士奶蓋,少少鹹,就中和番!珍珠好夠冧但保持到Q彈~有啲店比太多珍珠,飲完啲奶,仲有大量珍珠未食,好飽。呢間啲珍珠份量剛剛好,吾夠你先再加3元,好過一早收貴,逼你食勁多珍珠⚫️
行旺中行到攰,又口渴,見到呢間做緊好多優惠
▪️出事航空工作證,免費獲贈一杯
▪️學生優惠減2元
▪️每日仼務減2元
▪️Follow IG減1元
等等。。。

我見咁抵,就叫左2杯~

🟩初凝芝·宇治抺茶

⬛️ 初凝芝·黑糖珍珠鮮奶
2020-11-18 9 瀏覽
成日行旺角中心,都好少去食小食店,而家秋天天氣乾燥,行一陣街就好口渴,為求方便係返旺角中心買野飲,見呢間「初凝·芝茶」個名幾好聽,一於試下佢多芒益力多$25 for 500 ml 微甜正常冰飲落去酸酸甜甜,底下真係有粒粒芒果㗎~真材實料,佢屬於益力多特調,仲有其他生果可以選擇例如西柚同鮮檸初凝芝·雪中送士多啤梨 $36 for 500 ml 少甜正常冰超推介好好飲!清涼少甜的士多啤梨沙冰加上濃厚的芝士奶蓋,飲起嚟順滑可口,消暑清新❤️

多芒益力多$25 for 500 ml
微甜正常冰

初凝芝·雪中送士多啤梨 $36 for 500 ml
少甜正常冰
2020-11-18 18 瀏覽
去咗好耐都冇去過嘅旺角中心買嘢,經過一樓見到開多咗好多小食店(美食專區)⋯⋯咁我緊係揀最多人果陣先幫襯啦,🤣🤣🤣! 叫左兩杯飲品芝·宇治抹茶 加珍珠~ 識食一定係食上面果層嘅芝士奶蓋先啦😋😋 超濃郁嘅芝士味,入口好滑呀! 抹茶夠茶香味,唔會太苦澀味! 本來想加盧薈,但店員建議加珍珠會夾啲,哈哈,d珍珠都唔錯,夠煙韌,拎到返屋企都冇變成一pat 野!多芒益力多 - 呢杯係朋友嘅,俾我偷飲左兩啖😝😝夠哂芒果味,但又唔會太甜,又唔會好似飲咗糖水咁,飲左 自己個奶蓋之后再飲人哋杯野就會覺得佢清清地唔錯⋯⋯ 😝😝😝😝Topping 除咗平時見到嗰啲 盧薈 珍珠之外呢度重可以加 Oreo 架,好少見到架!

2020-11-18
下午茶
2020-11-17 8 瀏覽
初凝芝茶雖然最近天氣轉涼左少少, 不過今日都係有少少熱, 行行下旺角有d 口渴, 又見到呢間初凝芝茶,就去試下。 我地叫左初凝鮮果茶同埋芒果六月飛霜。 鮮果茶有西瓜, 蘋果, 西柚, 橙同檸檬🍋。 飲落去有啖啖嘅西柚肉, 個茶係偏清淡, 唔會掩蓋到水果嘅味道, 飲完之後仲可以食埋其它生果。 而芒果六月飛霜,其實係芝士奶蓋加芒果沙冰, 芝士奶蓋唔會好咸, 加埋清新嘅沙冰, 飲完都幾解渴。
初凝芝茶

2020-11-16 18 瀏覽
呢間小店由4位學生創辦,堅持用上乘原材料(Made in China不了🙅🏻‍♀️),提醒我地要堅持初心,既然大家同聲同氣,仲有咩理由唔懲罰💛💗激邪惡芝士黑糖珍珠鮮奶($36)黑糖珍珠軟糯煙韌,越咬個黑糖味都仲係到,證明煮到入哂味,不過略為偏甜。中間加入澳洲3.5鮮奶,口感順滑,奶味幾濃郁🥛芝士奶蓋用上澳洲芝士,口感綿密實在,鹹道適中,芝士味濃。面層再舖上oreo碎,令味道更豐富🍪💗初凝芝·芒果六月飛霜($35)芒果沙冰採用真芒果製造,絕無添加濃縮糖漿,飲落清甜自然,口感順滑,冇冰粒同芒果渣🥭配上鹹香軟滑嘅芝士奶蓋係非常夾。💗初凝芝·金鳳茶王($28)金鳳烏龍茶不帶澀味,有淡淡嘅醇茶香,茶味再重d會更好🤔
💗激邪惡芝士黑糖珍珠鮮奶($36)
💗初凝芝·芒果六月飛霜($35)
💗初凝芝·金鳳茶王($28)
金鳳烏龍茶不帶澀味,有淡淡嘅醇茶香,茶味再重d會更好🤔
2020-11-14