2021-04-04
放假同朋友去元朗食lunch,經過試下間西餐,見入面裝修幾有情調雖然係中午,但入到去都好有feel,天花裝飾加埋LED燈,如果晚上應該會更浪漫Set lunch選擇都幾多,太耐冇出去食西餐,樣樣都想試,最後嗌咗pizza同黑毛豬扒同朋友一齊share招牌西班牙黑毛豬扒賣相十分吸引肉味香濃,同平時嘅豬扒口感唔同,可以揀7成/10成熟,最後嗌咗10成全熟。粗薯條實心,炸到香脆惹味,加埋幾粒瓜中和油膩,整體唔錯係廚師推薦菜式之一夏威夷薄餅份量都好大鋪滿芝士、菠蘿、厚火腿。最好食係個薄底,煙韌口感有d似印度薄餅嘅合體,十分有驚喜朋友一見到,已經想試嘅啤酒,嗌咗青檸味。啤酒上嘅泡沫係沙冰口感,隱約帶有淡淡青檸味。唔飲酒嘅我,嗌咗青檸雪碧,甜甜酸酸整體食物質素高,分量唔少,差d要打包pizza走環境浪漫適合談心
西班牙黑毛豬扒
夏威夷薄餅
Kirin
Lime soda
唔飲酒嘅我,嗌咗青檸雪碧,甜甜酸酸