琴晚同男朋友係旺角想食日式燒肉,就去左食TOP呢間八木橋🥰八木橋有唔同嘅SET,我地揀左雨餐,全日半價收費😍好抵呀!✐. 好味程度: 🌟🌟🌟🌟🌟✐. 回訪指數 : 🌟🌟🌟🌟🌟✐. 推介指數: 🌟🌟🌟🌟🌟前菜即刻拎左啲中華沙律食下先😋開下胃!雨餐頭盤本身已經包左A5和牛,其他所有和牛都係任食😛香蒽薄切和牛係我最鍾意嘅,呢款和牛薄薄一片,本身都有好香嘅牛味,但香蒽令到味道更加香!我仲拎埋金菇整金菇肥牛卷,超正✌🏻炸物即叫即炸,熱辣辣的炸物當然要食。我最鍾意食有炸天婦羅,天婦羅炸到金黃脆卜卜,好脆又唔厚粉。海鮮超煙韌嘅味淋魚干同滑嫩無比嘅比目魚西京燒都係我嘅心頭好😍
琴晚同男朋友係旺角想食日式燒肉,就去左食TOP呢間八木橋🥰

八木橋有唔同嘅SET,我地揀左雨餐,全日半價收費😍好抵呀!

✐. 好味程度: 🌟🌟🌟🌟🌟
✐. 回訪指數 : 🌟🌟🌟🌟🌟
✐. 推介指數: 🌟🌟🌟🌟🌟

前菜即刻拎左啲中華沙律食下先😋開下胃!

2023-04-27 138 瀏覽
哇,同朋友去左旺角TOP八木橋食lunch,做緊優惠真係好抵食呀😆✌🏻我地係叫霞呢個餐嘅,中午5pm前離座用現金比錢做緊買一送一 !係買一送一呀!抵到😍😍😍💝好食推介:炸蝦天婦羅💖炸蝦天婦羅炸粉唔多,炸到好香脆,食嘅時候仲有啲熱辣辣!好脆口!芝士雞腿肉💖芝士味道超濃郁,而且雞髀肉好滑,呢個好正👍🏻米澤三元豚肉💖豚肉軟軟淋淋,肉質非常鬆軟👍🏻韓風瓷壺醬油牛肋肉💖牛肋肉食落都幾厚身,有啲甜甜地,因為加咗醬油去醃。味淋魚干💖味淋甜甜地,加咗落魚干到,非常煙煙韌韌。比目魚西京燒💖比目魚魚肉細滑,仲一啲腥味都冇。鮑魚💖大大隻嘅鮑魚非常吸引,仲好肥美添。

💝好食推介:
炸蝦天婦羅💖

芝士雞腿肉💖
芝士味道超濃郁,而且雞髀肉好滑,呢個好正👍🏻

米澤三元豚肉💖
豚肉軟軟淋淋,肉質非常鬆軟👍🏻
韓風瓷壺醬油牛肋肉💖
牛肋肉食落都幾厚身,有啲甜甜地,因為加咗醬油去醃。
味淋魚干💖
味淋甜甜地,加咗落魚干到,非常煙煙韌韌。

比目魚西京燒💖
比目魚魚肉細滑,仲一啲腥味都冇。

鮑魚💖
大大隻嘅鮑魚非常吸引,仲好肥美添。
2023-04-25 199 瀏覽
日式燒肉誰人能抗拒~ 今次去試了八木橋的"雨"餐日本A4和牛燒肉放題,非常滿足😍首先有一個非常豐富的頭盤:熟成M5和牛西冷,肉類拼盤,比目魚西京燒,鮑魚。事實上,我們吃完頭盤就已經感到非常飽了。- 熟成M5和牛西冷:有豐富的牛脂口感,滑嫩而不柴硬,味道充滿濃郁牛香👍🏻- 肉類拼盤:A4黑毛和牛三角腩入口即化超級香,A4黑毛和牛牛肩口感柔軟,A4黑毛和牛後腰肉口感細緻而有嚼勁~- 比目魚西京燒:魚肉輕輕一夾一散了😂超嫩滑帶有醬汁的甜鹹風味。- 鮑魚: 軟嫩而有些嚼勁,味道鮮美~-Haagen Dazs 雪糕:是曲奇味的餐廳服務態度不錯,收盤很快,有效率!座位寬闊,坐得舒服!

- 鮑魚: 軟嫩而有些嚼勁,味道鮮美~

-Haagen Dazs 雪糕:是曲奇味的

餐廳服務態度不錯,收盤很快,有效率!座位寬闊,坐得舒服!
1K
🇯🇵八木橋日式燒肉 (旺角)🍴新派既燒肉風格呢間餐廳🍴想食好耐啦!燒肉永遠係我最愛🥩可以仼食和牛🐂另類享受😎我地今日揀左食既套餐係~120分鐘放題,雨餐$1108/1位🥩A5和牛西冷高質日本A5🇯🇵和牛真係不錯,和牛油脂分布平均,入口即溶,燒完肉汁仍然存在,厚切啖啖肉,沒有油膩感😊🥩四品和牛燒肉盛A4黑毛和牛尚頭,三角腩,牛肩,後腰肉,肉味濃之餘,雪花紋清晰,之後仲可以陸續任食~配上韓風醬汁,正👍🥩鮑魚,味淋魚干,比目魚甜甜既比目魚🐟燒焦既魚邊,令味道更突岀。魚干燒到透明,食落更有口感👏🏻新鮮既鮑魚更加唔少得,係主角之一😊🍬當然唔少得豚肉同雞肉,香草羊架,推介,燒完好滋味👍🍬仲有不同小食,前菜中華沙律🥗泡菜,螺肉,小丸子🧆天婦羅🍤,炸蝦多士等等🍬甜品🍮朱古力泡芙,無限♾️雪糕仼食🍨
🇯🇵八木橋日式燒肉 (旺角)🍴新派既燒肉風格
呢間餐廳🍴想食好耐啦!燒肉永遠係我最愛🥩
可以仼食和牛🐂另類享受😎

🥩A5和牛西冷

🥩四品和牛燒肉盛
配上韓風醬汁,正👍

🥩鮑魚,味淋魚干,比目魚
甜甜既比目魚🐟燒焦既魚邊,令味道更突岀。
魚干燒到透明,食落更有口感👏🏻
新鮮既鮑魚更加唔少得,係主角之一😊

🍬當然唔少得豚肉同雞肉,香草羊架,推介,燒完好滋味👍

🍬仲有不同小食,前菜
中華沙律🥗泡菜,螺肉,小丸子🧆天婦羅🍤,炸蝦多士等等

🍬甜品🍮
朱古力泡芙,無限♾️雪糕仼食🍨

【高質日式燒肉放題🥩🌟「雨」餐推出半價優惠】如果你是日本美食的愛好者,那麼你不要錯過位於旺角的八木橋日式燒肉餐廳品嚐高品質的日式燒肉放題!這家餐廳提供了豐富的菜單選擇,讓你可以盡情享用日本美食的饗宴。🇯🇵「八木橋日式燒肉」提供了各種高品質的日本和牛、海鮮放題,讓你可以盡情任飲任食。🔥 其中高質的A5和牛肉質細嫩,脂肪分佈均勻,讓人回味無窮。🥩 此外,餐廳還提供了各種蔬菜和日式小吃,讓你可以品嚐到更多美味的日本風味。我們點了最貴的餐,是「雨餐」,原價每位HK$1,108 (另加10%服務費),🌟現在2位或以上同行便可享用半價(50%) 優惠,比平日著數很多呢!🌟「雨餐」頭盤已經很豐盛,除了A5和牛和各種高質牛肉之外,還有鮑魚、比目魚、雞泡魚干!全部既嫩滑又惹味~yummy!🔥🔥味蕾得到充分的滿足。🔥🔥甜點和飲品也是任食任飲的!讓你完美結束一頓美食之旅。😊😊 最令我驚喜是有 Häagen-Dazs 雪糕,以及樽裝的可口可樂呢!🍨🥤侍應們的服務態度都很好,很友善,值得一讚!👍👍餐廳置身於TOP 4樓,大家可以順便去旺角This is Our Place行街,而且連住地鐵出口,十分方便。🛍️🚃總
【高質日式燒肉放題🥩🌟「雨」餐推出半價優惠】

侍應們的服務態度都很好,很友善,值得一讚!👍👍

總之,八木橋餐廳是一家讓人回味無窮的日式燒肉放題餐廳,無論你是愛牛肉還是海鮮美食,這裡都能滿足你的味蕾。快來預定餐位,一起來八木橋享受一頓美味的日式風味之旅吧!💯
2023-04-13
今日老闆出去公幹,我哋作反!!~去咗食日式放題燒烤肉。 食到日落5:00點,先番公司,非常飽肚! 聽聞是新開,好多人都來朝聖!而且口碑唔錯。佢先送來・霞餐・嘅頭盤:🦪鮑魚,好彈牙!估唔到呢個價仲有鮑魚食。比目魚,肉質嫩滑,唔錯!幾新鮮,又冇骨。🍗Mozzarella芝士雞腿肉,一燒芝士就溶岩般,配埋雞肉的嫩滑,夾到回味三千吖。。吖。。吖。。。🥩韓風瓷壺醬油牛肋肉,幾特別,不算膩,也不會太有筋渣。🥩米澤三元豚肉,肉質非常特別,出面未食過,比一般豬肉飽滿,肉嫩多汁。

佢先送來・霞餐・嘅頭盤:
🦪鮑魚,好彈牙!估唔到呢個價仲有鮑魚食。

比目魚,肉質嫩滑,唔錯!幾新鮮,又冇骨。

🥩韓風瓷壺醬油牛肋肉,幾特別,不算膩,也不會太有筋渣。

2023-04-24 66 瀏覽
最近天氣好似涼返少少,就好想去食熱辣辣既燒肉!上網見到2小時"雨"餐日本A4和牛燒肉放題平日做緊半價優惠,好似都幾抵,就約左朋友一齊去食!餐廳比較簡約,最大的優點係空間感十足,一次過叫好多野食都唔怕張枱放唔哂,而最最最重要既係唔算太大油煙味!雨"餐日本A4和牛燒肉放題包左A5和牛西冷,四品和牛燒肉醬,醬油牛肋肉,香蔥薄切和牛,鮑魚,味淋魚干同埋比目魚西京燒,加埋總共有110款菜式!另外汽水都係任飲!餐廳一開始就上左海鮮俾我地,見到鮑魚都好新鮮,而且比目魚西京燒好嫩滑,諗起都好想食多一次🤤之後就黎左四品和牛燒肉,包括有和牛後腰肉,和牛牛肩,和牛三角腩及和牛和尚頭!整體黎講以肉質都算唔錯,但油脂就了欠缺左少少!但重點係A5 黑毛和牛西冷,真係入口即溶,油脂又豐富,呢塊真係要食多幾塊先夠喉!除咗呢啲必食嘅和牛之外,我哋都試咗少少平價套餐嘅肉,肉質尚算可以!

整體黎講以肉質都算唔錯,但油脂就了欠缺左少少!

嚟到呢度,要叫呢個{霞餐}因為晚市送一盤《四品和牛燒肉盛》,非常物超所值。而且是和牛A4級,雖然是正價,但我相信出去買一定唔至呢個價錢。包括高價值嘅和牛牛後腰肉;和牛牛肩;和牛三角;牛和尚頭。🙊個人口感認為:A4黑毛和牛三角腩,建議最後才吃。因為脂肪較高,輕輕灼一灼,巳經開始在鐵板上溶著,入口即溶。A4黑毛和牛和尚頭,脂肪較少,所以肉味香濃,咀嚼起來有咬口。🙊仲有彈牙鮑魚食,而且很易脫殼,好鮮甜!炸物選擇又多,雪糕仲 Haagen Dazs,食幾杯即回哂本。
🙊個人口感認為:
2023-04-24 53 瀏覽
😁哇,今日一收到風有呢個優惠,我約埋同時過來燒烤肉。呢度地方寬闊,座枱又坐得舒服。仲要係買一送一,係旺角真係好少有。我吔叫咗^^霞餐^^,仲可以食到五點。佢哋呢個套餐嘅頭盤,都好有特色,出面食唔到:😊韓風瓷壺醬油牛肋肉:辣辣地,有少少泡菜味,像醃製過一樣,牛肋肉好入味。 味道稍濃!😊米澤三元豚肉,呢款係我最鍾意食,豬肉好嫩滑, 肉質感特別啦😊芝士雞腿肉,呢個係我必叫,完美配搭。芝士拔絲,雞肉嫩滑。
佢哋呢個套餐嘅頭盤,都好有特色,出面食唔到:

😊芝士雞腿肉,呢個係我必叫,完美配搭。芝士拔絲,雞肉嫩滑。
朋友帶我去食呢間燒烤肉,環境乾淨衛生,職員好殷勤。😎晚餐有個<霞>,先來個頭盤……芝士雞腿肉, 雞肉配芝士又怎會唔好食呢?!何況仲係雞腿肉! Lam lam脷!米澤三元豚肉, 喺日本好出名,嚟到香港竟然有得食。肉質拍得住喺日本食。😎霞餐😎正價時段仲送呢盤(A4四品和牛燒肉盛):🐄和牛後腰肉,好味,最鐘意呢個!🐄和牛牛肩,肌肉稍多,有點咀嚼質感。🐄和牛三角腩,雪花更多,入口即溶,高質到無語論比。🐄牛和尚頭, 之前連名都未聽過,口感好唔錯!
朋友帶我去食呢間燒烤肉,環境乾淨衛生,職員好殷勤。
😎晚餐有個<霞>,先來個頭盤……

😎霞餐😎正價時段仲送呢盤(A4四品和牛燒肉盛):
🐄和牛後腰肉,好味,最鐘意呢個!
🐄和牛牛肩,肌肉稍多,有點咀嚼質感。
🐄和牛三角腩,雪花更多,入口即溶,高質到無語論比。
🐄牛和尚頭, 之前連名都未聽過,口感好唔錯!
想食燒肉放題,上網睇到有介紹餐廳做二人同行一人半價,見好似唔錯又幾抵就同朋友去試下啦。可以網上訂位,我地係平日晚市食霞餐, 但食落感覺只係比起出面其他放題嘅燒肉好少少,佢跟set俾嘅 熟成牛西冷,完全食唔到,成塊都係筋,咬都咬唔陏。調味料都比較少,所有肉都未醃過,基本上都係薄身,放落烤盤都好快熟,所以食起上嚟比較忙碌😅😅餐具係好著通茶記外賣個啲一次性木筷子,店員都比較少,好似好忙咁,有咩需要,要主動少少叫店員幫手。燒到咁上下,都可以叫店員換下個烤盤嘅。整體體驗覺得同$200幾蚊個啲放題差唔多,只係啲牛肉好食少少。

2022-12-12
2023-04-21 98 瀏覽
餐廳既食物素質參半, 牛無牛味 ,雞無雞味,加返少少玫瑰鹽先算有返少少味,其他食物同上,比較正常啲嘅係炸物類。食野方面因人而異,純粹分享個人既飯後感。止於個服務態度一般,最唔好既係無提醒客人Last Order,完全唔知過咗Last Order,之前去個啲牛X、X角都會用人走過提醒到Last Order咁,依間就冇囉(可能個別餐廳無啦🤔),搞到個侍應姐姐見我過左幾分鐘Last Order,好人比多盤肉嚟,而個經理整日黑口黑面。同埋覺得試一次就夠,食依間野之前記得睇下啲評語,唔好見到多好評就去食,可以睇下差評做比較先。

2023-04-21
  • 炸物
2023-04-20 121 瀏覽
我覺得呢個晚餐~雨餐,好抵食,值得推介一下。 全日都只是半價。而且仲送A5和牛一客,其他和牛就任食。 有一款係😻四種A4黑毛和牛拼盤:牛後腰肉,牛肩,牛三角腩,牛和尚頭。 而且清楚寫明邊一款打邊一款, 唔會食曬呀食都唔知係咩。 我個人比較鍾意食:😻和尚頭感覺牛肉肉質較瘦、纖維粗啲啲,有啲咬口。😻香蒽薄切和牛,配日本生雞蛋,蔥,甜豉油,一起吃,好滋味。我吔叫了幾回!!!非常高質。😻 黑毛和牛西冷,相比之下,就平凡了。。😻味淋魚干, 也是我鍾意吃的,送汽水一流。

我個人比較鍾意食:
😻和尚頭感覺牛肉肉質較瘦、纖維粗啲啲,有啲咬口。
😻 黑毛和牛西冷,相比之下,就平凡了。。
😻味淋魚干, 也是我鍾意吃的,送汽水一流。
2023-04-19 136 瀏覽
我吔叫咗“雨餐”,這是全日供應,而且半價收費㖭!頭盤有限定A5和牛🐮一碟,而其他所有和牛任食。。。🐮蒽薄切和牛,滑到不得了 牛脂又香。🐮黑毛和牛西冷,好重嘅牛肉味🐮黑毛和牛後腰肉,肉質細嫩,富有嚼勁。。。。 好味到震!!!除此之外我哋都好欣賞嘅海鮮, 選擇真係好多。有味淋魚干, 非常有咬口。比目魚西京燒,又嫩又滑,一啲都唔會send。仲有不斷refill 嘅好大隻嘅海蝦,新鮮彈牙。帶子, 肉質實的的。🐚海螺, 出面燒烤唔係平常有。白蜆, 非常鮮甜,又冇沙。青口, 幾好唔錯! 而且最鍾意就係佢有牛油燒金菇。
2023-04-17 124 瀏覽
難得放假,同媽媽嚟到旺角《八木橋日式燒肉》,餐廳喺T.O.P. This is Our Place 4樓。佢哋有個霞餐,中午嘅時候食仲要買一送一 ,真係超抵呀,點可以唔食呢?不過呢個優惠只限中午5pm前離座和需現金付款。餐廳主打日式燒肉任食,其他食材都係任食㗎,仲有飲品任飲,雪糕任食。海鮮類有大蝦,帆立貝,蜆,青口,鮑魚,螺肉,豪和魚等等。每一種都大大隻,超新鮮。燒過之後先甜美鎖晒喺度勁好味肉類M 5和牛西冷大大塊西冷牛扒仲大過塊面呀,超級厚肉燒完之後外表非常香,食落去肉質柔軟,真係好想再嗌多塊。其他肉仲有米澤三元豚肉,韓風瓷壺醬油牛肋肉和芝士雞腿肉,新鮮又好味!

海鮮類
肉類