2020-01-05 98 瀏覽
📍八月堂🥐皇家爵士Chocolate Croissant $18朱古力甜度適中🍫,配上牛角包很不錯,但沒有很特別😆.🥐松露白醬蟹味可頌Crab Strick with Truffie Cream Sauce $26屯門分店專有,其實分店沒有,我當然要一試,但我覺得好像將有蟹肉的沙律🥗放有中間夾一個牛角包,配料的味道蓋過了主角的味道🙁.🥐迷戀卡士達 Custard Croissant $20我最喜歡這一款牛角包,中間夾了原味吉士醬,可能我比較喜歡喜士的味道,但有吉士味同樣亦有充滿牛角包的味道😍👍🏻.🥐香濃起司 Golden Cheese Croissant $19真是很香濃的芝士,食完真係成口都是芝士的味🧀,但我就比較中意牛角包配上甜甜的配料🥺.🥐蜂巢可頌 Honeycomb Croissant $15好食!它是全場最平的一款🤪,但有牛角包的味道又有淡淡蜂蜜的味道,竟然很配亦沒有搶過主角的味道👍🏻.🥐木乃伊可頌 Sweet Frosting Croissant $18這一款牛角包是比較甜的一款,因為白色的都是糖粉,吃的時候要小心一點,不然一地都是糖粉🤣🤣.地址: 八月堂 (屯門)屯門屯順
📍八月堂
🥐皇家爵士Chocolate Croissant $18
朱古力甜度適中🍫,配上牛角包很不錯,但沒有很特別😆
🥐迷戀卡士達 Custard Croissant $20
🥐蜂巢可頌 Honeycomb Croissant $15
地址: 八月堂 (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 15
營業時間:星期一至日 11:00-22:00
評分5🌟為最高💫為半粒
特色:🌟🌟 🌟 🌟
味道:🌟🌟🌟 🌟
性價比:🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟
2020-01-03 88 瀏覽
之前一直都好想試這間被稱為的八月堂, 但因為分店不多而且較遠所以未有機會試. 直至屯門店開後終於食到啦. ($26)🤤 ~ 這隻口味是屯門市廣場限定口味, 值得要一試. 很香的松露味, 和白醬及蟹棒味道很夾.另外亦試了(香濃起司, $19), (朱古力可頌, $18) 及 (粉紅戀人, $18), 全部都好好味. 而且屯門店做緊買五送一優惠呢😎 ❤店舖 : 💙地址 : 屯門市廣場1樓Kiosk 15舖
之前一直都好想試這間被稱為[殿堂級牛角包]的八月堂, 但因為分店不多而且較遠所以未有機會試. 直至屯門店開後終於食到啦. [松露白醬蟹味可頌] ($26)🤤 ~ 這隻口味是屯門市廣場限定口味, 值得要一試. 很香的松露味, 和白醬及蟹棒味道很夾.

❤店舖 : [八月堂]
💙地址 : 屯門市廣場1樓Kiosk 15舖
2019-12-14
10 分鐘 (堂食)
2020-01-03 106 瀏覽
試到喇, 試到喇! 終於有機會去屯門食飯, 令我有機會試到鼎鼎大名的「殿堂級牛角包」! 夜晚9點到, 完全唔駛排隊! 價錢相對便宜! 店員表示凍食亦可! 覆盆子奶酪 $20 ~ 酸酸甜甜, 甜而不膩! 味道真實, 唔似係糖漿味, 味道好突出! 切開是誘人的蜂巢, 滿滿濃厚的餡料, 名不虛傳! 不過有點膩 雪花檸檬 $18 ~ 表面塗檸檬漿回烤, 同樣酸酸甜甜, 不失檸檬清香! 超喜愛! 我放雪柜第二朝食, 雪過一晚凍食外皮仍然鬆脆, 食落唔油膩, 口感仍在! 下次要試熱食…

外賣自取
$20 (宵夜)
八月堂終於在屯門開分店!每次去都大排長龍,即場烘焙的牛角包香氣撲鼻,令明明吃了晚飯的我也忍不住吃一個。點了屯門店限定的「松露白醬蟹味可頌」($26),蟹棒混合了白松露醬,白松露醬味道比我想像中濃!還有加了火炙過的巴馬臣芝士,整體味道很濃郁,十分豐富呢!
八月堂終於在屯門開分店!
每次去都大排長龍,
即場烘焙的牛角包香氣撲鼻,
令明明吃了晚飯的我也忍不住吃一個。
白松露醬味道比我想像中濃!
還有加了火炙過的巴馬臣芝士,
整體味道很濃郁,十分豐富呢!
2020-01-01 99 瀏覽
.🔺八月堂每次行屯市🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️經過呢間專賣牛角包嘅店舖總係大排長龍😨個日難得只係見到小貓三四隻排隊就即刻買返個試下有幾好味🤔.松露白醬蟹味可頌🥐牛角包中間夾住蟹肉同原條蟹棒🦀食落有少少煙薰嘅味道牛角包不過不失 外皮幾脆 但無乜牛油香😅如果要排成個鐘先買到就唔值喇😂
🔺八月堂
食落有少少煙薰嘅味道
牛角包不過不失 外皮幾脆 但無乜牛油香😅
如果要排成個鐘先買到就唔值喇😂
2019-12-30 66 瀏覽
呢間台灣可頌係屯門新開,次次經過都見到超多人排隊,各種口味既可頌排得整整齊齊,香氣撲鼻,相當吸引,所以今次都忍唔著去試下。而家買五送一,所以就揀左六個。d可頌全部都係外皮酥脆,內裡柔軟又有少少煙韌既口感。松露白醬蟹味可頌一人限購一個,緊係要買返個啦~蟹棒、松露同芝士既味道融合得非常好,味道好特別。蘋果可頌既蘋果香超級濃郁,味道清甜溫和,入面既蘋果粒粒係可頌本身既口感之上又加左爽脆既感覺。木乃伊可頌個樣就好得意,本來以為為左做個樣加左糖霜會甜、味道可能唔好,結果佢個糖霜係檸檬口味,酸酸甜甜、超級好味。
2019-12-24 70 瀏覽
購入日期 12月24 型式:外賣價錢 $114 (買五隻送一隻優惠)聖誕節,約左上朋友屋企開飯,未夠鐘食飯之前,行過八月堂,咁就買一盒上去做禮物買五送一,平均$18一隻,算抵食今次買了蘋果3隻,士多啤梨1隻,牛奶糖,朱古力 一隻士多啤梨卡士達小朋友都岩食,夠甜夠鬆化大家食評都話新鮮出爐特別脆口質素好高,牛油味香濃,連平時唔食牛角包既朋大都讚配搭好出色口感好豐富,士多啤梨卡士達醬酸酸甜甜蘋果就放滿煮過既果肉粒,口感豐富香甜屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 15
買五送一,平均$18一隻,算抵食
小朋友都岩食,夠甜夠鬆化
大家食評都話新鮮出爐特別脆口
質素好高,牛油味香濃,連平時唔食牛角包既朋大都讚配搭好出色
口感好豐富,士多啤梨卡士達醬酸酸甜甜
蘋果就放滿煮過既果肉粒,口感豐富香甜
屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 15
5 分鐘 (外賣自取)
2019-12-22 86 瀏覽
次次經過都覺得好香所以就去買食物:- 賣相好靚(牛角包本身放得整齊吸引,會有季節性既萬聖節或者聖誕節feel eg木乃伊牛角包,嗰盒都好靚)-味道視乎牛角包款以下係推薦:👉🏻 南瓜可頌 啲餡(南瓜蓉)好足,而且嗰味好合,凈係睇佢味道會比五分一般般:👉🏻松露白醬蟹味可頌冇想像中咁足松露味同蟹味,所以一般,但地區限定,都可以一試👉🏻迷戀卡士達啲custard有啲膩,唔係咁好食環境:冇堂食,係買走架新開張嘅時候排隊排好耐,依家有時都唔使等✌🏻
次次經過都覺得好香所以就去買

食物:
-味道視乎牛角包款
以下係推薦:
👉🏻 南瓜可頌
啲餡(南瓜蓉)好足,而且嗰味好合,凈係睇佢味道會比五分
一般般:
👉🏻松露白醬蟹味可頌
冇想像中咁足松露味同蟹味,所以一般,但地區限定,都可以一試
👉🏻迷戀卡士達
啲custard有啲膩,唔係咁好食

環境:
冇堂食,係買走架
新開張嘅時候排隊排好耐,依家有時都唔使等✌🏻
左排(下至上):松露白醬蟹味    南瓜    朱古力        右排(下至上):覆盆子    卡士達    木乃伊
  • 南瓜可頌
八月堂對經常去台灣的朋友一定不會陌生,當中牛角包更有「殿堂級牛角包」的美譽,內層呈蜂巢狀,還不時推出期間限定口味!今日同男朋友行街,冇啦啦經過八月堂,我地見有牛角包岩岩新鮮出爐,咁我緊係唔可以錯過試佢嘅機會啦!我地買左個朱古力牛角包黎試,佢外表漲卜卜,我咬左一啖後有蜂巢紋,十分鬆脆好味!好濃朱古力味!係食完一個後本身想再買d返屋企比屋企人試下,可惜已經比其他人極速賣光,真係好誇張!所以下次我要一見到自己想食嘅時候就要即刻買

2019-12-19 102 瀏覽
八月堂 #屯門由日本過江龍嚟嘅牛角包,每一粒嘅外型都非常精緻,而且每日限量製造,不過就有啲失望。嗰日新開張,做緊買五送一,所以大排長龍,分別揀咗: (排名分先後)1️⃣覆盆子奶酪 $20酸酸甜甜好開胃,又可以減輕牛角包嘅膩,而且覆盆子嘅味道唔假,面頭仲有少少覆盆子乾,成個味道好出。2️⃣ 牛奶糖 $22本身驚會太甜,但係連我個朋友平時唔鍾意食Caramel都覺得呢個唔錯,可能因為係個牛角包本身冇乜味,同埋甜甜地嘅牛奶糖忌廉一齊食都幾正。3️⃣ 松露白醬蟹味 $26有啲白醬(其實即係沙律醬)配上少少松露味都唔錯,不過蟹嘅部份其實只係一條蟹柳就有少少失望。4️⃣可可牛奶熊 $22造型非常可愛,但係其實只係一塊有眼睛嘅朱古力,而圖片本身顯示係會人手擠個朱古力醬上去,加上塊朱古力片係蛋糕上面嗰啲難食朱古力片,所以有少少失望。不過好在佢入面個朱古力忌廉饀都唔錯,creamy得黎都幾香朱古力味,但係都係略嫌佢個朱古力有少少假,比較似金幣朱古力嗰種。5️⃣香濃芝士 $19 所謂嘅香濃芝士只係牛角包上面鋪左半塊芝士,塊芝士完全冇特別,買個原味自己在喺超市買塊芝士加上去都得,勁普通。6️⃣皇家爵士 $18個名改到非常fansy
八月堂 #屯門

1️⃣覆盆子奶酪 $20
2️⃣ 牛奶糖 $22
3️⃣ 松露白醬蟹味 $26
4️⃣可可牛奶熊 $22
5️⃣香濃芝士 $19
6️⃣皇家爵士 $18
個名改到非常fansy,點知只係鋪左層朱古力脆皮,同人哋隻朱古力又唔係特別好食,失望。

整體來講覺得八月堂嘅牛角包selling point係各種味道嘅stuffings,但又唔算突出。另外牛角包唔夠牛油香,雖然都算酥化,但如果要揀都係會揀返西式麵包舖嗰啲牛角包。

味道2.5/5
性價比:2.5/5
2019-12-10 93 瀏覽
次次經過都有人龍,今次趁中午少d人就去買喇。有好多特別嘅口味,眼花撩亂,最後揀咗牛奶、覆盆子同最愛嘅朱古力。買咗返屋企隔咗兩三個鐘先當下午餐食。雖然食嘅時候唔熱,但酥皮都脆口,食落都唔油。三個口味中朱古力> 牛奶> 覆盆子。可惜三個都有可改善地方,第一係太少慕絲,第二係慕絲滑d仲好。
2019-12-10
5 分鐘 (堂食)
話說佢任何時間都要排隊咁我就滿心期待 一定係好好食 先咁多人日排夜排啦同埋佢個賣相又真係好吸引嘅不過我有啲失望嘅迷戀卡士達 入面有好滑嘅custard皇家爵士 面一層厚厚嘅朱古力為鬆軟嘅牛角包增添口感南瓜可頌 中間有南瓜味custard 好特別木乃伊可頌 用糖霜製作出木乃伊模樣賣相有趣吸引佢特別之處係有好多唔同口味以上幾款嘅味道都幾夾幾特別不過本身個包其實係唔特別嘅個包唔夠鬆軟要食真正酥脆嘅牛角包都係去返出名嗰幾間好啲
話說佢任何時間都要排隊

不過本身個包其實係唔特別嘅
個包唔夠鬆軟

要食真正酥脆嘅牛角包
都係去返出名嗰幾間好啲
位於屯門的八月堂,是一間鼎鼎大名的「殿堂級牛角包」店。八月堂來自台灣,對經常却台灣的朋友絶不陌生,深受台灣人和遊客歡迎。這次在屯門開設新分店,長期排長龍,大家要有心理準備呀!牛角包的用料認真不馬虎,採用歐洲頂級牛油、日本麵粉丶ISO認證的雞蛋而成,選料高級高質,造出來的麵包當然出色啦!為確保牛角包的質素,麵團由台灣直送,運到香港後才會發酵,加工,烤製,令每個牛角包質素一致。而且每日現埸烤製,香氣不斷,走過經過也會想買一個呀!松露白醬蟹味可頌 $26屯門市廣場限定口味,來到屯門分店購買的客人,不容錯過啦! 香氣十足的松露味,撲鼻而來,跟蟹棒和白醬配合得天衣無縫,值得一試呀!木乃伊可頌 $18南瓜可頌 $18招牌蜂巢可頌 $15朱古力可頌$18粉紅戀人$18皇家爵士$18白色莊園$17灸燒明太子$19香濃起司$19迷戀卡士達$20每個牛角包勻脹卜卜,切開是漂亮的蜂巢狀,濃香豐腴香氣,使人慾擺不能。木乃伊和南瓜牛角包為十月開始出售的限定款式,南瓜吉士幼滑濃稠,好好吃呀! 覆盆子奶酪,酸中帶甜,八月堂的吉士系列勻非常不錯。
位於屯門的八月堂,是一間鼎鼎大名的「殿堂級牛角包」店。

,選料高級高質,造出來的麵包當然出色啦!

而且每日現埸烤製,香氣不斷,走過經過也會想買一個呀!

松露白醬蟹味可頌 $26

屯門市廣場限定口味,來到屯門分店購買的客人,不容錯過啦!

木乃伊可頌 $18

香濃起司$19

迷戀卡士達$20

2019-11-23
2019-11-29 151 瀏覽
一向鍾意croissant 呢排有croissant 熱梗係唔可以錯過🤗😆太遲去淨番custard, cranberry, pumpkin,truffle 蟹柳 同choco 最欣賞custard😍😍🥐勁香 勁crispy 外層 我比較過放一晚fridge 再食 一樣咁脆👍🏼👍🏼🥐🥐
可頌
2019-11-28
20 分鐘 (外賣自取)
$50 (其他)
可頌
  • Custard
2019-11-21 568 瀏覽
上星期路過屯門市廣場,突然聞到一陣好香嘅牛油麵包香氣,就走過去八卦一下,原來「八月堂」喺屯門開咗分店。「八月堂」係台灣人氣可頌店,台灣人稱嘅可頌,其實即係牛角包,croissant嘅中文譯音。當時大約七點幾,某d款式已經所餘無幾,不過我見佢地都有幾盤喺爐入面焗緊,陸續出爐。店鋪做緊買五送一優惠,但因為一個價錢唔平同埋諗住試味性質,就分別買咗兩個唔同嘅味道試下。松露白醬蟹味可頌 (屯門店限定)$26呢間店嘅牛角包口感酥脆,牛角包上面嘅蟹柳混合著松露白醬,再加上燒過嘅碎芝士,味道鹹鹹的,十分滋味,而且松露白醬唔只喺牛角包外面作為點綴,包入面都有松露白醬,喜歡食鹹味牛角包的人,值得一試迷戀卡士達可頌 $20Custard味一向都係穩打穩紮之選,同牛角包好夾,只係略嫌custard份量比較少。

松露白醬蟹味可頌 (屯門店限定)$26

迷戀卡士達可頌 $20