2022-09-22
☕️工業風cafe 😍系列‼—▫️餐廳: 80 aftereightys cafe▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍此為:旺角豉油街27號▫️營業時間:星期一至日 12:00-22:00▫️價錢:~$100+—美味:☕️☕️☕️☕️環境:🌸🌸🌸+0.7🌸價錢:💰💰💰+0.75💰服務:👩🏻🍳👩🏻🍳👩🏻🍳+0.85👩🏻🍳—依間cafe 門口已經好有風格🤩水泥磚設計裝飾牆,營造粗獷感覺❤️覺得工業風設計好舒服同暖🤩😍雖然唔係好大,但感覺好舒服💕食物同飲品都唔錯☺️驚喜—食物方面,叫咗📍日本明太子手羽全日早餐價錢:$148分數:🥚🥚🥚🥚覺得個賣相同味幾吸引😍好少All day breakfast有明太子手羽、薯餅🤩佢啲蛋好滑啲菇好香❤️❤️但自己食晒較膩😂share better🤩🤩冇諗過仲有黑糖窩夫都幾好食🧇🧇🧇—📍 牛柳闊條面價錢:$178分數:🐃🐃🐃🐃🤣啲牛幾鬆軟🔥🤩都幾厚肉👀夾埋闊條麵幾creamy同煙韌—飲品📍earl grey soufflé latte 價錢:$45分數:☕️☕️☕️☕️+0.1☕️覺得呢款好吸引同好特別☕️☕️冇諗過啲泡可以咁厚身同棉密🤩🤩☺️☺️☺️earl grey味好出好濃🤩同latte好夾😎—甜品
▫️餐廳: 80 aftereightys cafe
甜品
📍 Tirimisu 黑糖麻糬窩夫併gelato
價錢:$72
分數:🧇🧇🧇🧇
好多tiramisu 醬,再加埋啲cream,幾夾🔥點雪糕食都唔錯