2021-09-21 43 瀏覽
平常經過豉油街也留意到這間八〇CAFÉ,原來店家轉角位另外租了一間更大的鋪位作為堂食,裝修走工業風,充滿打卡的味道。店內的人很年青,一點也不像八十後,利申一下我也不是八十後,呵呵。本來打算又吃他們最出名的All Day Breakfast,剛巧推出了新的二人套餐便試一下,價錢為$520/2人。沙律擺盤好漂亮,沙律菜用上健康的黑醋汁拌勻,帶點清新的微酸,旁邊有一點點的沙律醬,蘸起來變得酸酸甜甜好醒胃,裡面還有些藍莓粒好Fresh。燒鴨胸油脂肥美的鴨胸燒起來並不乾柴,入口嫩滑帶脂香,旁邊有些類似日式燒汁,甜甜的中和膩感,還有巴馬臣芝士碎拌沙律,中間酥脆的煙肉碎好惹味。南瓜湯每口也是自然的南瓜味,沒有太多添加,入口好綿密絲滑。牛肝菌汁薯仔蛋牛肝菌汁味濃口感豐富帶點微甜,裡面一粒粒的薯仔蛋就像年糕般軟糯煙韌,還有些蘑菇片。龍蝦汁墨魚麵配燒三文魚大大片的三文魚扒,逼出豐富油脂香,肉質緊密鮮嫩;黑漆漆的墨魚麵充滿彈性,佈滿那濃郁的龍蝦汁,還有一條鮮味蝦肉,質感有點芝士忌廉感。Iced Dirty - $45Espresso和鮮奶層次分明,口感由品嚐紮實溫熱的Espresso,到順滑香濃的牛奶,每往

南瓜湯
每口也是自然的南瓜味,沒有太多添加,入口好綿密絲滑。

Iced Dirty

Iced Dirty - $45
Espresso和鮮奶層次分明,口感由品嚐紮實溫熱的Espresso,到順滑香濃的牛奶,每往下喝便有更多奶味和甘甜。
Iced Sea Salt Cream Coffee
Iced Sea Salt Cream Coffee

Iced Sea Salt Cream Coffee - $55
綿密豐富的芝士奶蓋帶點淡淡的海鹽味,中間有一片片焦糖脆餅,甜蜜之餘,又帶點爽脆(略為黏牙)。
2021-09-20
去旺角唔使煩食咩喇!👅 呢間前有線記者開嘅cafe好值得支持🥰 All day breakfast都食過好多,呢間係我近期最鍾意! 日本明太子雞翼全日早餐 ,明太子雞翼好食過唔少日式居酒屋,外皮有些少焦香,咬開juicy雞肉入面係滿滿明太子微辣惹味。好想食多幾隻呀!好難得嘅係All day breakfast每樣食物都加咗少少心思,成個感覺升華咗!例如微脆嘅焦糖香蕉🍌、脆煙肉粒點綴嘅茄汁豆,窩夫入面嘅黑糖麻糬加晒分,連沙律都加咗少少ham豐富味道,好似寶藏咁❤️一般我對餐湯唔會有啲特別嘅期望,但呢個蕃茄湯係認真製作!沙律亦唔係用出面一式一樣嘅芝麻醬,酸酸甜甜好清新,調味真係好重要,食得出餐廳對調味嘅拿捏好好,可想言之主菜都唔差。就好似平時睇西餐嘅甜品賣相就睇得出佢係咪真. 高級餐廳。 🙈好友就好鍾意食佢個俄羅斯烤牛柳闊條麵 。牛柳賣相好吸引,醬汁creamy 得嚟食到最後都唔膩,贏過唔少cafe。

2021-09-16 24 瀏覽
一入到舖頭見到係工業風嘅裝修,門口有少少霓虹擺設。長身係唔同造型嘅水泥設計,用嚟打卡都唔錯。加拿大龍蝦全日早餐 $158 Lobster Deluxe Breakfast望落非常之吸引,有半隻大大隻龍蝦,已經預先拆肉,肉質爽彈。旁邊嘅窩夫咬落去原來內有乾坤,加入左黑糖麻薯,好有咬口,有驚喜。焦糖香蕉燒得脆,幾香口。成個早餐有咸有甜,有層次😊食完好飽海鹽奶蓋咖啡 $55非常IGable🤗鹹香海鹽奶蓋加上焦糖脆脆,焦糖脆脆仲係脆卜卜架,配上味道溫和嘅咖啡,非常重要嘅係杯嘢飲唔太甜~Yuzu tonic espresso 柚子咖啡湯力$48Espresso加上帶少少苦澀、甜嘅tonic water,中和左咖啡嘅酸味,比我想像中好飲。清爽、酸酸甜甜,入面有有柚子粒粒,感覺唔會太肥,可以一試。

加拿大龍蝦全日早餐 $158
Lobster Deluxe Breakfast

海鹽奶蓋咖啡 $55

Yuzu tonic espresso 柚子咖啡湯力$48
2021-09-14 19 瀏覽
呢間小店開咗唔算好耐,喺人來人往鬧市中嘅一條街仲開咗呢一間小店,成日行過都好想試,但係因為旺角實在太多選擇,所以成日都唔記得咗去試😮。今日終於約咗朋友黎一試。見到佢嘅全日套餐好吸引,所以我同朋友各自都叫咗一個全日早餐,平時全日早餐入邊嘅配菜我都唔係每一樣都鍾意,但係呢一個餐入邊嘅所有嘢全部都係我鍾意食嘅嘢,而且佢仲配有窩夫,唔係每一個全日早餐都會配有窩夫,所以真係好吸引😍😍當然個味道都好食。另外叫咗一杯乳酪飲品,唔記得個名,但好好飲。野飲都可試👍🏻

當然個味道都好食。

另外叫咗一杯乳酪飲品,唔記得個名,但好好飲。野飲都可試👍🏻
餐廳裝潢主要用上不同質感既水泥同玻璃磚, 再加上植物既襯托, 打造成走自然工業風既小綠洲🌿餐廳驟眼望落去地方好似不太大, 但實際係分左兩個區域✌️穿過前舖既一條走廊後, 原來別有洞天🙊後舖地方寬闊, 燈光較昏暗, 坐得舒適😎果日平日3點幾見有tea set, 飲品又可以半價, 就入左去試試😝🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 八十後黑糖麻糬窩夫(全份) $98﹟甜品主要用咗士多啤梨、藍莓同雪糕做裝飾🍓窩夫食落濕潤鬆軟, 如果外層可更香脆就好😛切開窩夫中間仲會有黑糖麻糬, 增加口感, 不過略嫌唔夠多麻糬🤣驚食唔晒全份嘅仲可以選擇半份✌️不過如果有朋友share當然叫全份會抵啲🙊🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 金栗天使牛角酥 $78﹟依款甜品底部其實係近期大熱既croffle🤟然後再加上雪糕同埋栗子蓉🌰食落真係冰火交融 🧊🔥欣賞甜品既層次幾豐富, 香脆牛角包配上香甜雪糕同舖滿軟綿既栗子蓉🥐栗子香氣突出, 但個人感覺食食下會有啲甜膩😂🥤ᴅʀɪɴᴋ· Vietnam Style Coffee & Coconut Milk $27.5 (餐飲以半價轉飲)﹟有得玩又好飲既一杯飲品🥰可以按自己喜好將啲咖啡倒落去啲椰子沙冰到, 飲落

🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 八十後黑糖麻糬窩夫(全份) $98

🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 金栗天使牛角酥 $78
金栗天使牛角酥

﹟有得玩又好飲既一杯飲品🥰可以按自己喜好將啲咖啡倒落去啲椰子沙冰到, 飲落兩者互相平衡, 充滿椰香又不失咖啡既香濃👍夏天飲亦都很透心涼🥶

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Earl Grey Souffle Macchiato $22.5 (餐飲以半價轉飲)
﹟依杯係比個item名吸引到, 見到有梳乎厘e三隻字, 又有earl grey😍原來出到黎既演繹應該係解面層既泡似梳乎厘上升既形態, 仲諗住真係有野食🤣而飲落伯爵茶味夠出, 但就欠缺左啲啡味, 同埋飲到底底會有d粉末🤨
Earl Grey Souffle Macchiato
  • 越式椰奶冰沙咖啡
2021-09-01 75 瀏覽
📍八〇 After Eightys • HK• 地獄雞扒窩夫• 加拿大龍蝦全日早餐• 香辣蒜片意大利粉• 越式椰奶沙冰咖啡「加拿大龍蝦全日早餐」和「地獄雞排窩夫」各有主打黑糖麻薯窩夫🧇窩夫外脆內軟又帶點煙韌和甜味,非常好吃!而我頗喜歡後者,地獄雞排肉質嫩滑多汁亦夠辣度,配上秘製酸奶油又可中和一下味道,推薦!而「香辣蒜片意大利粉」炒得香口惹味又夠乾身而且份量十足,抵食!至於飲品點了「越式椰奶沙冰咖啡」甘苦咖啡中滲透著淡淡椰子的香甜🥥既易入口又夠fresh🤍
📍八〇 After Eightys • HK

加拿大龍蝦全日早餐
香辣蒜片意大利粉
越式椰奶沙冰咖啡
越式椰奶沙冰咖啡
襯住今日星期六諗住去cafe 嘆返個all day breakfast於是黎到旺角呢間cafe☺️到達時大概⏰1:50要攞飛,但冇人派飛😃等咗一陣終於有人喇點知個staff以為我同前面個人一齊去問都冇問就俾咗飛後面個人😑態度就真係一般,冇乜禮貌同佢講完 完全冇任何action 一路等一路見住佢好忙,忙唔係問題,但佢好急又冇禮貌(例如門口枱客人想落單,佢叫枱客出黎落單😅然後又話「都係我過黎」😅)-等兩張枱,到⏰2:25分終於有位喇👍🏻就嗌野食野飲啦包括龍蝦all day breakfast同明太子雞翼all day breakfast柚子烏龍茶同hot chocolate milk 連加一一共💵四百多,一啲都唔係平☺️所以對食物質素有所期待🤤-重點黎啦!⏰2:32落單第一樣野食係⏰3:03先到🤗煮咗半個鐘,唔係太耐嘅,不過肚餓人士,或者好似我咁冇食早餐就真係要慎重考慮一望,嗰半隻急凍龍蝦身只係大過巨型桃x多少少💵188$真係唔知去咗邊 又un又鞋又細另外明太子雞翼都係急凍貨色價值💵128$另外,朱古力淡到唔想飲,價值💵35$兩位野飲分別係⏰3:10分左右上,沖咗大概⏰40分鐘到啦,唔係好耐嘅
襯住今日星期六
諗住去cafe 嘆返個all day breakfast
於是黎到旺角呢間cafe☺️
到達時大概⏰1:50
要攞飛,但冇人派飛😃
等咗一陣終於有人喇
點知個staff以為我同前面個人一齊去
問都冇問就俾咗飛後面個人😑
態度就真係一般,冇乜禮貌
同佢講完 完全冇任何action
一路等一路見住佢好忙,忙唔係問題,但佢好急又冇禮貌
(例如門口枱客人想落單,佢叫枱客出黎落單😅
然後又話「都係我過黎」😅)
等兩張枱,到⏰2:25分終於有位喇👍🏻
就嗌野食野飲啦
柚子烏龍茶同hot chocolate milk
連加一一共💵四百多,一啲都唔係平☺️
所以對食物質素有所期待🤤
重點黎啦!
⏰2:32落單
第一樣野食係⏰3:03先到🤗
煮咗半個鐘,唔係太耐嘅,
不過肚餓人士,或者好似我咁冇食早餐就真係要慎重考慮
一望,嗰半隻急凍龍蝦身只係大過巨型桃x多少少
💵188$真係唔知去咗邊 又un又鞋又細
另外明太子雞翼都係急凍貨色
價值💵128$
另外,朱古力淡到唔想飲,價值💵35$
兩位野飲分別係⏰3:10分左右上,沖咗大概⏰40分鐘到啦,唔係好耐嘅,口渴人士就諗真啲先喇
👆🏻題外話,我地之後嗰幾枱都等野食等好耐
Feel到大家都開始炆,建議餐廳寫明等野食時間至少30分鐘係門口,起碼等人揀入唔入黎食
要讚嘅野就真包括以下:
1. 黑糖waffle幾好食,但唔係熱,黑糖珍珠都唔係每一淡都食到
2. 柚子烏龍正常發揮,45$值唔值就你試下
3. 落單嘅staff好有禮貌,同門口嗰個差得遠👍🏻
💡總括黎講,呢個價位可以去好多食物質素同服務好啲嘅cafe
📌之前睇食評都知野食要等,但冇諗過⏰40分鐘先沖起杯野食,亦無諗過鋪頭過咗幾個月都冇改善問題
📌冇咩事黎講,我都係早少少起身去酒店食breakfast buffet 開心啲♥️ 價錢差唔多,但質素款式都多好多,服務又周到

朱古力
2021-08-30 33 瀏覽
身處旺角鬧市中嘅依間cafe,由2位八十後主理,採用咗大量工業風嘅水泥、鐵板為裝飾,配搭大量綠色植物嘅點綴,一齊體驗下八十後嘅生活態度。日本明太子手羽全日早餐餐廳主打菜式就係全日早餐,有經典、明太子手羽同加拿大龍蝦3款,今次叫咗明太子手羽,食物款式上同普遍全日早餐大同小異,但其實係每一款上都加咗唔少心思,驚喜不斷,例如茄汁豆中加咗香脆嘅煙肉粒,窩夫中又加入黑糖麻糬,經典得嚟又充滿創意。俄羅斯烤牛柳闊條麵牛柳外面帶有焦香味,而入面啲肉依然粉嫩不韌,醬汁以忌廉蘑菇汁為底,應該仲加入咗肉桂!食落更加香濃又唔會太膩。八十後士多啤梨及藍莓乳酪沙冰果味香濃,食到好多水果粒,吾會好似外面餐廳只加糖漿😉質感似溶化中的雪糕~飲完清爽透心涼!朱古力鮮奶味道唔會太甜,朱古力味更為突出,鮮奶滑而香,兩者配搭嘅比例亦恰到好處。

日本明太子手羽全日早餐

俄羅斯烤牛柳闊條麵

八十後士多啤梨及藍莓乳酪沙冰

朱古力鮮奶
旺角這家cafe也開了好一陣子,終於來一試~這裡的甜點主打窩夫🧇是下午茶的好選擇☺️//✨八十後黑糖麻糬窩夫是士多啤梨和藍莓口味🫐🍓,窩夫可以選全份或半份👍🏼窩夫本人外脆內軟,裡頭還加入了黑糖麻糬,口感煙韌😃另外還有一球士多啤梨雪糕和果肉,配搭豐富😋✨金栗天使牛角酥當大家都只關注窩夫,蒙布朗愛好者卻一眼看上這款甜品😍yeah又可以吃到栗子🌰外層的栗子蓉不會太甜,能夠清楚吃到栗子味😆只是這裡是栗子碎碎,而不是常見的條狀😂內裡包裹著一球雲呢拿雪糕,底下就是大熱的牛角窩夫~牛角窩夫很酥脆!! 卻又能保留原有牛角酥的煙韌口感,很不錯!! 大推推🙌🏼🙌🏼
✨八十後黑糖麻糬窩夫

✨金栗天使牛角酥
2021-08-25 363 瀏覽
餐廳佈置以簡約工業風, 水泥的磚牆, 配上柔和的燈光, 十分型格, 老闆是一位80後, 正正是餐廳名字的由來 ,座位舒適, 有質素食物,與朋友相聚一個好去處。日本明太子手羽全日早餐$128全日早餐分量相當豐富 , 熱呼呼的的明太子雞翼, 雞骨已經被拆去, 及釀上豐富的明太子 , 好喜歡啖啖肉的口感, 雞皮煎到香脆,雞肉嫩滑帶微辣, 特別惹味, 越吃越過癮。 炸薯寶香脆可口。 茄汁豆,酸酸甜甜,令人胃口大開。格仔窩夫, 中間夾滿香甜的黑糖麻薯,窩夫外脆內軟, 蛋香誘人 , 傾下煉奶在窩夫格格一起吃, 特別蜜甜窩心 ,我的至愛。焦糖香蕉, 外脆內軟, 香甜美味。俄羅斯烤牛肉闊條麵$148口感煙韌有彈性的闊條麵,軟硬適中, 掛滿忌廉醬汁, 十分美味,配上厚切的俄羅斯烤牛肉, 特別喜歡五成熟, 淺紅色的牛肉, 令人垂涎,肉質 嫩滑, 牛味相當突出, 與闊條麵十分搭配, 讓人樂在其中。80後士多啤梨藍莓乳酪沙冰 $48 、芒果乳酪沙冰$48兩杯沙冰,充滿夏日色彩, 賣相吸引, 因為用新鮮水果打成 ,啜一口沙冰, 清新馥郁, 慢慢沁出蜜甜迷人的果香, 十分窩心,仲有啖啖脆口的穀物, 令口感更豐富,

日本明太子手羽全日早餐$128

俄羅斯烤牛肉闊條麵$148

80後士多啤梨藍莓乳酪沙冰 $48 、芒果乳酪沙冰$48
兩杯沙冰,充滿夏日色彩, 賣相吸引, 因為用新鮮水果打成 ,啜一口沙冰, 清新馥郁, 慢慢沁出蜜甜迷人的果香, 十分窩心,仲有啖啖脆口的穀物, 令口感更豐富, 冰爽宜人, 炎炎夏日,不錯的選擇。
朋友從外地回港,終於約食飯啦!!80後要一齊去試下小店✅✅我估唔到"香辣蒜片意粉" 如此出色!!!一上台好香,而且不油膩,好想自己食哂一碟😍✅ADB (製作真的很需時)配料幾特別,我完全把重點放到和附上,外表有點脆但內面不是很鬆軟也不是很實在的質感。配左薯波幾特別,仲有焦糖香蕉,幾有新鮮感Oreo chese cake, 好好食!夠酸!唔似太飽滯的cheese cake以為店面細細,原來入面有更大空間,環境不錯,不焗促。另外,今晚誕生花劍金牌! 雖然cafe 冇電視,因為廚房傳來歡呼聲,食客都一起和應,氣氛太好了現場知道有食客是blogger 試食, 其實小店名氣不錯,不用請blogger 了。
朋友從外地回港,終於約食飯啦!!
80後要一齊去試下小店
✅✅我估唔到"香辣蒜片意粉" 如此出色!!!
一上台好香,而且不油膩,好想自己食哂一碟😍✅

配左薯波幾特別,仲有焦糖香蕉,幾有新鮮感

香辣蒜片意粉

ADB

Oreo  cheese  cake
2021-07-26
香辣蒜片意粉
ADB
Oreo  cheese  cake
2021-08-21 74 瀏覽
俄羅斯烤牛柳闊條麵 $148 (跟餐湯/沙律)闊條麵個醬汁係好奇怪 食落有少少酸味 不過牛柳好食 煮得岩岩好😋好鬆軟, 覺得個醬汁同牛柳跟闊條麵唔太太夾。。。手羽全日早餐 $128薯餅係凍嘅🥲 其他野不過不失要推介既係窩夫 入面係黑糖麻薯好好味好有咬口 又唔會太甜 可以單點檸檬薑花茶 $45好重檸檬味 好夠酸度薑度😆 80後乳酪沙冰 $48熱辣辣嘅天氣飲沙冰一流👍🏻 乳酪好飲唔會得死甜 重藍莓味總括 食物種類略少,全日早餐啲材料可以整熱就好🥲
俄羅斯烤牛柳闊條麵 $148 (跟餐湯/沙律)

手羽全日早餐 $128
薯餅係凍嘅🥲 其他野不過不失

檸檬薑花茶 $45
好重檸檬味 好夠酸度薑度😆

80後乳酪沙冰 $48
熱辣辣嘅天氣飲沙冰一流👍🏻 乳酪好飲唔會得死甜 重藍莓味

總括 食物種類略少,全日早餐啲材料可以整熱就好🥲
2021-08-03
2021-08-17 62 瀏覽
●日本明太子手羽全日早餐 $128窩夫外層烘得脆身 ,內裏軟糯🙃黑糖麻糬味好出,甜度啱啱好 就算唔落煉奶都夠甜好喜歡明太子壤無骨雞翼 咬落啖啖肉好正明太子味唔算好出 仲有少少辣另外仲有菇,炒滑蛋,腸仔,炸薯波、茄汁焗豆既配菜 ☆taste - - -7.6/10●煙肉卡邦尼意粉 $78有別於一般卡邦尼好香蒜香味 加埋D脆口既Becon粒好銀 一齊趙好有口感☆taste - - -6.7/10●𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 $55椰子咖啡好有驚喜先食一啖椰子沙冰勁有椰子味椰子味唔假 似係用真椰子去blend再溝埋咖啡又唔會被咖啡搶咗椰子味 仲會慢慢滲透咖啡味 兩個味超match 強烈推薦比 #椰子控☆taste - - -8.1/10●𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚 $45拉花好靚🤗🤗朱古力偏重奶味,咖啡味唔算好出 唔會好甜☆taste - - -5.9/10📍八〇 旺角豉油街27號地舖
●日本明太子手羽全日早餐 $128
好喜歡明太子壤無骨雞翼 咬落啖啖肉好正
明太子味唔算好出 仲有少少辣
另外仲有菇,炒滑蛋,腸仔,炸薯波、茄汁焗豆既配菜
☆taste - - -7.6/10

先食一啖椰子沙冰勁有椰子味
椰子味唔假 似係用真椰子去blend
☆taste - - -8.1/10

●𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚 $45
拉花好靚🤗🤗朱古力偏重奶味,咖啡味唔算好出 唔會好甜
☆taste - - -5.9/10

📍八〇
旺角豉油街27號地舖
2021-08-16 120 瀏覽
2點半黎到,原來只有下午茶,原先諗住食下粉意,但下午茶9成都係甜食,另外有2款All day breakfast😁經典全日早餐賣相好好,蕉糖香蕉既甜味一路散發出黎🤭窩夫外脆,面好軟熟,仲有麻糬系入面。炒蛋幾香,腸仔都系好外面小脆,入面軟熟,菇菇都有自己既香氣同調味👍🏻。成份餐既感覺都系好軟熟🤣🤣唔錯。黑松露醬配炸薯波薯波好脆,熱辣辣。個醬就不過不失,比較鐘意點佢個茄汁。凍朱古力鮮奶幾香,不過佢冇比個支野比我拌勻底既朱古力,趕住走,飲完就算🤣

經典全日早餐
賣相好好,蕉糖香蕉既甜味一路散發出黎🤭
窩夫外脆,面好軟熟,仲有麻糬系入面。

黑松露醬配炸薯波
薯波好脆,熱辣辣。個醬就不過不失,比較鐘意點佢個茄汁。

2021-08-10 477 瀏覽
☘️鬧市打卡cafe☘️推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍忙裡偷閒,最好就約朋友嘆個下午茶。朋友推介位於旺角嘅地舖cafe,覺得都唔錯吖~(經過好幾次以為好細無入過去,原來別有洞天🙈)小店由2位80後主理,其中1位為前體育記者。店內走輕工業風,配以綠色植物,更有水泥磚特色牆。朋友點Lunch Set, 我去到就啱啱好過咗時間就點Tea Set,有炸薯條/薯波、蛋糕、沙律、窩夫同牛角酥。酥。🍝肉醬意大利粉HKD78✨午餐送餐湯或者沙律,沙律有誠意新鮮爽脆。肉醬蕃茄味濃郁,意粉熟成度剛好,略略鹹咗啲😂份量都幾多,男生都夠飽!#抵食🧇八十後黑糖麻糬窩夫HKD88(全份)✨窩夫有半份2件同全份4件,4件好似好多,其實即係一個圓圈。✨擺盤有心思,有1球士多啤梨雪糕、生果有士多啤梨、藍莓同香蕉,面層有糖霜同士多啤梨醬。✨窩夫食落外脆內軟糯,內層有黑糖麻薯,增加咬口❣️🥗凱撒沙律配秘製醬汁HKD58✨有Parma ham 同Salami,面層灑滿芝士碎,沙律菜新鮮爽脆。🍓八十後士多啤梨及藍莓乳酪沙冰配下午茶半價+HKD24(原價HKD48)✨睇得又飲得嘅乳酪沙冰,粉紅雲石紋好 #igable 飲落酸中帶甜,邊飲邊搞拌每
☘️鬧市打卡cafe☘️
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

肉醬意大利粉

🍝肉醬意大利粉HKD78
八十後黑糖麻糬窩夫

🧇八十後黑糖麻糬窩夫HKD88(全份)
✨窩夫食落外脆內軟糯,內層有黑糖麻薯,增加咬口❣️
凱撒沙律配秘製醬汁

🥗凱撒沙律配秘製醬汁HKD58
八十後士多啤梨及藍莓乳酪沙冰

✨睇得又飲得嘅乳酪沙冰,粉紅雲石紋好 #igable 飲落酸中帶甜,邊飲邊搞拌每啖都有層次,同坊間預先混合嘅唔同。
Caffe Latte

🧊Caffe Latte 配下午茶半價+HKD23(原價HKD45)
✨咖啡同奶比例剛好,帶點Nutty味。

☕️Caffe Brulee HKD45
✨咖啡味正常發揮,面層有焦糖碎,帶出香氣。

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️🤍
服務 ❤️❤️❤️❤️🤍
🏠 八〇 (旺角)
📍旺角豉油街27號地舖
  • 八十後黑糖麻糬窩夫