2022-06-29
係旺角鬧市入面,想揾一個比較舒服既地方食飯同朋友吹下水都有D難。最近經過【After Eieghtys】睇落去都係幾chill既coffee shop + café,所以就去試下。内裏裝修比較似水泥工業風,都幾有feel。🥗餐湯、沙律:沙律好特別,有加藍莓同果仁,酸酸甜甜又有唔同既口感,另外仲有prama ham。餐湯每日唔同,今次就係西蘭花忌廉湯,好creamy又好重西蘭花味,真材實料。🍝俄羅斯烤牛柳濶條麵:烤牛柳好嫩好霖,濶條麵分量都好多,而且有好多餡。但係醬汁唔係好夠味同偏酸,如果鹹返少少,鮮味應該會更突出。🐟慢煮威靈頓三文魚:呢個比較少地方可以食到,因爲係一道功夫菜。裏面既三文魚未完全熟,非常鮮嫩。中間係一層蛋同醬汁再外面係酥皮,每一層都表現唔錯。不過個人覺得三文魚應該去皮會好D,因爲有少少搶左D味。旁邊配菜都不錯。🥭芒果乳酪沙冰:分量都好大,上面都有D脆脆,芒果漿都好多,非常飽肚!🫐80後雜莓乳酪冰沙:同芒果乳酪,不過味道個人覺得有少少偏甜!P,S, 餐廳另外好似定期會搞Mirror既生日應援。
P,S, 餐廳另外好似定期會搞Mirror既生日應援。