2019-09-14
阿叔👴🏾自從食過大坑小店嘅肉餅🐽飯後,一直非常懷念🤤,好想食多次又或者搵番同樣CP值咁高嘅小店。近排同朋友吹開水,佢介紹我西環新開咗一間小店,嗰度嘅胡椒肉骨茶🥣好好味,傾多兩句,先知原來係大坑小店嘅分店。哈!😆.阿叔週末嚟開西環嘆咖啡☕️,反正順便,就專程嚟新店來過輕食午飯。秉承大坑店,新店裝修以至食物價錢依然好親民😘,雖然好似加咗價😅。同行朋友第一次嚟,叫咗 #滑蛋叉燒飯 ($35),但我情有獨鍾,所以今次依然叫咗 #香煎脆邊蛋肉餅 ($35),前者叉燒🐽切成一粒粒,雞蛋🥚嘅份量較多,食起嚟偏甜。後者依然無得輸,無論賣相同味道一樣保持咁好,最鍾意將蛋汁撈勻肉餅一齊食,好有家嘅感覺!🤤🤤🤤.少少失望😞嘅係 #胡椒肉骨茶($35)🥣,無乜藥材味,雖然味道依然濃郁好飲,排骨亦炆得好琳,只不過胡椒味未夠重啲中,可以一試嘅,但又未至於必叫。🙂