2022-04-03 69 瀏覽
唔知點解前面會有人話好食,我成日都經過嗰度,但覺得佢貴就無買。今日唔知食咩好,諗住求其咬下野落肚就算。賣相好醜下,食落真係難食喎。我都唔知道係鼓油定係料既問題,總之難食。難食仲要貴,真係好唔開心。By the way,睇返前幾篇話態度唔好,我又唔覺,後生仔tone囉無咩特別。我無試過元朗個間,唔知佢有幾好食,睇燒賣群組介紹,好似無佢份喎。不過d燒賣一d都唔熱,要間地鋪黎有咩用?直接上超市買包點心,仲好食過佢啦,我已經唔敢再試佢其他野。

燒賣
2點想講,就食物質素和服務態度作評論。食物質素方面,呢間分店係最唔好食,琴日叫佢比啲咖喱醬黎,一名男員工好唔情願咁,仲要西口西面,最後仲落錯沙爹醬。啲沙爹醬醬仲要係凍嘅,十分影響口感。失望,去過幾次,比過幾次機會都係唔好食的。建議大家去返元朗個間食。第二,服務態度差,每次去員工都十分串。只可以講可一不可再。
2點想講,就食物質素和服務態度作評論。
第二,服務態度差,每次去員工都十分串。只可以講可一不可再。
2021-12-29 205 瀏覽
果日發現向元朗燒賣皇后靜雞雞向淘大開左分店, 真系開心到不得了, 唔使搭個幾鐘車去元朗食.除左淘大, 向紅磡同荃灣都開左舖, 又多幾個地方食到. 平時我只系中意食魚肉燒賣, 但呢間既冬菇豬肉燒賣就係例外. 同元朗店一樣,  呢間系只系一間外賣小店無得坐低食, 都見到有人企向店舖附近.叫左香菇豬肉燒賣$15/5粒, 仲有左魚肉碗仔翅$28/碗. 向到等碗仔翅時.,聽到後面4個人買左百幾蚊.香菇豬肉燒賣返到屋企一打開已經聞到冬菇味, 又唔會好多肥豬肉, 轉眼食晒5粒, 下次至少要買8粒.魚肉碗仔翅味道合適唔會太咸, 亦唔會太杰.除左燒賣, 仲有牛肉, 生菜鯪魚肉, 魚蛋燒賣孖寶, 仲有瑞士雞翼雞批腸粉, 仲有其他撈麵炸物,  中意食街頭小食嘅人又有多一間小食店選擇

除左淘大, 向紅磡同荃灣都開左舖, 又多幾個地方食到.

平時我只系中意食魚肉燒賣, 但呢間既冬菇豬肉燒賣就係例外.

魚肉碗仔翅味道合適唔會太咸, 亦唔會太杰.

2021-12-22
  • 香菇豬肉燒賣
2021-10-24 256 瀏覽
之前去開元朗一定會叫五粒食,依家連九龍灣都開了新分店,方便很多。每次黎依間都必叫香菇豬肉燒賣,比一般魚肉燒賣好食,且有肉汁,十分推薦!值得一提,鐘意食辣的朋友仔一定要加辣椒油,佢既辣椒油幾香,比較特別。
2021-10-24
2021-10-24 165 瀏覽
朋友屋企樓下淘大開左間皇后燒賣!太好喇,以後終於唔洗再去元朗或者旺角買,次次都去到咁遠真係好攰。呢間小店開係淘大入面,地理位置非常方便,點完過左一分鐘就有得拎!豬肉燒賣爽口彈牙,辣醬同豉油交融一起,產生絕佳既化學作用!配合豬肉燒賣既鮮味,簡直係不得了!住附近真好,得閑肚餓想食個小食就過黎呢度點一份燒賣,正呀!但其實整體味道來說,元朗果間元祖分店既質素更勝一籌,元朗果間既燒賣鮮味更佳!

住附近真好,得閑肚餓想食個小食就過黎呢度點一份燒賣,正呀!

豬肉燒賣
2021-10-24
1 分鐘 (堂食)
豬肉燒賣
2021-10-07 221 瀏覽
【#肥波街頭小食系列】🎈好多人成日都話燒賣唔健康,卡路里高、魚肉燒賣係用豬油做,豬肉燒賣就好多肥豬肉等等,所以減肥之後真係好少食燒賣。但係我嘅日子見到佢,放肆一次都可以吧?🎈其實燒賣皇后係阿布泰買過返屋企蒸幾次,佢嘅豬肉燒賣食落口好香冬菇味,咬落去唔覺得有太多肥肉,皮薄,但唔算超大粒,一啖一粒perfect💛豉油唔太咸,配燒賣岩岩好👍🏻下次會想試下白魚蛋~💵$12/5粒📍元朗燒賣皇后妙舒 @queenofsiumai 📍九龍灣牛頭角道77號淘大花園三期地下276A號舖
【#肥波街頭小食系列】

💵$12/5粒

📍元朗燒賣皇后妙舒 @queenofsiumai
📍九龍灣牛頭角道77號淘大花園三期地下276A號舖
外賣自取
見到個菜單好多選擇,仲有好耐冇試過嘅「炸燒賣」,不過最後都係試吓招牌香菇豬肉燒賣先🤤✨果然係「招牌」,冇揀錯,一咬就食到冬菇,陣冬菇味仲好香添🤤加埋豉油同少少辣椒油,正❣️🍽美味指數:❤️❤️❤️❤️❤️💰價錢:HK$12/5粒
🍽美味指數:❤️❤️❤️❤️❤️
💰價錢:HK$12/5粒
2021-09-30
2021-09-27 169 瀏覽
元朗燒賣皇后妙舒 - 而家九龍灣都有分店喇!昨天路經見到新舖開張,見到店鋪整潔企理,食物非常吸引,所以決定幫襯試下新野,老板好好人,重請我食燒豬添,幾有口福呢間老字號燒賣出名,真材實料 Made in HK, 主打燒賣,但仲有其他港式小食.....魚旦,碗仔翅,牛肉球,生菜魚肉等等,選擇多元化。招牌香菇豬肉燒賣,皮薄有口感,足料,吾會咬落一舊粉咁。香菇味濃,加埋秘制嘅辣椒油,冇得輸!呢個重有急凍包裝,可以買番屋企一路睇電視一路食!炸椒鹽香菇豬肉燒賣,唔油膩,新鮮熱辣辣即炸,好好味!食開有條癮。,加碼試埋魚旦,好彈牙沒有魚腥味。最后重買埋佢嘅秘製辣椒油返屋企 $48淘大花園嘅街坊或者路經淘大花園,一定要去試下!
元朗燒賣皇后妙舒 - 而家九龍灣都有分店喇!

呢個重有急凍包裝,可以買番屋企一路睇電視一路食!

炸椒鹽香菇豬肉燒賣,唔油膩,新鮮熱辣辣即炸,好好味!

食開有條癮。,加碼試埋魚旦,好彈牙沒有魚腥味。

最后重買埋佢嘅秘製辣椒油返屋企 $48

淘大花園嘅街坊或者路經淘大花園,一定要去試下!
2021-09-27