今晚同朋友聚會打算食餐好既♥️餐廳位於旺角雅蘭中心,地點方便👍🏻我地揀左推介既LV4·殿堂澳洲和牛海鮮放題,6人總數$36xx,人均$600💰💰💰由於預先訂位,職員安排卡位坐得舒服啲👍🏻但6人的話只有一個爐,用餐時間120分鐘,其實燒起上黎時間唔太夠🥲🥲🥲一坐低幾分鐘就會上一盤拼盤🥩有唔同既牛+海鮮,擺得整整齊齊,每款牛肉都會有牌仔標示係咩黎,方便客人之後再落單👍🏻👍🏻👍🏻雖然個拼盤用黎打卡係幾靚,食物亦多選擇,但係牛肉質素好普通😖 其他野一樣冇驚喜🥲⭐️整體黎講,呢間係我第一次食,應該都會係我最後一次,如果以呢個價錢,可以有更好既選擇😩😩😩
今晚同朋友聚會打算食餐好既♥️
餐廳位於旺角雅蘭中心,地點方便👍🏻
我地揀左推介既LV4·殿堂澳洲和牛海鮮放題
6人總數$36xx,人均$600💰💰💰

由於預先訂位,職員安排卡位坐得舒服啲👍🏻
但6人的話只有一個爐,用餐時間120分鐘,
其實燒起上黎時間唔太夠🥲🥲🥲

一坐低幾分鐘就會上一盤拼盤🥩
有唔同既牛+海鮮,擺得整整齊齊,
每款牛肉都會有牌仔標示係咩黎,
方便客人之後再落單👍🏻👍🏻👍🏻

雖然個拼盤用黎打卡係幾靚,食物亦多選擇,
但係牛肉質素好普通😖 其他野一樣冇驚喜🥲

⭐️整體黎講,呢間係我第一次食,
應該都會係我最後一次,如果以呢個價錢,
可以有更好既選擇😩😩😩
2023-08-06 402 瀏覽
我要講下佢嘅外觀同賣相。佢哋會將封門柳放喺一個小陶壺度,加上啲特製嘅醬汁同香料,再用煙燻嘅方式封起壺口,令封門柳充分吸收啲煙燻味。開啓壺蓋嘅瞬間,啲煙味撲鼻而來,真係令人垂涎欲滴。啲封門柳本身都做得好得意,個身唔算太大,啲皮厚身肉多,啲肉質鮮嫩多汁。加上煙燻嘅風味,真係好香好特別。食落啲肉帶嘅咸香同埋微微甜味,令人食到停唔住口。

2023-08-04
2023-07-27 312 瀏覽
坐下後,點了招牌菜「煙燻壺漬封門柳」,並等候上菜的同時,我們開始分享最近的趣事,笑聲不斷。終於,期待已久的「煙燻壺漬封門柳」上菜了!一道鐵盤擺在桌上,散發著濃郁的煙燻香氣,讓我們更加期待。這道菜色澤金黃,切成小塊,肉質看起來十分嫩滑。一口咬下,濃郁的煙燻味在口中綻放,混合著醬汁的滋味,令人回味無窮。肚餓的我們迫不及待地品嘗著這美味的料理,不停地稱讚這道「煙燻壺漬封門柳」的獨特口感。每一口都彷彿是一場味覺的盛宴,讓我們彼此間更加親近。

2023-07-12
午餐
2023-07-18 384 瀏覽
佐賀燒肉谷世一 先唔講食物 佢地啲Staff全部都好好服務態度 仲會幫手燒食物質素好掂 牛小排好好食 招牌封門柳好正 有店員幫我燒 又嫩口 基本上所有牛既部位都好新鮮好有肉味 好好食同埋每款肉本身已經有調味 仲可以揀唔同口味 味噌 鹽味etc 燒起上黎唔洗點燒肉汁已經好好食仲有雞爽肉 從來未試過 口感好好 佢地啲蠔都好好食 好新鮮 追加左三次 佢地個芝士雞肉一定要試 芝士汁好正 其他野仲試左燒芝士竹輪同埋煎蛋燒 兩個都good trip 佢地啲炸物都有feel 榴槤炸彈啲榴槤味好香濃 芝士年糕都好好味 甜品又好多選擇 最後揀左食movenpick 一定會再黎試
食物質素好掂 牛小排好好食
招牌封門柳好正 有店員幫我燒 又嫩口
基本上所有牛既部位都好新鮮好有肉味 好好食
仲有雞爽肉 從來未試過 口感好好
佢地啲蠔都好好食 好新鮮 追加左三次
佢地個芝士雞肉一定要試 芝士汁好正
其他野仲試左燒芝士竹輪同埋煎蛋燒 兩個都good trip
甜品又好多選擇 最後揀左食movenpick 一定會再黎試
原本想食最平嘅餐,入到餐廳揀餐時侍應姐姐就不斷說服我地食Lv2嘅餐,因為有招牌嘅封門柳,所以最後都揀咗$368嘅Lv2套餐,包括壺漬封門柳、牛舌同大量日式小食等。💪🏻 煙燻壺漬封門柳封門柳蛋白質高,脂肪低,好適合健身人士食😝而且封門柳每隻牛只得一條,所以特別矜貴。呢個封門柳用左秘制醬汁去醃制,醬汁味香,但冇遮蓋封門柳嘅牛味,牛味依然好濃郁😋 而且牛肉非常juicy,肉質好嫩滑🤤,咬2-3啖就已經可以吞落肚,因為完全唔鞋口,非常驚喜!可以話係成間舖嘅mvp🤣💪🏻 牛頸脊、牛小排燒肉切得相對較厚身,但食落都係好淋身,油香同牛味突出,食落juicy 😋 加少少鹽去燒已經好好食🥰💪🏻 小食試左骨付腸、雞軟骨、芝士年糕等小食,味道都是正常,同坊間放題差不多!另外,旺角餐廳平日食唔算多人,環境都乾淨,餐廳唔會好大煙,都算坐得舒服!味道:8.5/10性價比:7/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5

💪🏻 煙燻壺漬封門柳

💪🏻 牛頸脊、牛小排

💪🏻 小食

味道:8.5/10
性價比:7/10
食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5
煙燻壺漬封門柳
煙燻壺漬封門柳
補祝父親節食飯,揀咗呢間燒肉,見佢放題,任食食得夠飽,上到嚟餐廳企理乾淨,服務員態度好好,細心介紹咗餐牌嘅套餐牛肉分別。最後揀咗澳洲極上牛🥴。坐低咗好快就上頭盤,擺得好靚仔影相打卡一流,服務員仔細介紹咗唔同部位嘅牛肉同埋燒嘅方法之後就開餐😋食落牛肉好有牛味食得出同出面嘅普通牛分別,口感同味道都十分之好,手機Menu選擇嘅食物非常多,淨係食海鮮都已經差唔多食飽我,最令我驚艷嘅係海魚魚乾😍😍,配上生啤同朋友吹吓水食魚乾送啤酒簡直係一流!出面自助飲品區款式好多,如果怕油膩可以夾生菜一齊食,食到差唔多試咗自助區嘅糯米糍,味道比我想像中嘅好好多🤩,估唔到喺自助區食嘅甜品可以去到呢個質素,整體覺得非常之滿意🤙🏻,唯一美中不足就係食唔到雞爽肉好快就缺貨😮‍💨,下次絕對會再戰👍🏻
  • 海魚魚乾
2023-05-23 411 瀏覽
今日朋友請我食生日飯,一行4人去食燒肉谷我地揀左Lv 4,120分鐘+任飲清酒/生啤食完覺得90分鐘4個人一定唔夠時間食。餐牌坐底之後會有一盤打卡拼盤自己再order 封門柳,好食,Order 左4件鮑魚好食,青口同螺可以skip羊架比較so,五花腩ok 蝦ok , 生𧐢good 熟食區,好少款好多飲品有咖啡機,豆腐花,雪糕全店所有員工Service 非常好,特別係戴眼鏡哥哥阿Sheng ,超級細心,又主動幫手,有禮貌,十分讚賞
今日朋友請我食生日飯,一行4人去食燒肉谷

我地揀左Lv 4,120分鐘+任飲清酒/生啤

食完覺得90分鐘4個人一定唔夠時間食。

2029 瀏覽

餐牌

坐底之後會有一盤打卡拼盤

自己再order

封門柳,好食,Order 左4件

鮑魚好食,青口同螺可以skip

羊架比較so,五花腩ok

蝦ok , 生𧐢good

熟食區,好少款

好多飲品

有咖啡機,豆腐花,雪糕

• 煙燻壺漬封門柳
2023-05-12 3821 瀏覽
-大約兩年前已經嚟過呢度 覺得味道同肉類質素都唔錯今次帶埋屋企人一齊去再食多次⋯100分鐘大滿足燒肉放題🩵LEVEL 4 殿堂澳洲和牛海鮮放題 (112品) $528+10%無分時段 入座起計 100分鐘17:00前/ 21:00後入座每位仲可以減$40 超抵📲QRcode落單 (每次只可落10款單品)落單後5分鐘內就已經開始出餐 好快!店員會先送上 調味醬同“打卡able” 既燒肉樓梯拼盤(⭐️必點)✅燒肉樓梯拼盤 (排名不分先後)豪州產特上和牛 - 澳洲和牛、特上牛肋肉⭐️美國Prime原塊牛板腱澳洲和牛牛胸肋肉⭐️牛肋骨肉嚴選牛頸脊⭐️安格斯牛小排嚴選牛肩里肌肉牛舌海鮮盤 (鮑魚、大蝦、螺、青口、三文魚)✅鎮店之選 - 壺漬封門柳⭐️😍😍厚肉又唔會韌 牛肉味好香濃 肉質超腍 好juicy個人覺得燒到7成熟 🤤中間位置仲有少少紅 最正💯✅任食海鮮️🦪大大隻生蠔⭐都好鮮甜😍🦑原隻魷魚⭐️真係第一次燒 燒得岩岩好 又嫩又爽口✅其他肉類、麵食、炸物、其他配菜等⋯每樣都order左少少咩都試下🙌🏻部份肉類都有分原味/燒汁/黑椒/味噌/鹽味等⋯可選擇大家可以根據自己唔同嘅口味order👍🏻✅自助區都有唔同
大約兩年前已經嚟過呢度 覺得味道同肉類質素都唔錯
今次帶埋屋企人一齊去再食多次⋯

100分鐘大滿足燒肉放題
無分時段 入座起計 100分鐘
17:00前/ 21:00後入座每位仲可以減$40 超抵
📲QRcode落單 (每次只可落10款單品)
落單後5分鐘內就已經開始出餐 好快!
店員會先送上 調味醬同“打卡able” 既燒肉樓梯拼盤
(⭐️必點)

✅燒肉樓梯拼盤 (排名不分先後)
豪州產特上和牛 - 澳洲和牛、特上牛肋肉⭐️
美國Prime原塊牛板腱
澳洲和牛牛胸肋肉⭐️
牛肋骨肉
嚴選牛頸脊⭐️
安格斯牛小排
嚴選牛肩里肌肉
牛舌
海鮮盤 (鮑魚、大蝦、螺、青口、三文魚)

✅鎮店之選 - 壺漬封門柳⭐️
😍😍厚肉又唔會韌 牛肉味好香濃 肉質超腍 好juicy
個人覺得燒到7成熟 🤤中間位置仲有少少紅 最正💯

✅任食海鮮
️🦪大大隻生蠔⭐都好鮮甜😍
🦑原隻魷魚⭐️真係第一次燒 燒得岩岩好 又嫩又爽口

✅其他肉類、麵食、炸物、其他配菜等⋯
每樣都order左少少咩都試下🙌🏻
部份肉類都有分原味/燒汁/黑椒/味噌/鹽味等⋯可選擇
大家可以根據自己唔同嘅口味order👍🏻

✅自助區都有唔同嘅小食/飲品 都可以隨意攞
勁多野食 飽到上心口
成餐牛肉都冇味 好少寫食評 希望少啲人俾廣告呃特登上嚟po希望少啲人中伏 少啲人做苦主價錢又唔係平 500蚊一個人 全港最差🥵🥵🥵🥵🥵真係愈諗愈嬲😡😡成餐牛肉 逐款試 每款都冇牛味社交媒體網站 d po 全部都廣告黎 d相影到好靚燒完d牛件件都冇味又鞋hk大大細細港九新界日式燒肉都食過呢間真係最差 🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵未試過一間燒肉 叫齊咁多款牛都冇味 勁乾又鞋海鮮都係乾全餐最新鮮係沙律菜🥶🥶🥶最好味係啲waffle 呀鯛魚燒呀 呢啲外面入貨就okd肉真係仲好意思 叫自己做極上 去超市佳寶買盒雪藏都有牛味過佢
成餐牛肉都冇味 好少寫食評

d肉真係仲好意思 叫自己做極上
去超市佳寶買盒雪藏都有牛味過佢

2023-05-09
2023-05-06 244 瀏覽
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$400-500+📍Address: Yakiniku Guu, Mong Kok今次去咗呢間抵食燒肉放題餐廳 - 100分鐘任食!啱晒食肉獸👹今次我點了Level 3的極上安格斯牛小排和海鮮放題。這家餐廳提供多種不同plan,總共有五個levels可供選擇。除了我點的主菜之外,還有不同頭盤、生蠔海鮮和多款牛肉如極上安格斯牛小排、牛舌,特別推介煙燻壺漬封門柳,牛肉味濃厚,入口油脂分布均勻,非常滿足!除此之外,海鮮放題的部分,我也很喜歡。他們提供的生蠔同魷魚等等都很新鮮,配合上不同的醬汁,味道更加豐富!此外餐廳的服務非常周到,店內的服務生也非常熱情,主動會換網,上齊菜幾好唔會有太多漏單情況。總括而言,我對這家抵食燒肉放題餐廳給與高度評價。我下次一定要試佢哋最高級的日本九州黑毛和牛!
🇭🇰Hong Kong

依間有3間分店嘅人氣燒肉放題店每位低至$298就已經食到!想食得豪啲,仲可以加錢Upgrade轉做澳洲和牛,甚至連日本產黑毛和牛都可以無限任食,仲有成6款部位選擇咁多😱❤️ 當然唔少得另一回本位- 海鮮!食Lv5嘅套餐可以食到原隻鮑魚燒 & 宮城縣燒生蠔,夠哂高質!當然唔少得暢飲Asahi生啤+清酒🍶,最後仲有任食movenpick 雪糕作結尾~ 真係每個人食完都要捧住個肚返屋企!-Lv5 日本九洲產黑毛和牛海鮮放題 ($688/位)**星期五六日、公眾假期及前夕 每位+$20*17:00前/21:00後後入座可享每位減$40-<牛肉>•究極日本和牛三角嫩肌 必食•極上黑毛和牛薄炙牛肋肉 大熱•極上黑毛和牛角切•極上黑毛和牛肩胛•極上黑毛和牛小排•極上黑毛和牛牛肋條一開始會試哂6款和牛,會木盒裝住加上乾冰效果真係非常IGable✨ 私心大推和牛三角嫩肌,油脂感非常豐富,係會爆油個隻🤤 入口好柔嫩~ 另一款大熱之選一定係薄炙牛肋肉,有返啲咬口,同樣充滿油香!另外Lv4套餐嘅澳洲和牛x海鮮層架都夠哂矚目😍 和牛上級牛胸腹肉 & 特上牛肋肉(醬醃厚切)兩款都唔錯,幾香肉味!除左

Lv5 日本九洲產黑毛和牛海鮮放題 ($688/位)*
•極上黑毛和牛角切
•極上黑毛和牛肩胛
•極上黑毛和牛小排
•極上黑毛和牛牛肋條

除左掛住食和牛,都要試下鎮店之寶- 煙燻壺漬封門柳!!! 每隻牛只有一條,肉質軟腍肉味香濃,而且仲醃得很入味!

<海鮮>
•原隻鮑魚燒
•日本宮城縣產燒原隻生蠔
•照燒帆立貝
•法國黃金螺
•半殼青口
•鹽燒三文魚鰭
•大海老

鮑魚燒夠曬鮮甜多汁,可以任食真係夠哂奢侈😋另外手掌咁大嘅大海老肉質都好結實彈牙!
<飲品>
•Asahi生啤
•清酒
•自助區紙包/罐裝飲品

食咁多肉類點少得啤酒🍻仲要喺Asahi生啤!另外仲有清酒任飲🍶 適合放工同同事喺度邊食邊飲邊吹水

<自助區/甜品>
•佐賀紫菜飯
•關東煮
•日式蘿蔔牛腩
•雲呢拿/芒果雪糕
•雪之戀大福
•朱古力/吉士鯛魚燒
•窩夫

一碗鋪滿紫菜嘅日本香米御飯,加埋燒得啱啱好嘅和牛,最後淋上佐賀燒肉汁同七彩芝麻,入口超滿足!😋 另外吉士鯛魚燒都喺必食之選,燒好嘅鯛魚燒表皮酥脆,同香滑嘅吉士餡好夾,再配埋雪糕一齊食一凍一熱,超級驚喜🥳
相約好姐妹去旺角人氣燒肉店  -燒肉谷日式燒肉放題,地點喺雅蘭中心1樓;我地揀左推介殿堂澳洲和牛海鮮放題,限時120分鐘放題;有澳洲和牛、海鮮等112品食物可揀;自助區有炸物蔬菜等、甜品區仲有自家製雪糕🍦;呢個餐仲可任飲清酒及Asahi生啤酒🍻~性價比好高!🥩殿堂澳洲和牛海鮮放題 $528/位🥩牛肉頭盤有:澳洲和牛特上牛肋肉、澳洲和牛上級牛胸腹肉、極上安格斯牛小排、牛肩里肌肉、骨付牛肋肉、美國Prime原塊牛板腱、牛頸脊及牛舌;賣相極靚嘅呈鮮紅色嘅澳洲和牛特上牛肋肉,肉脂均勻,口感軟嫩、入口即溶!粉嫩色嘅和牛上級牛胸腹肉薄薄一片一煎即熟,口感軟綿綿、脂香四溢;牛板腱色澤亮麗,肉質紥實香口!種種都咁高質又好味!太精彩!🥩煙燻壺漬封門柳:長長嘅封門柳份量驚人!足足要分成兩大件先夠位燒!肉質香濃肉嫩,輕輕切左花紋令燒完嘅肉更香口彈牙仲有淡淡嘅煙燻香氣,包埋生菜同辣醬等一齊食簡直冇得彈! 🦞海鮮頭盤:有原隻鮑魚、大海老、帶子、鹽燒三文魚鰭、半殼青口等;另外點左生蠔🦪,海鮮款款新鮮,味道鮮甜!最驚喜係鹽燒三文魚鰭,燒完魚油脂香,魚肉滑溜,十分出色!🥤飲品點左芒果汽水及清涼爽!味道清涼又唔會太甜感

🥩殿堂澳洲和牛海鮮放題 $528/位

最驚喜係鹽燒三文魚鰭,燒完魚油脂香,魚肉滑溜,十分出色!
🥤飲品點左芒果汽水及清涼爽!味道清涼又唔會太甜感覺可解解膩!
🍦雪糕:最後當然要自己燒返個鯛魚燒加自家製雪糕做甜品~超滿足!

佐賀燒肉谷
地址 📍:旺角彌敦道625及639號雅蘭中心地下(部份)及1樓116號舖
  • 鹽燒三文魚鰭
  • 極上安格斯牛小排
  • 澳洲和牛上級牛胸腹肉
  • 澳洲和牛特上牛肋肉
  • 煙燻壺漬封門柳
2023-04-19 301 瀏覽
去咗佐賀燒肉谷食燒肉放題,有幾個級別選擇,今次揀咗LV4,共有112品食物選擇,當中包括多款澳洲和牛、海鮮、同其他肉類等等,可以食盡100分鐘,用qr code落單後食物好快送上,好有效率,仲無限暢飲日本清酒及Asahi生啤🍺🔸LV4 殿堂澳洲和牛海鮮放題 $528入座後餐廳會上盤拼盤,放上多款精選不同部位和牛同海鮮,排列得整整齊齊,每款牛肉上面都有標示,方便之後encore!▪️呢個套餐主打食澳洲和牛,食咗特上牛肋肉同牛胸肋肉,雪花紋清晰,肉味濃!仲有好多款牛肉: 牛頸脊、牛肩胛翼、牛舌、牛肩里肌、一口牛、牛板腱、牛胸腹、安格斯西冷扒等等▪️當然唔少得豚肉同雞肉,推介食霜降豬頸肉&豚角燒,燒完超惹味▪️海鮮種類都幾多: 黄金螺、大蝦、鹽燒三文魚鰭、原隻鮑魚、青口~個人最愛原隻燒鮑魚,鮑魚鮮嫩口感,非常有彈性▪️仲有各式各款小食韓國泡菜、胡麻豆腐、牛油蘆筍、牛油金菇等等超多選擇▪️甜品有雪糕機同豆腐花,雪櫃仲有窩夫和鯛魚燒

🔸LV4 殿堂澳洲和牛海鮮放題 $528

▪️海鮮種類都幾多:

▪️仲有各式各款小食
韓國泡菜、胡麻豆腐、牛油蘆筍、牛油金菇等等超多選擇

▪️甜品
有雪糕機同豆腐花,雪櫃仲有窩夫和鯛魚燒
2023-04-13 293 瀏覽
旺角日式燒肉放題好耐冇食燒肉放題啦,今日去朗豪坊行街經過雅蘭中心附近見到呢間地舖嘅燒肉幾吸引,仲未有時間返去日本,唯有喺香港試吓啲日式燒肉過吓癮先。😋餐廳環境寬敞舒適,侍應服務態度不錯,見到你個網燒燶晒會幫你換,收碟和上菜都快,無乜漏單。自助區有多款蔬菜、白飯任裝、豆腐花、軟雪糕、甜品、沙律、飲品等等今次食L5和牛100分鐘日本九洲產黑毛和牛海鮮放題套餐$688+1一位,一開始頭盤會送晒多款唔同部位嘅黑毛和牛拼盤俾大家試,覺得好食嘅部位可以再追加,手機自助下單。仲有「煙燻壺漬封門柳」每隻牛只有一條,肉味香濃,燒到剛剛好時肉質軟腍,有口感,本身已經醃好咗,唔使加任何調味,有驚喜。極上黑毛和牛小排,記得撒上粉紅岩鹽,配飯一流(自助區任拎)牛油味最濃郁,而且非常肥美,充滿香香的油脂究極日本和牛三角嫩肌(必食)極上黑毛和牛薄买炙牛肋肉 (大熱 )極上黑毛和牛角切(必試)牛舌芯都值得一試小食推介芝士年糕,外脆內軟,大大件熱辣辣,小小咸芝士配小小甜年糕,夠晒邪惡,小心燙口甜品推介:大福、任食雪糕鍾意食麵包嘅朋友,可以拎窩夫🧇燒服務質素:9/10環境舒適度:9/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
旺角日式燒肉放題

究極日本和牛三角嫩肌(必食)
極上黑毛和牛薄买炙牛肋肉 (大熱 )
極上黑毛和牛角切(必試)
牛舌芯都值得一試

甜品推介:大福、任食雪糕

鍾意食麵包嘅朋友,可以拎窩夫🧇燒

服務質素:9/10
環境舒適度:9/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10

2023-04-11
用餐優惠
試食活動
2023-04-07 205 瀏覽
四月份特別多假期,放假之前同朋友一齊去旺角食燒肉,餐廳好近地鐵站,餐廳門口近山東街位置,今次呢就同朋友試吓level 3,極上安格斯牛小排海鮮放題,有100分鐘嘅享用時間,餐廳係用QR code落單,另外仲有啲前菜同埋飲品喺出面可以攞,燒烤醬汁同埋甜品雪糕都可以攞😜客人一入到去,職員就會攞個燒肉九宮格拼盤,分量十足有牛肉同埋海鮮類,每樣嘢都好新鮮,佢哋嘅設計,有個架係隻碟,感覺上好高級咁🤣,食咗咁多肉類,當然要食下啲菜平衡返,佢哋嘅牛油蘆筍亦都係小編最愛,真心超好味!至於甜品,佢哋就有個吉士鯛魚燒同埋朱古力鯛魚燒,另外仲有窩夫,將佢哋擺落個燒烤爐上面燒1至2分鐘,再配上雪糕,已經好好味