2022-06-03 120 瀏覽
這間餐廳分了燒肉放題和火鍋放題,而兩邊也共享自助吧,有火鍋配料,醬料自製,多款甜品,多款飲品,明治雪條.美國SRF安格斯和牛放題 $398 🐮叫了這個和牛放題,有120分鐘,可以慢慢嘆😽可食到多款的高級和牛、雞肉,豬肉,海鮮、炸物和小食等等..另外有包雜錦燒肉冰盒,包了各種牛肉部位,還細心貼到牛肉名.一上來有煙噴出,超特別🤩🤩全部也是美國特級和牛,牛肉雪花紋細緻又新鮮.牛肉烤到香噴噴,可自行加燒汁食,牛肉相當軟稔又嫩滑.食到差不多可食甜品,每款一小件,可食到不同味道😍不夠還有雪條食.
這間餐廳分了燒肉放題火鍋放題,而兩邊也共享

美國SRF安格斯和牛放題 $398 🐮

牛肉烤到香噴噴,可自行加燒汁食,牛肉相當軟稔又嫩滑.

2022-05-31 140 瀏覽
去左frd推介既一間日式一人火鍋店我地簡左優質美國牛小排放題,包7款肉類😋湯底叫左一個魚介,一個白雞湯兩款都真材實料,魚介湯入面有青口同蜆,另外用咗好多鮮胡椒調味,我都試左朋友既白雞湯,相當清甜!先黎優質美國牛小排、特選雞腿肉、美國豚肉同牛舌其實我自己個人就比較鍾意燒牛小排同燒牛舌嘅既,但朋友咁推介就試下啦!估唔到都幾有驚喜,牛小排好新鮮,一滾就熟質感保持嫩滑😋之後仲試左極級美國和牛、特選美國牛肩胛肉眼同嚴選美國牛肩肉,全部都新鮮同高質任食bar有必備既丸類同蔬菜,特別啲嘅係有好多日式嘅飯素同日本冰條😋😋
去左frd推介既一間日式一人火鍋
我地簡左優質美國牛小排放題,包7款肉類😋

湯底叫左一個魚介,一個白雞湯

先黎優質美國牛小排、特選雞腿肉、美國豚肉
同牛舌

2022-05-31 96 瀏覽
黎左青衣甘多次,每次經過青衣城的佐賀山田都好想試下。今日終於逼左個朋友黎食火鍋放題。餐廳主要係食火鍋或者燒肉放題。身為火鍋控既我梗係豪無懸念選擇左食火鍋,試左佢最新推介既田舍風魚白湯同華味鳥雞白湯。推介魚白湯,濃郁既魚味道,非常鮮味,食到最後都仍然keep到湯既鮮味!餐廳環境衛生做得唔錯,職員都有間唔中清潔下自取區。飲品櫃選擇丰富,另外竟然有拉麵可以拎肉類方面,沒有雪藏味,肉質結實!最後竟然仲有呢隻日本杯仔雪糕,讚

肉類方面,沒有雪藏味,肉質結實!

最後竟然仲有呢隻日本杯仔雪糕,讚

2022-05-29 955 瀏覽
青衣城有間新開嘅日式餐廳佐賀山田集燒肉🥓同火鍋🍲放題於一身啱晒我呢D選擇困難症嘅人可以拖延到最後一刻先決定食咩🤣.🌟松放題 - 美國SRF安格斯和牛 ($298).呢個套餐嘅食物選擇包羅萬有😳首先會上一個雜錦燒盛冰盒 打卡一流📸當中包括左美國特選和牛一口牛、日本佐賀黑毛和牛、美國牛小排、美國上級牛肋肉、美國SRF安格斯和牛牛板腱同埋骨付牛肋肉呢個盒有啲牛肉例如黑毛和牛同小牛排係冇得再點嘅而我亦都覺得呢兩款係最好味味道同肉質都好好 仲有少少入口即溶添🤤所以強烈建議第一啖就食左先同埋要仔細品嚐錯過左就要下次再食過🤪.至於其他牛肉🐮、豚肉🐷、雞肉🐔等肉類都可以用QR code自己落單仲有一款骨付腸 非常特別🤩店舖有提供原味、味噌味、鹽味不同口味嘅肉類選擇我就覺得原味已經夠好味😚.另一點好吸引我嘅就係有海鮮食例如蠔🦪、帶子、蝦🦐等等最驚喜係連甲羅燒都有😍 通常呢款係任食放題中唔會有得食我地當然唔執輸encore左幾次啱晒鐘意蟹嘅朋友🦀.蔬菜都非常多選擇 例如蘆筍苗、大啡菇、秋葵等等當中我地最鐘意大啡菇大啡菇燒完之後都唔乾身 仲係好有水份💦.放題當然仲包括小食例如塘揚池魚仔、炸雞件、日式章魚燒池
青衣城有間新開嘅日式餐廳佐賀山田
集燒肉🥓同火鍋🍲放題於一身
啱晒我呢D選擇困難症嘅人
可以拖延到最後一刻先決定食咩🤣
🌟松放題 - 美國SRF安格斯和牛 ($298)
呢個套餐嘅食物選擇包羅萬有😳
首先會上一個雜錦燒盛冰盒 打卡一流📸
呢個盒有啲牛肉例如黑毛和牛同小牛排係冇得再點嘅
而我亦都覺得呢兩款係最好味
味道同肉質都好好 仲有少少入口即溶添🤤
所以強烈建議第一啖就食左先同埋要仔細品嚐
錯過左就要下次再食過🤪
仲有一款骨付腸 非常特別🤩
店舖有提供原味、味噌味、鹽味不同口味嘅肉類選擇
我就覺得原味已經夠好味😚
另一點好吸引我嘅就係有海鮮食
例如蠔🦪、帶子、蝦🦐等等
最驚喜係連甲羅燒都有😍 通常呢款係任食放題中唔會有得食
我地當然唔執輸encore左幾次
啱晒鐘意蟹嘅朋友🦀
蔬菜都非常多選擇 例如蘆筍苗、大啡菇、秋葵等等
當中我地最鐘意大啡菇
大啡菇燒完之後都唔乾身 仲係好有水份💦
放題當然仲包括小食
例如塘揚池魚仔、炸雞件、日式章魚燒
池魚仔點一個都俾左好多條我地🤣🤣
如果覺得唔夠飽出邊仲可以自家製紫菜飯或者溫泉蛋飯🍚 配埋D肉食亦都冇咁膩
飲品方面就有多款汽水🥤 仲有韓國罐裝咖啡
另外仲有一部咖啡機 可以飲熱飲
甜品櫃有幾款蛋糕🍰、泡芙
用嚟送咖啡一流☕️
仲有多款日本雪條 普通超市好少見
餐廳選用嘅材料優質又多選擇😋
仲可以自己電子落單 好方便
下次一定再嚟試下火鍋🍲
午餐
2022-05-26 610 瀏覽
好耐冇食過燒肉放題 適逢就嚟月尾出糧 梗係要食返餐好 慰勞一下咁努力工作嘅自己啦🤪 今日嚟咗青衣城 地點真係好方便好就腳呀我地嗌咗燒肉松放題 係食美國SRF安格斯和牛 可以食兩個鐘 真係任食唔嬲🤣 飽到捧住個肚出門口 除咗我地揀嘅燒肉放題 餐廳都仲有火鍋可以選擇 不過今日真係好想食燒肉🥳雜錦燒肉盛冰盒首先上枱嘅係呢個冰盒🥰 見到都嘩咗出聲 因為個視覺效果好好👍🏻 而且每樣肉都有張紙寫明係邊款肉 等我地可以試咗鍾意邊款先再落單 係個好貼心嘅設計 個人最鍾意係油花好多嘅日本佐賀A4牛板腱🐮 真係有入口即融嘅感覺餐廳係用QR code落單 真係夠晒環保 而且可以一次過點多樣 唔駛怕煩到店員🙈 分類清晰 每種肉都有多款醃製方法可以選擇 真係有好多種類😚 每次叫嘅時侯都係跟件數上 第一次落單時唔知 變咗好多件都係一件嘅牛😂 除咗肉類都有牛油本菇 牛油帶子呢啲燒烤會見到嘅食物 連甲羅燒都有得食呀🦀甜品都有好多選擇 雪條就有日本Meji雪條 平時係街見到都會買返屋企 一盒得6枝 今次真係可以食返夠本😎 最愛紅豆煉奶味 好有層次整體嚟講 呢間燒肉放題質素幾好😛 牛豬雞 海鮮 蔬菜樣樣齊👍🏻 真係想食咩
雜錦燒肉盛冰盒
整體嚟講 呢間燒肉放題質素幾好😛 牛豬雞 海鮮 蔬菜樣樣齊👍🏻 真係想食咩就有咩 真係好難每樣介紹晒😂 如果下次又心掛掛想食燒肉 應該都會諗起佢☺️

佐賀山田✨🥩|青衣 高質任食 日式燒肉 和牛海鮮甜品💕|😚今日去咗接羊先生收工,順便食埋晚餐先返屋企。我哋就去咗青衣城睇吓有啲咩好食。見到有一間好似係新開張嘅任食燒肉火鍋嘅餐廳,睇完餐牌之後都覺得好吸引,所以就揀咗呢一間餐廳食燒肉。除咗燒肉之外,其實都有打邊爐嘅選擇。佢哋餐廳就分咗兩邊,一邊係燒肉,一邊就係打邊爐🫢✨我哋今次就揀咗燒肉松放題,諗住咁耐冇見,就食好啲。呢個燒肉放題都真係好多食物既選擇架🥩肉類:佢本身就已經跟咗一個雪之燒肉盛❄️,入邊就已經擺咗松放題獨有嘅牛肉特選類別,咁大家就開啲試到各款高質牛肉,佢仲用標籤標示住,咁就更加清楚👍🏻🤤牛肉黎講,我最鍾意係SRF安格斯和牛牛板腱,一口牛同美國SRF牛肋條。整體牛肉質素都非常之高,會見到啲雪花非常之平均,全部都好Juice,一咬落去就爆汁。呢幾款除咗牛脂重,牛味都非常之濃郁。我哋之後都有係咁encore呢三款嘅牛,好推介俾大家👍🏻💕🐷豬方面,我哋就最推介豬頸肉俾大家啦,咬落去都係好爆汁,好爽脆,推介!🐣雞肉方面,其實我哋平時平時食燒肉都好少食雞嘅,因為梗係想圍返本,所以梗係要瘋狂encore牛啦🤣不過呢度嘅雞都真係令我幾驚喜,特別
佐賀山田✨🥩
|青衣 高質任食 日式燒肉 和牛海鮮甜品💕|

🥩肉類:

🐣雞肉方面,其實我哋平時平時食燒肉都好少食雞嘅,因為梗係想圍返本,所以梗係要瘋狂encore牛啦🤣不過呢度嘅雞都真係令我幾驚喜,特別係華味鳥雞肉丸同埋芝士雞腿肉,仲有雞肉爽。你幾款都係非常之好味,推介俾大家💕!雞肉食得出用左好少粉漿,肉質好嫩滑同埋咬落去就係好juicy, 真係食多幾粒都唔怕。芝士雞腿肉就係用咗一個錫紙兜裝住再擺喺燒烤爐上邊烤熟,芝士味雖然唔係好濃郁但係都有拉絲效果,最鍾意係佢嘅雞腿肉真係好嫩🫠

⚠️呢度除咗有原味嘅肉類選擇之外,仲有唔同醃料嘅肉作選擇大家可以跟返自己嘅喜好,食咗原味,之後再食醃料味嘅肉。原味繼續用返鹽同埋醬油已經好夠味,可以食得出食材本身嘅鮮味,之後再可以試吓醃料嘅肉,轉變下口味😆👍🏻

🦐呢度仲有好多唔同海鮮嘅選擇,有燒廣島蠔,蜆,帶子,海蝦,鯖魚,海蝦,仲有甲羅燒添呀😍!海鮮就真係要瘋狂encore啦!蜆,帶子,廣島蠔,都係用錫紙兜裝住再落咗牛油擺喺燒烤爐上邊燒。味道真係好鮮甜同埋雖然係冰鮮但係就冇雪藏味,廣島蠔更加係好creamy好Juice仲要脹卜卜好大粒🫣🫣!海蝦都幾彈牙同埋幾大隻嘅。仲好記得喺日本嘅時候食甲羅燒真係好好味,估唔到呢度都有機會食。佢一件都俾咗非常之多嘅蟹膏仲有蟹肉,十級鮮味,真係好想攞嚟撈飯🤣

🥬蔬菜類方面呢度都有好多唔同嘅種類例如牛油金菇,牛油本菇,牛油蘆筍,菠蘿,仲有大啡菇添啊。我自己最鍾意就係燒蘆筍同埋本菇,因為蘆筍完全無渣,好嫩🤤

⚠️除咗用電話落order嘅食物之外,出面仲有唔同嘅拌飯,可以自己DIY,我見就有啲人整咗溫泉蛋飯,都真係幾正🫠🫠,不過我哋太飽啦。仲有唔同嘅飲品可以選擇例如汽水果汁仲有熱飲。再行過少少就會見到有好多明治牌嘅雪條🍧,例如有乳酪芝士,抹茶紅豆,牛乳雪條等等,真係多到食唔晒佢。再行過隔離就會有各款嘅一口甜品,我自己就最鍾意乳酪芝士同埋Brownie啦,呢兩款質素都幾高,唔會太甜或者太膩。雪條我就揀咗乳酪藍莓,酸酸甜甜,真係好開胃。不過佢都溶得幾快大家就食嘅時候先去攞啦

✨✨尼間燒肉都真係幾推介俾大家,食物種類豐富,用料高質,環境舒適夠乾淨,服務態度都好好,店員仲會介紹點樣燒肉同埋上菜速度都好快,第二轉嘅肉類都唔會話差過第一轉,水準都幾平均。另外一提呢度落單就係用電話落單,數量一係代表一塊肉或者一粒丸,所以大家就揀返適合自己嘅份量啦。不過呢度每款最多都係一人揀一份每次大家就唔好做大嘥鬼啦🫢😄

📍佐賀山田 (青衣)
青衣青敬路33號青衣城1期2樓203號舖
2022-05-24 118 瀏覽
上星期晚上食燒肉,落單等左20分鐘都未有食物送上。肉質素差,醃肉汁又勁多勁鹹。職員話最後30分鐘要last order,即刻9秒9落單加一份食物,但已cut單,咁提我last order 把鬼😑
2022-05-22 465 瀏覽
#chuchu食在青衣📍 佐賀山田 呢間開咗唔算好耐,目測有30張枱左右啦!佢哋有燒肉或者邊爐嘅放題,可以食90分鐘!星期五晏就去食唔洗等位,不過入面都算full!—————————————————————❣️ 嚴選美國牛肩肉午市放題 一至四$123 五$133 Lunch邊爐黎講都幾抵!🥩美國牛肩肉雖然係平set但牛肉嘅紋理都ok靚靚、脂肪分佈均勻,唔會好嚡好難咬!嗌左兩三轉質素都冇下降,上咁多碟都幾睇得!🐖美國豚肉都幾好食唔會話好難咬!🍗特選雞腿肉雞好滑,好有雞味!湯底🥘壽喜燒🐷鐘意呢個多啲,啲牛肉會甜啲,啲菜又好食!🍅完熟蕃茄蕃茄味都有嘅,如果唔夠蕃茄,可以係自助吧再拎落去煮吓!🍢配料自助區黎!有唔同嘅丸類、蔬菜可以揀,最basic嘅都有,略嫌選擇唔多,不過🐷唔係好食丸所以都冇乜所謂🤣🥬菜放係雪櫃一碗碗咁,都新鮮同乾淨啲啦,感覺上🤣🍮甜品雪糕甜品放係甜品櫃嘅,🐷對佢哋全部都0興趣,所以交比你哋試!雪糕就係樂天嘅雪條,都好多款!🐷食左杯雲尼拿雪糕,都唔錯!🥤飲品出面嘅飲品選擇都好齊全,汽水呀茶呀水都有—————————————————————不專業評分👅好味指數:7/10💰性價比:7
#chuchu食在青衣
📍 佐賀山田
❣️ 嚴選美國牛肩肉午市放題 一至四$123 五$133
Lunch邊爐黎講都幾抵!
🥩美國牛肩肉
🐖美國豚肉
都幾好食唔會話好難咬!
🍗特選雞腿肉
雞好滑,好有雞味!

湯底
🥘壽喜燒
🐷鐘意呢個多啲,啲牛肉會甜啲,啲菜又好食!
🍅完熟蕃茄
蕃茄味都有嘅,如果唔夠蕃茄,可以係自助吧再拎落去煮吓!

🍢配料

🥬菜
放係雪櫃一碗碗咁,都新鮮同乾淨啲啦,感覺上🤣

🍮甜品雪糕

🥤飲品
出面嘅飲品選擇都好齊全,汽水呀茶呀水都有

不專業評分
👅好味指數:7/10
💰性價比:7/10
👍🏻推薦:6/10
—————————————————————
🏡地址: 佐賀山田 (青衣)
青衣青敬路33號青衣城1期2樓203號舖
#chuchu打邊爐
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2022-05-22
午餐
2022-05-21 151 瀏覽
今日即興想試下 中午打去想book枱但冇位叫walk-in 係咁full嘅情況下都幾期待下入座後問我哋要咩set 我哋揀level3最貴嗰個職員話可以有宵夜價錢但食一個鐘⁉️我哋話唔夠時間要食正價 但職員最後都係要我哋食宵夜價錢但俾1小時15分鐘食 已經唔合理 餐牌寫明90分鐘放題❗️⚠️第二個問題係我食食下有曱甴上台 ⚠️係食物裏面走岀嚟聽到我哋尖叫職員一d反應都冇😪雖然就嚟夠鐘但都不至於視若無睹掛。。。第三個問題係d肉每次每款只可叫兩件而且唔同汁嘅用全部擺埋一碟 d味混合埋一齊有一隻汁好咸 食完應該就要洗腎😿D肉雪到硬哂咁燒 好與壞可自行衡量🙌🏻第四個問題係個新網上面洗唔乾淨好多燶痴咗係度 舊舊肉都黑哂(冇燒燶d肉!)最後值得一讚嘅係飲品款式幾特別👍🏻明治雪條好食😋
今日即興想試下 中午打去想book枱

已經唔合理 餐牌寫明90分鐘放題❗️

⚠️第二個問題係我食食下有曱甴上台 ⚠️

係食物裏面走岀嚟
聽到我哋尖叫職員一d反應都冇😪
雖然就嚟夠鐘但都不至於視若無睹掛。。。

第三個問題係d肉每次每款只可叫兩件
而且唔同汁嘅用全部擺埋一碟 d味混合埋一齊
有一隻汁好咸 食完應該就要洗腎😿
D肉雪到硬哂咁燒 好與壞可自行衡量🙌🏻

第四個問題係個新網上面洗唔乾淨
好多燶痴咗係度 舊舊肉都黑哂(冇燒燶d肉!)

最後值得一讚嘅係飲品款式幾特別👍🏻
明治雪條好食😋
2022-05-21
$439.5 (晚餐)
  • 煉奶紅豆雪條
2022-05-21 105 瀏覽
最近疫情緩和再加上聽朋友講起青衣城開咗一間日式燒肉放題都幾好食,今日決定同朋友一齊去試吓佢,去到門口原來發現佢燒肉同火鍋都有做。但一心想食燒肉嘅我,冇理朋友嘅意見就揀咗燒肉嚟食😂1900入座初時都唔係好滿,但30分鐘過後已經成場都係人,好在時間預得啱啱好。今日同朋友嘅選擇係,美國安格斯SRF燒肉放題($398/位),餐廳係用手機落單,方便快捷又精準,落單後大約5-10分鐘內就送到,呢個餐肉類海鮮選擇都唔少,但作為牛魔王嘅我,我嘅焦點全部放晒落係牛肉上面,牛板腱、牛肋肉、一口牛、牛仔骨肉、牛舌.....全部通通食勻晒🤣仲有客人落單前都會上一盒牛肉拼盤,呢盒牛肉拼盤儀式咁沈重,底下放有乾冰,打卡一流。食咗太多嘢,好多嘢都好優質,店員仲會不時幫你調教適當嘅火力去燒烤,讚👍🏻牛仔骨肉:肉香細嫩,骨肉好容易分離。牛肋肉:肉味香濃,必食之選。牛油大蜆:蜆肉鮮甜,冇沙。牛油蘆筍:爽嫩冇渣。仲有唔少日本雪糕同甜品樣樣都好高質,記得留返個肚去食呀呀呀呀呀!🤪

牛仔骨肉:肉香細嫩,骨肉好容易分離。

牛肋肉:肉味香濃,必食之選。

牛油大蜆:蜆肉鮮甜,冇沙。

牛油蘆筍:爽嫩冇渣。

2022-05-18 117 瀏覽
食盡青衣之火鍋 — 佐賀山田—————————————————————呢幾日落雨唔想行室外,收工之後就諗起青衣城有個日式火鍋任食,夠方便唔洗周圍走😉 佢隔離仲有間好大既奇趣天地,食飽去行番轉岩岩好🤣🔸 優質美國牛小排90分鐘放題 $289(7-9pm入座 成人)星期二7點既時間都唔洗點等位就可以入座啦!待應十分有禮貌而且唔會出現舉好耐手都冇人理既情況🤣美國牛小排睇相都知質素唔錯啦! 肉質新鮮而且脂肪分佈均勻,仲有一樣好既係,你叫2份佢會用1個碟上俾你,唔似出面個d分開一碟碟霸住曬成張枱🤔雞同牛舌都唔錯,雞好滑,加埋個日本博多華味鳥雞白湯,十分match!出面嘅嘢飲同配料醬汁選擇非常之齊全🥰😍, 仲有佢啲菜係放雪櫃一碗碗畀你拎,感覺上新鮮同乾淨d最特別嘅係佢居然有溫泉蛋同紫菜拎😍真係好少見最後再食埋個乳酪雪條,圓滿嘅一餐😋💭Other comment:呢間日式火鍋後來留意番原來佢仲有日式燒肉放題, 下次再過嚟試下先!🍽食物: 7.5 /10🌌環境: 7.5/10👔服務: 8/10🎖CP值: 7/10
食盡青衣之火鍋 — 佐賀山田

最特別嘅係佢居然有溫泉蛋同紫菜拎😍真係好少見

最後再食埋個乳酪雪條,圓滿嘅一餐😋

💭Other comment:

🍽食物: 7.5 /10
🌌環境: 7.5/10
👔服務: 8/10
🎖CP值: 7/10
2022-05-17 77 瀏覽
I come to this place often because you can get a lot for what you pay for. Customers pay a base price which includes unlimited meat (pork, chicken and beef) and then they have a choice of soup base to go with it. All veggies, sauces, sides, drinks and desserts are included in this price too. Personally the price is very reasonable for what is included but price varies depending on the time of the day. What I like about it is that each person gets their own hotpot so you can customise and enjoy y

What I like about it is that each person gets their own hotpot so you can customise and enjoy your hotpot in your style which is a nice change. Sessions usually have time limits but they give you enough time to savour your meal and have a good experience. Most of the staff do not speak English but they put in a lot of effort to help you and make you feel welcomed. Definitely recommend if you’re in Tsing Yi station.
2022-05-12 155 瀏覽
大約半年冇黎過青衣城🙈發現有好多新開既食肆🌟經過2樓見到佐賀日山門口既餐牌有$398和牛燒肉放題就同朋友決定喺度食晚餐🙆‍♀️餐牌上亦有幾款火煱任食,今次燒肉十分滿意,牛肉質素好高質而且種類好多選擇,真係物超所值!所以決定下次再嚟食火鍋👍雪之燒肉盛🌟呢個係送既🌟嘩😍一上枱已經好驚喜和牛既雪花脂肪好平均!賣相已經好吸晴,而且食落去牛味好濃厚,呢個價錢食到噤高級嘅牛肉真係好值👍另外好鍾意佢個份量,俾你試吓不同牛既部位!你自己最鍾意個幾款就可以再encore啦🙈海鮮一樣正!最開心既係有甲羅燒任食😍食多幾個已經回本!鹹香味十足👍牛油煮蜆🌟每粒都好新鮮肉質飽滿仲有淡淡的海水味👏塩燒牛油帶子🌟鮮甜美味,食落口感彈牙!肉類有四種口味選擇(燒肉汁)(味噌醬)(塩醬)(辛味醬)總括嚟講我個人好推薦美國特選和牛牛肩脊肉🌟黑胡椒牛舌🌟美國SRF安格斯和牛牛板腱🌟牛舌係我既最愛♥️
大約半年冇黎過青衣城🙈發現有好多新開既食肆🌟

雪之燒肉盛

雪之燒肉盛🌟

牛油煮蜆🌟每粒都好新鮮肉質飽滿仲有淡淡的海水味👏
塩燒牛油帶子🌟鮮甜美味,食落口感彈牙!

雪之燒肉盛
2022-05-07 200 瀏覽
今日去到青衣城,食呢間新開嘅日式火鍋燒肉餐廳,見呢排天氣突然有少少轉冷,又可以打邊爐喇🤩餐廳提供幾種唔同價位嘅火鍋放題套餐選擇,今次揀咗美國牛小排放題餐,價錢係二百幾蚊~湯底有幾款選擇,我就揀咗日本櫻花蝦沙嗲湯🦐自助區位置有唔同嘅丸類、蔬菜可以夾,不過今日目標清晰,主打係食牛肉,所以唔算夾得好多🤣一坐低冇耐,唔使落order點餐,店員就會預先送上兩碟優質美國牛小排,牛肉嘅紋理好靚、脂肪分佈均勻😬除咗牛小排之外,仲會送一碟牛舌,另外仲有美國豚肉、雞腿肉~牛肉一食落口就知係好嘢,肉質好柔嫩,肉味十足👍不停Encore嘅牛小排質素冇下降,嚟足咁多碟麵仍係係好靚仔,油脂分佈豐富✌️呢碟係另一款牛肉部位,美國牛肩胛肉眼~飲品選擇都好多,我就偏好道地冬瓜茶、蘋果紅茶,好啱打邊爐嘅時候飲🍹甜品櫃🍮+雪糕🍦味道又幾有驚喜喎,食咗幾款都覺得幾好食😋

湯底有幾款選擇,我就揀咗日本櫻花蝦沙嗲湯🦐
自助區位置
除咗牛小排之外,仲會送一碟牛舌,另外仲有美國豚肉、雞腿肉~
牛肉一食落口就知係好嘢,肉質好柔嫩,肉味十足👍
呢碟係另一款牛肉部位,美國牛肩胛肉眼~
甜品櫃🍮+雪糕🍦
味道又幾有驚喜喎,食咗幾款都覺得幾好食😋
2022-05-03 663 瀏覽
青衣城有間好新嘅燒肉放題,超晒水準😍有咩開心得過冇任何planning之下白撞左入黎,然後發現食到間超級正嘅燒肉店😍中價位嘅松放題(美國SRF和牛)weekday夜晚係398一位首先會送一客雪之燒肉盛,賣相除左好靚打卡一流之外,仲有啲牌仔清楚介紹返每款牛。每一款牛其實就咁望落去,都知真係靚野對得住個價錢其中對於個日本佐賀黑毛和牛,我地比極高極高評價,係入口即溶架首先嗌左一輪海鮮,好surprise佢有得嗌甲羅燒,蠔,仲有大蜆,帶子等等。啲食材都好新鮮而且又好大粒,比一般嘅燒肉店有更多海鮮種類之後又橫掃左一輪肉,啲牛有成超過15款真係每款食一舊都可以好飽,當然我地都有嗌埋豚肉同雞肉啦,其中我自己就最鍾意泡菜豚肉燒同埋單骨雞翼,仲有個細細粒雞肉丸燒完勁香勁好味!朋友就最愛個骨付腸🍖蔬菜同小食我地都嗌左好多🙈章魚燒熱辣辣兼且個皮係微脆架!有個味醂魚乾又係出面燒肉店冇得嗌嘅野,幾特別!蔬菜我就特別推介露荀苗,大啡菇,秋葵同燒菠蘿!啲菜燒完寧舍多水份,證明啲食材真係夠靚!甜品有雪條/雪糕,食左個綠茶雪條,佢入面首先有鍊奶醬,食到中間開始有綠茶冰,再食到底就有紅豆粒,雖然好飽但都好值得一試

2022-05-03