西營盤站附近有幾間外賣專門店,呢間「今日食便當」,主打精緻的日式便當,仲要有和牛食!外賣都可以好高質!邪惡海膽醬燒和牛和牛係澳洲M5級,油花好平均,肉味好濃而且唔會好un ,加埋海鹽同胡椒已經好好食~海膽醬有海膽嘅鮮味同淡淡酒香,都幾特別楓糖照燒雞扒同樣好高質,雞扒有三嚿仔,雞肉好嫩好juicy !輕鬆ko成個便當~Wtsapp就已經可以落單,夠曬簡單方便!外賣都有高質和牛食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)正到!

楓糖照燒雞扒

2022-11-19 8 瀏覽
[ 今日食便當 Let’s bento ]午餐想食輕盈少少,見到上環附近原來有間專食日式便當嘅外賣店。招牌便當套餐包咗沙律、前菜、主食、甜品、飲品。前菜揀咗大葉醋漬蘿蔔,蘿蔔用咗醋醃製,做前菜醒吓胃,清脆爽口。✿ 邪惡海膽醬燒和牛 $208和牛燒到非常香,口感帶點Q彈。和牛面頭鋪滿海膽醬,啖啖都係海膽滋味,配海膽醬好夾,海膽控必試!✿ 泡菜豚肉煮 $108豚肉無腥臊味,加隻溫泉蛋,攪拌起來仲令豚肉更滑口👅👅總結🫦一個便當有齊沙律、前菜、主食、甜品、飲品,最啱附近返工叫lunch 或者晚餐食,一應俱全 。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿今日食便當 Let’s bento地址: 上環德輔道西103號樂基商業中心1-2樓Freshlane電話: 94336958✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 今日食便當 Let’s bento ]

招牌便當套餐包咗沙律、前菜、主食、甜品、飲品。

✿ 邪惡海膽醬燒和牛 $208

✿ 泡菜豚肉煮 $108
豚肉無腥臊味,加隻溫泉蛋,攪拌起來仲令豚肉更滑口👅👅

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
今日食便當 Let’s bento
電話: 94336958
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 邪惡海膽醬燒和牛
今日食便當好嗎?代第一次食200蚊嘅外賣日本便當有一款主菜配沙律、前菜、飲品和甜品食完令我覺得好回味,用料上乘食午飯唔再係為咗要填飽肚,求其就一餐即係如果同同事們食飯我要豪氣噉同佢哋講我今日係食邪惡海膽醬燒M5和牛便當變得好高級🙊,原來食外賣都可以升呢🆙唔係白色嘅飯盒同餸飯撈埋一碟😔包裝上用銀色保溫紙,四方外盒分隔食物落咗訂單,就好快可以去到自取淨聽個名【炙燒澳洲直送M5和牛】已經想食M5肉質軟嫩,滿佈油花口感,真係爆汁好細膩醇厚,配上邪惡又有鮮味嘅海膽醬真係天衣無縫嘅味覺享受💫💫小前菜係帶子邊沙律係梅子車厘茄都好鮮甜,令人好開胃另外一款係🐔楓糖醬油#照燒雞扒 $98楓糖相比起柚子蜜味,更加清甜同健康雞肉好厚又滑,連雞外皮都好皮脆同甘香配上日本醬汁粟米和甘筍粒真係連日本珍珠米飯都食得好咗沙律菜好新鮮爽脆,再加水果味啫喱甜品飲品方面: 我叫了日本炭燒牛奶咖啡我好滿意今次叫外賣自取嘅食物質素原來食外賣都可以好有驚喜同咁好味🤤免運費: 如港島區滿$500/九龍區滿$800
今日食便當好嗎?
代第一次食200蚊嘅外賣日本便當

有一款主菜配沙律、前菜、飲品和甜品
食完令我覺得好回味,用料上乘
食午飯唔再係為咗要填飽肚,求其就一餐

即係如果同同事們食飯
我要豪氣噉同佢哋講
我今日係食邪惡海膽醬燒M5和牛便當

變得好高級🙊,原來食外賣都可以升呢🆙
唔係白色嘅飯盒同餸飯撈埋一碟😔
包裝上用銀色保溫紙,四方外盒分隔食物
落咗訂單,就好快可以去到自取

淨聽個名【炙燒澳洲直送M5和牛】已經想食
M5肉質軟嫩,滿佈油花口感,真係爆汁

好細膩醇厚,配上邪惡又有鮮味嘅海膽醬
真係天衣無縫嘅味覺享受💫💫
小前菜係帶子邊
沙律係梅子車厘茄都好鮮甜,令人好開胃

另外一款係🐔楓糖醬油#照燒雞扒 $98
楓糖相比起柚子蜜味,更加清甜同健康
雞肉好厚又滑,連雞外皮都好皮脆同甘香
配上日本醬汁粟米和甘筍粒
真係連日本珍珠米飯都食得好咗
沙律菜好新鮮爽脆,再加水果味啫喱甜品
飲品方面: 我叫了日本炭燒牛奶咖啡

我好滿意今次叫外賣自取嘅食物質素
原來食外賣都可以好有驚喜同咁好味🤤
免運費: 如港島區滿$500/九龍區滿$800

2022-10-17 40 瀏覽
極上海膽醬便當🍱喺上環返工每日放Lunch日日都係食果幾條街嘅餐廳,特別係熱天或者落大雨嘅時候,就更加唔想煩落樓去買外賣。放飯前打開IG無意間見朋友share - 今日食便當 Let's Bento。 好近我返工位置,仲要可以係外賣平台上訂送貨,今日中午就簡你啦! 唔洗多講,直接簡左睇落去最吸引嘅(A.)邪惡海膽醬燒和牛 (跟餐配日本珍珠米飯 + 沙律 + 前菜 + 甜品 + 飲品) ($208) 。 見外賣自取有優惠,反正今日冇落雨天氣又好,就當落街行兩步攞外賣,其實位置都幾方便,就係西營盤站地鐵站2分鐘距離,只需要行上去2樓,呢個地方係類似中央共享廚房,只需要搵返間餐廳,就可以直接取貨,(不設堂食)。 詳細地址:上環德輔道⻄ 103 號 樂基商業中心 2 樓 Freshlane K26 (⻄營盤A2出口)不得不讚,呢個海膽醬同新鮮海膽根本冇分別,海膽醬非常之鮮甜,口感綿滑且入口即溶。正正因為佢係海膽醬,唔怕外賣長時間運送而導致出水既情況。和牛份量亦好充足,一個人食絕對足夠。兩個咁矜貴嘅食材加埋上嚟,價錢都幾實惠,簡直係物美!特別見到嘅係,香港區滿$500免費送貨,下次可以同埋一班同
極上海膽醬便當🍱

特別見到嘅係,香港區滿$500免費送貨,下次可以同埋一班同事一齊叫外賣,咁就可以免運費,慳返嚟嘅錢又可以買多點小食試下!
上次食過一次日式便當好吸引已經諗定下次要試埋佢地既招牌海膽醬燒和牛同大蝦味噌湯,趁住今日紅日放假,一於叫多幾款同屋企人share先😍🥩邪惡海膽醬燒和牛便當 ($208)呢款係小店既人氣推介之一,店主嚴選食材,用既係澳洲M5和牛片,牛味香濃而且入口即溶,只需要用鹽同胡椒調味已經好好食,連配菜都係用和牛脂肪拌炒,配自家製特色海膽醬,香濃既海膽醬帶微微酒香,鮮味十足💯前菜就揀左牛油南瓜粟米🌽,粟米鮮甜多汁,送飯一流,中間既前菜都好高質,上次係帶子裙邊,今次係芥末八爪魚,性價比高😚😚😚追加招牌大虎蝦味噌湯 ($58)見到小店IG推介呢個招牌大虎蝦味噌湯,今日月頭出糧食好啲,一打開個蓋聞到好香蝦味,味噌湯鹹度適中,配料有日本野菜雜菌,用上大量虎蝦熬製,追加既大蝦味噌湯都有一隻炙燒虎蝦,蝦肉爽口彈牙👍🏻👍🏻👍🏻🍱柚子照燒雞扒便當 ($98)呢個encore左幾次依然咁好食😋最鐘意佢個汁用黎送飯一流,醬汁帶有淡淡既柚子香味,雞扒煎到表面金黃色,肉質嫩滑多汁,推介😋😋🍱日式煙肉蛋炒飯 ($108)上次食過佢地既炒飯已經食唔停口,個個都好欣賞個炒飯決定今次要encore,先煎香煙肉粒同其他配料,再加入日

🥩邪惡海膽醬燒和牛便當 ($208)

追加招牌大虎蝦味噌湯 ($58)

🍱柚子照燒雞扒便當 ($98)

🍱日式煙肉蛋炒飯 ($108)
上次食過佢地既炒飯已經食唔停口,個個都好欣賞個炒飯決定今次要encore,先煎香煙肉粒同其他配料,再加入日本珍珠米一齊炒,炒飯粒粒分明,份量都幾多,仲有前菜、沙律同甜品,非常豐富😚

1K
2022-10-01 27 瀏覽
鍾意食日式便當既朋友注意啦!今次同大家介紹呢間小店 — 今日食便當🥳🥳小店主打日式便當套餐🇯🇵,包括有主菜、珍珠米飯、沙律、前菜、甜品同飲品,好豐富!!佢地仲會經常更換menu,keep住有新鮮感🤩🤩🍱邪惡海膽醬燒和牛 $208✨選用澳洲M5和牛🐮,肉質嫩滑重牛味~~和牛經炙燒後更添焦香,配上自家製海膽醬好惹味!!前菜揀左自家製梅漬蕃茄🍅,蕃茄仔酸甜juicy,食完好開胃👍🏻👍🏻另外甜品係啫喱,口感Q彈!飲品揀左日本無糖麥茶,可以解解膩🌿🌿🍋檸檬沙翁芝士年糕 $48/2✨呢款係新推出既小食,叫左黎試試~~芝士年糕外脆內軟,外層沾上砂糖同檸檬碎,食落帶檸檬清香!!裡面有滿滿芝士餡🧀,鹹鹹甜甜幾特別❤️❤️
佢地仲會經常更換menu,keep住有新鮮感🤩🤩

🍱邪惡海膽醬燒和牛 $208✨
選用澳洲M5和牛🐮,肉質嫩滑重牛味~~
和牛經炙燒後更添焦香,配上自家製海膽醬好惹味!!

🍋檸檬沙翁芝士年糕 $48/2✨
呢款係新推出既小食,叫左黎試試~~
芝士年糕外脆內軟,外層沾上砂糖同檸檬碎,食落帶檸檬清香!!
裡面有滿滿芝士餡🧀,鹹鹹甜甜幾特別❤️❤️
2022-09-26 478 瀏覽
媽媽忽然打電話給我說她今晚不煮飯了,叫我直接買兩個外賣回家吃,我馬上問在上環工作的朋友有甚麼好外賣,她推介我去freshlane,說這裡有不同的外賣選擇,最後我挑了今日食便當,因為我想今晚吃日式外賣。今日食便當的招牌便當套餐包括沙律,前菜,主食,日本珍珠米飯,甜品及飲品,相當豐盛。我自己就揀選了自家製梅漬蕃茄作前菜,柚子照燒雞扒為主食,喝日本蘋果汁。沙律食材多樣化,有生菜,粟米,車厘茄,紅菜頭,佐以胡麻醬,吃到許多營養,沙律保留蔬菜的水潤脆口感,炎熱日子品嚐沙律特別清新怡人。愛吃蕃茄的絕對要必點自家製梅漬蕃茄,不誇張,吃完一口自家製梅漬蕃茄就瘋狂吃起來,非常開胃,當前菜太適合了,梅漬的微酸讓蕃茄更鮮甜清爽,胃口大開,一下子被掃光。柚子照燒雞扒先刷醬後燒烤,雞扒外皮保有酥脆感,中間雞肉不乾柴,熱熱吃還有雞汁,柚子醬酸酸甜甜,加上炭香味,柚子照燒雞扒不得不說頗有水準,而且雞扒挺有厚度,吃度一絲絲的雞扒纖維。甜品是簡單懷舊的芒果啫喱,我很久沒吃過這種啫喱呢,故一吃特別懷念。芒果啫喱晶瑩剔透,彈性十足,芒果酸甜味恰當,有種說不出誘人的芒果香,讓人垂涎三尺。媽媽在電話吩咐我,記得她的招牌便當套餐

媽媽在電話吩咐我,記得她的招牌便當套餐要選大葉醋漬蘿蔔,生薑豚肉燒和日本蘋果汁,我當然沒遺忘,準確的買回家。一看大葉醋漬蘿蔔就知道廚師刀工了得,白蘿蔔切得薄透,非常爽脆,酸美醒胃,讓人一片接一片吃著。

媽媽因為食慾不振,故媽媽點選日本人氣家常菜的生薑豚肉燒來胃口大開一番,生薑豚肉燒軟軟嫩嫩,帶著鹹鹹甜甜的醬汁,香氣撲鼻,好吃又下飯,媽媽就是喜歡用豚肉將珍珠米飯包起送入口中,享受它的味美。

圓滾滾的檸檬沙翁芝士年糕均勻受熱,外層金黃酥脆,即使外面裹上砂糖,卻不會死甜,嘴裡還散發陣陣檸檬清香。雖然檸檬沙翁芝士年糕看起來平凡,但吃來美味可口,芝士年糕微甜不膩讓人驚喜,帶點芝士拉絲咬感,真是太銷魂,太迷人了。

2022-09-22 39 瀏覽
今日食便當 @Freshlane地址:上環德輔道西103號樂基商業中心1-2樓FreshlaneFreshlane好得意架, 好似一個中央廚房, 好多餐廳係同一個舖位入面, 野食可以同舖頭先落單, 外賣自取, 極之方便。最怕外賣平台成日過了LUNCH TIME都未送到, 一係無啦啦等了成個鐘先取消我張單, 靠外賣仔不如自己做外賣仔, 行幾步去了西營盤取外賣整齊一格格放到幾日式便當FEEL, 有主食、沙律、前菜同飲品。是日韓都有架菜式, 試了日式素菜蛋餅$88及柚子照燒雞扒$98, 配日本珍寶米日感更QQ柔軟。前菜梅漬蕃茄酸甜多汁好開胃的, 另一個大葉醋醃蘿蔔也是酸香, 令人增加食慾。日式素菜蛋餅什面有紅蘿蔔, 金茹絲同椰菜, 加上醬汁簡單好食,唔想食肉架素食好選擇。柚子照燒雞扒甜味同醋子香, 雞扒肉嫩滑多肉,檸檬沙翁芝士年糕拿回去10分鐘後溫度是微暖。對於附近外賣經常排長龍, 想食好少少架外賣, 是個唔錯的選擇。飲品都是日本的, 成個便當好有FEEL, 想起之前買便堂去日本公園擺位賞櫻花的回憶。
今日食便當 @Freshlane

柚子照燒雞扒甜味同醋子香, 雞扒肉嫩滑多肉,

檸檬沙翁芝士年糕

外賣食物當道!今次幫襯呢間Freshlane為客戶提供雲端廚房空間,顧名思義就係專注做外賣回廚房,提供基本廚房設施以及食物牌照,客戶只需自備簡單廚房設備,參加外賣平台就可以開始做生意👍🏻今次幫襯一間便當餐廳先🍱-✤ F.泡菜豚肉煮 $108泡菜豚肉味道冇話非常濃郁,食落去唔會太鹹都唔會太辣🌶️配有芥末章魚、沙律;前菜選擇咗自家制梅漬蕃茄,味道酸酸甜甜非常開胃!飲品揀咗日本炭燒牛奶咖啡,味道偏甜。✤ H.楓糖醬油照燒雞扒 $98呢個便當雞扒數量唔算多,比較薄身,最讚係個調味!楓糖醬油嘅焦糖味濃郁。最適合攞嚟送飯!同樣配有芥末章魚、沙律;前菜選擇咗鮮牛油南瓜粟米,南瓜切得非常細粒同粟米一樣🌽,飲品揀咗日本無糖麥茶,估唔到係一大支!✤ 檸檬沙翁芝士年糕好可惜芝士年糕行到翻公司已經凍曬無法拉絲🥹式果陣點少少店家獨家帶有檸檬碎嘅砂糖好清新👍🏻鹹中帶甜,非常唔錯!
✤ F.泡菜豚肉煮 $108

✤ H.楓糖醬油照燒雞扒 $98

✤ 檸檬沙翁芝士年糕
  • 檸檬沙翁芝士年糕
2022-09-21 338 瀏覽
近著西營盤站,兩層高的Freshlane匯集數間外賣專門店,其中這間「今日食便當」,主打精緻的日式便當,一共有十二款便當,跟配飯、沙律、前菜、甜品及飲品,更有多款和風小食、日式沙律等。透過Whatsapp、IG或者外送平台下單,方便又快捷。邪惡海膽醬燒和牛 - $208絕對是店家的招牌便當,一排切片的和牛選用澳洲直送M5級,有著豐溢且平均的油花,慢火炙燒將油脂融入牛肉之中,肉味濃郁且有微微咬口,簡單的海鹽和胡椒已提鮮不少,入口軟嫩鮮甜,再加上自家特製海膽醬,有著肥美海膽的濃郁獨特香氣和淡淡酒香;粒粒分明飽滿的日本珍珠米飯有少少黑白芝麻粒;清新的柚子醋沙律有不少多汁香甜的車厘茄;前菜一共有四款,選了自家製梅漬蕃茄,香甜的蕃茄有著梅的酸甜。甜品自家製啫喱晶瑩剔透,充滿著水果味,入口帶有彈性。飲品日本SANGARIA出品的橙汁口感清爽,低卡路里更放心飲用。檸檬沙翁芝士年糕外脆內柔軟的沙翁,沾滿砂糖,有著濃郁的蛋香,咬開流出幼滑的檸檬忌廉,酸酸甜甜感覺更輕盈。

邪惡海膽醬燒和牛 - $208
自家製梅漬蕃茄

前菜
一共有四款,選了自家製梅漬蕃茄,香甜的蕃茄有著梅的酸甜。

甜品
自家製啫喱晶瑩剔透,充滿著水果味,入口帶有彈性。

飲品

2022-09-21
午餐
西營盤有心思的日式便當✨🦥近中山紀念公園,有個地方叫做[Freshlane],是西營盤首個大型外賣美食基地,外賣品牌多不勝數,匯集環球美食。而這間「今日食便當」除了平日外,星期六、日也營業,很適合附近上班人士,及假日到公園遊玩和野餐的人。客人可透過網上美食平台進行下單,亦可以What’s app下單,消費滿$500-$800更可享免運送貨服務,詳細可到小店IG查詢。留意,星期一休息。言歸正傳,介紹一下其出色的便當,便當賣相十分精緻。《邪惡海膽醬燒和牛》$208這是小店的招牌便當套餐,炙燒澳汁直送嫩滑M5和牛,配自家製的海膽醬,套餐跟日本珍珠米飯、沙律、前菜、甜品和飲品,十分豐富!主角炙燒澳洲和牛足料,燒得漂亮,肉質嫩滑,色澤粉紅,大滿足!和牛配搭其海膽醬,變得更惹味!套餐中的小食包括了自家製的梅漬番茄仔,味道很開胃,甜蜜的感覺!《檸檬沙翁芝士年糕》此外更可追加和風小食,這個特色芝士年糕是新推出的產品,推薦!✨超級好吃!✨外層脆口,而內裏是非常流心的芝士,超好吃!👍🏻還有,小店原來會經常更換餐牌內容,很有新鮮感呢!總結:高質的日式便當外賣店。
西營盤有心思的日式便當✨🦥

言歸正傳,介紹一下其出色的便當,便當賣相十分精緻。

《邪惡海膽醬燒和牛》$208

《檸檬沙翁芝士年糕》

還有,小店原來會經常更換餐牌內容,很有新鮮感呢!

總結:高質的日式便當外賣店。
2022-09-17 25 瀏覽
今時今日便當竟然有和牛揀🤤*邪惡海膽醬燒和牛便當套餐 $208(套餐附前菜,飲品甜品) 估唔到有成十塊澳洲M5和牛咁多🥰 燒完牛味同油香出曬嚟,食落軟腍帶肉汁配埋濃郁海膽醬汁一齊食,真係好出色😍前菜揀左自家制梅漬蕃茄🍅無去皮所以食落有話梅嘅甜,仲保留度番茄酸味另外仲叫左款新出甜品檸檬沙翁芝士年糕 $48/2件咬落幾軟糯,中間嘅芝士亦呈流心,如果檸檬味再酸啲就更加好📍今日食便當上環德輔道西103號樂基商業中心1-2樓Freshlane
今時今日便當竟然有和牛揀🤤

*邪惡海膽醬燒和牛便當套餐 $208
(套餐附前菜,飲品甜品)

前菜揀左自家制梅漬蕃茄🍅
無去皮所以食落有話梅嘅甜,仲保留度番茄酸味

另外仲叫左款新出甜品檸檬沙翁芝士年糕 $48/2件
咬落幾軟糯,中間嘅芝士亦呈流心,如果檸檬味再酸啲就更加好

📍今日食便當
上環德輔道西103號樂基商業中心1-2樓Freshlane
2022-09-17 21 瀏覽
今日食便當原來便當都有好多種食法 其中一種就係外賣然之後攞去公園野餐這是一個嶄新的體驗因為非常專業嘅廚房做外賣生意客人可以隨時隨地網上落單 夜晚12點都可以幫襯言歸正傳講嘢食打開見到非常美麗嘅日式定食前菜飲品沙律主菜一一有齊日本珍珠米每一粒都咁有口感 濃郁飯味黏口嘅感覺好似食緊壽司咁 有口感又夠清新 飯味十足和牛味道濃郁 唔捨得咁快將佢吞落肚 試過你就知 加上上面有一種濃烈嘅海膽汁 呢一個係一個非常華麗嘅餸菜 所以用頭先嘅白飯去食感覺100分 自家製梅漬蕃茄味道好特別前菜甚至乎係一個沙律 可以令到人更加有食慾 見到廚師嘅功夫加一個日本蘋果汁同埋啫喱在一個大自然嘅環境底下品嚐實在太美好喇因為附近就係孫中山公園以上定食只係$200有交易 而且附送小食檸檬莎翁芝士年糕非常甜美又有口感咬落去嘅芝士又可以拉絲唔係講笑真係好好食咁方便就可以得到美食 仲唔去幫襯?店舖菜單會不時更換 所以要密切留意每一次有什麼好嘢食 爭取時間去幫襯
今日食便當

而且附送小食
檸檬莎翁芝士年糕
非常甜美又有口感咬落去嘅芝士又可以拉絲
唔係講笑真係好好食

咁方便就可以得到美食 仲唔去幫襯?

2022-09-16 27 瀏覽
最近疫情又嚴重返,星期五Happy and Lazy Friday唔想煮搵下附近有咩正野食,係IG搵到呢間人氣日式便當外賣,一於買返去同屋企人一齊食啦~ 一個set有齊沙律、前菜、甜品同飲品,用既係日本珍珠米飯,預先whatsapp落定單去到就有得拎,夠哂方便😚🍱經典便當套餐: 柚子照燒雞扒 ($88)一打開就聞到好香雞扒味,雞扒煎到微微焦香,雞肉嫩滑多汁,好鐘意佢個柚子照燒汁,送飯一流,配菜有洋蔥、甘筍、燈籠椒,前菜就揀左牛油南瓜粟米,粟米好甜,南瓜切到一粒粒好好食😋仲有沙律菜好開胃👍🏻🍱經典便當套餐: 日式煙肉蛋炒飯 ($108)另一個便當套餐我就揀左日式煙肉蛋炒飯,有兩格都係炒飯應該有兩份飯既份量,炒飯好乾身唔油膩而且鹹度適中,食下食下好快食哂,前菜我就揀左日本枝豆,口感好清新,正🔥🍋檸檬沙翁芝士年糕要推介大家試下呢個新產品檸檬沙翁芝士年糕,平時最怕啲芝士年糕好漏,餐廳加入檸檬既元素中和返芝士既膩,口感好特別,外層甜甜地,入面又有芝士年糕既煙韌口感,正呀😍😍😍套餐仲包左飲品同甜品,飲品我就揀左日本炭燒牛奶咖啡同日本橘子汁🇯🇵,仲有啫喱做甜品,大滿足,下次要再encore💯

🍱經典便當套餐: 柚子照燒雞扒 ($88)

🍱經典便當套餐: 日式煙肉蛋炒飯 ($108)

🍋檸檬沙翁芝士年糕

2022-09-15 26 瀏覽
Take away要食得開心最緊要係包裝精美😙樣樣分開裝食得更有儀式感建議大家響大廈搭lift上二樓唔好響後巷上~第一次緊係要食啲最正嘅招牌菜海膽M5和牛便當個海膽醬超好食😋真係有濃郁嘅海膽味和牛燒得夠晒香而且牛味濃郁中間有帶子裙邊前菜揀咗南瓜牛油粟米🌽牛油味超香仲跟沙律🥗米係用日本米㗎~仲點咗個小食~檸檬沙翁芝士年糕其實係平時食開嘅芝士年糕但係上面有啲檸檬糖咁樣嘅配搭真係好新奇又好滋味😋
Take away要食得開心
最緊要係包裝精美😙

樣樣分開裝食得更有儀式感

建議大家響大廈搭lift上二樓唔好響後巷上~

第一次緊係要食啲最正嘅招牌菜

中間有帶子裙邊

前菜揀咗南瓜牛油粟米🌽
牛油味超香

仲跟沙律🥗
米係用日本米㗎~

仲點咗個小食~
其實係平時食開嘅芝士年糕