2023-08-26
呢間二世祖Cafe,店如其名超搞鬼👻,店入面裝修玩味極重,佈滿奇趣嘅壁畫同裝飾,打卡位都幾多!食物超fusion😍,極多特別既combo,小編都想日日做二世祖去二世祖chill,各位二世祖讀者記得提前預約,因為佢哋超爆!🔥自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 💰$148份量同熱量都好勁😆,炸雞加窩夫呢個combo好少見cafe會有,入面跟埋花生醬同糖漿,鹹甜鹹甜咁食落都幾過癮!🧇大蒜絲自家烤乳豬意大利飯 💰198乳豬超脆,雖然得一舊但個size都大件,跟Risotto食,成件事新鮮得黎又幾夾,但我覺得個飯可以再熟少少!💗檸檬牛油蜆 💰98好鮮甜多汁,個賣相勁法式,打卡都超靚!👍🏻小山園抹茶心太軟配雪糕💰$88好好好好食!原諒小編難以用筆墨形容既好食,心太軟焗得啱啱好,流心抹茶醬🍵濃得黎又唔會太杰,抹茶完全唔苦,連同雪糕,藍莓,花瓣一齊食,真係人生一大享受!🫶🏻特濃宇治抹茶白朱古力奶💰$48二世祖特濃朱古力奶💰48我入去舖頭,真係唔誇張,幾乎每一台都叫左一支綠茶/朱古力口味,一試真係驚為天人,有少少似特濃版維記朱奶,奶味超濃,用細杯慢慢啖超爽!✨
自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 💰$148
大蒜絲自家烤乳豬意大利飯 💰198
檸檬牛油蜆 💰98
好鮮甜多汁,個賣相勁法式,打卡都超靚!👍🏻
小山園抹茶心太軟配雪糕💰$88
特濃宇治抹茶白朱古力奶💰$48