2023-11-20
聽朋友介紹大角嘴附近有好多特色小店 今次就搵到EASYJOE 好有驚喜 裝修行工業風 坐得好舒服 平日夜晚都坐滿👫🏻👭🏻👬🏻特濃宇治茶抹茶白朱古力奶🍵 ($48)店員介紹話係用日本宇治抹茶粉+明治4.3牛奶沖製 真係好好飲💯 好順 濃濃既抹茶味 用左玻璃樽裝住 個樣好靚 好岩打卡 注意❗只限堂食避風塘魷魚鬚🦑 ($78)炸得香脆 咬落口感幾好 一啲都唔韌 味道香辣辣地又幾惹味二世祖特濃卡邦尼意粉🍝 ($108)香濃嘅芝士+忌廉汁 醬汁包圍住每條意粉 再加埋脆脆的煙肉 口感滿分 意粉煮既時間岩岩好 好彈牙美國牛肉蘑菇芝士漢堡配炸洋蔥圈🍔 ($148)個漢堡有微微煎過 脆脆地 啲牛肉好juicy 仲可以保留到肉汁 加埋d蘑菇 令個漢堡更香更有層次感不過最正係d芝士 好濃好香 同牛肉蘑菇真係一流 真係啱晒我個口味 另外 炸洋蔥圈脆脆嘅外層 裡面嘅洋蔥仲保持住原本既甜味😋二世祖招牌窩夫配雪糕🧇🍨 ($88)窩夫外脆內軟嘅口感 濃濃的蛋香 再加上好出色既玄米茶雪糕 超夾!💯
特濃宇治茶抹茶白朱古力奶🍵 ($48)
避風塘魷魚鬚🦑 ($78)
炸得香脆 咬落口感幾好 一啲都唔韌 味道香辣辣地又幾惹味
二世祖特濃卡邦尼意粉🍝 ($108)
美國牛肉蘑菇芝士漢堡配炸洋蔥圈🍔 ($148)
二世祖招牌窩夫配雪糕🧇🍨 ($88)