最近新開幕嘅九井食堂位於香港仔!平日晚餐時間都大排長龍,非常受歡迎!😍💕九井壽司盛定食 $88呢個定食非常豐富,包括有雜錦壽司、天婦羅🍤、麵豉湯、茶碗蒸及前菜!壽司🍣有三文魚、吞拿魚、油金魚、帶子及牡丹蝦,款款鮮甜美味!天婦羅有兩件蝦、一件南瓜及一件蕃薯🍠,炸至外層香脆,內𥚃保持濕潤感和香氣!以呢個價錢,呢個質素,仲要豐盛,真係平靚正,無得再挑剔啦!十分推介!💕北海丼$108 轉定食加$22有海膽、吞拿魚蓉及三文魚籽!海膽大大片,濃郁甘甜!吞拿魚蓉肥美幼滑,撈飯一流!三文魚籽夠鮮甜!真心正,仲要咁平,無得輸!💕左口魚裙邊壽司(兩件) $20魚油豐富,咬落既爽又甜!濃郁甘香,食後魚油香會停留於口內,令人回味無窮!💕三文魚腩壽司(兩件) $25肥美厚切,nice!💕飛魚子軍艦(兩件) $18爽口鮮甜!💕任飲生啤 $68 & 任飲特飲 $13勁抵飲呀!就算飲一杯都要呢個價錢呀!

💕九井壽司盛定食 $88

💕北海丼$108 轉定食加$22

💕左口魚裙邊壽司(兩件) $20

💕三文魚腩壽司(兩件) $25

肥美厚切,nice!

💕飛魚子軍艦(兩件) $18

爽口鮮甜!

💕任飲生啤 $68 & 任飲特飲 $13

勁抵飲呀!就算飲一杯都要呢個價錢呀!
難得阿仔話同我食晏,今日就就下佢食日本嘢啦!佢楝左香港仔中心呢間丸井食堂,門口望下menu有魚生飯又有牛肉湯烏冬(啱我食)!即刻攞飛等入坐。餐廳入口擺放量體溫儀器,加快入坐速度呢度午餐係半自助式任食沙律菜任飲湯同凍熱飲料!前菜加多一碟和風番茄沙律大大個好味又醒胃見到menu樣樣都想食唔理咁多order左3個午餐🐟角切魚生刺身丼,三文魚、中吞拿魚 、蟹子加埋玉子青瓜粒撈埋食雖然係角切,我覺得都好大粒,多到睇唔到D飯!仲好新鮮呀🐂牛肉讚岐烏冬,牛肉鮮嫩+冬菇椰菜配埋熱辣辣豬骨濃湯,好味😋浦燒鰻魚飯,雖然份量少左D,不過午餐算係咁,鰻魚冇乜骨,鰻魚汁又濃又甜一口魚一口飯!舔舔脷好滿足又飽既一餐,阿仔叻叻,下次再黎食過
餐廳入口擺放量體溫儀器,加快入坐速度

呢度午餐係半自助式任食沙律菜任飲湯同凍熱飲料!
前菜加多一碟和風番茄沙律大大個好味又醒胃

見到menu樣樣都想食唔理咁多order左3個午餐
雖然係角切,我覺得都好大粒,多到睇唔到D飯!仲好新鮮呀
好滿足又飽既一餐,阿仔叻叻,下次再黎食過
2020-09-29
10 分鐘 (堂食)
2020-09-29 63 瀏覽
忙完一天,收工又係我去四出覓食的時候😂😂😂😂😂其實而家坐港鐵真係超方便,想去邊度食嘢完全係無難度,話咁快就到👍👍💟係金鐘站轉車往南港島線金鐘➡️海洋公園➡️黃竹坑➡️利東站下車往A出口轉右手向前行見到滙豐銀行位置有部27專線van去到總站下車,對面商埸就係,全個車程連埋港鐵都唔使半個鐘,跟我指示行,包你搵到好嘢食,又平又正又大又舒適的日本餐廳,幾十元一個晚餐➕13元任飲咖啡☕️、奶茶、檸檬🍋茶、各款汽水或➕68元任飲啤酒🍺🍺,平到離哂普,今時今日,出街平過自己煮,都市人工作煩忙.收工又可以輕輕鬆鬆自在食👍😋🥳————————-🟫1️⃣定食套餐:78元鐵板滑蛋白豚豬定食附有(茶碗蒸蛋、麵豉湯、牛蒡肉碎小食碟、珍珠米飯)洋蔥🧅滑蛋惹味,配上白豚肉更加好味😇蒸蛋滑溜,又有熊柳、魚蛋、冬🍄麵豉湯約熱也不錯⋯⋯牛蒡肉碎小食碟,微辣,開胃又滋味🥰————————-🟪2️⃣定食套餐:海鹽燒靖魚🐟定食附有(茶碗蒸蛋、麵豉湯、牛蒡肉碎小食碟、珍珠米飯)靖魚燒得夠香肉夠滑,魚怪的我最愛吃😛——————😳小食二三十元1⃣️碟咁吸引,你話點能夠唔叫😱😱😱😱😱🟩3️⃣小食3️⃣1-炸墨魚🦑咀:墨魚咀,唔係個個地方都有得食,所以我就必吃呢個
忙完一天,收工又係我去四出覓食的時候😂😂😂😂😂

💟係金鐘站轉車往南港島線
金鐘➡️海洋公園➡️黃竹坑➡️利東站下車

🟫1️⃣定食套餐:78元
鐵板滑蛋白豚豬定食
附有(茶碗蒸蛋、麵豉湯、牛蒡肉碎小食碟、珍珠米飯)
洋蔥🧅滑蛋惹味,配上白豚肉更加好味😇
蒸蛋滑溜,又有熊柳、魚蛋、冬🍄
麵豉湯約熱也不錯⋯⋯
牛蒡肉碎小食碟,微辣,開胃又滋味🥰

🟪2️⃣定食套餐:
海鹽燒靖魚🐟定食
附有(茶碗蒸蛋、麵豉湯、牛蒡肉碎小食碟、珍珠米飯)
靖魚燒得夠香肉夠滑,魚怪的我最愛吃😛

——————
😳小食二三十元1⃣️碟咁吸引,你話點能夠唔叫😱😱😱😱😱
🟩3️⃣小食
3️⃣1-炸墨魚🦑咀:
墨魚咀,唔係個個地方都有得食,所以我就必吃呢個,外皮炸得脆又夠薄,墨魚🦑咀有咬口又有口感,我至愛🤗

3️⃣2-土佐豆腐:
鬆化入口即溶的感覺,面頭木魚絲香口➕豆腐的軟熟又軟滑,香口又夠味👍😋

——————-
3️⃣3-京蔥牛肉🐂卷:
牛肉外面熟,裡面半生熟,吃落剛剛好,半生熟不會靭,包住大蔥吃落又香又爽口

3️⃣4-芝士雞翼🐔餃子🥟:
餃子🥟肉釀入雞翼裡面,啖啖肉、啖啖香、啖啖脆,啖啖芝士香😋

————————
3️⃣5-海苔魷魚🦑:
海苔炸得脆,魷魚煙煙靭靱的質感,彈牙爽口😋

————————
3️⃣6-芝士🧀年糕:
一咬就成口芝士,簡直邪惡😅😅

➕13元任飲
飯前飲杯蘋果汁🍹、🍊橙汁😂
飯後又可以嘆番杯咖啡☕️😛

價錢:🌹🌹🌹🌹🌹
—————————-
開心🥳⋯⋯簡單
2020-09-28 44 瀏覽
香港仔開咗間好新嘅日本餐廳九井食堂,地方相當大!而且坐得好舒服, 終於有間有質素嘅日本餐廳喺香港仔喇!海膽三色don定食,包有茶碗蒸,麵豉湯!茶碗蒸夠曬熱辣辣,蛋相當綿密細緻!而且好嫩滑。Don飯有海膽,甜蝦海膽賣相好靚,而且非常鮮味! 海膽味非常濃郁,帆立貝亦都幾厚切!整體嘅質素非常不錯。日本米飯粒粒晶瑩剔透,幾有米香!三文魚天婦羅蝦卷,蝦卷脆卜卜,脆到蝦尾都可以食埋!三文魚都幾油潤!有沙律醬更添滋味!每人加多12蚊可以任飲汽水,咖啡,茶!還有啤酒任飲 plan, 超正呀!

海膽三色don定食,包有茶碗蒸,麵豉湯!

茶碗蒸夠曬熱辣辣,
蛋相當綿密細緻!而且好嫩滑。

2020-09-28 1995 瀏覽
兩公婆由老遠去到 Aberdeen 玩 , 當然是吃過晚飯先返屋企 ~一想起「香港仔」就自不然會想起魚蛋 , 只不過 , 通街通巷都是香港仔魚旦 , 又有甚麼好特別 .... 我們就在 "香港仔中心" 四圍逛 , 行到去第四期 , 我們發現了這間門面光鮮的 "九井食堂" , 於是我們就入去一嚐究竟 ~餐廳的裝修有和式風 , 而且富有活力 ~Menu ~我們點了 左口魚邊壽司、吞拿魚壽司、三文魚壽司 (各兩件) : 吃得出壽司的魚生件是很新鮮 , 尤其是左口魚邊壽司 , 魚肉是肉厚肥嫩 ; 三文魚的油花均勻 , 配合握得恰到好處的壽司飯來吃 , 味道實在不錯 ~九井芝士軟殼蟹卷 : 西日 fusion 料理 , 甘香脆口的軟殼蟹 , 配合壽司飯、有焦香過的芝士、以及沙律醬 , 味道和口感都富有活力 , 叫人愛不惜口 ~土佐豆腐 : 一次過品嚐到外皮酥脆 , 內裡嫩滑 , 這種外剛內柔的極緻口感 , yummy ~海苔魷魚 : 是炸物 , 甘香酥脆 , 魷魚鮮口彈牙, 越吃越滋味 ~三文魚&吞拿魚蓉丼 定食 (主食+茶碗蒸+味噌湯) 味噌湯 : 夠味噌味 , 又不至於太鹹 , 湯內有海帶個

餐廳的裝修有和式風 , 而且富有活力 ~
Menu ~
三文魚&吞拿魚蓉丼 定食 (主食+茶碗蒸+味噌湯)
味噌湯 : 夠味噌味 , 又不至於太鹹 , 湯內有海帶個籮蔔粒 道味道正正常常 ~
茶碗蒸 : 味道清香蛋蒸得滑嫩且蛋味濃郁 , 還算不錯 ~
三文魚&吞拿魚蓉丼 : 三文魚刺身粒加上吞拿魚蓉已經是很邪惡 ; 三文魚肉質肥美味鮮 , 吞拿魚蓉琢得軟綿 , 味道豐腴鮮美 ; 配上粒粒煙韌彈牙的米飯 , 一啖飯加上魚生 , 鮮美極緻的 double fantasy, 幸福感滿溢 ~
角切刺身丼 定食 (主食+茶碗蒸+味噌湯) : 刺身是三文魚、吞拿魚刺身 , 基本上就這兩種集合了肥美和魚味濃郁的魚肉加在一起 , 已經是無敵 , 再配上煙韌的米飯 , yummy ~

本篇完 ~
今日試了香港仔中心一樓新日式料理餐廳,假日中午等候人數一般,大概15分鐘左右。餐廳環境不錯,夠寬敞。有免費自助日式沙律吧,麵豉湯,咖啡,汽水飲料。另外加錢可以飲酒料飲品。點了滑蛋白豚丼套餐加了小點茶碗蒸,辣味螺肉。賣相是不錯的,首先茶碗蒸,蛋過熟唔夠滑。豚肉丼飯洋蔥太多,肉質不夠鮮,醬汁味道較有待改善。
2020-09-27 61 瀏覽
今日同朋友兩個人去左香港仔呢間日本餐廳食下壽司同魚身飯叫左芝士雞翼餃子,炸雞軟骨,炸豆腐做小食刺身飯叫左一份火灸刺身飯壽司叫左三文魚籽,帆立貝,牡丹蝦,鵝肝食物水準偏低,其他連鎖賣壽司既餐廳都比呢間餐廳好食最後食左大約360蚊,每人180埋單服務本身由入座落單送上食物都無問題,最後侍應已經收D哂碗碗碟碟,淨低兩隻杯比我地飲水我同朋友傾左幾分鐘計,白色衫既經理指示一個望落比較經驗少既年輕女侍應,叫佢收我地枱既杯即係變相要趕人地走!但埋左單發現出面跟本無人等緊,而我走個陣入面其實仲有其他吉枱唔明點解個經理要咁樣收埋人地隻水杯最我地5點半入座,6點16分離開,我地食餐飯連一個鐘都無就要比人趕
今日同朋友兩個人去左香港仔呢間日本餐廳食下壽司同魚身飯

叫左芝士雞翼餃子,炸雞軟骨,炸豆腐做小食

刺身飯叫左一份火灸刺身

壽司叫左三文魚籽,帆立貝,牡丹蝦,鵝肝
壽司

食物水準偏低,其他連鎖賣壽司既餐廳都比呢間餐廳好食

最後食左大約360蚊,每人180埋單

唔明點解個經理要咁樣收埋人地隻水杯

2020-09-26
2020-09-26 41 瀏覽
地方大,裝飾真的以為去了日本!食物方面,叫了兩個白豚定食,一個是滑蛋另一個是吉列,滑蛋白豚定食份量很多,一碗白飯,味噌湯,茶杯蒸蛋,豚肉很嫩厚肉,滑蛋比較熟,洋蔥好多舖滿整個鍋底部,吃起來有點攻鼻!另一個吉列白豚肉份量也多。最後叫了一個墨魚咀,份量一般,硬淋淋幾好味!可以一試!價錢方面不算平也不算太貴,希望一直保持水準,有質素日本餐廳已經很少!
地方大,裝飾真的以為去了日本!
2020-09-26
2020-09-26 127 瀏覽
前排發現香港仔開咗間新店,所以今晚同爸爸去食飯,呢到地方大,環境舒服,食物仲好新鮮,勁抵食夾大份三文魚天婦羅蝦卷🍤 $62有6件好足份量既壽司卷,面層有新鮮三文魚🍣,內裡有香脆天婦羅蝦🍤,壽司飯仲好好味鐵板滑蛋白豚定食🍲 (蛋,湯,前菜) $78勁大個鐵板鍋,🥚蛋真係超滑加埋洋蔥🧅,豚肉勁大塊又厚切,個汁用嚟撈飯簡直一流套餐配有蒸蛋,好滑好大杯,裡面仲有其他配料 ; 前菜係青瓜粒 ; 當然唔少得有麵豉油🥣九井什錦海鮮鍋🥘 $82個海鮮鍋有蝦🦐、青口🦪、帶子、魷魚🦑,仲有其他配菜🥬,湯底我就揀豬骨濃湯,好香濃既豬骨湯味,因為有埋海鮮一齊淥,所以豬骨湯仲有海鮮既鮮味,真係好好飲配埋份讚岐烏冬,烏冬煙韌又夠滑,同個豬骨湯好襯三文魚 帆立貝丼🍣 $805片厚切三文魚🍣,鮮甜好味又大塊 ; 三大粒帆立貝,肉質鮮甜可口,豐富你的味蕾京蔥牛肉卷🥓 $28惹味小食牛肉卷,內裡包爽脆京蔥,京蔥滲入牛肉🐮既鮮味,一共有4大卷,肉質嫩滑,好味道任飲特飲🥤 (成人) $13汽水、茶、咖啡,多款任你選擇

三文魚天婦羅蝦卷🍤 $62

鐵板滑蛋白豚定食🍲 (蛋,湯,前菜) $78

九井什錦海鮮鍋🥘 $82
配埋份讚岐烏冬,烏冬煙韌又夠滑,同個豬骨湯好襯

三文魚 帆立貝丼🍣 $80

京蔥牛肉卷🥓 $28

任飲特飲🥤 (成人) $13
汽水、茶、咖啡,多款任你選擇
鐵板滑蛋白豚定食
三文魚天婦羅蝦卷
京蔥牛肉卷
2020-09-25
5 分鐘 (堂食)
$188.5 (晚餐)
鐵板滑蛋白豚定食
三文魚天婦羅蝦卷
京蔥牛肉卷
2020-09-25 39 瀏覽
🔥火炙鰻魚卷 ($52)一碟六件既鰻魚卷 大大塊鰻魚捲住滿滿既餡料 最頂再沾有鰻魚汁 一啲都唔會乾身 加配沙律醬更是一流 🙈-🔥炸雞軟骨 ($32)粒粒香脆嘅雞軟骨 脆咯咯又香口 沒有一點油膩感 配上檸檬汁同七味粉 一吃便會吃過不停 👍🏻 -🔥牛肉壽喜燒配烏冬 ($82)份量超夠既壽喜燒 啲料非常多 滿滿嘅牛肉再加上金針菇同豆腐 一個人食都超級飽 另外可以加錢追加牛肉同其他小食🤤-🔥最推介壽司系列:🔥三文魚腩壽司 ($25)🔥左口魚邊壽司($20)🔥油甘魚壽司 ($25)-📍 香港仔南寧街2-16號香港仔中心四期1樓10號舖
🔥火炙鰻魚卷 ($52)
🔥炸雞軟骨 ($32)
🔥牛肉壽喜燒配烏冬 ($82)
🔥最推介壽司系列:
🔥三文魚腩壽司 ($25)
🔥左口魚邊壽司($20)
🔥油甘魚壽司 ($25)
📍 香港仔南寧街2-16號香港仔中心四期1樓10號舖
2020-09-23 43 瀏覽
超抵食既日本菜~~~南區一向唔多日本菜選擇今日發現新開左呢間店響中心附近真係勁開心價錢好實惠 環境又企理 服務好好親子飯定食,包茶碗蒸個雞排香得黎好juicy, 夠晒分量海鮮窩,可以簡跟飯定烏冬湯底有豬骨、泡菜簡影出黎好似唔大但現場食分量超足既我最愛既左口魚壽司加州手卷~~紫菜炸魷魚呢味係店員推介果然冇介紹錯!七味燒雞翼好夠味又keep 住肉汁夠晒滑芝士軟殼蟹手卷呢個又係食日本野必點唔好睇樣樣細細咁,其實兩個人咁樣食真係好飽好飽先係$400,真係抵到爛😍
超抵食既日本菜~~~

南區一向唔多日本菜選擇

今日發現新開左呢間店響中心附近

真係勁開心

價錢好實惠 環境又企理 服務好好

親子飯定食,包茶碗蒸

個雞排香得黎好juicy, 夠晒分量

海鮮窩,可以簡跟飯定烏冬

湯底有豬骨、泡菜簡

七味燒雞翼

好夠味又keep 住肉汁夠晒滑

芝士軟殼蟹手卷

呢個又係食日本野必點

唔好睇樣樣細細咁,其實兩個人咁樣食真係好飽好飽

先係$400,真係抵到爛😍
2020-09-22 27 瀏覽
|款式多多的日本餐|自選刺身 · 牡丹蝦 · 三文魚 $70 / $40⭐️⭐️⭐️⭐️牡丹蝦十分之大隻 蝦頭的膏亦多得驚人三文魚挺新鮮的 但不夠肥美整體而言 刺身質素比連鎖壽司店好芝士軟殼蟹卷 $58⭐️⭐️⭐️⭐️💫芝士軟殼蟹卷是必吃之選火炙過的芝士與卷物配合得天衣無縫做到入口即溶的感覺 令整個口感變得更豐富自選壽司 · 左口魚邊 · 三文魚腩 $20 / $25⭐️⭐️⭐️⭐️💫特別推介左口魚邊和三文魚腩壽司左口魚邊口感既肥美又爽口💯三文魚腩油脂重 食後那股魚油香會停留於口腔迴旋Movenpick雪糕 $18⭐️⭐️⭐️⭐️最後加了兩個雪糕 為整頓飯畫上一個完美句號
|款式多多的日本餐|

Movenpick雪糕 $18
⭐️⭐️⭐️⭐️
最後加了兩個雪糕 為整頓飯畫上一個完美句號
2020-09-22
15 分鐘 (堂食)
2020-09-20 1515 瀏覽
今日去香港仔郊野公園行山, 行完就去香港仔中心搵嘢食。見到新開張嘅 九井食堂, 其門如市好多人排隊, 一場嚟到一定要幫襯下啦!餐廳裝修日式居酒屋風格, 入口位置有一幅好大的卡通壁畫, 係必然嘅打卡位。地方幾寬敞寬敞大部分為卡座, 坐得十分舒適。海膽刺身原版海膽肥美嫩滑, 鮮甜帶有海水味, 稠身濃郁醇厚。原版配上一口飯團和紫菜嚟食, 令人回味無窮!九井雜錦天丼天婦羅有蝦、沙追魚、鯛魚、墨魚、南瓜、蕃薯, 材料豐富。海蝦新鮮爽口彈牙, 沙追魚肉嫩滑無細刺, 鯛魚味道鮮甜肉質結實, 墨魚煙韌有嚼口。九井什錦海鮮鍋海鮮有海蝦、帶子、青口、蟹柳。帶子清甜爽口選了, 青口肥美味濃。選了壽喜燒湯底, 鹹中帶甜, 十分醒胃。讚岐烏冬煙韌爽口, 很有飽足感!三文魚子軍艦粒粒魚子精瑩剔透, 一口咬下去有爆漿感覺, 洋溢口腔, 鮮甜美味!味付魚乾魚乾微微燒焦, 香脆乾身煙韌有嚼口, 加上七味粉, 鹹中帶辣, 十分惹味!

海膽刺身原版

九井雜錦天丼

三文魚子軍艦

味付魚乾

• 海膽刺身
  • 九井雜錦天丼
  • 九井什錦海鮮鍋
  • 味付魚乾
環境舒適闊落,菜式由刺身、壽司、手卷、刺身丼、天婦羅丼鍋物、定食以至燒物,揀菜已有一定難度😆 。九井雜錦海鮮鍋($82)••••••份量十足,海鮮有齊大蝦、青口、帶子、魷魚,配上泡菜湯底,微辣啱晒怕辣嘅飯腳。好like連煮食爐上,保證熱辣辣,食到最尾椰菜、金菇吸晒湯底超濃味😋九井雜錦天丼定食 ($110)••••••天婦羅脆口,薄薄嘅粉漿,剛剛好熟的蝦,讚👍 定食跟茶碗蒸及麵豉湯,成哂成6件天婦羅有啖湯飲下,正。加配麻醬豆腐($8)加配飛魚子沙律($28)炸墨魚咀($32)••••••好怕食到難咬嘅墨魚咀,但呢個軟熟易咬,份量細細,可以試多幾款。油甘魚刺身($48)••••••一上枱刺身色澤均勻,非常新鮮,忍唔住即食,一口接一口。Movenpick 雪糕($18)••••••竟然有雪糕中嘅皇牌,就算好飽都要食反杯作為完美句號,口味當然係經典嘅雲呢拿及士多啤梨。
環境舒適闊落,菜式由刺身壽司、手卷、刺身丼、天婦羅丼鍋物、定食以至燒物,揀菜已有一定難度😆 。

九井雜錦海鮮鍋($82)
••••••

九井雜錦天丼定食 ($110)
••••••

加配麻醬豆腐($8)
加配飛魚子沙律($28)

炸墨魚咀($32)
••••••

油甘魚刺身($48)
••••••
一上枱刺身色澤均勻,非常新鮮,忍唔住即食,一口接一口。

Movenpick 雪糕($18)
2020-09-19 1336 瀏覽
朋友住香港仔,本身都好多年沒去那邊,就去探探她,順便一齊食個飯!原來香港仔中心已經大不同,多了好多食肆,選擇好多!見到一間日本餐廳,出面都排了很多客人,我們都想試試,所以都排了!入面都幾多座位!員工效率都好高,所以都不會等太久!坐低之後看看餐牌,很驚訝有這麼多的款式,散叫壽司、刺身,丼飯,定食都有超多選擇!因為太肚餓的關係,我們叫多一點!點了2款小食,味付魚干和土佐豆腐,魚干一點也不會硬,甜甜地,燒得好香!土佐豆腐上面有滿滿木魚碎,外脆內軟,豆腐真的好滑!三文魚籽軍艦魚子咬開卜卜聲,好新鮮!九井芝士軟殼蟹卷非常多層次的卷物,好香脆的軟殼蟹,還有香濃的芝士,有6件,好飽肚!九井壽司定食超級豐富的定食,有天婦羅、茶碗蒸、味噌湯、前菜,天婦羅炸蝦好彈牙,茶碗蒸好滑!壽司都好高質素,有牡丹蝦、呑拿魚、三文魚腩等等,牡丹蝦好爽口!炭燒鰻魚定食同樣豐富的鰻魚定食,鰻魚非常好吃,軟綿綿,燒得好香,質素非常之好,絕對和高級餐廳可以一較高下!難怪排到滿滿人龍!
原來香港仔中心已經大不同,多了好多食肆,選擇好多!
員工效率都好高,所以都不會等太久!
坐低之後看看餐牌,很驚訝有這麼多的款式,散叫壽司刺身,丼飯,定食都有超多選擇!
因為太肚餓的關係,我們叫多一點!

三文魚籽軍艦
魚子咬開卜卜聲,好新鮮!

九井芝士軟殼蟹卷

九井壽司定食

炭燒鰻魚定食
難怪排到滿滿人龍!
2020-09-12
20 分鐘 (堂食)