2008-02-28 14 瀏覽
二人分別点了吉列咖喱朱扒及吉列蠔定食, 咖喱朱扒好味但吉列蠔仲正! Waitress不斷加挪菜絲, 服務幾好.p.s. (1) 原來只有regular的朱扒才可以玩"磨芝麻"(2) $10 一杯鮮橙汁抵飲

p.s.
(1) 原來只有regular的朱扒才可以玩"磨芝麻"
(2) $10 一杯鮮橙汁抵飲
(非會員)
2008-02-26 26 瀏覽
早前朋友介紹銅鑼灣食飯好去處,就係推介呢度, 話d吉列豬扒炸得好好食.難得今日放假,於是同朋友lunch time去試一試.我地每人都一樣叫咗吉列豬扒定食, 豬扒都幾大塊, 咬落好鬆脆但唔會感覺好油膩, 肉質唔"紉"同埋算juicy,用佢地嘅sauce(我估應該係bbq sauce)加埋d芝麻一齊食都幾香同埋好味!至於伴碟的椰菜好新鮮, 侍應小姐介紹用柚子汁或紫菜汁點來食, 兩隻汁味道都唔錯, 不過我覺得就算唔點任何醬汁都已經好好食.雖然食lunch黎講係比較貴, 但係會再去的,下次試試吉列海鮮先!^^
難得今日放假,於是同朋友lunch time去試一試.
2008-02-17 3 瀏覽
之前年30晚既午餐時間, 黎左呢度食飯, 冇左lunch set, 只可以揀餐牌既食物:1. 滑蛋豬扒飯(豬扒俾d滑蛋同汁浸"林"左, 不過都好好味)2. 海鮮飯(有蝦2隻, 帶子, 蠔) 菜可以無限refill, dressing 好好味(有紫菜同柚子) 飯後重有香甜西瓜送, yummy!!!!都係果句, 好味, 值得再黎~

2. 海鮮飯(有蝦2隻, 帶子, 蠔)

都係果句, 好味, 值得再黎~

2008-02-16 6 瀏覽
周末晚飯時間實在等得太耐當你好肚餓時見到個帶位懶懶閒會好火滾其實佢無做錯野ge~地方不大佢又唔趕客走係咪應該設訂位服務好過要d人係出邊白等?最佳時段係周末午飯後段時間一兩人去的話實有位
周末晚飯時間實在等得太耐
當你好肚餓時
見到個帶位懶懶閒
會好火滾
其實佢無做錯野ge~

地方不大
佢又唔趕客走
係咪應該設訂位服務
好過要d人係出邊白等?

最佳時段係周末午飯後段時間
一兩人去的話實有位
(非會員)
2008-02-13 3 瀏覽
Havent been to Tonkatsu for a long time because always need to wait for a long time, used to be my favorite. The quality of food is not as good as before, both pork fillet and pork chop are very dry. The shrimp didnt taste as fresh and was also dry. The oysters continued to be very good. Overall the quality is not as good as before, not worth paying such high prices.
2008-02-01 5 瀏覽
好多人等位呀,呢間!!有得食,食既係大蝦豬扒定食,我覺得個吉列大蝦幾好味,豬扒就只係普通,聽說豬扒同生蠔係一定要食既菜色,但係而家食左朁豬扒都只係普通,令我既期望低左...反而大蝦印象深d,因為好多地方炸蝦都炸到乾哂而呢度唔會!食物算ok,但要等位就唔太想嚟!
好多人等位呀,呢間!!

反而大蝦印象深d,因為好多地方炸蝦都炸到乾哂而呢度唔會!

食物算ok,但要等位就唔太想嚟!
2008-01-30 15 瀏覽
今次是兩個月來第二次光顧上次跟友人都是叫了豬扒set今次心郁郁想食豬柳,發現了豬扒豬柳set, 再加$8叫一個麵豉醬豬柳看似比豬扒少,但其實食落都好飽加上添了很多椰菜(添椰菜那位姐姐很重手呀)所以跟友人都是捧著肚回家原來豬扒豬柳set同分開嗌兩個豬扒set幾乎是相同價錢所以大家下次去可以一試環境不錯,跟上次一樣味道也不錯,不過豬扒和豬柳的口感好像沒什麼分別呀...服務:很好,有禮貌抵食:如果價錢低一點就更抵食了!不過既然這樣的價錢也有人光顧,減價幾乎是不可能的事~乾淨:很整潔,okay
今次是兩個月來第二次光顧

上次跟友人都是叫了豬扒set

豬柳看似比豬扒少,但其實食落都好飽

加上添了很多椰菜(添椰菜那位姐姐很重手呀)

所以跟友人都是捧著肚回家

原來豬扒豬柳set同分開嗌兩個豬扒set幾乎是相同價錢

所以大家下次去可以一試

環境不錯,跟上次一樣

味道也不錯,不過豬扒和豬柳的口感好像沒什麼分別呀...

服務:很好,有禮貌

乾淨:很整潔,okay
2008-01-30 12 瀏覽
今日終於去試咗,叫咗豬扒生蠔定食。。芝麻要自己磨,好得意!香嘖嘖~~豬扒炸得好好,唔太乾,仍有肉汁!!生蠔就超好味,但得兩隻唔係好夠喉!!椰菜絲+白飯任添,仲有玄米茶+冰凍甜美嘅西瓜,好正!!
今日終於去試咗,叫咗豬扒生蠔定食。。

芝麻要自己磨,好得意!香嘖嘖~~

豬扒炸得好好,唔太乾,仍有肉汁!!

生蠔就超好味,但得兩隻唔係好夠喉!!

椰菜絲+白飯任添,仲有玄米茶+冰凍甜美嘅西瓜,好正!!
2008-01-30 7 瀏覽
2個人dinner, 7點幾去到, 真係好多人等位, 等左差不多大半個小時一坐低, 實在餓得緊要, 立即叫野食; 豬柳定食及雜錦海鮮定食豬柳好香好脆, 不過中間乾左少少雜錦海鮮之, 都係蠔最好食, 不過得一隻. 帶子一隻, 蝦有兩隻, 兩樣都唔錯麵豉湯ok; 椰菜絲加海帶醬汁好好味, 而個飯應該係日本珍珠米? 幾好咬口最後上3塊西瓜, 幾甜

豬柳好香好脆, 不過中間乾左少少
雜錦海鮮之, 都係蠔最好食, 不過得一隻.
帶子一隻, 蝦有兩隻, 兩樣都唔錯

最後上3塊西瓜, 幾甜
2008-01-28 14 瀏覽
估唔到真係好多人等位..等左成半個鐘..諗起樓下的板前-v- 等好耐都係為左餐好少少ge..嗌左什錦海鮮set同吉列豬扒set,嗌多個炸軟蓋蟹.個蟹好快就到.加左lemon juice真係好味好多架..鮮味出晒.之後兩個set都唻喇.一齊上.碟上面有椰菜絲.good.仲有碗飯同麵豉湯.幾好. 但係食落就知冇咁好味喇..豬扒唔算乾..但係唔算好味. seafood set就得帶子同蠔好味..蟹棒同蝦都唔係想像中咁好食ge..蟹棒係肉加左d salad咁..蝦都唔係原隻..其實唔係都要緊..只係味道的問題啦..成餐最好味都係last的3舊西瓜!XDD*飯同椰菜絲可不斷refill!

成餐最好味都係last的3舊西瓜!XDD

*飯同椰菜絲可不斷refill!
2008-01-24 8 瀏覽
星期二晚訂左枱, 所以唔使排隊等位, 我要左大蝦豬扒定食, 朋友就點左和牛炸蠔定食, 兩人share 食, 吉列大蝦好好味呀, 豬扒就覺得一般啦, 雖然我不太好牛肉, 但都覺得今餐的和牛好有水準, 炸蠔都ok 啦, 值得一讚的係侍應的態度好好, 可能係因為我地早入去食, 大約6點半到, 人未算太多, 所以個侍應有時間成日幫我地添茶同椰菜絲, 平時好少食完後寫食評, 但因為今次的食物質素, 服務態度, 餐廳的環境都好好, 覺得值得為呢間餐廳加分。雖然價錢係貴左d, 但我覺得值。
2008-01-23 58 瀏覽
見網友俾咁高評價, 一家四口又趁熱鬧因為怕等位, 特登六點食, 真係唔使等, 可以坐到卡位, 六點半未夠已經場叫:雜綿吉列定食(三人份量)----有齊吉列蠔, 豬扒, 豬柳, 蝦, 食完覺得蠔最正, juicy, 唔點醬都ok, 一D都無腥味豬柳好淋身, 炸粉薄身. 又多肉汁,豬扒ok反而蝦有D失望, 唔係難食. 只係無乜味, 要點醬先好食D最正係多醬料選擇. 芥辣, 海鹽. 芝麻---for豬扒他他醬for海鮮連椰菜都有兩種sauce, 酸酸地, 開胃另外叫個毛茄芥辣八爪魚---分量好少, 只有幾粒八爪魚, 唔覺有芥辣味, D汁又無乜味, 唔抵食仲叫侍應推介特價$10杯西瓜汁, 清甜, 飲得出無加糖, 雖然細杯少少甜品個西瓜片都好食, 甜+多汁服務真係唔錯, 定時隔一陣走埋加椰菜加茶, 見有bb, 即刻份bb餐具比我因想叫個$55蔬菜麵鼓湯, 待應又主動提議可以加$28將餐湯轉蔬菜麵鼓湯, 殷勤又為客人想, 加分吉列水準比本地店鋪真係高一皮, 雖然價錢唔算平, 三大一小食$580, 但以咁服務同環境坐得舒服, 都係值
見網友俾咁高評價, 一家四口又趁熱鬧

叫:
豬柳好淋身, 炸粉薄身. 又多肉汁,
豬扒ok
反而蝦有D失望, 唔係難食. 只係無乜味, 要點醬先好食D

最正係多醬料選擇.
芥辣, 海鹽. 芝麻---for豬扒
他他醬for海鮮
連椰菜都有兩種sauce, 酸酸地, 開胃

另外叫個

甜品個西瓜片都好食, 甜+多汁

服務真係唔錯, 定時隔一陣走埋加椰菜加茶,
見有bb, 即刻份bb餐具比我

吉列豬扒大餐
蔬菜麵鼓湯
毛茄芥辣八爪魚
2008-01-22 19 瀏覽
這家餐館在銅鑼灣剛開業時, 99.9%客人是日本人, 我算是外人,感覺實在奇怪... 這是幾年前的事了。今年Christmas, 我特地邀請了幾個朋友來這裡食lunch. 必定推介他們吃的有吉列豬扒, 炸蠔, 炸蝦, 所有定食跟白飯、新鮮椰菜絲(unlimited 添加) - 椰菜絲記得加麻醬汁or 沙津醬or 紫菜汁吃, 我的朋友一試難忘。同樣的地點, 同樣的環境; 同樣優質的食物, 同樣的收費, 不同的卻是多了香港人尤其是年青的couple…恭喜, 恭喜!PS : 吉列的造法是祕密。

PS : 吉列的造法是祕密。
2008-01-17 13 瀏覽
日期:2008年1月15日人物:J.A.M.&男友7點鐘去等位,至到8點,終於有位坐喇,係窗口位,連個女店員都好開心咁同我地講,係好難先至有架!一路品嘗美食,一路望海景,仲睇埋激光添!一口氣落左3個套餐加一個小食,之後就會有個磨芝麻既遊戲黎俾食客打發時間,玩到咁上下,d野食陸續咁黎.定食包括一碗麵豉湯,一碗飯(可加添)同一碟酸黃籮白,椰菜也可加添.飯後果西瓜三件,都頗甜,起沙架.1.軟殼蟹:唔係夠夠鮮,有d怪怪地味道.2.吉列炸蠔定食:味道一般.(只屬個人意見)3.吉列豬柳定食:點d芝麻食,好香口哩.4.吉列炸蝦定食:好甜,美味.今餐係Miss A.請客,在此再說聲”謝謝”.
日期:2008年1月15日
人物:J.A.M.&男友
1.軟殼蟹:唔係夠夠鮮,有d怪怪地味道.
2.吉列炸蠔定食:味道一般.(只屬個人意見)
3.吉列豬柳定食:點d芝麻食,好香口哩.
4.吉列炸蝦定食:好甜,美味.
今餐係Miss A.請客,在此再說聲”謝謝”.
2008-01-17 19 瀏覽
可能係多人寫食評介紹,好耐先有位!叫了吉列豬扒及薯仔沙律,一客炸蠔定食,都是炸的選擇,個油就好緊要了,因為如果d油唔好,炸出嚟既食物就會有陣怪味,不過這店的炸豬扒和炸蠔都尚算可以!份量方面就一般,唔算好多!或者係因為之前等位時候服務員唔多理會,影響左我對此店的印象!
可能係多人寫食評介紹,好耐先有位!