2022-08-22 31 瀏覽
.好耐無食串燒啦😋星期五最岩就係同朋友去飲杯酒食下串燒chill下呢間串燒殿係新店 即刻衝去食 環境乾淨 冷氣充足 坐得都幾舒服.特別推薦燒五花腩 燒雞皮同醬燒魷魚鬚串五花腩燒完唔算太肥膩 又韌 入口好香 雞皮燒得脆卜卜 即叫即燒果然唔同啲 同平時包裝既爭好遠😋調味剛剛好 不會太咸醬燒魷魚仲keep到彈牙 口感十足 大大隻.朋友就中意食燒日本甜薯同流心芝士年糕好邪惡 不過真係好好味😂流心芝士好香濃啊日本甜薯細細粒 好軟腍 最岩就係配酒🫶🏻.呢間一定有下次🤤

特別推薦燒五花腩 燒雞皮同醬燒魷魚鬚串

日本甜薯細細粒 好軟腍 最岩就係配酒🫶🏻

呢間一定有下次🤤
2022-08-19
2022-08-22 13 瀏覽
尖沙咀惹味串燒🍢新開嘅串燒店,環境乾淨👍🏻同朋友一齊小酌下先~麻辣小龍蝦🦞超惹味!見到最近串燒都好興食小龍蝦即刻試下🤩🤩真係超辣龍蝦仔入哂味!和牛大蔥卷🍢呢個超正呀,和牛好juicy配大蔥真係一流😋燒流心芝士年糕🥠爆哂啲芝士出嚟呀~~係我最愛,仲要叫即叫燒美味玉子燒🍳蛋香濃,食落好綿滑燒日本甜薯🍠次次都必叫!燒雞軟骨🐥卜卜脆口感📍 串燒殿 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道58號A號舖

尖沙咀惹味串燒🍢
新開嘅串燒店,環境乾淨👍🏻
同朋友一齊小酌下先~

麻辣小龍蝦🦞
超惹味!見到最近串燒都好興食小龍蝦
即刻試下🤩🤩真係超辣
龍蝦仔入哂味!

和牛大蔥卷🍢
呢個超正呀,和牛好juicy
配大蔥真係一流😋

燒流心芝士年糕🥠
爆哂啲芝士出嚟呀~~
係我最愛,仲要叫即叫燒

美味玉子燒🍳
蛋香濃,食落好綿滑

燒日本甜薯🍠次次都必叫!

燒雞軟骨🐥卜卜脆口感

📍 串燒殿 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道58號A號舖
📍串燒殿 (尖沙咀) Happy Friday特別想同朋友嚟一邊食串燒一邊傾吓偈🥰,今次就嚟到位於尖沙咀嘅🌟串燒殿~ 呢間係新餐廳嚟,以後大家又個聚腳點啦!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️美味玉子燒是日最驚喜嘅就係呢個玉子燒!! 😍玉子燒好厚身,佢嘅表面脆脆地咁,焦香十足,咬落去蛋香滿滿,好軟滑(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)▪️椒鹽魷魚鬚魷魚鬚炸得十分香脆,份量好多,加上椒鹽調味好惹味,🦑魷魚鬚亦好彈牙新鮮。▪️惹味蒜蓉燒茄子每次食串燒都必點燒茄子!! 🍆茄子好大份,配有大量蒜蓉作調味,加上茄子好香滑~ ▪️燒超惹味雞泡魚干雞泡魚干真係超惹味!! 😆佢燒得脆脆地咁,但唔會太過乾,食落好香口,加埋杯啤酒就正🍻!▪️醬燒魷魚鬚串魷魚鬚串嘅份量好多,充滿焦香,🤤醬燒味道同魷魚鬚好夾好好味,食落好有咬口~ 𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:📍尖沙咀金巴利道58號A號舖Shop A, 58 Kimberley Road, Tsim Sha Tsui
📍串燒殿 (尖沙咀)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:

▪️醬燒魷魚鬚串

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍尖沙咀金巴利道58號A號舖
2022-08-19 48 瀏覽
我同朋友鍾意食串燒,尖沙咀逛街後見到串燒殿,入餐廳坐低食串燒。燒五花腩串五花腩脂肪分佈均勻,燒烤溫度剛好,不太乾及不算油膩。麻辣小龍蝦小龍蝦色澤鮮紅,口感滑嫩,味道麻香帶辣,幾惹味。美味玉子燒厚身玉子燒,濃郁嘅蛋香,燒烤過有微焦,味道比較香。椒鹽魷魚鬚加入椒鹽好惹味,魷魚口感爽脆。串燒殿地址:尖沙咀金巴利道58號A號舖

燒五花腩串
五花腩脂肪分佈均勻,燒烤溫度剛好,不太乾及不算油膩。

麻辣小龍蝦
小龍蝦色澤鮮紅,口感滑嫩,味道麻香帶辣,幾惹味。

美味玉子燒
厚身玉子燒,濃郁嘅蛋香,燒烤過有微焦,味道比較香。

椒鹽魷魚鬚
加入椒鹽好惹味,魷魚口感爽脆。

串燒殿
地址:尖沙咀金巴利道58號A號舖
去完科學館睇恐龍展,喺附近見到呢間新餐廳,原來係串燒店,入到餐廳已經陣陣飄香。Menu款式好多選擇揀咗幾款止下癮,果然好惹味。好多都係十零廿蚊/串,尖沙咀地段以呢個價格同質數來講,係幾抵食✨和牛大蔥卷和牛配大蔥,燒過後大蔥嘅香味同和牛好夾✨燒流心芝士年糕芝士年糕口感煙煙靭靭,燒完裡面流心嘅口感仲有拉絲,軟綿綿嘅口感。呢兩款 都唔係間間串燒店都食得到,值得一試✨惹味蒜蓉燒茄子蒜蓉香味均勻喺原條茄子上,燒至皮肉分離,外皮唔會燶,燒得好靚,超惹味,一個人可以食哂一條✨麻辣小龍蝦喜愛海鮮的話,一定要試呢款小龍蝦,除咗麻辣.仲有蒜蓉味麻辣味好正,連龍蝦殼嘅味都要啜埋✨燒超惹味雞泡魚干不可決少當小吃嘅雞泡魚干,好有嚼口,微暖嘅溫度,又唔會太乾,送酒一流

Menu款式好多選擇

揀咗幾款止下癮,果然好惹味。

✨和牛大蔥卷
和牛配大蔥,燒過後大蔥嘅香味同和牛好夾

✨燒流心芝士年糕
芝士年糕口感煙煙靭靭,
燒完裡面流心嘅口感仲有拉絲,軟綿綿嘅口感。

呢兩款 都唔係間間串燒店都食得到,值得一試

✨惹味蒜蓉燒茄子

蒜蓉香味均勻喺原條茄子上,
燒至皮肉分離,外皮唔會燶,燒得好靚,
超惹味,一個人可以食哂一條

✨麻辣小龍蝦
麻辣小龍蝦

喜愛海鮮的話,一定要試呢款小龍蝦,
除咗麻辣.仲有蒜蓉味
麻辣味好正,連龍蝦殼嘅味都要啜埋

✨燒超惹味雞泡魚干

不可決少當小吃嘅雞泡魚干,
好有嚼口,微暖嘅溫度,又唔會太乾,送酒一流
2022-08-16
午餐
  • 惹味蒜蓉燒茄子
2022-08-18 23 瀏覽
今日同朋友一齊去尖沙咀 見到有間餐廳個招牌好大個寫住串燒殿 覺得幾吸引之餘仲見到幾多人 所以就決定去試下😍 見到佢既餐牌有好多唔同野食 我地都叫咗唔同既串燒試下 🍡和牛大蔥卷呢個和牛大蔥卷好正 因為佢燒得啱啱好 唔會好乾和牛牛味好重🐮咬落都仲好淋 而且佢既大蔥仲係大大粒 咬落仲好juicy 佢既香味唔會搶晒牛既味道 兩樣食材一齊食味道更香濃😋 呢個串燒令人好想再encore🍻燒肥牛金針茹卷因為我地鍾意食牛 所以仲叫咗呢個燒肥牛金針茹卷 佢既肥牛好夠肥🤤燒完出嚟可以見到肥牛上面充滿住油脂 肥牛仲包住咗好多金針茹 所以食落口感好爽 餐廳仲落咗D粉令到成個串燒變得更惹味 色香味俱全🤩燒日本甜薯🍠日本甜薯平時都會自己去買嚟食下 難得嚟到串燒殿 想試下燒後既甜薯會唔會更香😋佢既甜薯都幾大隻 燒完之後個甜薯既皮乾乾地 食落仲有啲燒烤味 因為佢大大粒所以食落好滿足🥰麜辣小龍蝦🦞呢個小龍蝦真係不得了 估唔到佢真係原隻上 而且仲有好多隻 可以見到每一隻龍蝦既色澤都係鮮紅色勁靚🦞而小龍蝦上面仲有好多莞茜 食落味道都幾麜辣 口感都幾爽整體嚟講都唔錯😍

燒肥牛金針茹卷

燒日本甜薯🍠

麜辣小龍蝦🦞
2022-08-18 19 瀏覽
非常有風味既串燒店,令我諗起以前帶團果陣食宵夜既味道🤣估唔到小店都有小龍蝦食,可惜朋友對蝦敏感,唯有下次有機會再試🙈✨🎈惹味蒜蓉燒茄子 $38燒茄子我差唔多次次都會叫,熱辣辣既茄子配埋海量蒜蓉真係超惹味😋🎈川式麻辣燒扇貝 $78一份有兩隻,size ok,燒得岩岩好,而且唔會過熟👍🏻🎈串燒雞中翼 $38🎈燒肥牛金針菇卷 $28🎈醬燒豬頸肉 $25雞翼都幾抵食,$38有4隻👍🏻同埋有蜜糖超正🤣肥牛金針菇卷個醬超惹味👍🏻🎈炸雞軟骨 $58🎈燒超惹味雞泡魚乾 $48兩款送啤酒必點,好快就食完一碟🤣岩岩炸起既雞軟骨真係超邪惡😋😋所有食物都係現燒,可能要等一陣,不過同朋友邊食邊飲邊吹水,完全冇問題🥰

🎈惹味蒜蓉燒茄子 $38

🎈川式麻辣燒扇貝 $78
一份有兩隻,size ok,燒得岩岩好,而且唔會過熟👍🏻

🎈串燒雞中翼 $38
🎈燒肥牛金針菇卷 $28
🎈醬燒豬頸肉 $25

🎈炸雞軟骨 $58
🎈燒超惹味雞泡魚乾 $48

2022-08-15
2022-08-17 25 瀏覽
舖頭入面好企理 坐得好舒服 啲staff都招呼得好好 燒肥牛金菇串卷肥牛會燒到有少少焦香 好香口一啲都唔肥膩肥牛同金菇咁夾 加少少香料去食令到個卷食落更有香味味道無咁單一 有翻少少層次感燒流心芝士年糕燒到有D內軟外脆的年糕年糕會有煙煙韌韌質感又俾翻啲流心效果幾正燒韭菜韭菜燒左加好多香料粉 好惹味嫁又會好香口 韭菜迷一定要試蔬菜吸晒精華 菜味加啲粉燒甜美菠蘿燒完表面有少少焦焦地 會散發啲水果香菠蘿燒完仲keep到啲汁水咬落去個陣有啲菠蘿汁 好甜
舖頭入面好企理 坐得好舒服

會散發啲水果香
菠蘿燒完仲keep到啲汁水
咬落去個陣有啲菠蘿汁 好甜
2022-08-16 15 瀏覽
夜晚想同朋友chill下,小酌一下,就係TST 搵左間串燒店,原來係新開既,入面都好乾淨企理! 叫左燒雞泡魚乾,超惹味!! 燒得岩岩好,唔會好難咬,加埋蛋黃醬,係一道好好食的佐酒菜,會令人食唔停咁。 之後叫左醬燒鱿魚鬚串,一黎到都嚇親,因為好大條呀! 好足料而且好夠味。錫紙燒蒜蓉花甲真係次次寺親串燒店都一定會叫,超級香,花甲量都好多,好鮮甜。呢到既燒菠蘿都同樣出色,好甜,一咬就爆曬汁,一串既份量岩岩好,可以過下口癮,當甜品咁作結。

2022-08-16 11 瀏覽
心血來潮, 突然好想食串燒, 經過金巴利道, 見到有間串燒殿, 唔洗諗就入去食, 餐廳提供好多串燒可食, 問左店員, 就推薦我地有幾樣必食, 咁就啱哂有選擇困難症的我啦。串燒椒鹽魷魚鬚惹味蒜蓉燒茄子燒五花腩串燒菠蘿燒韭菜椒鹽魷魚鬚, 椒鹽野味香脆, 魷魚鬚彈牙新鮮。惹味蒜蓉燒茄子, 大大條茄子配上大量蒜蓉, 正。燒五花腩串, 肥瘦適中的五花腩, 十分香口。燒菠蘿, 新鮮超甜, 多汁。燒韭菜, 韭菜配料係靈魂所在, 韭菜鮮甜。下次同多幾個朋友黎, 咁就可以食多幾串。

串燒
椒鹽魷魚鬚
惹味蒜蓉燒茄子
燒韭菜

椒鹽魷魚鬚, 椒鹽野味香脆, 魷魚鬚彈牙新鮮。

惹味蒜蓉燒茄子, 大大條茄子配上大量蒜蓉, 正。

燒五花腩串, 肥瘦適中的五花腩, 十分香口。

燒菠蘿, 新鮮超甜, 多汁。

燒韭菜, 韭菜配料係靈魂所在, 韭菜鮮甜。

下次同多幾個朋友黎, 咁就可以食多幾串。
2022-08-16 14 瀏覽
尖沙咀金巴利道新開了一間主打四川風味的川燒店,燒物、煮物、炸物都有,選擇算多,價錢亦合理,於是便進店一試🦞 麻辣小龍蝦見餐牌上標明麻辣類為推介,所以點了一份麻辣小龍蝦🦞賣相不錯,小龍蝦味道濃郁😆個人覺得還是挺辣的,喜愛麻辣的朋友可以一試🦑 椒鹽魷魚鬚炸得香脆,配以椒鹽亦非常邪惡😆適合飲返杯啤酒🍻🐚 錫紙燒蒜蓉花甲花甲新鮮,配以蒜蓉及芫茜更為惹味🦑 醬燒魷魚鬚串燒魷魚鬚焦香彈牙,食完想再來一份

🦞 麻辣小龍蝦

🦑 椒鹽魷魚鬚

炸得香脆,配以椒鹽亦非常邪惡😆適合飲返杯啤酒🍻

🐚 錫紙燒蒜蓉花甲

花甲新鮮,配以蒜蓉及芫茜更為惹味

🦑 醬燒魷魚鬚串

燒魷魚鬚焦香彈牙,食完想再來一份
午餐
尖沙咀越開越多串燒店,呢間串燒店環境整潔,比一般港式地道串燒店,座位舒適💛同朋友一齊嚟食串燒,傾吓計就適合不過我哋係俾佢嘅餐牌吸引住🤣哈哈因為太喜歡吃雞泡魚干了😛😛雞泡魚魚干燒得非常香口,乾身但食落去唔會柴皮,好惹味啊🤤另外燒雞軟骨同燒雞皮好出色啊🥰串燒撒上胡椒粉,特別惹味雞軟骨同雞皮好香脆,特別係雞皮唔會好油膩,脆卜卜醬燒魷魚鬚串,有驚喜一整串魷魚鬚,調味十足,好滋味醬燒嘅味道實在難以抗拒,一上枱已經流晒口水啦🤤推介呢款海鮮,錫紙燒蒜蓉花甲花甲份量好多,而且洗得好乾淨,冇乜沙蒜蓉味道超入味🤣大愛仲有好多其他款串燒,下次試吓先

同朋友一齊嚟食串燒,傾吓計就適合不過
我哋係俾佢嘅餐牌吸引住🤣哈哈

因為太喜歡吃雞泡魚干了😛😛
雞泡魚魚干燒得非常香口,乾身但食落去唔會柴皮,好惹味啊🤤

另外燒雞軟骨同燒雞皮好出色啊🥰
串燒撒上胡椒粉,特別惹味
雞軟骨同雞皮好香脆,特別係雞皮唔會好油膩,脆卜卜

醬燒魷魚鬚串,有驚喜
一整串魷魚鬚,調味十足,好滋味
醬燒嘅味道實在難以抗拒,一上枱已經流晒口水啦🤤

推介呢款海鮮,錫紙燒蒜蓉花甲
花甲份量好多,而且洗得好乾淨,冇乜沙
蒜蓉味道超入味🤣大愛

仲有好多其他款串燒,下次試吓先
2022-08-15 22 瀏覽
去完科學館睇恐龍🦖 附近有間新開嘅串燒舖😍 反正午餐食得太飽~ 晚餐食得light少少🥢 就試下佢啦🤪 估唔到幾有水準🥕和牛大蔥卷和牛同埋大蔥簡直係清爽嘅配搭😋 食完都唔覺得膩🐮 和牛嘅筋位比較少,入口軟綿🥰 大蔥好鮮甜多汁🥕-☆燒流心芝士年糕入口煙煙韌韌~ 咬開爆芝士😋 芝士迷必食🥕燒韭菜重口味之選😗 配上孜然粉~ 非常惹味🥕燒菠蘿燒一燒~ 提升菠蘿嘅口感同埋甜味😚 酸酸甜甜咁 其實都幾開胃🥕錫紙燒蒜蓉花甲花甲好鮮甜😚 用錫紙包住嚟燒鎖起佢嘅鮮味~ 食唔停😍
去完科學館睇恐龍🦖 附近有間新開嘅串燒舖😍

🥕燒菠蘿

🥕錫紙燒蒜蓉花甲

花甲好鮮甜😚 用錫紙包住嚟燒鎖起佢嘅鮮味~ 食唔停😍
錫紙燒蒜蓉花甲
同朋友去Staycation夜晚梗係要食個宵夜再玩通頂我哋見附近近近地開左間新串燒店就試吓🌟惹味蒜蓉燒茄子香濃嘅蒜蓉配搭惹味嘅孜然呢個無敵組合嘅燒茄子🍆係我每次食串燒都必點依度嘅燒茄子冇令我失望🌶🔥加埋少少辣味更惹味🌟 燒超惹味雞泡魚乾甜甜地嘅雞泡魚乾🐟燒到表面有少少脆 當小食一流🌟皇牌牛脷心牛脷心係切晒表面脷苔 只取中間嘅位置 入口爽滑串燒只係簡單用鹽調味🐮令牛味更突出🌟燒日本甜薯甜薯好似浸左蜜糖咁🍯甜得嚟帶少少蜜糖香係肉類之間間住食可以解解膩🌟燒五花腩肉串🐽一層肉一層脂肪 燒出嚟唔會好乾仲充滿油香🌟超美味玉子燒燒玉子燒第一次試 玉子燒中心都係軟滑不過烤過近邊嘅位置會有少少過熟但會有燒烤獨有嘅焦香😋味道特別🌟燒流心芝士年糕食依個要小心焫嘴😮‍💨入口會爆芝🧀🌟燒棉花糖串外面焦脆入面溶晒嘅棉花糖估唔到燒烤店都食到甜品💓-依家燒烤種類多😝除左有肉類🦐🦀🦞仲有燒海鮮同麻辣小龍蝦最驚喜係有埋甜品🍮怕肚餓唔夠飽嘅仲有酸辣粉、撈丁等嘅主食就算係晚餐過嚟食都係唔錯嘅選擇👍🏻
同朋友去Staycation

外面焦脆入面溶晒嘅棉花糖
估唔到燒烤店都食到甜品💓
依家燒烤種類多😝
除左有肉類🦐🦀🦞仲有燒海鮮同麻辣小龍蝦
最驚喜係有埋甜品🍮怕肚餓唔夠飽嘅仲有酸辣粉、撈丁等嘅主食
就算係晚餐過嚟食都係唔錯嘅選擇👍🏻
2022-08-14 20 瀏覽
喺尖沙咀金巴利道開咗一間新嘅串燒餐廳!經常喺尖沙咀出沒嘅我一定要試吓啦😍錫紙燒蒜蓉花甲喺menu見到蒜蓉花甲就忍唔住一定要嗌黎試下!花甲好鮮甜,蒜蓉一啲都唔吝嗇,勁多勁正😍。除咗蒜蓉之外,仲有蔥同埋芫荽,加埋好惹味,不過唔鍾意芫荽嘅朋友記住走芫荽喇😌燒五花腩串五花腩本身已經冇得輸,再加埋燒烤嘅調味,真係想食多幾串😙燒肥牛金針菇卷食串燒必嗌嘅肥牛金菇卷🤣一串總共有三舊肥牛金菇卷,唔會燒到好乾,金菇仲有汁架!燒甜美菠蘿燒菠蘿熱辣辣,但又甜又多汁!燒超惹味雞泡魚燒雞泡魚口感幾特別,煙煙韌韌,點買沙律醬食仲正。

燒五花腩串
五花腩本身已經冇得輸,再加埋燒烤嘅調味,真係想食多幾串😙

燒肥牛金針菇卷

燒甜美菠蘿
燒菠蘿熱辣辣,但又甜又多汁!

燒超惹味雞泡魚
燒雞泡魚口感幾特別,煙煙韌韌,點買沙律醬食仲正。