2006-08-18 8 瀏覽
來過這裏三大次,每次都有special today,上個星期五去,就有"清酒燒大蜆",嘩,唔講得笑,半打只買$38,大大隻,師傅燒得好手勢,肉嫩鮮甜,記得飲埋殼裏面啖清酒(重有牛油香添),食完味蕾醒晒,同小肥兩個不停讚,忍唔住要encore多半打,非常滿足."自家製涼茶"也是必飲的,有住家feel,不太甜.
"自家製涼茶"也是必飲的,有住家feel,不太甜.
2006-08-14 14 瀏覽
比較中意呢種舖仔, 感覺親切. 食物真係好好味, 猶其一d出面少有配搭, 夠新鮮. 推介以下, 一定要試:- 醉西冷, 平時唔多食牛都食左唔少- 桂花糖番茄, 好味, 樣又靚- 奶皇包仔, 甜甜地- bailey哈蜜瓜, 當甜品一流.因為本來飽飽地, 所以只係叫左d甜野同小食, 見到隔離臺燒雞翼同羊鞍都好吸引, 下次會再試.

- 醉西冷, 平時唔多食牛都食左唔少
- 桂花糖番茄, 好味, 樣又靚
- 奶皇包仔, 甜甜地
- bailey哈蜜瓜, 當甜品一流.

2006-07-20 11 瀏覽
鋪頭細細,感覺親切,非常衛生,醬汁特別,食宵夜一流推介--麻麻地雞亦 介茉朱頸肉 蜜糖桂花番茄 麻醬青瓜P.S.--廁所麻麻地
鋪頭細細,感覺親切,非常衛生,醬汁特別,食宵夜一流
推介--麻麻地雞亦
介茉朱頸肉
蜜糖桂花番茄
麻醬青瓜

P.S.--廁所麻麻地
2006-05-06 9 瀏覽
今晚和男友吃飽飯後,打算到這裡試試新野,點了一串腐乳羊肉和雞軟骨,首先吃雞軟骨,好味道呀~因為是我的至愛,呢個都唔係好咸,同出面d舖頭比較,都ok!之後食羊肉,嘩好肥呀!第一口係肥膏,eeeeee....跟住再食就係好味的肉,但係超咸呀!
之後食羊肉,嘩好肥呀!第一口係肥膏,eeeeee....
跟住再食就係好味的肉,但係超咸呀!
2006-05-06 21 瀏覽
前幾日7點鐘 走左呢到食野首先是非常小的鋪 但卻有部大電視不想寫交 所以point list罷 自家製涼茶 好甜 甜得好離譜醉西冷 不錯 無論口感與味道 冷面 由於面是一早做好 所以完全唔彈口 希望佢地改進啦雞翼 正呀 這個價錢非常好 章魚遠 同百佳d檔仔的出品是一樣的整體味道黎講一般而且不知應該歸納佢係咩類型的串燒鋪?港式?如果該鋪用的鹽跟胡椒好一點而有我最鐘意食的燒咖哩尢魚同燒賣就好了食完幾日都仲記得鋪頭果個姐姐好好禮貌係小鋪才有的一種親切
前幾日7點鐘 走左呢到食野
希望佢地改進啦
雞翼 正呀 這個價錢非常好
章魚遠 同百佳d檔仔的出品是一樣的
整體味道黎講一般
而且不知應該歸納佢係咩類型的串燒鋪?
港式?
如果該鋪用的鹽跟胡椒好一點
而有我最鐘意食的燒咖哩尢魚同燒賣就好了
食完幾日都仲記得鋪頭果個姐姐好好禮貌
係小鋪才有的一種親切
2006-04-08 9 瀏覽
估不到一間小小的串燒店都幾有水準, $38有半打, 好好味. 仲有麻麻地雞翼,極麻.... 呀差d唔記得個醉西冷, 酒味好重, 但甜甜地好過引...不過小了一點牛味... 她的食物很好,但店鋪很細又人多, 最好坐出面露天位, 大家不防一試.
2006-04-04 14 瀏覽
01/04/2006星期六返香港,夜晚等BF時心思思想食串燒。嘻嘻…偷食串燒梗係高興啦!要了雞翼、雞脾菇、姜薑豬頸肉及BB包各1串,再加1碗麻醬冷麵。麻醬本以為是麻辣的,但個麵來的時候才發現是黑色的。難道是黑芝麻…唉…真係失策,早知先問一下店家。食落又唔差喎!好香的芝麻味道,咬落硬硬芝麻粒及軟軟的米線,口感又幾得意。麻醬的口感似花生醬但卻沒有任何花生味又幾好喎!雖然此非吾願,滿口芝麻香味又幾滿足。雞翼可能太厚較難燒熟,所以店家把它剪開了才燒。本身味道不錯,但還是較喜歡原隻雞翼的感覺,所以留1隻給BF。雞脾菇口感可以,有汁味鮮也留了1串給BF。由於碗冷麵幾大,姜薑豬頸肉及BB包已經吃不下又係佢包辦。BB包係迷你奶皇包,用來燒又幾特別,口感都幾好。其實都幾貴,每碟大多要$12或以上。而且是在店內的廚房燒,沒有了看著自己點的串燒燒熟那種期待及興奮的心情。還是較喜歡天文台道那家串燒店,除了大叔較親切外,至少可以看著自己點的串燒燒熟。不過,可以坐在露天的圓檯上吃東西感覺不錯,若再途經可以再試。
01/04/2006
2006-03-17 10 瀏覽
以非常鍾意燒野食的我, 又不想自己起爐去燒時, 這間小店的確是一個不錯的選擇. 一間店令我想寫食評的原因只有一個, 因為它有一個令人回味(俗d講句, 即係想番check)菜式. 這間小店令我想回味的有以下幾款美食. 1. 燒鱔2. 燒蠔3. 豉油王大墨魚4. 秋刀魚
1. 燒鱔
2. 燒蠔