2021-09-01 540 瀏覽
每一個國家嘅菜式都有佢獨有嘅味道同埋招牌菜,就好似泰國食海南雞同埋咖喱😁至於越南嘅話相信第一時間就已經諗到牛肉河粉同埋好多小食。 雖然越南野選擇有好多,但每一間同每一間嘅不同之處亦都係有好大對比😮😮😮食得多之後就會更加感受到些微嘅變化😎33 pho shisha 呢一度除咗可以食到越南嘢之外原來到咗夜晚嘅時候仲會推出埋shisha!啱晒試吓嘅年青人又或者公司同事三五知己一齊聚會👍🏼👍🏼👍🏼 都算得上係fusion嘅餐廳🤣🤣Shisha 呢啲嘢都係隨個人喜好啦,但重點都係要擺番落食物度。🤞🏾🤞🏾一開場當然要個小食拼盤, 裏面就包含晒粵式小食嘅必需品,例如有春卷有蝦餅有墨魚餅同埋炸雞翼。 每一款都極具用心而且用了係睇得出而且食得出嘅講究👍🏼👍🏼 蝦餅同墨魚餅都真係填滿蝦肉同埋墨魚肉,粒粒分明嘅感覺絕對係信心之選😜😜 但重點一定要放落越式春卷度,大大條而且充滿着一大堆嘅粉絲木耳絲,而且皮真係極之極之薄,完全同香港茶樓嘅春卷真係超級唔一樣‼️‼️食完小食當然就要入到正題,越南野走唔甩生熟牛河啦🔥🔥🔥 靈魂一定係湯底,有時呢用一大堆材料並唔係代表最好,簡單嘅清湯更加可以令到所有食材嘅大大提高,河粉夠

食完小食當然就要入到正題,越南野走唔甩生熟牛河啦🔥🔥🔥 靈魂一定係湯底,有時呢用一大堆材料並唔係代表最好,簡單嘅清湯更加可以令到所有食材嘅大大提高,河粉夠晒嫩口,米漿味足,且配合洋蔥更加令到感覺更加清純🥳最後牛肉最好就係半成熟再撈啲是拉差辣醬再配合一啖河粉同埋湯底,絕對絕對絕對回味無窮🔥👍🏼❤️😎

10 分鐘 (堂食)
  • 生熟牛河
  • 小食拼盤