保羅想食鐵板燒,以前一直去同街另一間老字號龜井,點知保羅話要試新嘢,咁咪去這間上野攞!揀咗一個大蝦肉眼套餐-約四百幾元,兩杯飲品-約三十元。飲品-勁稀溝水,提子及水蜜桃梳打,唔掂!套餐-麵豉湯,勁喊的味精水,咸到飲唔到! 蟹子沙律,普通東西! 翠玉瓜+蝦,這碟算最ok! 龍脷,都勉强可以,但加了味精調味料! 蝦頭+烏冬,炒到燶哂,同埋都係喊同味精!唔知點解搭蝦頭, 都 係燶! 青菜+肉眼,普普遍通,無燶,但一食知平價貨! 雪榚,最好食,因現成,但十分孤寒,嗰球細無可細!服務-差,無人加茶,隔離枱叫佢加茶,真係只加隔離枱攞!師傅講多嗰做!環境-個個套餐都幾百大元,但裝修唔覺日本feel,比荼餐廳好少少,無啦啦成日播勁 歌!餐具都cheap d!上碟-四百幾元

飲品-勁稀溝水,提子及水蜜桃梳打,唔掂!

套餐-麵豉湯,勁喊的味精水,咸到飲唔到!

蟹子沙律,普通東西!
翠玉瓜+蝦,這碟算最ok!
龍脷,都勉强可以,但加了味精調味料!
蝦頭+烏冬,炒到燶哂,同埋都係喊同味精!
唔知點解搭蝦頭,
都 係燶!

青菜+肉眼,普普遍通,無燶,但一食知平價貨!

雪榚,最好食,因現成,但十分孤寒,嗰球細無可細!

歌!餐具都cheap d!

上碟-四百幾元個餐,食物上碟+分求其,無啦啦蝦頭+烏冬上碟,青菜+肉眼上碟,想
點,完全唔掂!

完全無服務、唔專業、高級價錢、低級食物,俾五百幾蚊食味精,感覺很差,扮
高級日本料理,但d食材同煮法都很唔掂!
叫咗d男人唔好成日試新嘢,抵俾我鵝..............!
普通翠玉瓜+蝦
味精咸湯
2010-01-27
超細雪榚球
2010-01-09 18 瀏覽
2009的聖誕和除夕真的有給焚書坑儒的感覺。由十二月開始,公司的男同事便開始人人四處張羅平安夜和除夕的晚餐。今年間,人人怨聲載道。雖然大家都對平安夜給坑殺有了心理準備,但從沒想過沒沒無聞的小店也敢收HK$700 - 800一個人。幸好,路人甲一貫主張,與其要在節日給坑殺+食物一團糟,倒不如把錢剩下來平日吃 (or..多買幾份禮物給她..)。平安夜跟她吃了一頓很溫暖的晚餐後(另文再述),除夕又是另一個難題。很奇怪的,路人甲很愛看餐館裏的廚師做菜的情況。每每在路上或商場經過上海店或是麵食店,也要駐足看一下別人做菜....最後西打決定找家不算太貴的鐵板燒,讓她坐在板前位置看個夠!隱身在女人街,看過風評不錯。訂位時西打就知道當晚也是要吃套餐,覺得還算可以。同時也在電話跟店員說西打一定會板前位置!除夕當天路人甲放假,西打也早了一個小時下班,很幸運的六點多就到了餐廳。訂位時就問了時夜有三款套餐,龍蝦、活鮑和牛柳,可以任擇一款。坐下卻發現有另一個神戶牛肉套餐。看了一下,覺得還不錯!就點了這個吃!大家可以留意一下這個餐牌,最初西打也覺得沒甚麼...回到家看照片時,職業病關係...細看了一下英文的詮譯本
2009的聖誕和除夕真的有給焚書坑儒的感覺。

最後西打決定找家不算太貴的鐵板燒,讓她坐在板前位置看個夠!

大家可以留意一下這個餐牌,最初西打也覺得沒甚麼...回到家看照片時,職業病關係...細看了一下英文的詮譯本,非常的好笑!

尤其是那個活魚豆腐麵豉湯...

很簡單的沙拉,青瓜、生菜和豆腐,配合點點甜酸的汁,質感爽脆,味道清新,還不錯吃!

本來是三文魚和油甘魚的刺身,但西打和路人甲都不吃生魚片,跟廚師說了一下,就給我們轉成金菇牛肉卷。
在鐵板給煎得香脆油香滿溢的肥牛肉,捲著清新彈牙的金菇。臨上桌時再塗上特製的牛肉汁,味道更香濃。牛肉焦香,金菇鮮嫰,很出色的一道前菜。

鐵板配菜

雖說只是兩片瓜和一片冬菇,經過鐵板的洗禮後,像換了一件金光新衣,外脆肉軟,帶著焦香,好好吃!

黃金老虎大蝦

黃金醬。廚師在處理大蝦時,挑開蝦頭,把裏頭的蝦頭腦全倒出來,加入蛋漿和cheese,最後通通混成這個充滿了蛋和cheese 香和蝦腦甘香的黃金醬。
非常好吃的大蝦。蝦肉鮮美彈牙,搭上帶著甘香的黃金醬把蝦的鮮甜都帶出來了。最精彩是蝦肉本身都帶著厚厚的蝦膏,美味程度比龍蝦可能更好吃!

銀鱈魚,鋪上小小的鵝肝
厚厚的一片銀鱈魚,在鐵板上給煎得香香脆脆。銀鱈魚最可口的的是很一片小小的肉之間都佈滿了甘香的油脂。在銀鱈魚之上再加上鵝肝,真的是油上加油,香上加香。小小的點綴讓整道菜立時提昇到另一個層次。

不用調味就已經很好吃的薄燒牛肉捲。充滿油花的和牛最適合用燒的方法來處理。經過鐵板的熱力把油香都給迫出來,入口就是牛油的香味,整個人一剎那像給這片牛肉擊倒似的...太好吃了
再來一碗炒飯,顆粒分明,算不錯。

這隻就是之前吃的大蝦的蝦頭。雖然只是蝦頭,中間還藏了不少蝦膏,好吃又不浪費。

炒雜菜,路人甲把菜都通通吃光。

最後的甜點:日式雞蛋有丁。以為滿普通...卻原來還不錯吃!滑滑的入口,蛋香也夠濃。

總計:HK$738 + 10% (2人)

味道和服務是不錯的,唯一的缺點是因為當晚吃的是套餐,廚師為了應付連綿不斷的order,上菜的次序有點亂和有點急。如果是平常日子的話,西打會一道菜一道菜的點,吃完一道再點一道,就不會有趕忙的感覺。

價位雖然好像有點高,但沒有很強烈給坑殺的感覺。因為單是黃金大蝦,平常一隻就要HK$138,兩隻下來就HK$278...所以算起來還不算很貴!

找個別的日子再吃一趟!
除夕
2009-12-31
話說今晚同女友喺旺角行街行到咁上下就去女人街睇下有咩食行過呢間嘢見到唔係好多人(大約8點度)個waitress又sell個88鈫既一人餐咪諗住同女友試下喇一入到去我睇下d menu我就奇怪點解無一人餐既餐牌架呢我問個waitress個waitress先施施然喺counter攞一人餐既餐牌過嚟之後我地睇緊menu期間一個化到好濃妝既waitress就係咁sell我地食d 300鈫以上既二人餐因為我地覺得唔係咁啱食所以無叫個二人餐改為叫個一人餐再加d壽司從此我地兩個好似俾人孤立咁d嘢食成半個鐘都未到到d嘢食嚟到發現d嘢勁細兜食完之後個濃妝waitress就不停咁問我地d嘢食嚟齊未催我地走跟著我同佢講d壽司未到都唔知佢地係咪要即劏條魚做魚生等咗成15分鐘先到d壽司係極之難食魚生又唔甜壽司飯又硬食完我覺得呢間嘢係狗眼看人低如果唔係叫d貴既餐d waitress係啋你都有味所以我有生之年我都唔會再食!!!
話說今晚同女友喺旺角行街
行到咁上下就去女人街睇下有咩食
行過呢間嘢見到唔係好多人(大約8點度)
waitress又sell個88鈫既一人餐

壽司飯又硬
食完我覺得呢間嘢係狗眼看人低
如果唔係叫d貴既餐
d waitress係啋你都有味
所以我有生之年我都唔會再食!!!

2009-12-30
(非會員)
2009-12-08
今日係同男朋友去慶祝生日... 早兩星期前都特別訂左位.... 可惜.. 去到都係要等喎...初初都有d嬲嬲地ga.. 不過好彩個侍應姐姐都好好禮貌.. 所以都冇咩野...一路等一路睇餐牌... 主要都係睇其他人有介紹過既野食去決定 ~ 食既時候都發現好多人都係熟客仔 ~坐低之後最終揀左個大蝦餐 + 大扇貝 ~ (本身打算食埋個鵝肝.... 不過太飽食唔落.. 所以冇叫..再去一定會試食呀)蝦同扇貝真係好大.. (可惜d 相唔係我度.. upload 唔到....)成個set 我覺得係個安格斯牛有dd丸熟之外 ... 全部都好ok ^^我地一路睇住住廚師整.. 一路食.. 佢仲好好咁同我地傾下計 ^^ 都幾好笑呀...仲有睇佢玩火同轉刀.. 哈哈最後個甜品都好.. 不過如果再有得揀芝麻雪糕定牛奶布甸.... 我一定會揀牛奶布甸 ~因為真係太好味啦 ^^
今日係同男朋友去慶祝生日...
食既時候都發現好多人都係熟客仔 ~

仲有睇佢玩火同轉刀.. 哈哈

2009-12-06
  • 大蝦餐
  • 大扇貝
2009-10-18
我同家人行過女人街覺得肚餓想睇有咩好食.....走過這間店我媽咪突然話呢間有推介不如試吓...入去坐落叫嘢一睇d餐全部跟炒什菜,我最唔鍾意食什菜...所以我叫餐時問服務員可否改要其他佢立即答"可以.你鍾意食d咩?"佢仲好主動提議我"不如改要炒金菇菜?"我話ok...因我哋坐吧枱開始食得後師父不斷問我哋鍾意濃淡合唔合口味等!都幾細心食飯過程...有計傾...有耍刀睇...d嘢又好食....very good特別推介:黃金虾...海膽...鵝肝...炒飯...銀雪魚之前食過附近另外一間鉄板燒同呢間比...呢間係好好多不論食物或服務都very good*不過抽風系統同洗手間就差d啦!有待改善
我同家人行過女人街覺得肚餓想睇有咩好食.....

佢仲好主動提議我"不如改要炒金菇菜?"我話ok...

食飯過程...有計傾...有耍刀睇...d嘢又好食
....very good

特別推介:黃金虾...海膽...鵝肝...炒飯...銀雪魚

*不過抽風系統同洗手間就差d啦!有待改善
2009-09-27 29 瀏覽
有同事升職, 柴娃娃到上野慶祝. 本來BOOK了八點鐘, 可惜呢個星期忙到不得了, 最後需要九點先有得食!!一到逹, 門外已聞到好香的鐵板燒味已經非常肚餓, 坐低後睇睇menu, 都幾多食物選擇! 我地七個人點了兩個二人餐再加散點幾款食物. 先講食物其實我地都點左幾多野食. o係大家最肚餓既時候每人上了一客豆腐沙律(本來只有兩客, 但伙記見我地人多, 好樂意送多幾客.) 一客幾清新既沙律. 之後上了北寄貝刺身, 好鮮甜味美, 且爽口. 值得推介! 跟住落黎仍然係刺身, 活赤貝刺身仲鮮甜. 有d同事就認為醒了少少. 但我非常鍾意. 因為真係好鮮甜爽口, 比北寄貝更值得推介! 要燒的食物上得比較慢, 所以伙計先上了這些東東. 再上面豉湯, 但我就唔太好面豉湯, 所以都係留肚食鐵板燒.第一款上既係活蟶子. 第一次係日本餐廳食到蟶子, 初初仲以為係刺身, 原來係燒過的! 同平時的豉椒炒蟶子不同係呢款較淡, 有少少蒜蓉釣味, 味道不錯! 魷魚筒都跟手上枱, 好香, 幾彈牙, 非常有口感. 味道適中. 大家略為休息一下就到了配菜上枱, 冬菇加脆肉瓜, 冬菇幾香. 不過呢個我覺得麻麻. 之後上的帶子

先講食物
大家略為休息一下就到了配菜上枱, 冬菇加脆肉瓜, 冬菇幾香. 不過呢個我覺得麻麻. 之後上的帶子皇要一讚. 好大粒, 而且味道唔錯. 有少少黑椒, 幾惹味! 安格斯肉眼扒我認為係全晚最出色! 好有牛味而且好淋又入味, 較乾身加上蒜片一齊燒, 份外惹味! 下次再去都一定會翻叮~!反而跟餐的頂級牛柳略為失色一點. 較硬. 其實牛柳都不錯, 但可能有比較吧! 老虎大蝦很不錯, 蝦好大隻, 非常爽口, 食落有口感, 略有鮮甜味! 到差不多尾聲時上了炒雜菜, 只見芽菜較多. 但甜甜地幾清爽的口感. 加上兩個炒烏冬, 一個三文魚炒烏冬海鮮炒烏冬, 由於兩個烏冬都差唔多, 全完無為意一個係有三文魚呢! 所以只試了點點海鮮炒烏冬, 其實味道都唔錯, 烏冬幾煙靱, 可惜都已經有點飽, 所以都食剩了…
其實大家都已經七八成飽, 但醒起點了鵝肝多士未到所以追一追, 追的同時先發現原來漏單了. 所以我地另外追加矮瓜同雞腎. 可惜矮瓜無貨, 轉點南瓜.
等左一陣, 三款慢慢上枱, 雞腎幾爽, 唔硬, 不過有同事就認為唔及街邊小販檔好食. 我反而相反, 因為我鍾意佢唔硬且爽口. 但略嫌乾身了點點…南瓜味道有點怪怪. 本來以為係我個人對南瓜麻麻先覺得怪怪, 原來其他同事亦有同感. 最後上餐甜品, 有布甸同雪糕, 我地都選了雪糕, 芝麻味好芝麻, 好好味. 紅豆味同事都話好好味呢. 完成甜品後, 大家都滿足地完成呢一餐慶祝晚飯.

再講服務
服務都OK, 其實我地都係朋友介紹加上有九折先黎, 黎到雖然都幾多人, 無BAR枱坐, 但都安排我地坐卡位. 廚師知道我地係朋友介紹都特意出黎推介幾款招牌食物. 另外, 雖然我地點既係兩個二人餐, 但沙律, 甜品等等都俾足七人份量, 總算不錯吧! 到最後埋單時我地要求多俾幾張VIP咭, 伙計都非常樂意. 雖然服務唔算係超級好, 但以女人街入面既餐廳黎講, 算幾好了!

大伙兒出到門外, 各自歸家, 我先發現, 成身由頭到腳都好大陣燒野食味...建議要去上野食飯後, 一定要立即返屋企沖涼.

活赤貝刺身
魷魚筒
雞腎
海鮮炒烏冬
2009-09-07 25 瀏覽
嗯.. 我平時就會同阿頭+同事來今次同女友就係第二次來 上一次食大蝦餐 但我地兩個都幾細食 食唔晒d野今次就索性散叫想食既野 : 黃金蝦 (我覺得係必食之選,記得加黃金)扇貝 (今次冇咁好食 扣分 )牛仔骨 (女友鍾意食骨)鵝肝多士 (我的最愛,但怕肥,只有特別日子先可以食)先講一下..佢地d 侍應又真係好熱情.. 晌門口想睇下/試下佢會唔會好似大家講咁取考 可能真係唔認得 晌門口已經係咁sell呢樣果樣 搞到我女友覺得好煩 哈哈今次因為生日 所以帶埋相機去影(平時同阿頭去如果影相會以為我痴線)不過個師傅就唔係好識做喇. 第一樣上既係大蝦一大隻 可能佢見我地兩個人 分別俾左兩隻碟我地 見我地影相都唔放埋一齊跟住我又以為佢會好快起埋個扇貝想等埋一齊先影又怕等到凍左隻蝦唔好食 所以我就返埋一齊就影同埋今次d黃金爭少少..又真係凍左.因為我真係好Like食鵝肝 心急到一整好就拎黎食左啖先記得影相 個多士有時會分四份 我覺得四份+煎兩邊會好食好多埋單時佢地認得我 仲好Nice咁話請我食甜品 但真係飽飽.所以冇要最後俾埋個九折..價錢其實都算OK 食物質數唔太差 自己買黎整都要咁上下價錢 咁當然
嗯.. 我平時就會同阿頭+同事來
今次同女友就係第二次來
上一次食大蝦餐
但我地兩個都幾細食 食唔晒d野

今次就索性散叫想食既野 :
黃金蝦 (我覺得係必食之選,記得加黃金)
扇貝 (今次冇咁好食 扣分
牛仔骨 (女友鍾意食骨)
鵝肝多士 (我的最愛,但怕肥,只有特別日子先可以食

分別俾左兩隻碟我地 見我地影相都唔放埋一齊

跟住我又以為佢會好快起埋個扇貝想等埋一齊先影
又怕等到凍左隻蝦唔好食 所以我就
返埋一齊就影
同埋今次d黃金爭少少..又真係凍左.
個多士有時會分四份 我覺得四份+煎兩邊會好食好多

最後俾埋個九折..

價錢其實都算OK 食物質數唔太差 自己買黎整都要咁上下價錢 咁當然質數會好少少

嗯..去得上野 主打都應該食鐵板燒. 如果食魚生 壽司就唔太適合.
要注意既係..果度有好幾個師傅 個個手勢唔同. 睇你好唔好彩喇.
黃金大蝦
黃金大蝦
巨型扇貝
牛仔骨
被心急吃了一口的鵝肝多士
同女友2個星期6放工好夜, 出到旺角搵下有咩食行過見門口有個 $88 一人餐, 諗住叫2份唔太貴~點知入到去, 坐低, $88 餐係 7:30 之前算, 做得咁辛苦, 食貴少少, 叫了$248的二人餐, 有豆腐沙律, 炒菜, 金菇牛肉卷, 炒飯, 燒雪魚, 羊架, 甜品炒雜菜, 幾岩我食~魚, 好食羊架, 有D酥同硬牛肉卷, D汁好味食完有D口喝, 問佢個餐有無包野飲, 竟然同我講, 要湯同沙律就無野飲, 之前又唔問我......仲有, 出面成 34度, 入面完全無冷氣, 係咁出汗, 叫佢開大D, 都係無風出~幾好食都未必會再去
同女友2個星期6放工好夜, 出到旺角搵下有咩食

行過見門口有個 $88 一人餐, 諗住叫2份唔太貴~

點知入到去, 坐低, $88 餐係 7:30 之前

算, 做得咁辛苦, 食貴少少, 叫了$248的二人餐,

炒雜菜, 幾岩我食~
魚, 好食
羊架, 有D酥同硬
牛肉卷, D汁好味

幾好食都未必會再去
2009-08-29
2009-08-30
上星期三同女友去左試坐Bar檯先有 Feel, 好彩有Bar位點左個大蝦餐, 睇住師傅整, 個 feel 真係唔同d虎蝦 - 好大隻, 好好味, 連個頭都燒得好正龍脷柳 - 外脆內林, 正沙律 + 刺身 - 一般野安格斯牛 - 真係正, 好夠味炒雜菜 - 冇咩特別炒烏冬 - 唔掂, 冇味的 (下次都係要炒飯)甜品 - 係布甸, 好好味
上星期三同女友去左試
坐Bar檯先有 Feel, 好彩有Bar位
點左個大蝦餐, 睇住師傅整, 個 feel 真係唔同d
虎蝦 - 好大隻, 好好味, 連個頭都燒得好正
龍脷柳 - 外脆內林, 正
沙律 + 刺身 - 一般野
安格斯牛 - 真係正, 好夠味
炒雜菜 - 冇咩特別
炒烏冬 - 唔掂, 冇味的 (下次都係要炒飯)
甜品 - 係布甸, 好好味

虎蝦
龍脷柳
安格斯牛柳
  • 安格斯牛
2009-07-22 7 瀏覽
21/7 晚看到大蝦2人餐, 有d興趣試下, 不過見到可以散叫蠔同鵝肝, 所以就自己點左1) 刺身 - 甜蝦 - 看上去蠻新鮮, 味道則一般, 阿妹認為特別2) 壽司 - 劍魚(2份), 帶子, 吞拿魚 (本來想試醋鯖魚, 不過冇貨) - 新鮮, 味道好3) 煎蠔 - 佐料為煙肉、蒜、蔥等,新鮮, 阿妹話幾特別4) 煎鵝肝 - 伴以牛油多士, 好味! 不油而且不太"漏"本來冇bar枱坐, 見唔到廚師點整野食, 點知我地等左一陣就有人走, 可以坐埋去, 咁樣好玩d又得意, 強烈推介!~ 而且呢間店有好多熟客, 食完再返去再食, 個廚師同部分客人仲好熟呢! nice!~下次想試肉眼扒、帶子皇、勝子皇、大蝦...
3) 煎蠔 - 佐料為煙肉、蒜、蔥等,新鮮, 阿妹話幾特別

下次想試肉眼扒、帶子皇、勝子皇、大蝦...
2009-07-21
  • 煎鵝肝
(非會員)
2009-07-17 5 瀏覽
表弟生日話要食鐵板燒,因為有成幾個人,又唔想食咁貴,所以揀上野。訂位時要求鐵扳嬈BAR抬食物質素OK, 用料亦不差,蝦夠大隻,鮑魚亦新鮮生猛,牛扒就普通D, 下次要試神戶牛。最欣賞係味道唔會好似有D地方咁,一味係好濃既黑椒汁,食乜都一樣味道。用 dbs 咭有折, 食完仲有 vip 9折 咭送。服務一般,可接受。 廚師態度親切。(我認為坐BAR抬會感覺抵D)

用 dbs 咭有折, 食完仲有 vip 9折 咭送。

服務一般,可接受。 廚師態度親切。

(我認為坐BAR抬會感覺抵D)
2009-07-07
  • 鐵扳大蝦
2009-07-17 6 瀏覽
上星期老婆生日,佢本來話想食韓燒,最終都係食日本菜.老婆帶埋仔女出黎旺角,我地在女人街行在一陣,每間鋪頭各出奇招在門口招生意,路經此店門口既店員推介一個$88既餐,聽落幾抵食又好似幾多野揀,最緊要唔洗等位,大熱天時有大有細真係想等都唔得.究竟發生咩事咁谷氣呢?事件1: 入到去同店員講想點出面門口推介果個餐,點知個店員話:果個餐我地而家冇做架喇"咁都得?!冇做但攞黎推介?!算!老婆生日預左豪一次,揀過其他,之後點左個3百幾蚊既餐,在加d壽司.事件2: 落完單之後老婆忽然醒起個餐入面可以揀燒三文魚或龍利柳,不過剛才點菜時個店員冇問,佢話想食三文魚,所以同店員講返我地係想要燒三文魚. 唉,點知講完之後都係出左個燒龍利柳,叫個店員換返,呢野先搞笑--->>>個碟上面有d菇同d菜LONG住塊魚,果個店員就咁拎走塊魚剩返d菇同d菜同個碟係度!!! 望住個碟真係唔知好嬲定好笑!!!事件3:因為個仔鍾意食蟹柳同蟹籽,所以叫左1個蟹柳壽司,1個蟹籽壽司同1個蟹柳手卷.結果又錯!!! 黎左個蟹籽手卷.同店員講:"唔好意思我係叫蟹柳手卷冇叫蟹籽手卷.個店員check完一大輪返黎講:"

究竟發生咩事咁谷氣呢?

咁都得?!冇做但攞黎推介?!

望住個碟真係唔知好嬲定好笑!!!

結果又錯!!! 黎左個蟹籽手卷.同店員講:"唔好意思我係叫蟹柳手卷冇叫蟹籽手卷.個店員check完一大輪返黎講:"先生,你係點左蟹柳壽司喎."真係火都黎!係呀,我係叫左蟹柳壽司不過都叫左蟹柳手卷但係冇叫蟹籽手卷呢!!!d野食已經唔係出得快,大人等得小朋友唔等得呀,仲要錯完又錯!

事件4:在一肚氣既氣氛之下都唔係咁享受呢餐飯,搞搞下搞左個幾鐘叫埋單走人.其中一個店員應左,但係又等一大輪,個個樓面企晒係度係冇人黎幫我地埋單!真係大叫"埋單呀唔該!"先會有人理你!

同樣既情況如果唔係今日老婆生日費事嘈,恐怕其他食客都幾難耳根清!幾好食都係假,況且我唔覺得食物特別出色.老闆,請返D健全既伙記返黎,否則幫你倒緊米呀!

總結: 成5舊水埋單,一D都唔覺得值得.
2009-07-09
We were so surprise about the price after we been served to be sitted. With this environment, with this service, with this location, how can they charge this price. if I have to pay this price, there are many many options in MK. The eel fried rice were extremely satly. The salam & crab roll was not fresh The only dish I found good was the "Rice Cake Sushi"

2009-07-13
我地叫左個「鈇板大蝦套餐(二人前)」<$398>影左個menu架喇,想知食物全名係咩就自己睇啦 ^^沙律︰兩客,份量不多,好普通,有d青瓜絲,木魚,蟹籽,番茄仔。刺身︰3片三文魚,3片八爪魚配菜︰1件瓜,1件冬姑主菜︰老虎大蝦。呢個好味啊。不過好似好小咁。因為佢剪開哂。如果成隻上應該會開心d囉。蝦入面都有d蝦膏,都幾好味。肉眼扒。都幾好味。細細件,一口一口咁。都幾好味。三文魚扒。都幾厚身,味道都唔錯呀。有三文魚扒應有既味道。炒飯︰兩客,份量算多,飯真係食唔哂,因為已經飽飽地。炒菜︰呢個不得不提,呢個份量比出面的要多,好小出面食菜會有咁多的。麵豉湯︰兩客,正常份量。甜品︰ice cream。好快融啊~要快d食啊。總捨真係好飽啊~好好味~。一直都覺得 女人街點可能有間咁貴既野0係度,試完之後,明白咩叫臥虎藏龍。服務方面,有2位較年青既女侍應就真係麻麻地。 應左我之後,唔記得左我。另一位較為年長小小的女侍應,比較熱情,見我地揀緊邊個set,就推介我地食呢個$398,呢個二人set 係第二個平既set黎架,唔會sell我地貴既set,good。埋單既時候,仲好主動問客人有冇野要
我地叫左個「鈇板大蝦套餐(二人前)」<$398>
影左個menu架喇,想知食物全名係咩就自己睇啦 ^^

刺身︰3片三文魚,3片八爪魚
配菜︰1件瓜,1件冬姑
主菜︰
肉眼扒。都幾好味。細細件,一口一口咁。都幾好味。
三文魚扒。都幾厚身,味道都唔錯呀。有三文魚扒應有既味道。
炒飯︰兩客,份量算多,飯真係食唔哂,因為已經飽飽地。
麵豉湯︰兩客,正常份量。
甜品︰ice cream。好快融啊~要快d食啊。

總捨真係好飽啊~好好味~。

服務方面,有2位較年青既女侍應就真係麻麻地。 應左我之後,唔記得左我。另一位較為年長小小的女侍應,比較熱情,見我地揀緊邊個set,就推介我地食呢個$398,呢個二人set 係第二個平既set黎架,唔會sell我地貴既set,good。埋單既時候,仲好主動問客人有冇野要改善,味道如何啊,真係好nice。

額外的意見,當時見到有個外籍人士黎買外賣,溝通好似有小小問題,外籍人士個樣子不太滿意。年青人進修小小英文吧。
2009-06-06
紀念日
2009-06-22 9 瀏覽
今晚同老公去上野食鐵板燒,好好味,食得好開心~我地點左個帶子皇餐,有 2 隻好巨型既帶子,成個過程睇住師傅燒,真係好正!! ~清新豆腐沙律~ ~北寄貝~ 好新鮮、好甜 ~鐵板配菜~ 翠肉瓜+冬菇 ~蜆肉麵豉湯~ 味道淡左少少 ~原隻魷魚筒~ 好鍾意食魷魚,覺得呢個好好味 ~北海道帶子皇~ 呢個 dinner set 既重點!! 真係好大隻,好鮮味,好彈牙! ~美國頂級牛柳~ 好香牛味,配埋 d 炸蒜好正! ~日式炒雜菜~ 呢個唔好好多油 ~三文魚炒烏冬~ 三文魚整熟食好易有陣腥味,而我亦好怕好怕腥,好彩呢個無腥味,仲好香口添!整體黎講好滿意,又得睇又得食!!
今晚同老公去上野食鐵板燒,好好味,食得好開心~

~清新豆腐沙律~
~北寄貝~ 好新鮮、好甜
~鐵板配菜~ 翠肉瓜+冬菇
~蜆肉麵豉湯~ 味道淡左少少
~原隻魷魚筒~ 好鍾意食魷魚,覺得呢個好好味
~美國頂級牛柳~ 好香牛味,配埋 d 炸蒜好正!
~日式炒雜菜~ 呢個唔好好多油

整體黎講好滿意,又得睇又得食!!
2009-06-05