2023-08-18
睇menu📓都睇左10分鐘,因為佢真係太多款式選擇😵,晚市有多款不同套餐,晚上7:30去到,已經要排隊,可想而知幾受附近街坊喜愛。🥟香煎鮮肉鍋貼5隻🥟煎既時間掌握得好好,每隻第一啖都會爆汁💦,餡料經過輕輕調味,就算齋食都冇問題。🥟招牌鮮肉爆汁小籠包5隻🥟原個蒸籠上嘅爆汁灌湯小籠包,肉汁清甜,皮厚度適中有韌性,皮厚度適中,唔易穿,點埋個薑絲香醋,一人KO一籠唔難。🍜上海擔擔麵🍜揀左唔辣既擔擔麵,一放低已經聞到花生🥜嘅香味,湯底濃度剛剛好,麵底似係手工拉麵,夠彈牙,份量比起出面嘅擔擔麵多,性價比高👍🏻🐮招牌回鍋肉/牛肉🐮我選擇左牛肉,牛肉嫩身有牛味,一啲都唔韌,店家用左豆干紅椒芹菜去炒,足料有鑊氣,如果我唔係叫咗擔擔面,我肯定會叫碗白飯去送😋😋🐷相思骨🐷店家用原粒桑梅去整,唔係單靠調味料去調個酸,食落似加左蜜糖,酸酸甜甜好開胃,而且選用既排骨,肥瘦同骨肉既比例都剛剛好,一口一粒,食唔停🫣🌶️回味麻辣口水雞🐓味道層次豐富,不單止有辣味,仲帶麻香,雞肉嫩滑唔肥,上面既配角花生香脆,唔算太辣,唔食得辣既都可以一試。💰價錢實惠,碟頭又大,絕對值得一試。👍🏻
🥟香煎鮮肉鍋貼5隻🥟
🥟招牌鮮肉爆汁小籠包5隻🥟
🍜上海擔擔麵🍜
🐮招牌回鍋肉/牛肉🐮
🐷相思骨🐷
🌶️回味麻辣口水雞🐓
💰價錢實惠,碟頭又大,絕對值得一試。👍🏻
香煎鮮肉鍋貼5隻
🥟招牌鮮肉爆汁小籠包5隻🥟