2017-11-29 323 瀏覽
一家人星期三晚上去試下新開的上海店好好彩仲有位,過多10分鐘已經要等位我地叫左6樣嘢,都幾好食一來係自動送上的花生雲耳酸青瓜,味道ok la擔擔麵: 幾好食,湯幾濃,但唔覺辣,多肉碎同花生,麵唔會太軟,媽媽幾鐘意食淆肉: 硬左少少,味道做到,口感唔夠jelly狀生煎包: 好食,夠熱夠脆,個底煎得夠耐小籠包: 唔錯,有湯汁,皮正常,餡有豬油香。新鮮蒸好上檯雜箘炒牛肉: 箘幾好食,牛肉就淋左d,不過都算多牛肉, 有鑊氣,聽到廚房個爐洪洪聲,不過油左d,個底有菜仲有個南瓜餅幾好食,係肥野來,出面脆,中間用糯米滋包住南瓜溶(?),上面有d椰絲。掛住食冇影相…有4件中途都有人主動加茶,其實個茶幾好飲阿姐執檯時見到有隻spoon唔乾淨都有主動幫我地換三個人,六款菜式,三百幾蚊,晚市要加一,新都城來講算係正常中價有新鮮感
一家人星期三晚上去試下新開的上海店
好好彩仲有位,過多10分鐘已經要等位

我地叫左6樣嘢,都幾好食

一來係自動送上的花生雲耳酸青瓜,味道ok la

淆肉: 硬左少少,味道做到,口感唔夠jelly狀

生煎包: 好食,夠熱夠脆,個底煎得夠耐

小籠包: 唔錯,有湯汁,皮正常,餡有豬油香。新鮮蒸好上檯

中途都有人主動加茶,其實個茶幾好飲
阿姐執檯時見到有隻spoon唔乾淨都有主動幫我地換

有新鮮感

2017-11-20 302 瀏覽
第一次食這間上海鋪,因地方細,枱位有限,係絶對要等位。兩個人食,枱面實在太細,好似老麥咁,叫了3樣嘢已經枱面滿哂。(隔離2人枱叫了4樣嘢食,都係放得3樣,等食完1碟收買碟先上最後1碟。)坐位太迫,坐得唔舒服,動作大小小都會撞倒隔離枱(其實枱同枱只係隔左3cm)。一食完就想走。食物方面其實質素唔差,但份量細,價錢中上。2人食3樣嘢2百幾。不會有下次

不會有下次

見新都城開左間新野諗住去婆婆同仔去試下,點知一肚氣,首先一坐低比左壺茶我,我話唔好意思,我想要熱水,個灰色衫好似高級d嘅職員,一副唔願意嘅樣,第一次「摺」我,已經唔多Happy!跟著等到婆婆黎,叫野食(d野都ok),但餐具好污糟,好似冇洗咁⋯跟著戲肉黎喇,我唔覺意倒寫左杯水,個灰色衫名阿叔,一路抹一路「摺」我,仲一路擰頭,好似佢先係客,我係店主咁,嬲到我死,就算你d野幾好食都好,更何況食物只是一般!態度咁差劣,我真係唔會再幫襯囉!今時今日咁嘅服務態度真係唔得囉!
今時今日咁嘅服務態度真係唔得囉!
2017-11-18
唔衛生!我叫左四川擔擔麵,我未開始食已經見到有條頭髮,我叫左職員換,明明第一碗冇落花生,到第二碗麵無啦啦多左花生係上面,但問題重點都繼續係可以有條頭髮係到,我嚴重覺得其實佢地係冇換過,又或者佢拎左一條頭髮其實仲有第二條係入面!!!好惡劣!!我要求取消擔擔麵,轉做上海粗炒,個經理態度差到冇人有,佢問我地到底頭轉嘜,之後改左張單大大力扔係我地台面,仲要口up up, d態度有冇可以衰到咁,呢間野岩岩開已經可以咁差,我black list唔會再食!!!!我寧願上返去食上x婆婆好過

我寧願上返去食上x婆婆好過
2017-11-12 263 瀏覽
今天原本想同阿媽試吃呢間在樓下商場開了一陣子的上海食店。由於怕星期日中午人多,所以我們未夠十二點就已經到了。當時店內有三張四至六人枱空著,我們便揀了門口的一張坐下,不用三分鐘便點好東西將單紙交給樓面,其時店內只有兩名女樓面,接我單的女樓面寫下枱號便拿給櫃面入單。但入單的男人(應該是老闆之一)視力有問題(老花)但又不戴眼鏡,原本只有兩張單在他手上卻,弄了半天也未入妥電腦。其後另一名應該又是老闆的男子上班,接手入單,但他又顧及收銀,又要派籌,一直未有繼續入單。其間有新客人到攞籌,他又入店內問其他每枱只坐著一名客人(先到霸位的)到底有幾多位,希望可以給新客搭枱。但其實之前他們的樓面已同樣問了兩次!最後那男子見我不滿的望著他,他便問我是否仍有食物未到,但好明顯我們枱面碗筷乾乾淨浄,何時來過食物?我跟他說單紙交了十分鐘仍未入電腦,他就解釋一大堆,說剛剛上班.....但最後他竟然來說找不到我們的單紙,叫我們重新填寫!簡直離譜!我們亦只好起身走人!
2017-11-11 249 瀏覽
第一次寫食評,事緣非常嬲,服務員極之無禮貌,食物未到,已經覺得食左一肚氣。被編排坐嘅位置本來是兩張二人枱,侍應見我同老公得兩個人,大力扯其中一張枱向另一方向,態度很差,餐具污糟,坐嘅位置好逼,一定無下次被分配到一個邊邊位置,大叔侍應在層架上分配碗同匙羹,那個時刻大概keep左五分鐘,刺耳非常,隔離張枱有位女仕望到都鄧我慘,擰下擰下頭。食物還是可以,但新都城就是如此,任何食市習慣性full,但我認為態度如此,絕無下次!