2005-08-25 47 瀏覽
落車覺肚空空, 就走去買兩隻鍋貼食下, 食左一隻菜肉餡同一隻9菜豬肉餡。菜肉餡料的是用椰菜, 兩款食落沒什味道, 9菜應較濃味, 但都只係食到d調味品味道, 幸好食完唔口渴, 而層外皮韌韌實實, 吃得我差點消化不良!
2005-07-17 38 瀏覽
遠足後路過此店,買左個綠茶饅頭$2($5/4個),size 偏細,綠茶味吾太濃,$2似乎吾太值.
2005-07-17 9 瀏覽
韭菜餃子肉太多了.如果菜多d會好食d.蔥油餅差左好多.又貴又唔好食.最近我係元朗發現一間上海飽點鋪.又平又好味.
韭菜餃子肉太多了.如果菜多d會好食d.
蔥油餅差左好多.又貴又唔好食.

最近我係元朗發現一間上海飽點鋪.又平又好味.
2005-07-16 5 瀏覽
包點類是從電爐內取出, 熱辣辣也很軟孰, 但餡料的奶皇沒甚麼香味, 只有甜味, 餃子的底部脆得來又不會油油的, 而餡料都是菜和肉, 雖然味道略帶甜, 但還算不錯, 此店還有其他點心盅飯, 只供外賣, 價錢便宜, 不妨一試。
2005-07-03 17 瀏覽
晚飯前買左個韭菜鍋貼$2.5,煎得幾香口幾脆,韭菜肉餡亦幾新鮮!本來想來綠茶饅頭,但已沽清.下次有機會一定會試試!service方面買飽點既妹妹亦十分nice及aggressive!
2005-06-06 15 瀏覽
買了一次之後,正暗暗慶幸大埔有間有水準o既上海包點專門點,點知…星期日再來回味她那塊可以拍得住貴記水準o既蔥油餅時,令我極度失望,因為今次塊蔥油餅超難哽,又薄又細塊,蔥同芝麻都冇上次有香,而且仲好硬同好韌,仲有個菜肉包,真係包囉,菜肉餡得手指公咁多,雖然包身尚算鬆軟亦夠熱,但係我覺得同我第一次食真係有天壤之別!
2005-05-30 11 瀏覽
乜開左兩日就咁快add左呢間鋪頭咁快手?尋晚特登去買蔥油餅, 我想如果新鮮d就香口d.味道同貴記都接近.其實我一早都覺得大埔應該有一間這類包點店.我仲有想過自己開架....哈哈..估唔到真係比我恨到.下次想試下餃子.
乜開左兩日就咁快add左呢間鋪頭咁快手?

下次想試下餃子.

此店在甜心隔離,開張日已大排長龍,因為有八折,包點都相當出色,尤其是蔥油餅和鍋貼。蔥油餅好似貴記咁o既size,但就冇貴記咁鬆軟,但煎得不俗,略嫌唔夠芝麻,所以欠了分香口感;鍋貼個皮一都唔韌,而且火喉到家,剛好能鎖住內裡肉汁,現在有八折優惠真係好抵食,下次試埋其他包點先。