2017-05-14 218 瀏覽
對上一次(大概一兩個月前)食呢度嘅外賣炸肶真係超好食,個外皮好薄好脆,肉質又好滑,好食到連嗰少少痴住條骨嘅肉都唔放過...然後仲周圍同人推介, 叫佢地一定要去食。可惜今日隻炸肶就真係差好遠,d炸粉厚咗,肉嘅調味冇乜(可能餣得唔夠耐),不過肉質仍然係滑。 難得一次食炸嘢嘅quota 就咁浪費咗😞希望今次只係個別事件,三多唔好因為多咗分店而水準下降。* 佢嘅炒腸粉,意粉同炒菜仍然保持水準,不過雞肶唔好食就真係好失望嘞。

希望今次只係個別事件,三多唔好因為多咗分店而水準下降。

2017-03-20 1071 瀏覽
跟老公上星期去深水埗探朋友,都一段時間無黎呢頭喇,原來周圍都好多好野食,仲俾我發現到開左我最愛既三多!去朋友屋企當然唔可以兩手空空啦,所以我決定買d 野食去朋友到 (其實係自己口痕!)食完晚飯其實仲有d 飽飽地,所以買左兩樣野而已...買左滷水肶同椒鹽雞軟骨。我好鐘意食炸野,但我都怕生暗瘡,所以雞肶我嗌左滷水肶。三多既滷水肶個味道係同出面唔同,味道會甜d,女仔同小朋友一定鐘意食。另外,椒鹽雞軟骨雖然炸既,不過佢細細粒,食落罪惡感無咁重 ,佢炸得好香口同椒鹽味剛好,完全係送酒佳品!那一晚,可以用兩個字形容,滿足!
,仲俾我發現到開左我最愛既三多!

另外,椒鹽雞軟骨雖然炸既,不過佢細細粒,食落罪惡感無咁重
,佢炸得好香口同椒鹽味剛好,完全係送酒佳品!
那一晚,可以用兩個字形容,滿足!
外賣自取
2017-03-12 817 瀏覽
聞名已久嘅三多炸肶居然在深水埗開分店,真是太好了,終於可以食到佢出名嘅炸雞肶。雞肶真係好大隻,皮脆肉嫩,我怕雞皮肥,打算食一兩啖就會咬掉雞皮算數。但咬下去只覺鬆脆,一點也不肥膩,最後整隻肶連皮食晒。滷水雞肶味道ok。椒鹽雞軟骨較為辣,香口。我覺得意粉甜甜地,好好味,份量夠大。我份炸雞肶意粉餐可以食兩餐的。蒜蓉炒雜菜份量較少,好香蒜蓉味。爆檸嘅味道一般,檸檬味淡,茶味也淡,那些蜜糖爆珠較為得意,但爆珠不多。這晚預先打電話叫外賣,我問幾多分鐘後可去取,店員說十五分鐘,我去到後,卻要我再等多十分鐘,希望店方能改善。
滷水雞肶味道ok。
椒鹽雞軟骨較為辣,香口。
蒜蓉炒雜菜份量較少,好香蒜蓉味。
2017-03-05
2017-03-10 530 瀏覽
最近開到深水埗的三多, 終在這天下午茶一試~炸肶$29 v.s  炸肶+檸茶爆珠$48 . . .  猶豫一會, 選了個餐~可惜, 先評杯檸茶, 嘥錢!  ...... 只一杯淡淡的檸茶加幾顆口感奇怪的爆珠, 尤其"口爆"後餘下一片"皮"在口中, 吞下去又唔想, 吐出來又煩...... 寧可買包vita檸茶更佳~~ 至於炸肶, 由於即炸... 等了約10min.... 拿到回家還是有溫度的~  吉列炸法坦白說不及生炸般好味~但脆度不錯, 算大件, 也不太油, 入味而不咸, 值得讚是用竹簽串着, 即使街食也不太會弄髒手~~ 結論: 炸雞可以回味, 但嗰杯爆珠, 真係送俾我都怕怕~
最近開到深水埗的三多, 終在這天下午茶一試~

可惜, 先評杯檸茶, 嘥錢!

寧可買包vita檸茶更佳~~
但脆度不錯, 算大件, 也不太油, 入味而不咸
, 值得讚是用竹簽串着, 即使街食也不太會弄髒手~~
 結論: 炸雞可以回味, 但嗰杯爆珠, 真係送俾我都怕怕~
題外話/補充資料: 題外話:肶的正寫是「髀」(左邊是骨字);而非「脾」(脾是內臟, 如: 脾胃) haha~
2017-02-15
2017-02-04 995 瀏覽
是日點餐:吉列炸雞脾份量 唔係King size , 都係Queen size ~~差唔多成大半隻手掌咁大, 手細既話係一隻粉漿薄如紙, 剛好鎖住肉汁, 夠juicy~!味道一攞出黎經已聞到濃濃既蒜香味已經令人食指大動咸度適中, 可揀辣同唔辣"唔食皮係一種罪"姑勿論你是否認同能讓不喜歡吃皮的我, 能K.O它結論: 三多の完勝見店家能將此發揚之餘,如何保持高質數的出品??看來是三多將要面對的挑戰吧~!番食指數:*****
三多態度 - 唔食皮係一種罪
炸脾
是日點餐:

吉列炸雞

份量

唔係King size , 都係Queen size ~~

差唔多成大半隻手掌咁大, 手細既話係一隻

粉漿

薄如紙, 剛好鎖住肉汁, 夠juicy~!

一攞出黎經已聞到濃濃既蒜香味

已經令人食指大動
咸度適中, 可揀辣同唔辣

"唔食皮係一種罪"

姑勿論你是否認同
能讓不喜歡吃皮的我, 能K.O它

結論: 三多の完勝

見店家能將此發揚之餘,如何保持高質數的出品??
看來是三多將要面對的挑戰吧~!

番食指數:*****
炸脾
2017-02-02 918 瀏覽
今日行開深水埗,諗住喺三多賣晚餐,之前喺觀塘食過好好味, 所以喺深水埗見到就順便買返屋企食 ,首先講好食嘅就係炸髀, 返到屋企都仲脆卜卜,皮脆肉嫩 ,跟住豉油雞髀就差好遠喇,唔知係咪畀咗太多豆粉去醃 ,啲雞肉好多一pat pat嘢, 令到個口感好差,意粉同觀塘嘅味道都唔同 ,又甜又酸又鹹, 我覺得唔好食, 之前喺食評見到沙爹豬頸肉撈公仔麵正面評語都好多, 所以就買嚟試下 但係令我失望,唔好食, 啲汁又少 ,同觀塘真係差好遠 ,上次喺觀塘食完係會想再encore,深水埗呢間食完只係覺得試過就算
2017-01-24 829 瀏覽
長沙灣都可以食三多炸肶了,試業第一日已急不及待湊熱鬧,在晚飯後都要排隊買隻炸雞肶作為宵夜,由於即叫即炸,所以要等10分鐘~除了炸肶多,原來還有很多種類小食還有套餐可以選擇哈哈⋯在說我嗎😝第一次試三多炸肶,滿心期待當我們帶著熱辣辣炸肶回家,家中幾位主子們已嗅到香味熱烈地歡迎⋯⋯隻炸肶,我們點了BB辣,但Nosir都覺得好辣😂,炸肶皮脆肉嫰,真心好味👍🏻由於太多嘢想試,所以第二日晚飯後我們又買雞肶宵夜了,這次試滷水雞肶可能炸肶太出色,相對滷肶有點失色,雖然都好味,但不及炸肶吸引,入味程度都是炸批取勝~
除了炸肶多,原來還有很多種類小食
還有套餐可以選擇
哈哈⋯在說我嗎😝
第一次試三多炸肶,滿心期待
2017-01-18
10 分鐘 (堂食)
$29 (宵夜)
2017-01-24 589 瀏覽
🍗三多炸肶開到黎長沙灣啦😍事關大埔對於我黎講太遠搞到一直冇試呢個神級炸脾😭見到佢裝修仲以為自己眼花原來係真架❤️但仲係試業階段~叫左個炸脾意🍝由個盒句: 食雞肶唔食皮係一種罪。 已經感受到份誠意同霸氣🙈大大隻生炸雞肶好脆口而且一啲都唔乾💦配合佢地自製既辣粉真係會忍唔住想食哂個皮🤤而我不知減肥是什麼🤔個茄汁意粉都唔係流😎意粉有咬口掛汁能力好強,加上有啲蔬菜可以中和返雞肶既油膩感👍🏻👍🏻大滿足💕大家不妨去試下🙌🏻推薦推薦👅
炸脾意
炸脾意
2017-01-23 409 瀏覽
深水埗開左啦!期待左"三多" 起屋企附近開好耐啦!之前,一定要去到大埔先有三多,見到佢開分店,等佢開分起深水埗等左好耐,終於見到佢起深水埗開,緊係即刻買番隻炸肶啦。仲有抄腸粉。炸肶同抄腸粉真係好好味,以後可以日日放工買番隻做晚餐或者宵夜店主話,佢地堅持即叫即炸,保持質素!有佢呢句,我真係更家日日食三多炸肶!相片。。。因為忍唔到口,食左先。我聽日、後日、大後日再影過。
深水埗開左啦
!期待左"三多" 起屋企附近開好耐啦!

,終於見到佢起深水埗開

相片。。。因為忍唔到口,食左先。我聽日、後日、大後日再影過
題外話/補充資料: 店主話,佢地堅持即叫即炸,保持質素!有佢呢句,我真係更家日日食三多炸肶!
2017-01-22
  • 三多炸肶
深水埗都開左三多炸肶呀! 生炸雞脾大大隻,拎上手時仲係熱辣辣。 雞脾入口外層香脆,外層炸漿不會死實及過厚,內裏肉質十分纖嫩有彈性,未會像一些做得差的炸脾般,內裏肉質嚡口或是變霉。 雞脾可以選擇辣度,加了辣粉後,炸脾變得更香口了。 另點了炒腸粉,同樣惹味,不錯喎!Wow factor: 8/10定時睇下可以去邊玩,去邊食!三多炸肶 深水埗元州街162-188號天悅廣場地下A4舖
深水埗都開左三多炸肶呀!

生炸雞脾大大隻,拎上手時仲係熱辣辣。

雞脾可以選擇辣度,加了辣粉後,炸脾變得更香口了。
另點了炒腸粉,同樣惹味,不錯喎!

Wow factor: 8/10

定時睇下可以去邊玩,去邊食!

三多炸肶 深水埗元州街162-188號天悅廣場地下A4舖
2017-01-21
2017-01-19 212 瀏覽
三多我係第一次食,舖面好細,明顯主打外賣。第一次食,當然要試招牌炸肶,然後加多個沙爹豬頸肉撈公仔麵。招牌三多炸肶,味道唔錯,肉質尚算可以,起碼唔會炸到太乾,不過外皮炸過左少少,比較硬,會杉口。沙爹豬頸肉撈公仔麵,呢個精彩囉,我係從來未食過咁難食嘅沙爹醬,係零沙爹味,仲好甜。個麵淋咗少少,豬頸肉就OK正常水平。第二日我決定畀多次機會佢,食滷水肶同辣肉碎炒腸粉。滷水肶,我真係唔知佢用乜嘢滷水,偏橙嘅色澤同味道都同7-11賣嗰隻非常似,同埋係未完全熟透,近骨位置有少少生,唔知點解滷水浸都可以未熟透。唔合格。香辣肉碎炒腸粉,個名叫香辣,但係一啲都唔辣,不過係好食嘅,有肉碎芽菜同腸粉一齊炒,下次會試埋豉油炒。我收工比較夜,而佢開到零晨,之後應該會長期幫襯,希望改善下食品質素。新開張好多嘢要執,呢點可以理解。
三多我係第一次食,舖面好細,明顯主打外賣。

第一次食,當然要試招牌炸肶,然後加多個沙爹豬頸肉撈公仔麵。

第二日我決定畀多次機會佢,食滷水肶同辣肉碎炒腸粉。

2017-01-16
1 分鐘 (外賣自取)
$70 (宵夜)
  • 炸肶,炒腸粉