三分熟.菊志

Koji Teppanyaki
「三分熟.菊志」嘅鐵板燒晚市一人前套餐真係好豐富吸引呀!🤩 $598 就可以嘆到咁多款美食,真係好抵食!😋我哋當晚就係食呢個套餐,每一道菜都令我哋回味無窮!🤤- **先付**:以當日最新鮮嘅食材製作,我哋嗰日食到嘅係清新開胃嘅日本沙律,為呢餐揭開序幕!- **菊志の茶碗蒸**:茶碗蒸蛋滑溜,配搭鮮甜嘅海鮮,真係好鮮味!- **旬の海洋二品**:我哋嗰晚食到嘅係帶子同埋鮑魚,兩款海鮮都好新鮮肥美,鐵板燒嘅方式更加可以帶出海鮮嘅鮮甜!- **鐵板燒鵝肝**:鵝肝煎得外脆內軟,入口即化,配搭香甜嘅醬汁,真係人間美味!- **南非鮑魚**:鮑魚肉質爽口彈牙,配搭鮮甜嘅鮑魚肝醬,真係食到停唔到口!- **和牛薄燒/日本豚肉薄燒**:我哋揀咗和牛薄燒,和牛油脂分佈均勻,入口即溶,真係好滿足!- **京の野菜**:時令蔬菜用鐵板燒過,簡單調味就已經好鮮甜!- **菊志炒飯**:粒粒分明,蛋香撲鼻,為呢餐畫上完美句號!- **漬物**:清新解膩嘅漬物,可以中和一下味蕾!- **湯品**:蜆湯好清甜!- **甜品**:雪糕,味道香濃,為晚餐畫上完美句號!總括嚟講,「三分熟.菊志」嘅鐵板燒晚市一人前套餐真

我哋當晚就係食呢個套餐,每一道菜都令我哋回味無窮!🤤

- **漬物**:清新解膩嘅漬物,可以中和一下味蕾!
- **湯品**:蜆湯好清甜!
- **甜品**:雪糕,味道香濃,為晚餐畫上完美句號!

總括嚟講,「三分熟.菊志」嘅鐵板燒晚市一人前套餐真係物超所值,絕對值得推薦!👍🏻
2024-09-12 956 瀏覽
🍶晚市鐵板一人前 $598🍶好耐無食過咁抵食既鐵板燒!勁抵食!又多野食!🥢田園沙律開胃嘅田園沙律清新又爽口,配料新鮮。。🥢菊志の茶碗蒸茶碗蒸滑溜溜超級多蟹肉!味道濃郁,食落去好有層次感。。🥢幸の海洋 二品帆立貝及蜆!肉質鮮甜,搭配枝豆醬汁,味道真係一流,口感又嫩滑。。🥢鐵板香煎鵝肝鵝肝煎得啱啱好,外脆內滑,味道濃郁,食住啖啖都感受到貴族嘅享受。。🥢南非鮑魚鮑魚用上海苔醬汁,呢個搭配令味道更加豐富,口感彈牙,真係唔錯。。🥢和牛薄燒/日本豚肉薄燒無論係和牛定日本豚肉,肉質都好嫩,燒得剛好,唔會過火,保留咗肉本身嘅香味,真係超好味。。🥢京の野菜啲京野菜新鮮又脆口,搭配鐵板燒出嚟嘅香氣好惹味。。🥢菊志炒飯黑松露櫻花蝦炒飯香氣四溢,米飯鬆軟,每一啖都有黑松露嘅獨特風味,真係食完想再食多一碗!。🥢漬物漬物清新,為整體餐點加添了一絲清爽。。🥢蜆湯暖心,味道清淡又滋補,唔會搶去其他菜式嘅風頭。。🥢甜品做為餐尾,甜品係黑芝麻雪糕,完美地總結咗一餐。。總結嚟講,呢間鐵板燒真係好有心思,無論係菜式嘅選擇定係味道,都令人感受到主廚嘅用心。價錢又抵,真係值得一試!
🍶晚市鐵板一人前 $598🍶
好耐無食過咁抵食既鐵板燒!勁抵食!又多野食!

🥢田園沙律
開胃嘅田園沙律清新又爽口,配料新鮮。

🥢菊志の茶碗蒸
茶碗蒸滑溜溜超級多蟹肉!味道濃郁,食落去好有層次感。

🥢幸の海洋 二品

🥢鐵板香煎鵝肝

🥢南非鮑魚

🥢和牛薄燒/日本豚肉薄燒

🥢京の野菜
啲京野菜新鮮又脆口,搭配鐵板燒出嚟嘅香氣好惹味。

🥢菊志炒飯

🥢漬物
漬物清新,為整體餐點加添了一絲清爽。

🥢蜆湯暖心,味道清淡又滋補,唔會搶去其他菜式嘅風頭。

🥢甜品
做為餐尾,甜品係黑芝麻雪糕,完美地總結咗一餐。

2024-09-08 1013 瀏覽
Melo平時一向都好鍾意食鐵板燒!有日行過發現北角馬寶道嗰邊開咗間鐵板燒!餐牌睇落唔算太貴,lunch都係198!所以搵咗日同朋友過嚟試佢個dinner!我哋每人叫咗$598一人套餐。首先上場嘅茶碗蒸,好滑!仲帶有絲絲蟹肉,香滑可口!跟住嚟嘅帶子煎得香噴噴,旁邊嘅枝豆醬汁同貝柱醬簡直係畫龍點睛,鮮味爆燈!😋🦪鮑魚好新鮮!擺盤仲幾靚👨‍🍳。而鵝肝厚身煎得微微脆,底層配搭青森蘋果同syrup,解膩一流!兩個人分別叫咗和牛同豚肉薄燒,每一片都煎得恰到好處,肉香四溢!配埋京野菜,健康又夠balance!🥩🥬清酒煮蜆湯鮮甜無比,蜆好新鮮飽滿!黑松露炒飯好食,黑松露味濃郁,米飯粒粒分明,去到呢度其實已經都幾飽!😂😂最後嘅芝麻雪糕,芝麻味重到爆,香濃滑溜,勁想食多一球😂另外其實最正係佢有私家車位可以免費泊車,所以去之前記得打去留車位!總括嚟講,呢間鐵板燒嘅出品都幾唔錯,晚餐鐵板燒嚟講,比起平時其他都差不多$1000一位,價錢都算合理,絕對值得一試!

最後嘅芝麻雪糕,芝麻味重到爆,香濃滑溜,勁想食多一球😂

• 鐵板香煎鵝肝
  • 南非鮑魚
2024-08-29 957 瀏覽
食物質素很不錯。材料也明顯的精心挑選過。職員態度很友善,整體來說是很享受我的晚餐。可惜的是酒類的選擇比較少,炭燒的食物也未能提供。期待下次來臨時,可以嘗試餐廳的炭燒食物。
2024-08-29 721 瀏覽
餐廳走的是高檔路線。食物質素很不錯,材料也明顯的挑選過。職員很有時,食物賣相也頗有心意。可惜酒類的選擇比較少,炭燒的食物也未能供應。期待下次來臨時餐單會更完善。
餐廳走的是高檔路線。食物質素很不錯,