2023-09-18 125 瀏覽
同朋友🧒🏻一齊喺旺角,問佢🧒🏻想食乜,佢🧒🏻問有冇串燒可以食,我諗咗2秒,就決定帶朋友🧒🏻嚟呢度開餐🤣$26「翠玉瓜6件」、$14「韭菜」、$14「韭菜花」、$14「蒜芯」:呢幾樣蔬菜全部放埋一碟🤩;翠玉瓜好多汁😋,韭菜、韭菜花、蒜芯新鮮爽脆😋,全部加咗辣椒粉,辣辣哋好惹味🤩$26「黑毛豬肋串 Iberico Rib」、$16「五花腩」、$20「豬頸肉串」:呢三樣豬🐷放埋一碟🤣,全部都好甘香,油份充足,口感各有不同,其中油脂最勁嘅係豬頸肉😋,比較爽口嘅係黑毛豬肋串😋$76「低溫燒乳鴿」:乳鴿雖然細細隻但係好多肉🤩,燒得好香口兼肉質軟熟😋$126「鹽燒鮮黃立䱽魚」:魚皮燒到硬硬哋,鎖住裏面嘅魚肉水份,令魚肉食落多汁又鮮甜😋$14「津路烏龍茶」

$14「津路烏龍茶」
同朋友好耐未食過燒烤串燒,搵到呢間位於旺角通菜街,地鐵站D2出口行2分鐘就到,地理位置好方便既燒烤店「三人行燒烤專門店」。入到去環境光猛,周圍都乾淨企理,坐得舒服。睇睇menu 除左有多款不同類型既串燒(牛、雞、豬、羊、海鮮🦞、蔬菜🥬)之外,仲有小食同意粉🍝選擇。串燒仲可以揀辣度(大、中、小辣同吾辣)。而我地就揀左店主推薦串燒:✡️金菇肥牛卷 $21肥牛燒得好甘香,裡面金菇吸收哂肥牛既油脂,食落爽口入味。✡️雞胸軟骨2串 $32雞胸軟骨都係第一次食,食落好爽脆,配埋個燒汁同味粉,好入味。✡️西班牙黑毛豬肋串 $26呢個豬肋串燒得外脆內嫩,一啖食落去肉質好嫩滑,爆哂肉汁同油脂香,亦吾會乾身,不錯👍🏻✡️蒜蓉燒原條茄子 $38勁多蒜蓉佈滿茄子🍆上,一條條絲連埋蒜蓉食,食每一啖都好滋味👍🏻係必點之選。✡️日式汁燒魷魚筒 $79呢個汁燒魷魚筒真係好有驚喜,啲魷魚鬚位置好爽口彈牙,筒既位置好柔軟,一啲都吾靭,配埋個甜甜燒汁,真係好好味😋✡️頂級安格斯牛小排 (7成熟)$128牛小排我地揀左7成熟,上到黎已經好細心咁切開哂,裡面肉質超粉嫩,食落嫩滑又夠腍身,搭配埋黃芥末醬汁,超惹味。牛小排個底墊左露荀,吸哂牛

✡️金菇肥牛卷 $21
肥牛燒得好甘香,裡面金菇吸收哂肥牛既油脂,食落爽口入味。

✡️雞胸軟骨2串 $32

✡️西班牙黑毛豬肋串 $26

✡️蒜蓉燒原條茄子 $38

✡️日式汁燒魷魚筒 $79

✡️頂級安格斯牛小排 (7成熟)$128
牛小排我地揀左7成熟,上到黎已經好細心咁切開哂,裡面肉質超粉嫩,食落嫩滑又夠腍身,搭配埋黃芥末醬汁,超惹味。牛小排個底墊左露荀,吸哂牛既油脂香,食落新鮮爽口。

✡️飲品- 王老吉 $12
竹庶茅根 $14

🔗三人行燒烤專門店
📌地址: 旺角通菜街85號地舖
2023-09-03 123 瀏覽
就黎掛八號風球所以放工快手拎埋野就去附近食啲野返屋企鋪頭細少,人流唔少,我一見有人埋單走,就即刻入去坐低落單日式汁燒魷魚筒$79一上碟冇諗過係咁大碟入口juicy, 一啲都唔乾配上泰式汁好惹味牛油開邊大花蝦$48蒜蓉味突出,都食得出有啲牛油香燒烤火候控制得幾好蒜蓉燒蠔$32蠔新鮮呢度燒嘅海鮮燒得juicy唔會乾少有燒烤店蒜蓉調味唔會過咸雞軟骨$16焦香爆汁,好食燒白鱔$48燒得香脆,魚油夠曬香豆卜$14原來燒豆卜咁好食外脆內軟翠玉瓜(6塊)$26又係內裏爆汁,清甜好食頂級安格斯牛小排,5成熟$128好大份,抵食黎到真係五成熟充滿油香,似高級西餐廳牛排水準,大推!
就黎掛八號風球
所以放工快手拎埋野就去附近食啲野返屋企

鋪頭細少,人流唔少,我一見有人埋單走,就即刻入去坐低落單

日式汁燒魷魚筒$79
一上碟冇諗過係咁大碟
入口juicy, 一啲都唔乾
配上泰式汁好惹味

牛油開邊大花蝦$48
蒜蓉味突出,都食得出有啲牛油香
燒烤火候控制得幾好

蒜蓉燒蠔$32
蠔新鮮
呢度燒嘅海鮮燒得juicy唔會乾
少有燒烤店蒜蓉調味唔會過咸

雞軟骨$16
焦香爆汁,好食

燒白鱔$48
燒得香脆,魚油夠曬香

豆卜$14
原來燒豆卜咁好食
外脆內軟

翠玉瓜(6塊)$26
又係內裏爆汁,清甜好食

頂級安格斯牛小排,5成熟$128
好大份,抵食
黎到真係五成熟
充滿油香,似高級西餐廳牛排水準,大推!
日式汁燒魷魚筒
蒜蓉燒蠔
雞軟骨、燒白鱔、豆卜、翠玉瓜
頂級安格斯牛小排
2023-08-31 76 瀏覽
難得嚟旺角食飯🤣見到呢間串燒咁多人就入去試下,估唔到幾出乎預期👍🏻最中意佢哋個燒魷魚🦑芝士煙肉焗啡菇、蒜蓉焗生蠔🦪😋😋仲有佢哋signature嘅芝士雞肉薄餅🍕芝士控必點!整體好惹味又唔會太咸,用料大方😝可以去試下!肉類串燒推薦牛舌、牛小排😋牛吞厚得嚟唔韌燒得幾好,見到好多人都點牛小排,超大份🤣佢哋都幾多款揀,仲有好多款小食,見到好多都係放工三五成群去食😆幾啱一班fd傾計飲嘢去食!

2023-08-25 74 瀏覽
對於吃貨來說 燒烤小食檔才是“深夜食堂”下班後 跟朋友吃著燒烤 歎著飲料🥤一天的疲憊通通都被美食掃光 只剩下被燒烤圍繞的滿足疲於工作忙於生活 不如在這個舒爽的夏夜一起感受下屬於燒烤的時刻吧-♡ 吃貨推薦吃燒烤怎麼能少的了蒜蓉烤茄子🍆加了調味料的茄子 真的超級入味軟糯 這應該是每次燒烤必點吧魷魚魷魚須很勁道 肉質緊實Q彈 味道鮮美爽口而且香氣很濃 吃起來也沒什麼“負擔感“台灣腸外焦里嫩肉香撲鼻 烤雞異表皮超脆 而且很入味 肉質不柴加上特製的醬汁 味道剛剛好
對於吃貨來說 燒烤小食檔才是“深夜食堂”

下班後 跟朋友吃著燒烤 歎著飲料🥤

烤雞異
表皮超脆 而且很入味 肉質不柴
加上特製的醬汁 味道剛剛好

2023-08-19 89 瀏覽
當日原本去另一間尖沙咀燒烤餐廳,諗住食海鮮燒烤,結果上咗去勁中伏唔掂,即刻搜尋搵到這一間即刻過嚟訂枱,訂枱時已經發現店員服務態度好好。到咗之後喺一間地舖地點非常方便,室內環境亦都坐得舒服光猛,空氣&通風系統良好食物非常之好味道,終於食到我好喜歡的燒烤生蠔!!廚師燒得剛剛好,調味料加食物品質超好,很喜歡。肉類串串亦都非常多汁煙韌,我仲叫咗個辣酒煮花螺,新鮮好味💕 超級推介這一間。我朋友還叫咗一個香蕉甜品,甜品都好鍾意!餐廳所有店員服務態度都超級好,食得好開心,價錢我覺得非常可以。我絕對會再返嚟。佢仲有個燒烤龍蝦,我等住下一次吃。💕

我朋友還叫咗一個香蕉甜品甜品都好鍾意!

2023-08-11
  • 蒜蓉燒蠔
  • 芝士燒蠔
  • 辣酒煮花螺
  • 香蕉朱古力甜品
2023-08-19 79 瀏覽
Book左7:00即刻入得座,最好食係雞腎串,茄子,另外仲叫左安格斯牛肋串,鹽燒牛舌串,低溫燒乳鴿,雞腎串,雞軟骨,五花腩,豬頸肉串,蒜蓉燒原條茄子,牛油金針菇,菠蘿,芝士雞肉墨西哥薄餅,台灣腸,雞全翼,雞中翼,4個人食左$691,性價比高,價錢合理,食物高質,朋友生日買左個蛋糕,無收切餅費,仲有音樂播,又送左個朱古力醬香蕉,好有心好正,會再幫襯 100分哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈
哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈
2023-08-18
慶祝紀念
生日
  • 芝士雞肉墨西哥薄餅
  • 蒜蓉燒原條茄子
旺角這家燒烤實在是太好吃了,店名叫💡「三人行燒烤」,看名字有趣且聽說口碑不錯就是試了下!吃完真的感嘆這家燒烤太好吃了!太多好吃的我就不一一介紹了,簡單介紹幾款我個人特別喜歡吃的吧!1。生菜包豚肉:🤤豬頸肉肉厚多汁,脂香甘美,極富彈性,配上鮮嫩的生菜葉,令人難以忘懷!2。芝士雞肉薄餅:芝士香味濃郁,餅皮夠薄身,入口香脆煙韌!3。黑松露炒什菌:超好味呀,雜菇爽口,上面一大片黑松露,底部有芝士🧀️🫕牛油🧈香,回味無窮喔!4。台灣腸:香味四溢的烤台灣香腸,我小姐妹一個人竟然吃了3條,口感彈牙有嚼勁,香Q多汁!朋友吃得好開心,價錢實惠,終於可以大方一次請朋友食燒烤放題了!嘻嘻😜

1。生菜包豚肉:

2。芝士雞肉薄餅:
芝士香味濃郁,餅皮夠薄身,入口香脆煙韌!

3。黑松露炒什菌:

4。台灣腸:

2023-08-14 874 瀏覽
有晚🤓同事想食串燒,於是係Openrice揾到呢間「三人行燒烤專門店 」! 我哋點咗以下嘅串燒。。。 1️⃣🧀燒日本芝士年糕$12 – 咬落去有滿滿既芝士醬,加上煙韌既年糕,好好味。 2️⃣🐮鹽燒牛舌串$26 – 口感軟嫩,有嚼勁。 3️⃣🐮牛柳串$18 - 肉質鮮嫩JUICY。 4️⃣🐦低温燒乳鴿$76 - 口感滑嫩緊致。 5️⃣🐷西班牙黑毛豬肋串$26 - 口感柔嫩,肥而不膩。 6️⃣🐏羊肉串$21 – 肉質腍滑,帶少許騷味。 7️⃣🧄🍆蒜蓉燒原條茄子$38 – 茄子新鮮,配上大量蒜蓉,惹味十足。 8️⃣秋葵$16 – 鮮嫩清脆。 9️⃣泰國蘆筍$20 – 爽口多汁。 1️⃣0️⃣🥒翠玉瓜$25 – 清甜可口。 1️⃣2️⃣鹽燒白鱔$48 – 新鮮肥美。 1️⃣3️⃣🍄🌯黑松露什菇墨西哥薄餅$46 – 什菇清香,加上香濃芝士、黑松露,無得輸。 ✨柑桔味汽水幾好飲好特別!😊肚仔大滿足,期待下次再品嚐其他串燒啦!🍢😍

我哋點咗以下嘅串燒。。。

2️⃣🐮鹽燒牛舌串$26 – 口感軟嫩,有嚼勁。

3️⃣🐮牛柳串$18 - 肉質鮮嫩JUICY。

4️⃣🐦低温燒乳鴿$76 - 口感滑嫩緊致。

5️⃣🐷西班牙黑毛豬肋串$26 - 口感柔嫩,肥而不膩。

6️⃣🐏羊肉串$21 – 肉質腍滑,帶少許騷味。

8️⃣秋葵$16 – 鮮嫩清脆。

9️⃣泰國蘆筍$20 – 爽口多汁。

1️⃣0️⃣🥒翠玉瓜$25 – 清甜可口。

1️⃣2️⃣鹽燒白鱔$48 – 新鮮肥美。

✨柑桔味汽水幾好飲好特別!😊

肚仔大滿足,期待下次再品嚐其他串燒啦!🍢😍
2023-08-07
5 分鐘 (堂食)
  • 燒日本芝士年糕
  • 低温燒乳鴿
  • 西班牙黑毛豬肋串
  • 鹽燒白鱔
  • 鹽燒牛舌串
2023-07-31 108 瀏覽
如果不是住在附近的话,真的很容易忽略这家开在通菜街上的美味串烧小店(感觉我越来越有孤独的美食家那个feel了,行走在街头巷尾发现各种隐藏美食)这家走的路线不是内地的烧烤,有辣椒粉但是孜然味不重,部分串烧有日式台式那种微甜的感觉。牛肉串和羊肉串必点,肉质不错,所以简单的盐和辣椒粉就足够美味,搭配果啤,炎炎夏日真的好舒服!我一边吃一边脑海里出现电视剧《晚酌的流派》的情景,代入幸子除了串烧他们家还有意粉、小食等等,推荐香煎鹅肝多士,红酒浸渍过后的鹅肝有点微甜,入口绵密,除了吃多了会腻,一点毛病没有,建议两个人分食一份

呢間係我近排最鐘意食既串燒店,基本上要咩有咩,而且份量絕對對得住個價錢有餘😚呢次同個fd兩個人食,叫到飽到上心口都係四百幾蚊,起碼比打邊爐嚟食得過癮😝呢度有唔少推介俾大家😂首先係蒜蓉燒茄子,呢個一定係每次必叫,非常濕潤,茄子一絲絲嘅肉同埋啲蒜蓉簡直係無敵🤤另外就係安格斯牛小排,首先佢價錢係$128,佢個size超市買起碼都過一百蚊,呢度仲要燒埋俾你都係呢個價,真係超抵食😍而且我哋揀咗五成,完美呈現到俾我哋👍🏻👍🏻非常淋滑,一定要叫💯其他食物都係keep住高水準,而且都上菜上得井井有條,每樣食物都有一定嘅間隔時間,咁我哋就keep住食到新鮮熱辣辣嘅食物👍🏻👍🏻而呢啲咁惹味既串燒就梗係要叫返罐冰涼嘅野食gur1gur佢,我嘅首選就係菠蘿啤😂😂冰涼又清甜,一個字:爽😚

2023-07-23 75 瀏覽
今次已經係第二次來訪,呢間傳銷店嘅食物質素有保證,而且價錢又唔算貴✨芝士雞肉薄餅真係必叫,好似pizza 咁,我中意佢個薄薄嘅皮,入面嘅芝士食落仲有拉絲效果,整體餡料豐富!✨蒜蓉燒原條茄子蒜蓉夠好香,夠惹味,而且份量好大,性價比過!✨蒜蓉燒蠔蠔肉新鮮肥美🤩加埋蒜蓉味真係冇得輸!✨牛油金針菇牛油味幾香,但又唔會覺得油膩!另外仲叫咗好多串燒,質素唔錯!兩個人飽到不得了✨燒玉子✨燒饅頭✨五花腩✨牛丸✨雞中翼✨安格斯牛肋串埋單一人先百幾蚊,食到咁飽,抵食

✨芝士雞肉薄餅

✨蒜蓉燒原條茄子
蒜蓉夠好香,夠惹味,而且份量好大,性價比過!

✨蒜蓉燒蠔
蠔肉新鮮肥美🤩加埋蒜蓉味真係冇得輸!

✨牛油金針菇
牛油味幾香,但又唔會覺得油膩!

另外仲叫咗好多串燒,質素唔錯!兩個人飽到不得了
✨燒玉子
✨燒饅頭
✨五花腩
✨牛丸
✨雞中翼
✨安格斯牛肋串

埋單一人先百幾蚊,食到咁飽,抵食
無論放假,放工,或者宵夜,有時候都會心思思想食少少香口野,或者飲番杯啤啤佢,心情都會愉悅啲,放鬆一下😃 最好約埋三五好友一起去飲飲食食,我覺得呢間店,好得👍🏻首先,有時去過深水埗果啲燒烤店地方有啲迫,感覺有少少邋遢🙈 但係呢間仨人行,座位同枱都好乾淨,而且唔算迫,所以都食得開心坐得舒服😌,入門口同店周圍都有d figure 擺設咁,幾得意既。第二,食第價位真係幾親民,詳細大家自己睇menu喇😆 而且有好多野食~ 重點係~有1664 500ml生啤飲🍺 而且好抵飲第三,食物質素算高質,已經幫趁過2次( 唔好食係唔食回頭都唔會寫食評)😌,點餐前,每個客人都會附上一碟泰式辣椒汁,係點咩都好食同夾😋,而食物的調味我覺得剛好,食完都唔會有好口渴嘅感覺啊。

今日約左朋友係旺角覓食,想揾間食下串燒飲下酒既,三人行位於旺角地鐵站附近,非常岩又就腳!朋友聚會點少得啤酒,首先一黎叫左幾枝酒,選擇都唔少,又有韓國真露,又有青島,又有菠蘿啤,適合唔同口味嘅人!叫左好多串燒,蔬菜方面有燒原條茄子、牛油金菇、雞髀菇、翠肉瓜,牛油金菇既牛油香味超濃郁,encore多個食,燒茄子勁重蒜蓉味,非常好食!肉類方面都非常多選擇,豬牛雞全部都有,牛舌牛味十分重,口感爽彈,平時食雞軟骨都係細粒,呢度啲雞軟骨好大舊好爽口!另外仲叫咗一啲海鮮,叫咗燒生蠔同埋魷魚,燒蠔有兩款唔同嘅味道,一款係煙肉另一般係蒜蓉,隻蠔非常大隻,亦都燒得好入味!另外燒魷魚筒醬汁都好出色,魷魚唔會燒得太韌,都非常推薦! 呢度仲有其他野食,叫咗個麻辣鴨血,辣味好重,但食得辣既都非常推薦!最後仲叫咗燒菠蘿,香甜多汁 ,十分juicy!總括嚟講,呢間餐廳係一個約成班朋友收工吹水食嘢飲酒既好地方!

另外仲叫咗一啲海鮮,叫咗燒生蠔同埋魷魚

最後仲叫咗燒菠蘿,香甜多汁 ,十分juicy!

2023-07-16 76 瀏覽
雞胸軟骨串 五花腩串 台灣腸串 好少食到雞胸軟骨 佢係好似長形嘅雞軟骨咁 不過比雞軟骨多啲肉 調味同燒嘅時間都唔錯 有少少焦 但唔會太燶·香煎鵝肝多士 ($98)呢個真係非常邪惡🥹兩塊勁大塊嘅鵝肝🫶🏻下面塊多士索晒鵝肝啲油 超香 鵝肝上面係用黑醋醬 酸酸甜甜可以解番少少油膩感·蒜蓉燒原條茄子($36)每次去食燒烤都一定要點茄子🍆滿滿嘅蒜蓉配上茄子真係超好食 不過佢個茄子皮燒得有少少燶.芝士雞肉薄餅($42)好少見燒烤店有薄餅食 所以叫咗一份試吓 幾特別 入面都好多芝土 同埋可以做到拉絲效果!

雞胸軟骨串 五花腩串 台灣腸串
香煎鵝肝多士 ($98)
蒜蓉燒原條茄子($36)

芝士雞肉薄餅($42)