2023-06-16 53 瀏覽
之前去咗食下午茶~下午茶真係抵食!包一碗麵+小食+野飲白郎君白郎君其實就係九州傳統拉麵,佢個湯底唔錯,好鮮甜,真係有豚骨嘅香氣!而且唔會好似有啲拉麵咁食到最尾會口渴。不過我覺得個麵質偏幼細,所以唔夠彈性,食到一半已經淋曬。不過個兩塊豚肉都好厚身,溏心蛋都好好食🤤唐揚炸雞呢個真係好味,啱啱炸好,外層好熱好脆,入面啲雞肉好嫩滑多汁紫芋薯餅呢個都脆,入面嘅紫薯都好綿實,好甜日式煎餃子放題($18)呢個餃子我就覺得麻麻,明明係即叫即煎熱辣辣,但食落都係唔脆,而且味道就係普通急凍餃子味
之前去咗食下午茶~下午茶真係抵食!包一碗麵+小食+野飲

唐揚炸雞
紫薯餅&炸雞

呢個真係好味,啱啱炸好,外層好熱好脆,入面啲雞肉好嫩滑多汁

紫芋薯餅
呢個都脆,入面嘅紫薯都好綿實,好甜

日式煎餃子放題($18)
日式餃子放題

紫薯餅&炸雞
當日喺尖沙咀做完嘢之後想食拉麵🍜附近有幾間選擇~決定邊間多人就去邊間!見到呢間小店坐滿人~就決定係你啦📣一郎!入邊裝修好得意~超多畫仲有勁多bearbrick✨坐低店員就會比一個QR code落單,仲會勁細心咁講解佢哋最新嘅優惠 — $19.9餃子放題🎉不過當日好飽就無嗌到~見到隔離枱嗌咗,上枱係冰花餃子,就算係放題都有誠意!下次有機會會G持下🤜🏻🌟白郎君 $88可能因為我食得少唔同嘅拉麵,第一次見到拉麵店有甜豆,有啲搞笑🤣🤣🤣上枱第一啖試下個湯先!係唔會過鹹嘅豬骨湯底,飲得出係心思嘢,應該煲咗好耐~不過對於成日都出街食嘅我,會覺得個湯底偏淡,但友人話覺得幾鍾意🫶🏻麵質幾特別,揀咗普通,食落好似爽口彈牙嘅福字麵,個人幾鍾意❤️配菜有🥚醬油溏心蛋、荀、甜豆、叉燒🐖、紫菜、蔥~🥢溏心蛋好好食!有調味過,成個滑入口係大滿足~🥢叉燒係慢煮叉燒,偏多瘦肉再加少少肥肉,咬落少少豬騷味🫡味道:3/5性價比:3/5回訪度:50%

🌟白郎君 $88
配菜有🥚醬油溏心蛋、荀、甜豆、叉燒🐖、紫菜、蔥~
🥢溏心蛋好好食!有調味過,成個滑入口係大滿足~
🥢叉燒係慢煮叉燒,偏多瘦肉再加少少肥肉,咬落少少豬騷味🫡

味道:3/5
性價比:3/5
回訪度:50%

2023-06-14
白郎君
餐廳環境較一般拉麵店更加玩味十足,色彩豐富,而且牆身畫上了不少卡通漫畫。同時,餐廳四圍都放滿bear brick!超可愛的!
鯛魚湯拉麵 (期間限定拉麵)
奶白色和歌山真鯛湯底一入口已經是鮮甜無比,而且澄澈醇香,不會有油膩感。配搭用上和歌山真鯛鯛魚塊,經灸燒後更加香口滑嫩富有彈性。溏心蛋夠入味也是一大亮點,而且蛋黃半熟程度剛剛好!

另外還有慢煮叉燒、紫菜、蘆筍、竹荀配料十分足料!

最後不得不提拉麵的麵底,點餐時可按個人喜好選擇軟硬底。而這款拉麵是較幼體的拉麵,但麵條掛湯力十足。

豚骨拉麵(白郎君) 這款拉麵湯底偏清淡一點,豬骨味依然香氣十足,入口順滑。一樣是使用幼麵底。叉燒是這款拉麵的重點!慢煮豚肉叉燒,肥瘦適中,又夠嫩。再加火灸過,入口帶有微香脆口感。
餃子 放題現在凡惠顧拉麵一碗,都有以$19.9追加60分鐘餃子放題。

餃子只係供應一款口味。即叫即煎!餃子外層煎得金黃香脆,豬肉味好濃,內裡餡料帶有濃濃肉汁。

鯛魚湯拉麵 (期間限定拉麵)

另外還有慢煮叉燒、紫菜、蘆筍、竹荀配料十分足料!

豚骨拉麵(白郎君)

餃子 放題
現在凡惠顧拉麵一碗,都有以$19.9追加60分鐘餃子放題。

2023-05-11 86 瀏覽
星期五放工,happy Friday去咗尖沙咀食野好似好耐冇食拉麵,老公就OpenRice 搵左呢間食評都唔錯既拉麵🍜我地都幾餓,入到去就極速order咗兩個拉麵:柴郎君(鰹魚湯底)黑郎君(黑蒜湯底)Order完waitress 仲問我地要唔要加$19.9餃子放題因為我地都餓,就加左🤩🤩一人一碟4隻,第一轉黎完就可以自己再order講返拉麵,鰹魚湯清得來係幾有鰹魚味,黑蒜都唔錯啊,我哋兩個都係要粗面底,我覺得佢個面都幾掛湯,不錯不錯餃子方面味道係唔錯,仲要呢個價錢我哋食咗12隻(一人)真係又抵又好味🤤
星期五放工,happy Friday去咗尖沙咀食野

我地都幾餓,入到去就極速order咗兩個拉麵:

柴郎君(鰹魚湯底)
黑郎君(黑蒜湯底)

因為我地都餓,就加左🤩🤩

一人一碟4隻,第一轉黎完就可以自己再order

餃子方面味道係唔錯,仲要呢個價錢我哋食咗12隻(一人)

真係又抵又好味🤤
2023-05-11 1651 瀏覽
🎏️ 食盡油尖旺 — 一郎拉麵✨ Bearbrick 主題又食又玩🐻🥰#90cp尖沙咀篇 #90cp日本篇➖➖➖➖➖尖沙咀美食不嬲選擇多,今次試嘅呢間應該都係新開嘅拉麵見佢靚靚囝囝咁仲用左bearbrick做主題🐻😏 好似幾得意咁就入去試,搞笑嘅位置係佢會贈送一個token俾你扭蛋,可以抽中優惠券下次用🤣 又食又玩咁真心幾特別美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🍜 鯛魚湯拉麵 $138佢嘅拉麵係幼麵,店員都提我哋唔好浸太耐如果唔係會影響麵質,識落湯底都算清魚味都未算好濃,而且佢個魚都煎過都幾香口整體都唔錯🥰 份量就中規中矩啦,跟餐都有得加小食次加完之後就絕對夠食飽肚😏🍜 黑郎君 - 黑蒜拉麵 $98前者係白糖呢一碗黑蒜睇落已經夠晒黑🤣 佢嘅湯底相對上濃郁好多,配料方面就由魚轉咗做叉燒,都好林而且唔會好鞋,不過食到中後段佢嘅湯底就偏油,未必適合鍾意食清淡少少嘅朋友仔🧐🐓唐揚炸雞 $38🥟餃子 $32個人覺得佢都算幾好因為跟餐可以加小食,確保你一定夠飽🫰🏻 炸雞查粉唔算太厚,而且都熱辣辣好Juicy!! 一碟

#90cp尖沙咀篇 #90cp日本篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

🍜 鯛魚湯拉麵 $138

🍜 黑郎君 - 黑蒜拉麵 $98

🐓唐揚炸雞 $38
🥟餃子 $32
個人覺得佢都算幾好因為跟餐可以加小食,確保你一定夠飽🫰🏻 炸雞查粉唔算太厚,而且都熱辣辣好Juicy!! 一碟已經有4舊性價比唔錯🤩 所以餃子我就覺得餡料唔夠足,賣相唔錯同樣都係有四隻不過就炸雞比較抵食!

🥤抹茶可樂 $26
🥤靜岡蜜瓜梳打 $26
飲品我哋都揀咗最特別嘅兩款,抹茶可樂比我想像中有啲失望,驚喜咁冇咁大,都係普通抹茶溝可樂嘅感覺😂 反而蜜瓜梳打飲落幾新鮮嘅有驚喜,本身我都唔太鍾意蜜瓜,但係都覺得幾好飲,而且唔算太甜,呢個值得一試🥰

💰Total: $358

✅ 有得玩又有得食其實真心唔錯!而且佢嘅食物性價比都唔錯都幾好食,平均每人百幾蚊一個晚飯算係咁啦🤑

➖➖➖➖➖
📍 一郎 (尖沙咀)
尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下L號舖
  • 鯛魚白湯拉麵
  • 唐揚炸雞
  • 黑郎君
2023-05-10 45 瀏覽
好耐無食過拉麵,呢晚同老公來到尖沙咀特色拉麵小店,木系裝修光猛舒服,全店都有好多bear brick😍仲坐隔離陪我食拉麵😂最特別係所有食客都有得扭蛋抽獎,我最後抽到$10優惠卷好開心😆.🍜鯛魚白湯拉麵 (限定)$138🍜激辛地獄拉麵 $98🥟羽根餃子 $32🍗唐揚炸雞 $38🥤靜岡抹茶可樂 $26🍹靜岡蜜瓜梳打 $26.要大讚拉麵🍜日本的味道👍🏻jo食的鯛魚白湯拉麵十分出色,咁岩個日胃有點不適,飲鯛魚湯相當鮮味無味精飲完好舒服,差唔多成碗飲哂🤣用上和歌山真鯛口感非常嫩滑,豬肉有咬口,細細粒一啖一口,幼麵軟硬度剛好,再加個流心蛋,好正🤤老公食激辛拉麵同樣話正🌶️ 夠香辣湯底濃厚,叉燒淋身👍🏻再加兩碟小食,炸雞大件juicy,食拉麵必點日式餃子🥟😎再飲啖日本汽水,正☺️.拉麵好食又有得打卡又有得抽獎好好玩,呢個價錢真心抵🤣難怪咁夜都爆滿

🍜鯛魚白湯拉麵 (限定)$138
🍜激辛地獄拉麵 $98
🥟羽根餃子 $32
🍗唐揚炸雞 $38
🥤靜岡抹茶可樂 $26
🍹靜岡蜜瓜梳打 $26

2023-05-09 47 瀏覽
#20230419 🤍📍 一郎 @ichirohk_official尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下L號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#赤郎君 #走蔥 $98💭 係無得揀辣度既激辛地獄🥵都真係好辛下,絕對滿足到鐘意食辣刺激自己既朋友,但個辣完全蓋過左個拉麵本身湯底既味道,如果只係想有少少辣點綴下既朋友就唔適合喇😅鐘意佢有齊啲應有既配料,溏心蛋🥚筍同木耳都有,連露筍都有兩條,雖然老實講唔算好夾,但勝在幾特別.#柴郎君 $88💭 其實係鰹魚醬油拉麵,同想像中既鰹魚有啲唔同😅佢加左啲魚仔落去煲個湯底🐟驟眼望個碗都有起碼3-4條,變左個魚仔既咸香味重過鰹魚味,所以覺得麻麻🙈同埋佢無得自己揀粗定幼麵,要跟湯底決定,而呢個湯底要配幼麵,🐷本身鐘意食粗麵所以又扣左少少分🤏🏼.#羽根餃子放題 $19.9/人💭 限時60分鐘,每次order都會即叫即整,熱辣辣咁上枱,好彩碗拉麵唔算好大碗🍜食完都仲有肚食餃子🥟講真加廿蚊就算食一兩隻都覺得抵食,更何況實唔只食呢個數,每食滿$100仲有得扭蛋,🐷都扭中左個免費小食😎有得食有得玩仲有野拎走,超滿足😜.#尖沙咀美食 #🐷在尖沙咀 #🐷_食
#20230419 🤍

#柴郎君 $88

#羽根餃子放題 $19.9/人

#尖沙咀美食 #🐷在尖沙咀 #🐷_食
2023-05-04 57 瀏覽
一郎 (尖沙咀).店舖細間,食物款式唔多,行日本嘅經營模式。有紙仔比你落單,😃根據個人口味揀選麵質同剔走唔食嘅配菜。.當田店員有比一枚硬幣,😉玩扭蛋抽獎遊戲,中左現金卷。.限定拉麵 (鯛魚湯) $138係比較少見嘅湯底🐟湯底魚味突出,入口甜美但后韻有輕輕嘅魚腥味。燒過的鯛魚肉片,😗魚肉厚度適中,有質感唔會鬆散。整體感覺健康輕盈。.黑郎君拉麵🍜$98特製黑蒜拉麵,湯底口感偏輕盈,😳帶微微黑蒜特有嘅甘苦味,鍾意黑蒜嘅朋友仔要試啊。.羽根餃子🥟$32肉感重,餡料實在,高麗菜同🐖肉味都幾出。.溫泉蛋冷豆腐$38溫泉蛋蛋黃啱啱好凝固,夾埋滑滑豆腐同柴魚乾,😋清清地做個餐前小食。.抹茶可樂 蜜瓜梳打 各$26聽個名好有趣,飲落都係汽水嘅感覺。可以嘗一下鮮。😛普通飲品會比較實際。.人均消費$150-170.IG/FB:eat_neverland
一郎 (尖沙咀)

當田店員有比一枚硬幣,😉玩扭蛋抽獎遊戲,中左現金卷。

限定拉麵 (鯛魚湯) $138

黑郎君拉麵🍜$98

羽根餃子🥟$32
肉感重,餡料實在,高麗菜同🐖肉味都幾出。

溫泉蛋冷豆腐$38

抹茶可樂 蜜瓜梳打 各$26

人均消費$150-170
IG/FB:eat_neverland
2023-05-02 69 瀏覽
📍 #尖沙咀 #一郎前排見到呢間拉麵店做餃子放題,叫一碗拉麵加$19.9就可以任叫60分鐘餃子🥟平時四件都$32,今舖任食仲唔發達🤑餐廳幾有玩味,會有唔同bearbrick做裝飾🤩店主仲可能鍾意踢波,見到特登釘起件波衫⚽️最有趣係人均食夠$100仲有扭蛋,聽講有免費bearbrick、拉麵同現金卷🫢好好彩抽到碗免費拉麵,要即場使用😄食完先抽到,幾驚要叫多碗😂🍜豚骨拉麵(白郎君) $88湯底偏清淡味,豬骨味幾香,仲有啲骨膠原feel,黏黏地咁🤣呢款係指定用幼麵,叫硬身都唔係好硬,同平時差唔多,韌度都高✌🏻配菜都好出色,有好多荀絲同木耳絲😙連蛋都唔駛加錢,仲幾入味🥚叉燒都唔會話好乾,恰到好處,仲係粉紅色😝🍜激辛拉麵(赤郎君) $98湯底有香油味,食落有少少辣,應該都係豬骨湯底🐖可惜冇得揀辣度,鍾意食辣嘅就可惜啲🥺呢款係配粗麵,比較鍾意呢款,會彈牙啲、掛汁啲😋配菜都差唔多,不多提了😛🥟羽根餃子放題 +$19.9餃子只係供應一款口味,應該係白菜豬肉🤔豬肉味好濃,同豬骨湯好夾,整湯餃有冇得諗🤫餃子係即叫即煎,送上嚟都熱辣辣🤪細細隻咁,一啖一隻😚可惜個底煎極都唔脆,有啲似翻熱咁😔總價錢-$138(減
📍 #尖沙咀 #一郎

🍜豚骨拉麵(白郎君) $88

🍜激辛拉麵(赤郎君) $98

配菜都差唔多,不多提了😛
🥟羽根餃子放題 +$19.9
總價錢-$138(減咗一碗拉麵錢☺️)

評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀🍀
服務:🍀🍀🍀🍀🍀
2023-04-30 1047 瀏覽
尖沙咀人氣拉麵前排去完日本旅行,返到香港成日都想食日本嘅美食,尤其係拉麵。原來尖沙咀都開咗一間日本人氣東京過江龍拉麵店 一郎 Ichiro平時最鍾意日本拉麵嘅濃郁豚骨湯底 ,呢間啲湯係香濃的乳白湯底, 有固定四款招牌拉麵,還有「期間限定」拉麵「限定君」,今次係魚湯拉麵。消費滿$100仲有得贈送刮刮卡,抽唔同優惠餐廳環境較一般拉麵店舒適和寬敞,座位舒適,木系裝修配上牆上的可愛吉祥物插圖🥰感覺文青。提供清水、惹味七味粉、餃子🥟醋、白芝麻等,食物上菜快,免收加一服務費(黑郎君)黑蒜拉麵 $98好足料,有肥美薄切叉燒、竹筍、兩片紫菜,還有半隻甜甜的溏心蛋和青豆,味道濃郁😋叉燒肉質嫩滑,肥瘦適中~粗身拉麵🍜好彈牙,飽肚之選。限定拉麵(鯛魚湯拉麵)$138濃郁的魚湯,好似屋企煲魚湯咁樣,充滿精華,配上幼身拉麵條,非常特別紫芋薯餅(1塊)$22脆卜卜的紫薯餅,邪惡之選羽根餃子(4隻)$32迷你豬肉日式餃子,好味抹茶可樂 $26綠色的可樂,非常特別靜岡蜜瓜梳打 $26超多汽,好過癮服務質素:7/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
尖沙咀人氣拉麵

消費滿$100仲有得贈送刮刮卡,抽唔同優惠

(黑郎君)黑蒜拉麵 $98

限定拉麵(鯛魚湯拉麵)$138

紫芋薯餅(1塊)$22
脆卜卜的紫薯餅,邪惡之選

羽根餃子(4隻)$32
迷你豬肉日式餃子,好味

抹茶可樂 $26
綠色的可樂,非常特別

靜岡蜜瓜梳打 $26
超多汽,好過癮

服務質素:7/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

2023-04-27
之前我有個朋仔好喜歡食拉麵,所以我每次出街都會留意👀一下邊到有好食拉麵店可以推介比佢!有一日我自己行經尖沙咀漢口道見到有間紅卜卜拉麵店,上網睇過原來係來自東京既日本過江龍「一郎」 @ichirohk_official ,由日本師傅助陣!講起已經垂涎三尺🤤店內有好多隻Bearbrick我仲有老夫子陪食😂限定拉麵-鯛魚湯拉麵湯底係鯛魚白湯,魚味都幾濃郁❤️鯛魚煎過可以迫出魚油令魚肉更香,再加上有溏心蛋、紫菜、竹荀、叉燒等豐富配料,的確令人一試難忘!赤郎君(激辛拉麵🍜)刺激味蕾系列,店家用秘製方法令湯底先辛後辣,刺激感十足!我特別喜歡佢地既粗麵條,有咬口得黎又夠掛湯,叉燒係薄薄大圓塊那款,完全吸哂湯汁食到我行氣活血😂加分位絕對係溏心蛋,因為店家係使用新紀元·曉去製作,蛋黃色澤帶橙而且有濃濃蛋香,我下次必家會追加多一份溏心蛋!日式煎餃子脆卜卜餃子係我食拉麵必點既,店家依個做緊推廣活動,惠顧拉麵一碗,可以加$19.9任食冰花餃子,不過我食唔到咁多就單點一份好了!溫泉蛋冷豆腐喜歡食日本豆腐既朋友真係唔好錯過「一郎 ichiro」既冷豆腐,厚實又夠豆香,再加埋新紀元·曉、木魚絲🤤做小食真係拎足100分

限定拉麵-鯛魚湯拉麵

赤郎君(激辛拉麵🍜)
刺激味蕾系列,店家用秘製方法令湯底先辛後辣,刺激感十足!

日式煎餃子

溫泉蛋冷豆腐
喜歡食日本豆腐既朋友真係唔好錯過「一郎 ichiro」既冷豆腐,厚實又夠豆香,再加埋新紀元·曉、木魚絲🤤做小食真係拎足100分❗️

飲品我地叫左Sapporo 同日本抺茶可樂,啤酒仲要係提供凍杯,細心度滿分啦!
  • 溫泉蛋冷豆腐
想食碗正宗日本拉麵,唔一定要飛去日本,香港都有唔少平靚正選擇😏位於尖沙咀嘅「一郎 Ichiro」,來自東京涉谷嘅過江龍🇯🇵由日本師傅坐鎮, 品嚐日本原味道😎最重要價錢非常貼地‼️近排都有個餃子放題,性價比爆燈🥟.拉麵店裝潢都相當colorful🎨有一面牆身畫上店鋪卡通漫畫,講述主角取拉麵經之旅,夠哂趣緻😆而且周圍放滿bear brick陪你食😜點完餐後,仲可以去玩扭蛋機,有機會抽到bear brick/現金卷,好過癮😙.🍜鯛魚白湯拉麵💰$138期間限定拉麵🌟湯底以和歌山真鯛🐟大火熬整足足五小時🕔奶白色湯頭入口鮮甜無比,沒有過多油脂,澄澈醇香😚且滿滿骨膠感,女士養顏最愛🥰配搭真鯛魚肉,煎過後再油脂逼出,魚油香四溢🤤肉質富有彈性,口感緊實而滑嫩,非常爽口😋溏心蛋夠入味,蛋黃半熟程度岩岩好🍳仲有慢煮叉燒、紫菜、蘆筍、竹荀配料,夠哂豐富❣️最後當然唔少得拉麵另一靈魂麵底啦,點餐時可按個人喜好選擇軟硬底👅呢款拉麵係配幼麵,麵條掛湯力十足,夠彈牙👍🏻連同鯛魚鮮香入口令人無法抗拒‼️.🥟餃子放題💰$19.9凡惠顧拉麵一碗,都有以$19.9追加60分鐘餃子放題🥟平時自己買包煎廿蚊都唔夠啦,而家仲要任食抵到爆

🍜鯛魚白湯拉麵
💰$138

🥟餃子放題
💰$19.9
凡惠顧拉麵一碗,都有以$19.9追加60分鐘餃子放題🥟平時自己買包煎廿蚊都唔夠啦,而家仲要任食抵到爆😆餃子外層煎得金黃香脆,內裡餡料富有肉汁💦大吃下真係好爽☺️
煎餃

🥤元祖波子汽水
💰$24
店家仲有其他拉麵款式,價格都係$88-98左右,下次可以再黎試埋😆
煎餃
  • 羽根餃子
2023-04-25 48 瀏覽
好似見到朋友post晏晝放lunch去咗食呢間拉麵店,第一眼吸引到我眼球嘅係佢隻糖心蛋,今次有機會一於同朋友去試吓😝=====================位置🏠其實位置唔算難搵,但路痴嘅我迷失左喺北京道😂如無意外尖東L4一出,兩三分鐘就到😂菜式選擇📜拉麵嘅選擇唔算太多,有四款常規同一款限定,一聽到限定,總係覺得唔試吓佢對唔住自己😂一人二行,每人叫咗一碗拉麵一個小食同埋飲品,分別叫做1️⃣赤郎君(激辛地獄拉麵)- 糖心蛋係基本每一碗拉麵嘅配備,亦冇令我失望,蛋黃嘅顏色依然係咁吸睛🤣叉燒質感嫩滑有兩片,湯底順口,唔會太濃烈,但稍微覺得唔夠辣,可以再辣d🤪2️⃣限定君(鯛魚白湯拉麵)-呢碗嚟到最吸精既係炙燒過嘅釣魚同白雪雪嘅湯底😚飲落去個湯頭好鮮甜,唔會有魚腥味,佢嘅拉麵底唔一樣,係再幼細啲嘅😉3️⃣唐揚炸雞四件-呢款係沾左炸粉既炸法,每一碟都係見炸,不過加咗檸檬汁就要盡快食,如果唔係表面就會好快淋身左,配上BB沙律醬😋4️⃣羽根餃子四件- 1放上嚟有啲俾佢嘅歷年咁震撼左😂不過都做到皮薄外脆既效果,朋友仲留意到佢有個餃子放題,+$20就可以任食🤣大家都可以去挑戰吓😇飲品選擇有罐裝汽水,波子汽水,靜岡蜜瓜

=====================
位置🏠

菜式選擇📜

一人二行,每人叫咗一碗拉麵一個小食同埋飲品,分別叫做
1️⃣赤郎君(激辛地獄拉麵)
2️⃣限定君(鯛魚白湯拉麵)
3️⃣唐揚炸雞四件
4️⃣羽根餃子四件

飲品選擇有罐裝汽水,波子汽水,靜岡蜜瓜梳打,靜岡抹茶可樂同埋Sapporo 玻璃樽啤酒

🖼️餐廳佈置
呢間拉麵店入邊充滿着bearbrick, 亦歡迎大家打卡,不過店裏面坐滿左人,我就費事打攪其他顧客啦,裝潢亦新淨同光猛💡

唔知下個月嘅限定君又係啲咩呢?🤪近排做緊推廣?每枱乘客都會送一個token, 俾你去扭蛋,臭手既我只係一罐下次惠顧嘅罐裝汽水,唔知有冇人中過拉麵呢?😍

#一郎 #溏心蛋 #地獄拉麵 #鯛魚白湯拉麵 #尖沙咀美食
#一郎 #ichiro #拉麵 #Ramen #日本過江龍 #尖沙咀 #九州傳統拉麵 #鰹魚醬油拉麵 #特製黑蒜拉麵 #激辛地獄拉麵 #限定拉麵
2023-04-23 51 瀏覽
最近試咗呢間新開嘅拉麵餐廳,整體好滿意!非常適合和朋友一起用餐,如果獨自黎享受美食店員會放隻熊喺對面位陪食。好有心思~限定鯛魚湯拉麵 $138:鯛魚湯拉麵湯頭濃郁嘅同時唔會覺得膩,鮮美的鯛魚片和彈牙的麵條都非常夾!呢款係限定拉麵,唔係時時有,今日食到好好彩!黑蒜拉麵 $98:黑蒜拉麵的湯頭很濃稠,充滿了黑蒜的香氣,搭配Q彈有嚼勁的麵條,適合口味偏重嘅朋友。叉燒顏色偏粉嫩,肉質鮮美~羽根餃子(4隻)$32: 餃子外層鬆脆,裡面包著多汁、鮮嫩的肉餡,非常好味!溫泉蛋冷豆腐 $38:一款清新的小食,豆腐嫩滑,配上蛋汁和醬油的調味,非常適合在夏天享用。最後,店家贈送左一個扭蛋,非常驚喜。扭出黎係現金優惠卷😂

限定鯛魚湯拉麵 $138:

黑蒜拉麵 $98:

羽根餃子(4隻)$32:
餃子外層鬆脆,裡面包著多汁、鮮嫩的肉餡,非常好味!

溫泉蛋冷豆腐 $38:

最後,店家贈送左一個扭蛋,非常驚喜。扭出黎係現金優惠卷😂
2023-04-11
2023-04-22 47 瀏覽
[ #caloriefoodie尖沙咀 ]• 一 郞 •🐿-位於尖沙咀小巷嘅日式拉麵店 有得食又有得玩店舖內擺放左幾隻Bear Brick陪大家一齊食拉麵🍜食每滿$100就有一次扭蛋機會 有機會免費一碗拉麵添🤩另外餐廳推出咗餃子放題 只要嗌拉麵再+💰$19.9就有😗-🍜 黑郎君 💰$98👉🏻特製黑蒜拉麵 濃濃蒜香混入豬骨湯 聞落好香但食落嘅黑蒜味道唔算好濃 麵條煙韌 硬度適中配上三至四塊日式叉燒 口感鬆軟٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و-🍜 限定君 💰$138👉🏻鯛魚白湯拉麵 魚湯湯底味道無黑蒜湯底咁濃烈味道上較中和 飲落都比較舒服除咗鯛魚之外 仲有幾舊烤豬肉 兩者都烤煎得好香✨另外配上半隻溏心蛋 半流心狀態 整體幾多餸!!-🥟 羽根餃子 💰$32一共4隻菜肉餃子 可以沾上枱面上嘅餃子醬汁一齊食見附近嘅人都有追加餃子放題 計翻條數其實追加抵啲😹-♨️温泉蛋冷豆腐 💰$38溫泉蛋口感滑溜 豆腐口感都好滑溜 兩樣滑溜嘅嘢加埋一齊好正٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و-🍜 元祖波子汽水 💰$24🍜 靜岡抹茶可樂 💰$26-📍 尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下L號舖-#caloriefoodie
[ #caloriefoodie尖沙咀 ]

🍜 限定君 💰$138

👉🏻鯛魚白湯拉麵 魚湯湯底味道無黑蒜湯底咁濃烈
味道上較中和 飲落都比較舒服
除咗鯛魚之外 仲有幾舊烤豬肉 兩者都烤煎得好香✨
另外配上半隻溏心蛋 半流心狀態 整體幾多餸!!
🥟 羽根餃子 💰$32

一共4隻菜肉餃子 可以沾上枱面上嘅餃子醬汁一齊食