2004-09-22 16 瀏覽
小羊叫到,不好意思說不去今次6:00pm去到service比上一次好(老闆娘有善左!)叫左:雜錦壽司(大)$128---因為上次有2種不食,問她可否換,她都答應三文魚刺身半磅$18---以咁價錢,算超值,起碼比元x$35多好好同好食豉油比上次好多了,但都偏鹹,壽司一般啦,飯無乜醋味,見有一個麻煩客,但個老闆娘仍好好態度,真的不錯wor~同埋見其他飯or麵食都幾大,不過不知味道如何lei?
小羊叫到,不好意思說不去
今次6:00pm去到
service比上一次好(老闆娘有善左!)

叫左:

豉油比上次好多了,但都偏鹹,壽司一般啦,飯無乜醋味,

見有一個麻煩客,但個老闆娘仍好好態度,真的不錯wor~
同埋見其他飯or麵食都幾大,不過不知味道如何lei?
2004-09-20 13 瀏覽
優點:- $18半磅三文魚到確好抵,而且質素亦可接受,絕對比超市那些新鮮肥美。- 服務員雖然談不上熱情招待,不過對客人的要求通通都會作出聆聽。最佳例子為一次於星期六晚上繁忙時間投訴咖哩牛肉飯品質欠佳,咖哩汁很酸,牛肉很大雪味和已經冷卻,雖然已經吃了一大半,但服務員都即時換了一碟新的,而質素最少都回到合格的水平。- 定食和拉麵價錢特惠,$30-$50以內已經有交易。缺點:- 除了特平三文魚外,其餘食品的選擇似乎太少,大多都是一般的定食和拉麵餐,具特色的食品欠奉,而推介餐牌中的食品,實物賣相和相片中有很大差別,而味道亦非常一般。- 飯類及拉麵類價錢較平,所以品質不能要求到像有名的日本料理專門店一樣高水準。可是,壽司類和刺身類,價錢則不算優惠,但水準卻在接受程度之下,例如壽司方面,刺身無味,看似不夠新鮮,飯則鬆散,一夾就散開了;而刺身船的船很大隻,但食物份量則不太足夠,總共得六至七樣刺身類,每類三片,卻收二百元,實在物非所值(最少在這個級數的餐廳下)。個人而言,我仍然會常常光顧一休日本料理,因為特惠三文魚和其中幾款定食都令我十分鐘愛,不過,其他小食、壽司或刺身料,則暫時不會考慮了。個人認為滿
優點:
- 定食和拉麵價錢特惠,$30-$50以內已經有交易。

缺點:

個人而言,我仍然會常常光顧一休日本料理,因為特惠三文魚和其中幾款定食都令我十分鐘愛,不過,其他小食、壽司刺身料,則暫時不會考慮了。

個人認為滿意的食品:

$40-$60 任何一款定食
$40-$50 任何一款拉麵
$38 日式前菜拼盤
---------------------------
總共約$170 - $202 (連加一)
便可享用一頓實惠又夠喉的日本料理。
2004-09-20 6 瀏覽
上個星期同個朋友去食可能我同佢都去左幾次黎黎去去都係食三文魚係主打冇錯三文魚仍然新鮮好味但係唔知點解覺得d食物選擇少左d咁囉拉麵我地叫左個豬軟骨拉麵講真d味道真係麻麻喇豬軟骨係好軟好入味但係d拉麵就唔係咁好食喇所以下次都係叫番飯好味d我地仲叫左牛油焗三菇唔知點解有一陣苦味上次食都冇既希望佢會有所改善啦
上個星期同個朋友去食

唔知點解有一陣苦味
上次食都冇既
希望佢會有所改善啦
2004-09-12 10 瀏覽
剛食完和民,陪完朋友仔買野,就提議去食飯(因有人介紹此抵食)真的---三文魚刺身$18半磅,抵其他食物價錢一般叫左一個大壽司盤$128---有28件,不過魚刺身無味飯也無味一磅三文魚刺身$36不過d豉油好咸...好難食d茶又好難飲4人$180
剛食完和民,陪完朋友仔買野,
就提議去食飯(因有人介紹此抵食)

真的---三文魚刺身$18半磅,抵
其他食物價錢一般

叫左一個大壽司盤$128---有28件,
不過魚刺身無味
飯也無味

一磅三文魚刺身$36

不過d豉油好咸...
好難食
d茶又好難飲

4人$180
2004-09-02 21 瀏覽
聽到話呢度d三文魚刺身$18半磅咁抵食,就即管黎試下~ 食完都覺得d野ok喎...食左以下食物:三文魚刺身(1$8): 上到台一d都唔少bor又,都有好多件大大件,都幾新鮮,唔會話望落好暗好大光澤,當然食落唔可以同出面果d比啦,但個人覺得好過百佳同元綠果d囉~燒三文魚骨腩($15): 有2件腩既位置加4件骨既位置,食腩果件時有d漏,因為d魚油都幾勁,不過真係好香好好食,而骨果邊就會身少少,冇咁漏,但嫌佢上碟前冇隔清d油先上~清酒煮蜆($38): 見好多台都有叫呢味野,咁就叫黎試試,點知黎到同想像中既味道差好遠,可能受唔到清酒d味,所以覺得呢個好難食,但食得出d蜆係新鮮,而且見到其他人都食得好滋味蕃薯天婦羅($15): 覺得呢碟野好難會整得難食, 而呢度整得一般啦,蕃薯都夠甜,但出面個炸粉就實左少少鰻魚壽司($20): 覺得呢個唔太抵食,因為鰻魚得好細塊同埋味道一般,仲有d飯過淋北海道唔知乜乜海膽壽司($35): 佢呢度有2種海膽壽司,一種就係呢種,而另一種就係普通果d($20),叫左貴d既試下,以呢個價都算唔錯,海膽冇鯹味,入口即溶~一定好過元綠同元氣,食得過覺得呢間野都幾抵食,見到仲

食左以下食物:

覺得呢間野都幾抵食,見到仲有好多野想食,下次去會試下其他野~
我今日同男朋友去食18蚊半磅三文魚真係好抵我地前後都叫左一磅呀好新鮮好好味呀!我地另外叫左個吉列豬扒蛋飯同拉麵兩樣都唔錯呀!不過拉麵呢,男朋友話都係味千好味d再叫左個芝士芒果海鮮餃子呢個就真係唔得不過總括黎講真係幾扺食同好味我地下次會再去
我今日同男朋友去食
18蚊半磅三文魚真係好抵
我地前後都叫左一磅呀
好新鮮好好味呀!
我地另外叫左個吉列豬扒蛋飯同拉麵
兩樣都唔錯呀!
不過拉麵呢,男朋友話都係味千好味d
再叫左個芝士芒果海鮮餃子
呢個就真係唔得
不過總括黎講真係幾扺食同好味
我地下次會再去
2004-07-17 3 瀏覽
見門口寫住$18半磅,所以入去試吓!一碟有成12件,都幾新鮮肥美,$18算係超值!幾他食品就普普通通,串燒很鹹~~肴望會改進啦!
見門口寫住$18半磅,所以入去試吓!
2004-07-08 2 瀏覽
今日和同事二人吃午餐,我們都要了壽司定食。有六七件,包括三文魚、赤貝、蝦,仲有吞拿魚(小卷六件)。定食還包烏冬及飲品,不用加一。以$38 的價錢,當然不能苛求,但壽司都新鮮。不過個烏冬就不行,烏冬太淋。環境ok,staff 亦相當勤快。
定食還包烏冬及飲品,不用加一。

環境ok,staff 亦相當勤快。

(非會員)
2004-06-30 1 瀏覽
我係平日去食,但都幾多人幫襯,令到個到好侷促!我地4個人食,$206,都幾抵食!我地order o左一磅三文魚,$18半磅,好新鮮;鰻魚炒飯,無乜鰻魚;炸芝士獅子狗,幾香脆;小食拼盤,幾好味;冬菇天婦羅!值得幫襯!