2016-10-05 1231 浏览
过到黎澳门不外乎食葡国菜同猪扒包,个fd话唔好咁闷,见到呢间拉面店好近大三巴,喺果边映完相去食就岩岩好嘞,间拉面店个位置都有小小隐蔽,好彩有个阿姐喺条路度举牌,跟手仲送左张coupon,话食拉面送汽水一入到舖头,已经闻到好大阵浓烈嘅龙虾味,原来呢个味系出自呢间舖嘅主打汤底,浓就浓,系“浓“虾汤底!我拣左限定王,今个月嘅限定王系招牌麻辣叉烧乌冬,个fd就拣左白竜酱油味我果个一上枱已经有好浓嘅虾味,食落果下但又唔系好觉,不过佢嘅麻辣都几得意,因为我拣左小辣,佢啲辣系淡淡嘅辣,好惹味,另外啲叉烧粒都几入味,有啲似五香肉丁咁,仲有只温泉蛋,乌冬都几弹牙,但份量就好似争小小呢个就系白竜酱油味,呢个闻落就无咁“浓“虾味,但呷一口汤反而虾味超浓,配合拉面食好好味,有叉烧同半只溏心蛋,份量差唔多之后叫左个炸鸡,饺子同炸软壳蟹,炸鸡鸡肉好嫩滑,而且份量都ok,一客都有五件啖啖肉,饺子嘅皮算薄,涵料好丰富同keep到肉汁,沾埋饺子醋就平衡左肉腻感,最后就系炸软壳蟹,一客一只,啖啖肉,炸粉唔厚,亦都唔算油腻,都系唔错嘅选择!