果阿之夜Goa Nights以印度小食及创意鸡尾酒作卖点,而且仲有得奖调酒师即席调酒。令眼晴及味蕾都极尽满足享受。由得奖调酒师Chetan Gangan主理嘅其中四款Cocktails。上:Cape Verde Island下:(左起)Lisbon、Mossel Bay、Mozambique小JM妈浅尝咗其中3款Cocktails:Cape Verde Island:果味比较重,感觉有啲似香薰。菠萝脆片听说系自家制添架。Mossel Bay:味道带微酸嘅Cocktail,酒味稍重。刚好系小JM妈餐前选。Mozambique:具蓝莓味嘅Cocktail,甜度适中,酒味亦不会太抢 佐酒小食GOA Night Nachos比起平常食到嘅Nachos更脆更可口。我地四个女仔分别拣咗几款头盘,有沙律、烤饼、炒蚬、烤鸡及烤鱼。 呢个沙律带微辣,有青瓜、鹰咀豆、意大利芝士等。味道亦算浓。 烤饼配三款特制酱汁,比较清新 烤鸡及烤鱼两者相比,会比较推荐烤鱼!味道虽然辣又系印度式烧烤,但鱼肉却依然鲜辣而且好嫩滑。 主菜部份我地每一都拣咗一款,刚好鱼、虾、猪及鸡样样都有齐!而小JM妈就比较推荐以下几款: 猪

令眼晴及味蕾都极尽满足享受。
Cape Verde Island 、Lisbon、Mossel Bay、Mozambique

上:Cape Verde Island

小JM妈浅尝咗其中3款Cocktails:
Cape Verde Island:
果味比较重,感觉有啲似香薰。菠萝脆片听说系自家制添架。
Mossel Bay:
Mozambique:
具蓝莓味嘅Cocktail,甜度适中,酒味亦不会太抢

GOA Night Nachos

佐酒小食GOA Night Nachos
比起平常食到嘅Nachos更脆更可口。

沙律

呢个沙律带微辣,有青瓜、鹰咀豆、意大利芝士等。味道亦算浓。

烤饼

烤饼配三款特制酱汁,比较清新

烤鸡及烤鱼

两者相比,会比较推荐烤鱼!
味道虽然辣又系印度式烧烤,但鱼肉却依然鲜辣而且好嫩滑。

主菜部份我地每一都拣咗一款,刚好鱼、虾、猪及鸡样样都有齐!
而小JM妈就比较推荐以下几款:

猪肉包:
猪肉包

面包夹住印度风味嘅猪肉丝及其他配料,
因为面包嘅关系,中和咗少少辣味,味道相对无咁辣,亦无咁浓味。
而且肉质依然多汁,唔会鞋。
小JM妈虽然唔食辣,但都忍唔住一食再食!

印度咖哩鱼饭及咖哩鲜虾饭:
印度咖哩鱼饭及咖哩鲜虾饭

小JM妈首推咖哩鱼饭!!
好多朋友都知小JM妈自从有咗小JM后已经食唔到鱼,
但今次来到GOA Night我系食到晒咁多味鱼嘅菜肴,
仲要又滑又嫩又多汁!
值得一推再推!
2018-09-30