2023-12-26 179 浏览
而家澳门🇲🇴越嚟越多邪恶炖蛋甜品🍮。我哋今次嚟到澳门荷兰园⛲️,揾到一间可以一次过食晒唔同打卡冰品📸、甜品嘅小店🍧。舖头主打台式豆花冰品🇹🇼,仲混合埋本地元素㖭🇲🇴。而且呢度嘅冰品份量几多😍,啱两个人share✌🏻。.🍨打铁豆花($38)豆花够绵滑😋,而且豆香味浓郁,甜甜香香好正💕。一啖仲可以食到香绵嘅芋泥、烟韧QQ嘅芋圆🍠、同埋甜甜香香嘅红豆🫘,一啖嘅味道口感好丰富👅。黑糖水嘅甜度适中🍬,所有配料混合出嚟好夹。.🍮法式焦糖布甸($51)法式焦糖布甸超大块🇫🇷,好邪恶!表面烧香咗嘅焦糖脆卜卜🔥,下面嘅布甸奶香🍼同蛋香🍳都够晒浓郁。仲有芋圆、红豆、珍珠😆,带出各自嘅味道同口感,好丰富🫦,又可以中和焦糖布甸浓郁嘅感觉🎐。底下嘅椰汁挫冰🌴食到最后吸收埋焦糖布甸嘅味道🍧,好味。.🧁鱼蛋鸡蛋仔将迷你鸡蛋糕整成波形🍡,仲有表情😙,好可爱。仲有迷你Oreo饼🍪。食落蛋香味香浓🍳,内馅软身香绵🥳,食得出蛋香味,亦都够湿润😝。
🍨打铁豆花($38)
🍮法式焦糖布甸($51)
🧁鱼蛋鸡蛋仔
2023-12-25