去澳门要食正宗葡国菜,首选黑沙海滩附近既法兰度。无得订位,不过等左半个钟左右已经有位。事关哩间餐厅食风味既,所以全店无冷气,只得天花上几部风扇仔。如果大家怕热,就建议等10月后凉D先好去啦,否则会食到大汗叠细汗架。今次我8月中黎,本身的我唔太怕热,最重要既系野要好食! 坐低叫左一壶芒果汁,饮酒既朋友可以试下葡国特色酒,望落几吸引架,深紫色一壶有D生果粒既!食物方面,叫左招牌菜烧乳猪,沙甸鱼,尤鱼筒。等野食期间会有一大篮面包, 每个包都大过我块面,但唔钟意食法国包,所以食左少少就唔食了,留肚食主菜。烧乳猪超级好食,有少少肥肉,但感觉完全唔肥腻。适合多人分黎食,一人一旧就岩岩好。烧沙甸鱼,可以话我系至爱,可惜……哩间既烧沙甸鱼好咸,鱼皮上好多一粒粒粗盐,唔岩我既口味,食左半条就放弃了,但抵赞系连伴碟都制作认真,黑醋沙律好食到无得顶。至于尤鱼筒亦系必食既,一d都唔韧,生熟既程度岩岩好。食到最后真系有少少热,有杯冰冷既芒果汁就饮得合时啦。甜品方面,无咩特色选择,所以决定去第度食。后记,门口等位位置有个酒吧地方,影相一流,而且有个小时候学校会有既足球机,大家可以藉等位时间去怀偭一番。仲有,有个

后记,门口等位位置有个酒吧地方,影相一流,而且有个小时候学校会有既足球机,大家可以藉等位时间去怀偭一番。仲有,有个玻璃柜摆满了唔同国家的银纸,又系一个影相的地方。

2015-08-08
等候时间
30 分钟 (堂食)
  • 烧乳猪
  • 烧沙甸鱼