2018-05-14 1971 浏览
同友人睇完演唱会,当然要医肚啦!友人一早订定枱,仲订埋佢秘制嘅wasabi手撕鸡。我地去到一坐低就叫个卜卜蚬,再叫埋其他打边炉配料,就等食喇!手撕鸡送到!都几大碟㖞,我地四个人不停食不停食。由于有朋友唔太好wasabi,我地叫左少wasabi,食落有少少wasabi嘅味,唔算太抢,手撕鸡仲加有炸过嘅芋头丝,海哲,加埋一齐食几好味,又有咬口卜卜蚬黎喇!一个平平嘅锅,放满蚬,仲有蒜末,等d蚬开口。开口喇!一开就大家不停食,太肚饿喇!我地8个人一路食,都食到好多只架!食完蚬之后就叫侍应加汤,佢系加有蒜头嘅清汤,又几好㖞!打边炉嘅配料都有好多选择,我地叫左鲜牛肉,黑毛猪,金菇,粉丝,皇帝菜,响铃,样样都好,我就特别推介鲜牛肉,依家打边炉钟意食鲜牛肉多过肥牛,有咬口又鲜味。另外推介粉丝!依个清清地嘅清汤再加埋蒜头,令到粉丝好好食呀!我地就系encore左依两样喇
同友人睇完演唱会,当然要医肚啦!

卜卜蚬黎喇!一个平平嘅锅,放满蚬,仲有蒜末,等d蚬开口。

2018-05-12
$163 (宵夜)
  • 卜卜蚬
  • 手撕鸡