2007-12-04
星期六同朋友去澳門,一落船我地即去沙利文。叫了個薯容菜湯,好味,好大碗,好多菜。然後來個海鮮焗飯,新鮮熱辣,料足。再來馬介休球,好,新鮮炸起,又係熱辣辣的。最後來客木糠布甸,嘩勁好味,食落好似雪糕咁,但又唔係,涷涷的,口感一流。咁我地第二日又去過,呢次我地叫左兩份木糠有甸同埋一個豬扒包。食物都係咁美味,可惜我地遇上一個態度有問題的女侍應。我地叫豬扒包,咁我地可能口快快講左豬仔包,佢用好串的態度同我地講,有豬扒,牛扒,你地究竟要乜,咁我地咪話要豬扒囉。佢又用頗唔客氣的態度問:豬扒乜野?我地已經有D不滿,但都費事同佢一般見識,好客氣咁話:豬扒豬仔包。之後我地又問佢個包有多大個,佢都係用一D唔耐煩的語氣回答我地。好啦,佢咁唔想SERVE我地,我地埋單咪叫過第二位侍應囉,點知個位侍應又叫番呢位”好巴閉”的女侍應黎招呼我地。埋單後仲要多謝都無聲。最令我地勞氣既係佢對其他客都好好禮貎,人地埋完單,我地聽到佢同人講多謝。我只可以講佢可能歧視我地靚過佢囉。呢位女侍應身材廋削,年齡大約四十,短髮,奉勸各位姊妹如果自問靚過佢就要小心(相信各位必定靚過佢)。其實有時就算D野食整得好好味,但D侍應唔掂,都係挽
叫了個薯容菜湯,好味,好大碗,好多菜。
然後來個海鮮焗飯,新鮮熱辣,料足。
再來馬介休球,好,新鮮炸起,又係熱辣辣的。
我地叫豬扒包,咁我地可能口快快講左豬仔包,佢用好串的態度同我地講,有豬扒,牛扒,你地究竟要乜,咁我地咪話要豬扒囉。佢又用頗唔客氣的態度問:豬扒乜野?我地已經有D不滿,但都費事同佢一般見識,好客氣咁話:豬扒豬仔包。之後我地又問佢個包有多大個,佢都係用一D唔耐煩的語氣回答我地。好啦,佢咁唔想SERVE我地,我地埋單咪叫過第二位侍應囉,點知個位侍應又叫番呢位”好巴閉”的女侍應黎招呼我地。埋單後仲要多謝都無聲。最令我地勞氣既係佢對其他客都好好禮貎,人地埋完單,我地聽到佢同人講多謝。我只可以講佢可能歧視我地靚過佢囉。呢位女侍應身材廋削,年齡大約四十,短髮,奉勸各位姊妹如果自問靚過佢就要小心(相信各位必定靚過佢)。其實有時就算D野食整得好好味,但D侍應唔掂,都係挽留唔到客人。呢D僱員真係倒米。
原本唔想給喊臉,但個位女侍應的態度真係令我地好激氣。